Digidexo.com

Hva er fordelene med Koenzym Q10 i pasienter?

Koenzym Q10 (CoQ10) er en kraftig antioksidant som produserer energi i cellene og hindrer blodet fra clotting. Den er produsert av alle cellene i kroppen og som er lagret i kroppens hovedorganer. Hver celle i kroppen din gjør en annen mengde CoQ10, avhengig av sin vevstype og energibehov.

CoQ10 ble oppdaget i 1957 ved et uhell, av Dr. Frederick Crane ved University of Wisconsin, som jobbet med mobilnettet energiproduksjon i biff hjerter.

Leger bruker nå CoQ10 til å behandle en rekke forhold, fra kreft til hjertesykdom.

Hjertesykdom

En mangel av Q10 kan føre til hjertesykdom. Dr. Denton Cooley, en pioner innen hjertekirurgi, fant at tre fjerdedeler av hjertepasienter hans hadde vesentlige mangler av Q10. Ifølge Dr. Karl Folkers, som låses opp fordelene av CoQ10 hos pasienter med hjertesykdom, er CoQ10 "en naturlig og nødvendig kofaktor i hjertet." Han fant ut at hans pasienter hadde lavere blod nivåer av CoQ10 enn folk som ikke har hjertesykdom, og 70 prosent av hans pasienter med hjertesvikt dratt nytte av å ta supplerende CoQ10.

I 1974, Japan godkjent Q10 som en medisin for kongestiv hjertesvikt, og det blir produsert i store mengder for forskning og pasienter.

Kreft

The National Cancer Society sier at CoQ10 undertrykker ulike typer kreft direkte. Q10 er også blitt funnet å beskytte cancerpasienters hjerter fra antracyklin, som brukes i kjemoterapi stoffer, som kan skade hjertet og stimulerer immunsystemet.

Aldring

Ved University of New South Wales, Roland Stocker, PhD, oppdaget CoQ10 i kroppens vev avtar over tid. Dr. Stocker bemerket at nivåer av CoQ10 i huden er lav i barndommen, peak mellom 20 og 30, og stadig avta med alderen. Han anbefaler å påføre CoQ10 til huden din, hvor den vil trenge til hudens celler, bidrar til å redusere rynker og beskytter huden mot skadelig ultrafiolett lys.

Andre studier

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har ikke godkjent CoQ10 som behandling for kreft eller andre sykdommer, men det er anbefalt av National Cancer Institute og andre myndigheter. FDA tillater CoQ10 å kun kjøpes under merkelappen et kosttilskudd. Studier av Q10 og dets rolle i en rekke sykdommer fortsette.

Tips og advarsler

Ikke erstatning Q10 for konvensjonelle legemidler. Det er trygt å bruke sammen med konvensjonell behandling, så spør legen din hva dose vil være best for deg, avhengig av din helse.