Digidexo.com

Hvordan fjerne nyrestein

Nyrestein, ifølge Mayo Clinic, er mineral og saltavleiringer som danner steinlignende gjenstander i urinveiene. Nyrestein kan bli ganske store og kan være smertefullt, men i de fleste tilfeller medisinsk behandling ikke er nødvendig. Selv om de fleste nyrestein passere naturlig, er nødvendig smertelindring for mange. En rekke medisinske og hjem rettsmidler kan samtidig øke hastigheten nyrestein avgang fra kroppen og håndtere smerte.

Hvordan fjerne nyrestein

Hvordan fjerne nyrestein

•  Ta kontakt med en lege før du tar noen løpet av handlingen. Din lege vil undersøke deg og hjelpe til å finne den riktige løpet av behandling for å behandle nyrestein sykdom.

Drikk rikelig med vann - dette er vanligvis den mest anbefalte løpet av handlingen for hjem behandlinger, rapporterer Mayo Clinic. Dette spyler systemet og utvanner mengden av mineraler innskudd som danner nyrestein. Dette kan også fremskynde nyrestein blir utvist fra kroppen. Eksperter anbefaler forbruker minst 2,5 liter vann daglig.

Reduser inntak av natrium, kutte ned på antacida som inneholder kalsium, og begrense mengden pasta som du forbruker. Hver av disse kan bidra til nyrestein eller kan forverre en eksisterende tilstand.

gjennomgå en ekstrakorporal showet bølge lithotripsy (ESWL), som kan bidra til å fjerne nyrestein ved sprengning dem i mindre biter. Den ESWL sender en trykkbølge inn i kroppen, noe som bidrar til å bryte opp og oppløse nyrestein. Du vil være i stand til å skille ut de gjenværende fragmenter av nyrestein gjennom urinen, melder St. Josephs Hospital.

Å ha en perkutan nephrolithotomy utføres er et alternativ hvis ESWL er ikke nok til å ødelegge store nyrestein. Ifølge Urology kanal, vil et lite innsnitt gjøres, rett ovenfor nyre, og et lite instrument som kalles en nephroscope vil fjerne stein direkte.

Nyrestein kan tidvis bli sittende fast i ureter, som betyr å gjennomgår en ureteroscopic steinfjerning, sier Mayo Clinic. Et instrument er satt inn i urinleder og en liten ultralydbølge sprenger steinen forårsaker blokkering.