Digidexo.com

Hvordan behandle Pseudomonas-infeksjoner

Hvordan behandle Pseudomonas-infeksjoner


Pseudomonas-infeksjoner er forårsaket av bakterier i slekten Pseudomonas, spesielt Pseudomonas aeruginosa. De er svært hardfør i fuktige miljøer og kan infisere blod, bein, ører, øyne, hjerteklaffer, lunger og urinveier. Disse infeksjonene er vanligvis mindre, men kan være livstruende hos pasienter med nedsatt immunforsvar. Personer med diabetes er spesielt utsatt. Lær hvordan å behandle Pseudomonas-infeksjoner.

Hvordan behandle Pseudomonas-infeksjoner

Bruk antibiotika. Injeksjoner av et aminoglykosid, som gentamicin eller tobramycin, med en dose på 5 mg / kg / dag er vanligvis effektiv. Andre antibiotika som brukes effektivt mot Pseudo inkluderer amikacin, azlocillin, Carbenicillin, mezlocillin, piperacillin og Ticarcillin. Det spesifikke valg av antibiotika avhenger delvis, ved lokal resistens mønstre.

Påfør eddiksyre drops og aktuelle antibiotika til en Pseudo ørebetennelse og det bør forbedre raskt. Badestamp follikulitt vanligvis ikke krever behandling.

Treat Pseudomonas øyeinfeksjoner med svært konsentrert antibiotika drops. De antibiotika er ofte injiseres direkte i øyet.

debride Pseudomonas-infeksjoner og tå web anvende sølvnitrat eller en 5 prosent oppløsning av eddiksyre. Fortsett å bruke en aktuell antibiotika før infeksjonen er borte. Sølvsulfadiazin er den mest brukte agent, men sølvnitrat og mafenide kan være effektive også.

Innse at mer alvorlige Pseudomonas-infeksjoner kan være vanskelig å behandle. De vanligvis krever uker med intravenøs antibiotika, vanligvis i kombinasjon. En infisert hjerteventil kan noen ganger behandles med antibiotika, men ofte krever åpen hjertekirurgi for å skifte ut ventilen.