Digidexo.com

Grunner for øye floaters

Et øye floater er en visjon tilstand som er svært vanlig hos voksne, og er vanligvis ufarlig og flyktig. Flytere skape "pelsdotter" i en persons syn, som kan oppstå i enten ett eller begge øyne.

Floaters Tilstand

Flytere er løsnet biter av glasslegemet (eye gel) membran som "flyter" i hornhinnen i øyet og skape en hindring i en visjon, som kan variere fra en liten sky-lignende prikk til vision-påtrengende buede linjer. I de fleste tilfeller, flytere gå bort på egenhånd, uten behandling, over tid.

Glass Gel

Enhver hendelse som endrer øyets glass gel (det første stoffet som lyset må passere gjennom for å nå netthinnen, den sentrale aktøren i et syn) kan gi symptomer på øye flytere. Som gelen brytes løs, blir den "flekker" i syn født.

Aldring

Aldring er en enkel vanlig årsak til flytere. Den glasslegemet gel blir mer vassen med alderen, og som det oppløses, flytere av mange former og størrelser blitt vanlig. Noen forsvinner i løpet av timer, og noen vare i uker eller måneder om gangen, ifølge AllAboutVision.com.

Blødning

Noen flytere er forårsaket av cellemateriale, slik som røde blodceller, som kommer i øyet som et resultat av blødning. Blødning i glasslegemet eye gel er et resultat av skade, øye kirurgi, en tåre gjennom en blodåre i øyet, eller diabetisk retinopati (en øyesykdom som forårsaker skade på netthinnen og redusert syn).

Betennelse

Ifølge Dr. Andrew A. Dahls MedicineNet.com rapport, øye floaters, hvite blodceller som følge av betennelse er også cellemateriale som påvirker glasslegemet gel og forårsake øye flytere. Betennelse i øyet glasslegemet gel er forårsaket av uveitt (en tilstand av den midtre øye laget, forårsaket av infeksjon), skade eller øyekirurgi.

Behandling

Dr. John Karickhoff, en Virginian øye kirurg, bidratt til USA Today artikkelen "Behandling av øye floaters antenner debatt", ved å si at 95 prosent av flytere bør bare være alene, og trenger ingen behandling; Imidlertid kan de andre 5 prosent av folk finne flytere ødeleggende nok til visjon at laserbehandling kan være en løsning. Annet enn laser behandling, sier Dahl er det ingen trygge og utprøvde metoder for å bli kvitt flytere.