Digidexo.com

galleblære sprukket

Tegn og symptomer på en sprukket galleblæren

Tegn og symptomer på en sprukket galleblæren


Galleblæren problemer som gallestein eller galleblærebetennelse (betennelse i galleblæren) kan, hvis den forblir ubehandlet, føre til en sprukket galleblæren. Ifølge University of Maryland Medical Center, cirka 10 prosent av akutte kolecystitt pasientene opprettholde en sprukket galleblæren. Hvis venstre ubehandlet, kan en sprukket galleblære være dødelig. Hvis du har noen av symptomene, komme til lege så snart som mulig for å unngå smitte.

Magesmerter

Sterke smerter er til stede i øvre høyre del av magen i noen tid før de galleblæren brudd. Smerten kan spre seg fra magen til ryggen og høyre skulder, brystet, eller til venstre side av overkroppen. Opprivningsanordningen av galleblæren faktisk kan lindre smerter hos pasienter, som ofte betyr en forsinkelse i å søke medisinsk hjelp. Dette kan føre til komplikasjoner, for eksempel infeksjon. Hvis du har sterke smerter i høyre del av magen, høyre skulder og rygg, bør du oppsøke lege så snart som mulig.

Kvalme og oppkast

Kvalme og oppkast kan være symptomer på en sprukket galleblæren. Disse symptomene, hvis paret med magesmerter, bør sjekkes ut av en lege umiddelbart.

Redusert appetitt

Et tap av matlyst kan betegne en sprukket galleblæren. Kontakt legen din hvis appetitten har sunket dramatisk, og du opplever andre mulige symptomer på en sprukket galleblæren.

Fever

Ifølge University of Maryland Medical Center, feber og frysninger påvirker rundt en tredel av mennesker med ødelagte galleblærer. Søk medisinsk hjelp hvis du har feber og frysninger ledsaget av noen av de andre symptomene. En sprukket galleblæren kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet.

Galleblæren Rupture Symptomer

Cholecytitis er en tilstand som oppstår når galleblæren blir betent som følge av infeksjon, gallestein, svulster eller skade. Hvis cholecytitis ikke behandles, kan galleblæren briste eller perforere. En sprukket galleblæren er et nødstilfelle.

Symptomer

Galleblæren angrep vanligvis føre til store smerter i øvre høyre mageområdet. Smerten kan også reise til baksiden og høyre skulder. Andre symptomer på en galleblæren angrep inkluderer kvalme, oppblåsthet, appetitt tap, oppkast, feber og frysninger. Når galleblæren knuses, kan smerten faktisk redusere, forårsaker det berørte enkelte til å forsinke medisinsk behandling.

Betydning

Ifølge University of Maryland Medical Center, vil om lag 10 prosent av personer med akutt cholecytitis oppleve en sprukket galleblæren. Personer med diabetes er mest utsatt for å lide av en sprukket galleblæren.

Risiko

En sprukket galleblæren kan være dødelig hvis den ikke behandles aggressivt og umiddelbart.

Komplikasjoner

Peritonitt kan oppstå kort tid etter at galleblæren brudd. Peritonitt er en infeksjon i mage membraner. Symptomer på peritonitt er tretthet, oppblåsthet, kvalme, magesmerter, diaré, oppkast, tap av appetitt, økt tørste, redusert urinmengde og problemer med bestått gass eller å ha avføring.

Behandling

Hvis galleblæren ryker, vil det må fjernes umiddelbart. Dessuten vil antibiotika behandling være nødvendig.

Prosedyrer for galleblæren fjernes

Prosedyrer for galleblæren fjernes


Galleblæren kirurgi er nødvendig i enkelte tilfeller når gallegang blir blokkert eller når en oppbygging av gallestein har forårsaket sykdom hos pasienten. I de fleste tilfeller er galleblæren kirurgi ikke er farlig, og krever bare en dag eller to på sykehuset.

Laparoskopi

Den nyeste trenden i galleblæren kirurgi er å bruke laparoskopi for å fjerne galleblæren. Det er der flere små snitt er gjort i magen og instrumenter blir satt inn gjennom hullene i bukhulen. Buken er fylt med luft for å tillate legen å ha mer av en synsfeltet. Inn i en av disse instrumentene har en kraftig kamera. Kirurgen bruker kameraet til å veilede de verktøyene som er så inn gjennom de andre hullene for å klippe ut og reparere eller fjerne galleblæren. Disse verktøyene vil også cauterize blødning fartøy og gjøre andre prosedyrer som kan være nødvendig i magen under operasjonen. Verktøyene blir deretter fjernet, snittene lukket, og pasienten overvåkes i 24 til 48 timer før de blir sendt hjem for å komme seg.

Åpen Innsnitt

I tilfeller hvor galleblæren har sprukket eller andre komplikasjoner finnes, kan kirurgen trenger å gjøre en åpen galleblæreoperasjon. Dette innebærer å lage en 5- til 7-tommers snitt på høyre side av pasientens kropp, like under ribbene, og utsette galleblæren og dets omkringliggende organer. Kirurgen vil forsiktig trykke ned på utsatte organer til å avsløre galleblæren. Galleblæren blir deretter forsiktig løftet ut og eventuelle skader repareres. Denne operasjon, særlig i tilfelle av et sprukket galleblæren eller revet gallegangene, kan ta en viss tid som i bukhulen, må være omhyggelig rengjort for å unngå en infeksjon. Buken er vanligvis oversvømmet med et antibiotikum væske som en forholdsregel. Denne operasjonen krever flere dagers restitusjon på sykehuset.

Cholangiogram

En prosedyre som kan gå forut for selve galleblæren kirurgi er en cholangiogram. Det er der et fargestoff injiseres via intravenøst ​​inn i pasienten som gjør at leger å se eventuelle gallestein innenfor gallegangene og galleblæren seg selv. Dette kan hjelpe kirurgen presisere nøyaktig hvor han trenger å gå og kutte ned på utforskende tid, samt finne noen andre problemer som kan oppstå i leveren og dens omkringliggende gallegangene.

Post galleblæreoperasjon Symptomer

Fjerning av galleblæren er referert til som en cholecystektomi. En cholecystektomi er ofte nødvendig når gallestein dannes inne i galleblæren og forårsake smerte og betennelse. En kolecystektomi er relativt trygg og krever vanligvis bare en kort utvinning perioden; Imidlertid kan utvinningen være lengre dersom en åpen kirurgi er nødvendig. Også noen pasienter opplever komplikasjoner eller dvelende effekter etter å ha sine galleblæren fjernet.

Fordeler

Fjerning av galleblæren kan være til nytte for deg hvis du har gallestein som har blokkert galle flyt fra galleblæren. Gallestein blokkeringer kan være svært smertefullt. Fjerning av galleblæren er ofte den beste behandlingen for gallestein smerter. Andre forhold som kan garantere fjerning av galleblæren er galleblæren betennelse og betennelse i bukspyttkjertelen.

Laparoskopisk kirurgi Recovery

De fleste cholecystectomies utføres med en laparoskopisk prosedyre som innebærer å gjøre tre eller fire små snitt gjennom hvilke kirurgiske instrumenter og videokameraer blir manøvrert. Etter en laparoskopisk cholecytectomy, vil du oppleve moderat snitt smerte, som trolig vil bli behandlet med milde narkotiske smertestillende medikamenter for et par dager.

Under en laparoskopisk cholectectomy blåses luft inn i bukhulen for å gjøre det enklere for kirurgen å komme til galleblæren. Etter inngrepet, kan overskuddsluft somle i bukhulen for en dag eller to. Denne overskuddsluft kan forårsake smerter i mageområdet som stråler til skuldrene.

Du kan være i stand til å dra hjem samme dag som en laparoskopisk kirurgi eller dagen etter senest. Forvente mild til moderat ubehag i ca en uke etter operasjonen. De fleste pasienter kan vende tilbake til sine normale daglige aktiviteter innen en til to uker etter operasjonen.

Åpen kirurgi Recovery

Noen ganger kan en åpen cholecytectomy er nødvendig. En åpen kirurgi kan være nødvendig dersom gallbladders har sprukket eller om det handler om bruddet. En åpen kirurgi kan også være nødvendig er komplikasjoner oppstår under en laparscopic kirurgi. Åpne cholecytectomies utføres ved å gjøre en, lang vertikal snitt på magen. Etter operasjonen, kan du oppleve moderat eller alvorlig smerte. Narkotiske smertestillende medikamenter vil være nødvendig for å behandle post-kirurgi smerte. Denne type kirurgi vil kreve en 2-dagers sykehusopphold og ca 4 uker med utvinning tid.

Effekter

En kolecystektomi vil avlaste smerter forbundet med gallestein og hindre dannelsen av ytterligere gallestein.

Noen pasienter opplever diaré for en stund etter en kolecystektomi. Diaré symptomer bør avta i løpet av et par måneder, men i noen tilfeller problemet vedvarer lengre.

Komplikasjoner

I noen tilfeller en gallestein kan sette seg fast i gallegangen etter en kolecystektomi. Hvis dette skjer, vil gallestein smerter vedvarer etter operasjonen. I dette tilfellet en oppfølgingsprosedyre kan være nødvendig å fjerne gallestein.

Andre mulige komplikasjoner inkluderer indre blødninger, gallegang skade, leverskade, tarmskade og infeksjon.

Hvordan behandle en sprukket mage Muscle

Hvordan behandle en sprukket mage Muscle


Brudd av magen muskelen er også kjent som abdominal belastning. Muskelen som er mest berørt av denne skaden er rectus abdominis muskel. Det er den muskel som danner "seks-pakke" utseende på buk-området, da det er godt utviklet. Abdominal belastning oppstår når muskelen er tvangs strukket utover sine normale grenser, som deretter vil føre til å rive av muskelfibre til en viss grad. Skaden er gradert 1, 2, og 3. klasse I - mildt ubehag på grunn av skade av noen muskelfibre, men den samlede styrken av muskelen er fortsatt normal. Grade II - mer muskelfibre er revet som bringer mer smerte, hevelse og ubehag. Grade III - innebærer komplett ruptur av muskelen, som er manifestert av alvorlige muskelspasmer og smerter, sterk hevelse og blåmerker, og nedgang utvalg av bevegelse.

Hvordan behandle en sprukket mage Muscle

Hvordan behandle en sprukket mage Muscle

•  Anvendelse av is er gunstig i løpet av de første 48 timer etter skade. Legg et håndkle på magen og bruke isen i 15 til 20 minutter. La huden få varme i ca 45 minutter, og deretter kan du begynne glasur igjen. Bruk den 4 til 8 ganger om dagen. Ice program eller kryoterapi er best i den akutte fasen av skade for å redusere hevelse og smerte, og også for å redusere blødning av den skadede muskelen.

Snakk med legen din for noen nyttige medisiner som anti-inflammatoriske medikamenter eller steroidinjeksjoner for å hjelpe med betennelse og muskelavslappende å avlaste smertefulle og spastiske muskler.

Sett noen aktuell smertestillende muskel krem eller gel. Bruk den på den skadde magen til den er helt absorbert. Hold på å bruke den for ca 3 til 4 ganger i døgnet for å gi smertelindring som varer i timevis.

Tidsplan for en fysisk terapi økt. Rehabilitering vil bidra mye for en rask utvinning. Fysioterapeut vil gjelde modaliteter, for eksempel terapeutiske ultralydundersøkelser, for å bidra til å redusere smerte og ubehag; og også noen spesifikke øvelser for å styrke svekkede magemusklene.

Anvendelsen av varme er fordelaktig 4 til 5 dager etter betennelsen har sunket. Fuktig varme program, for eksempel et varmt bad, er utmerket for abdominal belastning. Varmen i denne metoden lett trenger inn i musklene, som deretter lindrer smerte og krampe i magen.

Rest den skadde abdominal muskler for å fremme en raskere helingsprosess. For Grade I abdominal belastning, hvile muskelen fra alle aktiviteter, for ca 3 uker. Grade II abdominal belastningen krever 4 til 6 uker med hvile. Og grad III krever 3 til 4 måneder med komplett sengeleie slik at muskelen til å helbrede fra kirurgi.

Hint

  • Sørg for å bruke isen for ikke mer enn 20 minutter for å unngå frostskader.
  • Oppsøke lege umiddelbart hvis det følgende er til stede:
  • Hvis det er sterke smerter i lysken
  • Hvis smertene er til stede også i ro
  • Hvis det er høy feber, frysninger, oppkast og svimmelhet

Hvordan identifisere en sprukket mage Muscle

Hvordan identifisere en sprukket mage Muscle


Sprukket magemusklene oppstå når magemusklene er altfor anstrengt og selv revet eller ødelagt. Dette har en tendens til å skje hovedsakelig til idrettsutøvere, for eksempel vektløfting, turnere, stang vaulters og brytere. Men, alle kan sprekke en mage muskler hvis de legger nok press på området, og tilbake til normale aktiviteter for tidlig etter belastningen har grodd kan skape store betennelse problemer. I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan å identifisere en sprukket magemuskelen.

Hvordan identifisere en sprukket mage Muscle

Hvordan Å Identifisere en sprukket mage Muscle

•  Gjennomgå rekkefølgen av hendelser som fører til skaden. Prøv å huske noen skarpe, stikkende smerter. En plutselig, skarp smerte i magen er ofte et tegn på en magemuskelen ruptur.

Trykk lett på mageområdet. Ømhet og betennelser i dette området kan indikere en mage muskel brudd, spesielt hvis det såre området er en del av den nedre mageregionen.

Legg deg ned flatt på ryggen på gulvet. Forsøk et enkelt sitte opp eller knase. Hvis du føler en tydelig økning i smerte når magemusklene kontrakt, du sannsynligvis har en sprukket mage muskler.

Ring legen din. Vanligvis denne typen skader helbreder med resten alene. Imidlertid kan det være lurt å ta kontakt med din personlige lege for å forsikre deg om at det ikke er flere helsemessige konsekvenser for din unike situasjon.

Hint

  • Retur til regelmessig mosjon og fysisk aktivitet for tidlig etter sprekker en mage muskel kan føre til store betennelse i hele mageområdet. Sørg for at du er fullt restituert før du gjenopptar normal aktivitet.
  • Snakk med legen din om noen smerter som du har.

Hva du ikke å spise etter galleblæren fjernes

Galleblæren hjelper til med fordøyelsen av maten. Bile slippes ut fra galleblæren blir brukt til å bryte ned maten i fordøyelsessystemet, slik at kroppen absorberer næringsstoffer. Når galleblæren er tatt ut, se hva du spiser, og holde seg unna mat med høyt fett.

Etter kirurgi

Etter galleblæren kirurgi, vil du bli gitt for det meste en flytende diett som væsker er lett på fordøyelsessystemet. En lav-fett diett anbefales under utvinning som når kroppen mangler galle, det kan ikke tilstrekkelig fordøye fett.

Fettrik mat

Uten en galleblæren, er galle ikke så lett produsert, og leveren kan bli overbelastet ved håndtering av store mengder av noen fett, særlig mettet fett og hydrogenert fett. Unngå fet eller stekt mat og rødt kjøtt. Hold deg unna fastfood og bekvemmelighet mat, som for eksempel prepackaged og bearbeidet mat som inneholder cut-up kylling, eske måltider, og frosne matvarer som de ofte er utrolig høy i fett. Matvarer for å unngå å inkludere andre fettrike matvarer som kaker, eggeplommer, fløte, smør, ost, ikke-meieri creamers, iskrem, og saus.

Andre Foods

Krydret mat kan presentere et fordøyelsen problem etter galleblæreoperasjon. Prøv å unngå zesty grønnsaker inkludert kål, agurk, og løk. Også holde bruken av oljer til ikke mer enn 3 ts. per dag.

Tilbake til normal

Snart vil du kunne gå tilbake til et normalt kosthold så lenge du spiser i grunn. Å ha et sunt og balansert kosthold vil ikke skape noen problemer. Hvis du ikke er overbærende og unngå overspising matvarer som kan forårsake ubehag, vil du ikke ha problemer med å spise uten en galleblæren.

Hvordan identifisere symptomer på galleblæren Infeksjon

Galleblæren forhold kan være alt fra plagsomme til alvorlig smertefullt for den lidende. Forstå dine symptomer og å kunne snakke om dem fritt med legen din vil sikre at du får en riktig diagnose og behandling.

Hvordan identifisere symptomer på galleblæren Infeksjon

Hvordan identifisere symptomer på en galleblæren Infeksjon

•  Legg merke til noen spesifikke smerter og rapportere dem til legen din. Når du arbeider med en galleblæren tilstand smertene vil vanligvis være plassert i ryggen mellom skulderbladene, under høyre skulder, eller i øvre del av magen.

Diskuter noen oppblåsthet av magen du kan oppleve med legen din. Dette er et tegn på en galleblæren infeksjon så vel som andre forhold, og bør vurderes av en lege.

Rapporter eventuelle kvalme eller oppkast med legen din, spesielt hvis du har opplevd symptomene for en stund. De kan komme og gå, men vil som regel tilbake.

Fortell legen din om eventuell uvanlig eller overdreven raping eller gass. Mens raping og gass er helt normalt for mennesker, gjør det overdrevet eller en plutselig endring er et tegn til bekymring. Selv om det er flaut, det bør diskuteres med legen din.

Fortell legen din om noen fordøyelse du opplever. Det er veldig lett å skylde dette symptom på en bestemt mat, men det kan også være et tegn på en galleblæren infeksjon.

Hint

  • Galleblæren tilstander kan bli behandlet. Det kan være ubehagelig å diskutere noen av symptomene, men det er viktig å fortelle legen din hver symptom, slik at du kan behandles riktig.

Hvordan virker galleblæren fungerer?

Hvordan virker galleblæren fungerer?

Hva gallbladders Gjør

Galleblæren er et pæreformet, mørk grønn, liten muskel sekk som holder galle før det er nødvendig av fordøyelsessystemet. Galle, som er laget i leveren, blir sendt til galleblæren fra leveren via meget små kanaler. Når maten er spist, hormonet cholecystokinin, eller CKK, er løslatt. Dette hormonet forårsaker galleblæren til kontrakt, sprut galle inn i tynntarmen, hvor den bidrar til å bryte ned fett i mat.

Plassering av galleblæren

Galleblæren kan finnes bak leveren, på høyre side. Den er koblet til tynntarmen, noe som i sin tur er koblet til leveren av små kanaler. Bile beveger seg gjennom disse kanaler, til og fra galleblæren. Den primære kanal, som er felles for galleblæren og leveren, er hensiktsmessig kalt felles gallegang. Den galle som beveger seg gjennom disse kanalene er gul i fargen, og bitter. Den inneholder avfall filtrert fra blodet i leveren.

Galle reiser fra leveren, gjennom gallegangene, og deretter noen av galle lagres i galleblæren, mens resten strømmer direkte inn i den lille intestine.The galle bidrar til å bryte ned fett i tynntarmen, men det er også en antioksidant.

Problemer med gallbladders

I noen mennesker, kan gallbladders bli irritert, hoven, blokkert eller utvikle steiner. Hvis det er en sjanse for at det kan sprekke, vil da umiddelbar fjerning av galleblæren anbefales. Når galleblæren er fjernet, strømmen av galle fra leveren og fordøyelseskanalen ikke lenger går jevnt. Dette betyr at folk som har hatt sin galleblæren fjernet må være forsiktig med hvor mye fett de spiser i deres mat, hva slags mat de spiser, og noen kan til og med må ta galle kosttilskudd for resten av deres liv.

Hvordan vite om du har galleblæresykdom

Hvordan vite om du har galleblæresykdom


Vi har alle lidd vondt i magen. Men hva som forårsaker det denne gangen? Har du noen gang tenkt på muligheten at du kan være å ha en galleblæren angrep. De fleste av oss er ikke så kjent for de mulige problemene vi kan ha med vår galleblæren. Galleblæren er et organ som ikke er nødvendig for å overleve, men som mange andre organer i kroppen vår det kan føre oss problemer. En galleblæren kan utvikle gallestein, polypper eller cancer.If du har en galleblæren angrep det kan være forårsaket når galleblæren blir for tykk og galleblæren blokker bestått av galle. Gallestein kan være forårsaket av for mye kolesterol i kosten eller hormonet østrogen. De større steiner kan forårsake store smerter og selv komme inn kanalene. Det er hva som forårsaker et angrep. I denne artikkelen ønsker vi å liste opp noen av symptomene på galleblæren problemer.

Hvordan vite om du har galleblæresykdom

•  Først må du kanskje milde til moderate smerter i øvre mageområdet på høyre side. Det kan også være galle problemer.

For det andre kan du ha forstoppelse, diaré, eller gass.

Tredje, raping, kvalme, og en bitter fliod gjenta i munnen etter å ha spist.

Fjerde, kan du ha litt oppkast og problemer med dyp pusting etter å ha spist.

Til slutt galleblæren symptomer er forvirret ofte med andre forhold. Symptomene kan vare som for kort tid som 15 minutter eller vare så lenge som 15 timer. Hvis symptomene varer lenge og du kjører en feber vi foreslår at du går til legen.

Dysfunksjonelle Galleblære Symptomer

Galleblæren er en liten, pæreformet organ festet til leveren som lagrer galle som produseres i leveren. Bile fra galleblæren er ansvarlig for å bryte ned fett i tynntarmen. Hvis en lege mistenker galleblæren er dysfunksjonelle, kan han bestille imaging tester som en X-ray, ultralyd eller CT scan, sammen med enkle blodprøver for å bidra til å gjøre en diagnose. Behandlingen er avhengig av årsaken til problemet og hvilken type sykdom en person har. I noen tilfeller kan operasjonen for å fjerne galleblæren være nødvendig. Fjerning av organet kan gjøres gjennom en minimal invasiv prosedyre laparoskopisk.

Magesmerter

Noen mennesker som har galleblæren ikke fungerer som den skal vil oppleve magesmerter som et symptom. Smerten, som kan være alvorlige, har en tendens til å utvikle seg plutselig. I alvorlige tilfeller kan smerten strekker seg til baksiden og skulderen.

Kvalme

Kvalme og ubehag i magen er flere symptomer på en dysfunksjonell galleblæren. Dette kan være spesielt belastende for noen mennesker.

Oppkast

I tillegg til kvalme, kan utbrudd av oppkast være et tegn på at galleblæren ikke fungerer som den skal.

Gass

Noen mennesker med en dysfunksjonell galleblæren vil oppleve gass eller luft i magen, spesielt etter å ha spist spesielt fet mat.

Oppblåsthet

Oppblåsthet i magen og generelt ubehag i magen kan være tegn på en dysfunksjonell galleblæren. Disse symptomene er mer tilbøyelige til å oppstå etter at du har spist mat med høyt fett.

Brystsmerter

Noen mennesker med galleblæren sykdom vil oppleve brystsmerter, spesielt under brystbenet. Denne spesielle symptom er ofte misforstått til å være et tegn på en annen tilstand.

Symptomer på galleblære Trouble

Flere forstyrrelser påvirker galleblæren og interferere med normal drenering av galle i den øvre del av tynntarmen. Galleblæresykdom med gallestein er den vanligste lidelsen. Selv om ikke alle infeksjoner i galleblæren er knyttet til gallestein, men mer enn 90 prosent av pasienter med en galleblæren infeksjon har gallestein også.

Kolecystitt

Cholecystitis er en akutt infeksjon i galleblæren. Infeksjonen vil forårsake smerte, ømhet og en rigid øvre høyre del av magen. Kvalme og oppkast er også vanlige symptomer på akutt infeksjon i galleblæren.

Gallestein

Gallestein dannes i galleblæren, og kan blokkere strømmen av galle. Mange mennesker med gallestein har ingen anelse om de er der fordi de ikke har noen symptomer. Disse blir referert til som "tause" gallestein og krever ingen behandling.

Gallestein Symptomer

Gallestein vise tegn på deres tilstedeværelse etter komplikasjoner begynner å oppstå. Det vanligste symptomet på en gallestein er smerte, som vanligvis kommer på raskt og går bort igjen. Disse episodene er kalt "angrep" av den grunn. Smerten er ofte forårsaket av et måltid med mye stekt eller fet mat. Angrepene kan være hyppige eller år kan passere mellom angrepene. Smerten er uutholdelig og befinner seg i øvre høyre del av magen. Smerte kan også bli følt i ryggen mellom skulderbladene eller under høyre skulder. Dette kalles referert smerte. Smertene kan vare i flere timer.

Andre symptomer

Andre symptomer på gallestein er gass, dårlig fordøyelse, halsbrann, raping, oppblåsthet og kolikk. Kvalme, oppkast og feber er også vanlige symptomer på gallestein.

Gulsott

I en liten prosentandel av individer, vil oppstå med gulsott galleblæresykdom. Gulsott gir huden og det hvite i øynene en gul utseende. Det er normalt til stede når det er en obstruksjon av galleveiene. Den gulsott vil normalt bli fulgt av kløe i huden.

Endringer i urin og avføring

Når en person er å ha galleblæren problemer, tar urin på en mørk farge og avføringen blir en grå eller leire farge.

Vitaminmangel

Obstruksjon på galle kan føre til en forstyrrelse med fettløselige vitaminer. Disse vitaminer inkluderer A, D, E og K. Den enkelte kan oppleve symptomer fra lave nivåer av disse vitaminer i blodet.

Sprukket Colon Symptomer

Divertikulitt, også kjent som en sprukket tykktarm, oppstår når små områder av vev (sekker) bule i tykktarm og brast og erverve infeksjon. Individuelle sekker er kjent som diverticulum, og mer enn ett sac er identifisert som diverticula-. Som en person aldre, musklene langs tykktarmen blir hardere og det tar mer press for å eliminere avfall. Sprekker i muskelvegger tillate sekker vev til å bule fra tykktarmen fra de interne pressure.The poser som utvikler deretter betegnes diverticula. Det er mest vanlig å oppleve diverticula- nær enden av colon - et område som kalles sigmoid kolon. Personer over 50 år er mer sannsynlig at lider av diverticula. Hvis en lege har mistanke om en person kan ha diverticula, kan en rekke diagnosetester utføres som kan inkludere barium røntgen, CT scan, ultralyd og koloskopi. Behandlinger inkluderer diett endringer, inkludert fiber, mutter og frø restriksjoner. En lege kan også foreskrive mer hvile, eller anti-krampaktig medisiner for å lindre smerte. Oral antibiotika kan være foreskrevet for milde symptomer på divertikulitt. Mer alvorlige symptomer kan kreve mindre fiber dietter for å begrense mengden av avfall som reiser gjennom tarmen, og muligens operasjon hvis en persons kropp ikke reagerer på antibiotika. Ifølge Mayo Clinic, bare om lag 25 prosent av personer lider av noen symptomer assosiert med divertikulitt.

Pain

På grunn av det faktum at kolon smalner der diverticula har dannet, smerter og magekramper - typisk opplevd i nedre venstre området av magen - kan oppstå når du passerer avføring gjennom tarmen. Smerten kan være momentant og alvorlig, eller det kan være mild og komme og gå. Ømhet i magen kan også være et symptom på diverticula.

Fever

En feber over 100 grader Fahrenheit som fortsetter i mer enn to dager i kombinasjon med andre symptomer kan være et tegn på diverticula. Personer som lider av en feber på over 101 grader som også har en dårlig respons på oral antibiotika kan tas opp til sykehuset for intravenøs væske og antibiotika.

Kvalme

Urolig mage, oppkast, kvalme og mulig abscess i bekkenområdet er alle symptomer som kan led divertikulitt.

Diaré

Oppleve mer hyppig avføring som er løs i konsistensen og også lider større buktrykket og tarm lyder kan oppstå som symptomer på divertikulitt. Et individ kan lide av ufullstendig evakuering av avføring og føler intenst press for å gå igjen umiddelbart etter eliminere avføring. Enkeltpersoner kan også lider av inkontinens for avføring med divertikulitt.

Blødning

Blødning i tykktarmen kan oppstå når fartøyene brudd i diverticula; Det kan forekomme i flere dager eller kan være intermitterende. Passerer blodpropp fra tykktarmen som er røde, eller rødbrun-farget er også en mulig symptom på divertikulitt. Passerer blod eller blodpropper kan skje med eller uten individet lider av smerte.

Obstruksjon

Mer enn en hendelse av divertikulitt kan føre til arrdannelse og herdning av musklene langs tykktarmen og tykktarmen, noe som gjør det vanskelig for å passere avfall og dermed resultere i avfallet hindrer kolon passasje.

Hva er symptomene på galleblæren Failure?

Galleblæren skiller ut galle som bidrar til sammenbrudd fett i fordøyelseskanalen. Denne gallen kommer fra leveren til galleblæren og deretter videre til magen. Hvis slangene fra leveren bli blokkert fra dannelsen av steinene, kan galleblæren symptomer som sure oppstøt, kvalme og oppkast oppstå før stenene oppløse eller passere. Galleblæren er ikke en nødvendig organ i kroppen, og kan bli fjernet og pasienten kan leve et sunt liv uten.

Symptomer

Symptomer på galleblæresykdom kan være kvalme, oppkast, en lavgradig feber, mørk farget urin, og en gulfarging av øyne og eller hud. Magesmerter er også forbundet med galleblæren steiner som de seg fast i rørene ikke slik at galle å passere gjennom. Smerten vil forbli til steinene oppløses eller passere.

Komplikasjoner

Forbruker store mengder fet mat kan utløse en galleblæren angrep siden den viktigste funksjon av galleblæren er å bryte ned fett i matvarer. Hvis gallen fra leveren blir blokkert av steiner, kan fettet ikke bli brutt ned som resulterer i dårlig fordøyelse, gass, raping og følelsen av å være full. Selv om disse symptomene kan være et resultat av andre medisinske problemer, er det lurt å føre dagbok over matvarer som påvirker deg negativt.

Galleblæren angrep

En galleblæren angrep kan oppstå etter et stort måltid, men kan også oppstå fra blokkering fra gallestein. Det kan begynne som en følelse av dårlig fordøyelse og gå videre til mer intense trykket i magen og i noen tilfeller brystsmerter som kan føles som et hjerteinfarkt. Varigheten på disse symptomene kan være noen få minutter til flere timer.

Diagnose

Hvis legen mistenker galleblæresykdom fra listen over symptomer, vil han først bestille en blodprøve for å sjekke for eventuelle unormale nivåer av lever eller bukspyttkjertel enzymer. Den blodprøve vil også vises hvis det er tegn på infeksjon. Dersom resultatene av blodprøven kommer tilbake positivt, kan din lege bestille følgende tester. Ultralyd bruker lydbølger i motsetning til røntgen for å vise bilder av dine organer. Det er en av de beste måtene for legen din for å se om gallestein er til stede. Et annet verktøy i å oppdage gallestein er en CT scan. CT scan bruker datagenerert røntgen for å se på dine organer.

Galleblæren angrep

Når en galleblæren svikter, slipper det giftstoffer i kroppen og blir en nødssituasjon. Siden smerten kan være ekstreme, vil pasienten normalt søke medisinsk behandling umiddelbart. Fremgangsmåten for å fjerne galleblæren kalles en cholecystektomi og kan utføres enten med tradisjonell kirurgi eller laparoskopisk. Fjerning av blæren hindrer dannelse av gallestein og er ikke til hinder for helsen til pasienten.

Forebygging / løsning

Selv om du ikke kan helt forhindre galleblæresykdom, kan du redusere risikoen for det. Opprettholde en sunn vekt og deltar ikke i krasje dietter. Trene regelmessig og spise en diett som er lav i fett og høy i fiber kan bidra til å avskrekke dannelsen av gallestein.

Hva du kan forvente etter galleblæreoperasjon

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse ca 500.000 mennesker har galleblæren kirurgi, kjent som cholecystecotomy, hvert år i USA

Galleblæren fjerning kan forårsake diaré, forstoppelse, oppkast, magesmerter, alvorlig gass og blodpropp. Disse bivirkningene vanligvis avta kort tid etter den kirurgiske prosedyren.

Forstoppelse

Etter aa cholecystecotomy galle ikke lenger kan lagres i galleblæren og i stedet flyter direkte fra leveren inn i tynntarmen. Pasienter kan oppleve midlertidig forstoppelse umiddelbart etter galleblæren kirurgi. Problemer forbundet med eliminasjon skyldes først og fremst til anestesi og postoperativ smerte medisinering.

Diaré

I motsetning til kortvarig forstoppelse, diaré kan fortsette i mange år etter kirurgi. The Mayo Clinic funnet utviklingen av diaré hos så mange som én av tre personer som gjennomgikk en cholecystecotomy, eller så få som én av 100.

Grunnen til utbruddet av diaré etter fjerning av galleblæren er uklar, men det kan være på grunn av en økning i gallesyrer som kommer inn i tykktarmen. Syrer etterligne effekten av et avføringsmiddel.

Kontrollerende Diaré

Ta kontakt med din lege for diaré behandlinger, inkludert anti-diaré medisiner og medisiner som hemmer opptaket av gallesyrer, som aluminium hydroxide.

Begrense meieriprodukter, fet mat, søtsaker og koffein som forverre tilstanden.

Blodpropp

Det er en risiko for blodpropp følgende galleblæren kirurgi. Forebyggende tiltak er iført trykk strømper laget med stram strikk for å holde blodet samler seg i bena og forårsaker blodpropp.

For ekstra beskyttelse, kan pasientene være utstyrt med pneumatiske støvler eller leggings plassert over trykk strømper og koblet til en luftpumpe. Pumpen strammer og løsner ulike deler av støvelen, og hjelper presse blodet tilbake opp hjertet.

Forstoppelse etter galleblæren fjernes

Galleblæren fjerning, også kalt en cholecystektomi, er en operasjon utføres i respons på gallestein eller en betent galleblære. Symptomene som kan føre til denne operasjonen inkluderer intense magesmerter, ubehag under høyre brystkasse og alvorlig kvalme og gass. Hvis en gallestein blokkerer flyten av galle gjennom galleblæren, kan du oppleve de ovennevnte symptomer og trenger denne prosedyren. Dessverre er flere bivirkninger forbundet med galleblæren fjernes.

Bivirkninger

Noen bivirkninger av cholecystektomi er forårsaket av narkotiske smertestillende midler som er nødvendige for å utføre fremgangsmåten. Disse inkluderer tretthet, senket hjertefrekvens og forstoppelse. Snakk med legen din om andre medisiner som kan forhindre disse bivirkningene.

Behandling og forebygging

For å hindre forstoppelse, øke mengden av fiber i kosten. Fiber akselererer nedbrytningsprosess ved å absorbere vannet og skape myk avføring. Foods høy i fiber inneholder tørket frukt, hele korn, erter, jordbær, nøtter, grønnsaker og bakte poteter. Hvis forstoppelse fortsetter å være et problem, spør legen din for en krakk Plast medisinering. Men bruk krakk-nedtoningen medisinering med forsiktighet; cholecystectomies, mens noen ganger forårsaker forstoppelse, kan noen ganger føre til diaré i stedet. Prøv først å produsere en balansert krakk med et fiberrikt kosthold, snu til medisiner hvis forstoppelse fortsetter.

Galleblæren fjernes Problemer

Galleblæren er en ikke-essensiell organ som sitter under leveren på høyre side av magen. Orgelet er formet som en pære og inneholder fordøyelses væske kalt galle som er sluppet inn i tynntarmen. Ifølge Mayo Clinic, gallestein er solide forekomster av fordøyelsesvæske som kan utvikle seg i galleblæren. Mennesker som opplever symptomer på gallestein må ha sin galleblæren tatt ut. Noen ganger er det komplikasjoner knyttet til galleblæren fjerning kirurgi.

Gallestein

Gallestein er en relativt vanlig sykdom i USA Ifølge National Institute of Health galleblæren fjernes (kolecystektomi) er en av de hyppigst utførte operasjoner.

Hvis gallestein er ikke plagsom de ikke vanligvis krever behandling. Men hvis du opplever hyppige galleblæren angrep, legen din vil mest sannsynlig anbefale at du gjennomgår en kolecystektomi.

Kirurgi

Det store flertallet av cholecystectomies er minimalt invasive prosedyrer utført med laparoskopi (veldig små snitt).

Hvis testene indikerer galleblæren har akutt betennelse eller arrdannelse fra tidligere operasjoner, kan kirurgen bestemmer seg for å utføre åpen kirurgi for å fjerne galleblæren. En åpen kirurgi krever en ca seks-tommers snitt i øvre høyre del av magen.

Ifølge National Institute of Health, er åpen kirurgi nødvendig i bare 5 prosent av galleblæren operasjoner.

I løpet av omtrent en time operasjonen vil du være under narkose.

Anestesi Risks

NIH sier risikoen forbundet med anestesi inkluderer pustevansker, uregelmessig hjerterytme, lungebetennelse og blodpropp. Blotter blodpropp er mest sannsynlig skje i bena eller i lungene.

Bivirkninger kan også omfatte kvalme, oppkast og delirium (midlertidig mental forvirring). I sjeldne tilfeller hjerteinfarkt og hjerneslag kan skyldes generell anestesi.

Recovery

Pasienter vanligvis forblir på sykehuset for en dag etter laparoskopi og to til seks dager etter åpen galleblæren fjernes.

Under utvinning kan du bli bedt om å bære trykk strømper på bena for å forhindre dannelsen av blodpropper fra forming. Trykk strømper også oppfordre blodet å sirkulere skikkelig.

Hvis du opplever overdreven blødning, er i alvorlig smerte eller har feber, kan sykehusopphold være lengre.

Mulige problemer

De potensielle problemer i forbindelse med galleblæren fjernes kirurgi er blødning, infeksjon og mulig skade på tynntarmen eller i den felles gallegang. Den felles gallegang bærer gallen fra leveren og galleblæren inn i den øvre er av tynntarmen.

Ifølge National Digestive Disease Information Clearing House, skade på felles gallegang er den hyppigste komplikasjonen av galleblæreoperasjon. Det kan resultere i en potensielt farlig og smertefull infeksjon. Når skaden er mindre kan det behandles ikke-kirurgisk. Hvis skaden er alvorlig ytterligere operasjon kan bli nødvendig.

Gjenopprettingstiden fra Lap galleblæreoperasjon

Fjerning av galleblæren er like alvorlige som hvilken som helst annen operasjon. Hvis du valgte å ha laparoskopisk galleblæren kirurgi, kan helbredelse ganger variere fra person og situasjon, men oppgangen tid vil mest sannsynlig være kortere enn med konvensjonell galleblæreoperasjon.

Prosedyre

Ifølge laparoscopic.md nettstedet, er fanget galleblæren kirurgi utført ved å kutte flere små områder i magen og sette inn et kamera. Når legen finner galleblæren i magen, er det skåret bort og fjernet.

Fordeler med Recovery Time

Den største fordelen med å ha en lap galleblæreoperasjon er en kortere restitusjonstid. De fleste mennesker kan gå tilbake til arbeid i løpet av få dager, noe som er godt før de ville ha med en konvensjonell galleblæreoperasjon. Snittene leges raskt med lite eller ingen smerte. Dette er fordi når en laparoscope brukes til å fjerne galleblæren, gjør din bukmuskulatur ikke må kuttes, ifølge laparoscopic.md.

Time In Hospital

Siden du ikke er i hovedsak blir kuttet åpen, kan denne operasjonen gjennomføres som et poliklinisk prosedyre. Når operasjonen er fullført - og det er ingen komplikasjoner - kan du være i stand til å gå hjem den dagen eller innen én til to dager, ifølge laparoscopic.md.

Gjenopprette etter operasjonen

Når du kommer hjem etter operasjonen, vil du være i seng en dag eller dag på det høyeste. Ifølge Aurora Health nettsted, bør du utvinnes fra operasjonen i løpet av tre dager. På dette punktet, vil leveren din ta over galleblæren jobb, og du kan gå tilbake til et normalt kosthold og livsstil.

Mulige komplikasjoner

Å ha komplikasjoner kan forlenge den helbredende tid. Disse komplikasjoner kan bestå av "blødning, infeksjon og skade på kanalen (tube) som bærer galle fra galleblæren til magen," ifølge laparoscopic.md. Selv om disse komplikasjoner er sjeldne, hvis de oppstår, kan utvinning tid være lenger.

Tegn og symptomer på en ikke-fungerende galleblæren

Tegn og symptomer på en ikke-fungerende galleblæren


Galleblæren er en del av fordøyelsessystemet. Det er en liten sac nær leveren som produserer galle til å fordøye fett. Det er flere forhold som galleblæren ikke fungerer ordentlig, inkludert infeksjon, gallestein og galleblærebetennelse, eller betennelse i galleblæren. Når galleblæren ikke fungerer som den skal, kan det føre til komplikasjoner. I mange tilfeller, er behandlingen for en ikke-fungerende galleblære å fjerne det kirurgisk.

Biliær kolikk

Når galleblæren ikke fungerer som den skal, kan det resultere i en type magesmerter kalles biliær kolikk. Når dette utvikler seg, kan du oppleve smerte i midten eller høyre side av øvre del av magen. Smerten kan stråle fra brystkassen området til skulder og rygg. Episoder med biliær kolikk kan være tilbakevendende og utvikler ofte på samme tid hver dag. Smerten kan vare flere timer eller dager, og kan ikke løses med smertestillende midler.

Fordøyelsesproblemer

Andre tegn på en ikke-fungerende galleblære inkluderer fordøyelsesproblemer som kvalme og oppkast og abdominal oppblåsthet. I noen tilfeller kan den øvre del av magen også være øm å ta på. Noen mennesker merker en nedgang i appetitt. Gass og kronisk diaré kan også være tegn på en galleblæren problem.

Andre symptomer

Noen mennesker med galleblæren problemer vil oppleve feber med frysninger og overdreven svetting. Når gallestein blokkerer gallegangen, kan du utvikle gulsott, en rask hjerterytme, et fall i blodtrykket og mørkere-farget urin og lysere avføring.

Galleblæren angrep & Pain

Galleblæren er et organ som lagrer galle og hjelper til med fordøyelsen. Noen ganger galleblæren kan bli betent, som kalles akutt kolecystitt. Dette er ofte referert til som en "galleblæren angrep" og kan være svært smertefullt.

Symptomer

Ifølge National Institutes of Health, opplevd smerte under en galleblæren angrep kan være kjedelig eller skarp. Smerte kan føles som kramper, og det kan spre seg til ryggen.

Årsak

Gallestein føre 90 prosent av galleblæren angrep. Sykdom og tumorer i galleblæren kan også forårsake angrepene.

Behandling

En lege kan forskrive antibiotika, men siden gallestein er den viktigste årsaken til galleblæren angrep, er kirurgi for å fjerne gallbadder ofte anbefalt.

Betraktninger

For å redusere risikoen for gallestein, opprettholde en sunn vekt og unngå fet mat.

Advarsel

Hvis en galleblæren angrep er alvorlig, søk straks legehjelp. Ifølge Mayo Clinic, høy feber eller en manglende evne til å sitte på grunn av smertene er indikatorer på at umiddelbar legehjelp er nødvendig.