Digidexo.com

Hva er en protese?

Hva er en protese?


En protese er en kunstig enhet konstruert for å erstatte en manglende kroppsdel. Proteser kommer i bredt utvalg å møte etterspørselen etter forskjellige kroppsdeler, ulike nivåer av aktivitet og forskjellige priser.

Øvre-Limb Protetikk

Protetikk av armen er delt inn i hånd og albue protetikk. Ifølge American Society for Surgery av hånd, kan kunstige hender gi pasienter med evne til å gripe objekter, eller de kan forlenge en manglende finger. Albue protetikk kan gi pasienter med en bevegelig albueleddet.

Lavere-Limb Protetikk

Nedre-lem protetikk er delt inn i over-the-knee og under-the-knee-enheter. Den Amputert Coalition of America sier at tilgjengelige mekanismer og materialer for disse protetikk omfatter væske hydraulikk, mikroprosessorer, enkel gummi og tre, grafitt og mer. Kunstige ben gi den nødvendige stabilitet for pasienter å stå og gå.

Andre proteser

The American Society of Ocularists sier at de fleste kunstige øyne består av en glass implantat i øyehulen, med den fargede øyen lag plassert under øyelokket.

Proteser og kunstige tenner tillate pasientene å konsumere et bredere utvalg av matvarer, som vanligvis forbedrer ernæringsmessige og emosjonelle helse.