Digidexo.com

Humant koriongonadotropin og vekttap

Bruk av humant koriongonadotropin (hCG) for vekttap har vært omstridt siden den ble introdusert for 50 år siden. Den typiske vekttap program ved hjelp av hormonet består av en alvorlig kalorifattig diett sammen med injeksjoner av HCG. Det er ingen bevis for at hormonet har noen effekt på vekttap, og noen resultater er på grunn av svært lavt kaloriinntak.

Funksjoner

Dietter som bruker humant choriongonadotropin som et vekttap hjelpemiddel krever dieter å motta injeksjoner av hormonet. Vekttap klinikker som tilbys injeksjon og et begrenset kaloriinntak for vekttap først begynte i 1970.
Talsmennene for HCG for vekttap hevder at hormonet hjelpemidler i vekttap og omfordeler fett fra midjen og hofter av pasientene. Klinikkene også hevdet at hormonet vil føre til at appetitten undertrykkes.

Funksjon

Humant choriongonadotropin er produsert i kroppen under svangerskapet. Det er det hormonet som kan påvises i urin-basert graviditetstester.
HCG brukes også til å øke produksjonen av testosteron hos mannlige idrettsutøvere.

Betraktninger

The American Journal of Clinical Nutrition publiserte en studie i 1976 som testet effekten av HCG på 40 overvektige kvinner. Halvparten av kvinnene fikk en saltvann injeksjon og plassert på en 500-kalori diett, og den andre halvparten fikk en injeksjon av HCG og sette på den samme 500-kalori diett. Studien konkluderte med at det var ingen forskjell mellom gruppen som fikk HCG injeksjon og gruppen som fikk placebo.

Løsning for Weight Loss

Resultatene av studien som konkluderte med ingen forskjell mellom pasienter som fikk en injeksjon av HCG og en placebo viste deltakerne gått ned i vekt. Men den sterkt begrenset diett var ansvarlig for vekttap oppleves av kvinnene i studien. Dietten ble brukt i studien også gjennomført risikoen for tap av protein og andre helse i fare på grunn av den manglende kalorier.
En mer effektiv tilnærming for vekttap inkluderer en godt balansert diett som eliminerer eller forbrenner 500 kalorier hver dag. Dette resulterer i en 1 pund per uke vekttap, som er ansett som en trygg og sunn rate.

Advarsel

Klinikker som tilbyr HCG injeksjoner i dag for vekttap må gi pasienter med informasjon om hormonet og vekttap. Bøker og klinikker som feilaktig hevder HCG vil føre til vekttap er ekte fakta. HCG skal ikke undertrykke appetitt eller redistribuere fett på kroppen.