Digidexo.com

Hvordan skjerpe Dental Instruments

Dental instrumenter må være skarpe for å være effektive. Ifølge en Free-Ed.net artikkel levert av Academy of Health Sciences ved Fort Sam Houston, Texas, "Et skarpt instrument minsker sjansen for traumatiserende pasientens bløtvev eller av førertretthet, og derfor øker sterkt effektivitet." Dessverre, kan motoriserte oppskarping systemer som den populære "EdgeMaker" modellen koste hundrevis av dollar. Men du kan få de samme resultatene ved hjelp av en manuell oppskarping stein og følge noen grunnleggende trinn.

Bruksanvisning

Sliping av flate Edges

•  Påfør honing olje til overflaten av en flat carborundum oppskarping stein - karborundum steiner er også kalt "Arkansas steiner." Olje er viktig å hindre at metallfragmenter fra stikker til steinen samt å redusere varmen som forårsaker friksjon.

Plasser flate instrumenter på steinen, så kjedelig overflaten er helt i tråd med steinens overflate. Hvis du vipper instrumentet, så det er hengslet til den ene siden eller den andre, vil du ikke få en ren, godt slipt kant.

Skyv den flate instrumentet frem til å skjerpe den. Når du kommer til enden av steinen, løfter instrumentet.

Inspiser bladet, og teste den ved å kutte litt ekstra gasbind. Hvis det fortsatt ikke er skarp nok, legg det på overflaten igjen, og skyv det fremover igjen før kanten er tilstrekkelig skarp.

Sliping buede kanter

Påfør honing olje til en sylindrisk ruby eller carborundum stein. En stein som er montert på en dor vil gi den beste stabiliteten og enkleste skarphet; men du kan også bruke en løs stein hvis du er nøye med å holde det stødig.

Trykk den buede kant av det dentale verktøyet mot montert stein, slik at så mye av instrumentets bladet for å gjøre kontakt med steinen som mulig.

•  Trekk instrumentet bort fra stenen, etter kurven av bladet og gjør kontakt med steinen så lenge som mulig.

Test blad på noen reservedeler gasbind. Gjenta om nødvendig til bladet er tilstrekkelig skarp.

Rydder opp

9. Skyll av oppskarping steiner under rennende vann. Dette er viktig for å fjerne overflødig olje og metallpartikler. Hvis oljen er igjen å fordampe på egen hånd, vil de metallstykker som er fanget i oljen holde seg til steinen.

Legg steinene et sted hvor de kan lufttørke. Ikke tørk av steinene med et håndkle, eller du risikerer håndkle fibre bli tatt på steinen er ru overflate.

Fjern overflødig metallpartikler i instrumentet ved å plassere dem i din tannlege kontoret ultralydinstrument-rensing av maskinen (Se Resources.). Holde verktøyene i den ultrasoniske maskinen i minst 30 minutter. En ultrasonisk rengjøringsmaskin er egentlig en balje med vann eller spesialisert renhold løsning som vibrerer med ultralyd hastigheter, banke rusk fra noen instrumenter plassert i væsken. Selv om denne metoden er å foretrekke, kan du også skylle verktøyene under rennende vann hvis kontoret ikke har et ultralydinstrument renere.

Autoklaver instrumentene til resteriliseres dem akkurat som du normalt ville etter ved hjelp av verktøyene på en pasient.