Digidexo.com

Hva Frukt og grønnsaker kan du spise med Divertikulitt

Divertikulitt oppstår når små sekker langs slimhinnen i fordøyelsessystemet, kjent som diverticula, bli betent. Symptomer inkluderer magesmerter, endringer i avføring, feber og kvalme. Medikamenter og sengeleie er ofte anbefalt som en del av behandlingen. Mens en væske og lav-fiber diett er oppmuntret under et angrep, er endringer i kostholdet anbefales som et forebyggende tiltak. Disse inkluderer mer fiber fra frukt og grønnsaker. Konsultere med en medisinsk faglig til å bestemme din beste dietten.

Mais og frø

Ifølge Mayo Clinic, leger pleide å tro at nøtter, frø og korn ble sittende fast i diverticula, og dermed forårsaker dem til å bli betent. Nå har de gjennomført studier som avkrefte denne ideen. De forårsaker ikke selve infeksjon, og heller ikke hindre angrep. De kan imidlertid være irriterende for tilstanden.

Frukt under et angrep

Under en divertikulitt angrep, leger anbefaler en væske og lav-fiber diett til betennelse avtar. Lav-fiber frukt inkluderer hermetisert frukt og tremasse-fri fruktjuicer. Frossen frukt is spretter er OK, så lenge de ikke inneholder masse eller frø, da disse kan irritere diverticula. Noen desserter som inneholder frukt bør også være fri for tremasse, hud og frø.

Grønnsaker under et angrep

Buljonger er anbefalt som en del av den flytende diett i løpet av en divertikulitt angrep. Lag en grønnsaksbuljong å drikke. Fjern frø og hinner fra grønnsaker og koker dem godt for å redusere fiberinnholdet.

Frukt som et forebyggende tiltak

Mayo Clinic anbefaler forbruker 20 til 35 gram fiber per dag som forebygging mot divertikulitt angrep. Gode ​​kilder inkluderer epler, dadler, tomater, bringebær, appelsiner, bananer og pærer. En serverer en frukt som en fiber servering kan inneholde 6 oz. av 100 prosent fruktjuice, et mellomstort stykke frukt, 1/4 kopp tørket frukt stykker, 1/2 kopp fersk frukt. Dette er anbefalinger av USDA.

Grønnsaker som et forebyggende tiltak

Leger anbefaler også å øke fiber fra grønnsaker. Gode ​​vegetabilske kilder for fiber inneholder spinat, erter, alle typer bønner og artisjokker. En servering størrelse er 1/2 kopp tørkede bønner eller erter, 1/2 kopp rå eller kokte grønnsaker, en kopp greener, 6 oz. 100 prosent vegetabilsk juice. Disse målingene er anbefalt av USDA.

Supplerende Foods

For mennesker som har problemer med å møte fiber anbefalinger med bare frukt og grønnsaker, supplere med korn, for eksempel i frokostblandinger, eller high-fiber kosttilskudd, for eksempel Metamucil.