Digidexo.com

Tegn og symptomer på Mono i Voksne

Mono er kjent i den medisinske verden som mononukleose, men til legfolk, vanlig navn på denne tilstanden er "kyssesyken", en smittsom virus som overføres fra en person til en annen gjennom spytt. Du kan ta mono fra annet enn kyssing, inkludert nysing, hoste og deling av briller eller sølvtøy. Lære å identifisere tegn og symptomer på mono hos voksne vil be enkeltpersoner til å søke behandling og øke bevisstheten for å hindre spredning.

Fatigue

En av de vanligste symptomene på mono hos voksne er en generell følelse av tretthet eller utmattelse, uansett hvor mye hvile eller sove du får. Denne generelle følelse av apati kan vare i flere dager.

Sore Throat

Mange som kontrakten mono opplever en sår hals, som kan eller ikke kan være ledsaget av hovne mandler i halsen. Noen ganger kan hovne lymfeknuter bli følt i halsen samt armhulene. Disse kan bli følt som små Pecan størrelse klumper av vev føltes bevegelig under overflaten av huden på disse stedene.

Fever

En lav feber er vanlig i mange voksne som kontrakten mono, alt fra normal til ca 101 grader eller så. Feber som stiger over 101-102 grader i mer enn 48 til 72 timer bør vurderes av legen din.

Tap av appetitt

Fordi kyssesyke-viruset sprer seg gjennom kroppen og fører til at immunsystemet til å sparke inn i handlingen, kan appetitten reduseres midlertidig. Dette gjør det mulig for legemet å fokusere på å bekjempe viruset, og ikke fordøyer store mengder mat.

Hodepine

Et annet vanlig symptom på mono er en hodepine som bare ikke vil gå bort. Vedvarende hodepine kan forekomme når en person kjemper mono og kan fortsette i en dag eller to etter andre symptomer avta.