Digidexo.com

Hva er årsakene til Bilateral pleurafortykkelse?

Hva er årsakene til Bilateral pleurafortykkelse?


Pleuralhulrommet, hos mennesker, refererer til kroppens hulrom som omgir lungene. Dette hulrommet er sammensatt av en bi-lag membranen betegnes pleura. Bilateral pleural fortykkelse refererer til fortykkelse av denne membranen i begge lungene, normalt som følge av betennelse. En rekke mulige årsaker utløse betennelse i pleura.

Asbest Eksponering

Kronisk eksponering for asbest er en av de vanligste årsakene til pleural fortykkelse. De ørsmå asbest partikler kan omgå lungefiltreringssystem og inn i lungene, der de imbed i vevet, noe som resulterer i betennelse og arrdannelse. Asbest-relaterte fortykkelse normalt oppstår i forbindelse med andre medisinske tilstander, inkludert fibrose og pleuravæske. Selv om asbest sykdom er en alvorlig tilstand, er det svært behandles med medisiner som gjør bedre pust ved å redusere betennelse. Imidlertid har asbest-relaterte fortykning vært knyttet til dannelsen av en alvorlig form for kreft kalt mesoteliom.

Mesothelioma

Mesothelioma er en relativt sjelden og ondartet form for kreft i slimhinnen i kroppens indre organer, samtale mesothelium. Det vanligste stedet for mesothelioma utvikling er pleura av lungene som følge av kronisk eksponering for visse partikler eller kjemikalier, blant annet asbest. Symptomer på mesothelioma er analoge til andre forhold som fører til pleural fortykkelse, inkludert hoste, pustebesvær og brystsmerter. Tilstedeværelsen av disse symptomene i mindre truende forhold gjør mesothelioma svært vanskelig å diagnostisere. Selv med korrekt diagnose, de nåværende tilgjengelige behandlinger av kirurgi, stråling og kjemoterapi er ofte mislykket.

Bakteriell infeksjon

Tuberkulose, som resulterer fra infeksjon av bakterien Mycobacterium tuberculosis, forårsaker betennelse og påfølgende pleural fortykkelse av Mesothelium innenfor den tette hulrom.

Lupus

Lupus er en kronisk autoimmun lidelse preget av betennelse i ulike vev i kroppen, inkludert mesothelium. Således kan pleurafortykkelse manifestere seg og forårsake alvorlige komplikasjoner med sykdommen.