Digidexo.com

Sunne matvaner av tenåringer

Sunne matvaner av tenåringer


En fersk studie fra National Institute of Mental Health (NIMH) fant at et barns hjerne fremdeles utvikler seg godt inn i tenårene. Med denne utviklingen kommer et større behov for rett type ernæring. Men tenårene er ofte de årene som er mest tradisjonelt tomrommet i et individs liv. Å få riktig ernæring for god utvikling kommer fra sunne matvaner som alle tenåringer kan tilpasse seg. De vil bli belønnet med bedre konsentrasjon, energi og utholdenhet i løpet av dagen.

Regelmessige måltider

De fleste tenåringer lever travle og fulle liv med skole, arbeid og fritidsaktiviteter. De er ofte over-planlagt med ikke nok timer i dag. Dessverre, kan dette komme til en kostnad. Når tenåringer er stresset og over-planlagt, en av de første tingene de vil kutte er sunne måltider. Tenk på det - hvor ofte gjør tenår kjøre ut av huset sent, hopper over frokost? Hoppe det viktigste måltidet av dagen kan komme til en risiko for deres konsentrasjon og energi gjennom hele dagen. Kontroller at du har enkle, bærbare måltider tilgjengelig for tenåringer til å ta på farten uten å ofre helsen for portabilitet. Frukt, en bagel med kremost eller en frokost burrito er ideer til en sunn frokost på rømmen.

Mindful Eating

Fordi tenåringer virke som de er alltid i et rush, eller fordi de ofte spiser i sosiale sammenhenger, kan de også miste evnen til å spise mindfully. Dette betyr at de spiser mer enn nødvendig fordi de ikke ta hensyn til kroppens signaler om at de er fulle. Oppmuntre tenåringer til å bremse ned mens han spiser, slik at han kan smake på maten og ta hensyn til hva kroppen hans sier. Selv når han er ute med venner, kan han ta en stund å stoppe opp og vurdere om han fortsatt er sulten eller ikke. Oppfordrer minst ett sitte ned måltid per dag, middag hvis det er mulig, slik at du både kan bremse ned og spise. Du vil finne at i bremse ned ett måltid, vil hans spising bli mer oppmerksom og han vil være i stand til å vite når du skal stoppe.

Sunn kropp Bilde

Selv om du tror at de fleste sunne matvaner for ungdom har å gjøre med å spise lite fett og balanserte måltider, må du også huske på at tenåringer er overfalt med en daglig mengde negative følelser om kroppen sin. Dette kan føre til spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi for begge kjønn. Fremme et sunt kroppsbilde ved aldri oppfordret tenåringer til kosthold eller for å oppnå en viss kroppstype. I stedet oppfordrer sunne valg og balanserte måltider og være på konstant utkikk etter tegn på en usunn kroppsbilde, inkludert selv avskrivninger, en enkemann med skuespillere og modeller eller hyppige klager over kroppen. En spiseforstyrrelse er en farlig medisinsk tilstand, og bør behandles som sådan. Lær sunne prinsipper og aldri diett mentalitet.