Digidexo.com

Hva er behandlingen for Stigende Colon forstadier polypper?

Kolon polypper er unormale utvekster på slimhinnen i en persons kolon eller tykktarmen. Godartede polypper kan være forstadier eller ondartet og leger vanligvis trenger for å teste en vevsprøve fra en polypp å finne kreft. Polypper kan vokse i den stigende colon eller andre deler av tykktarmen. Leger fjerne polypper som er oppdaget under en undersøkelse av stigende tykktarmen for å hindre fremtidig kreftutvikling.

Kolon polypper

En forstadier kolon polypp kan ha en flat eller hevet utseende. Mange mennesker med kolon polypper har ingen symptomer. Mest stigende kolon forstadier polypper er funnet under en vanlig fysisk undersøkelse eller med en test for en annen medisinsk problem. Noen mennesker kan oppleve anal blødning som kan inkludere symptomer som blod flekker på undertøy eller blod på toalettpapir etter avføring. Diaré, forstoppelse og blodig avføring som har røde striper eller en svart farge kan oppstå med kolon polypper.

Koloskopi

En lege utfører en koloskopi for å finne og fjerne polypper som er plassert hvor som helst i tykktarm inkludert stigende tykktarmen. Legen setter et langt rør eller endoskop inn i rektum, og beveger seg gjennom hele lengden av tykktarmen. Røret har en liten kamera som legen bruker å lokalisere polypper under prosedyren. Pasienten fjerner hver polypp med små verktøy ved enden av røret. En snare fjerner polypp og varme eller elektrisitet cauterizes såret for å hindre blødning.

Kirurgi

Polypper i tykktarmen som ikke lett kan fjernes under en koloskopi kan kreve laparoskopisk kirurgi. En kirurg gjør flere små snitt i bukveggen og bruker et instrument med et kamera for å lokalisere polypp, fjerne polypp sammen med den delen av tykktarmen som inneholder polyppen og lukk åpningen i tykktarmen. Polypper som er kirurgisk fjernet med laparoskopisk kirurgi kan ikke vokse tilbake, men andre polypper kan vokse i andre deler av tykktarmen.

Colon Fjerning

Pasienter med familiær adenomatøs polypose eller andre sjeldne genetiske sykdommer kan utvikle alvorlige komplikasjoner fra polypper som krever kirurgisk fjerning av pasientens tykktarm og endetarm. En kirurg bruker en del av pasientens tynntarm for å lage en pose som han settes til anus. Individer har avføring gjennom den konstruerte posen og anus etter inngrepet. Pasienter kan ha flere avføringer hver dag som utvise overflødig vann med fecal avfall.

Risikofaktorer

Personer over 50 år og personer med en personlig eller familiehistorie med kolon polypper har en økt risiko for å utvikle nye kolon polypper. Personer med en familie historie av tykktarmskreft kan være mer sannsynlig å utvikle polypper i tykktarmen. Livsstilsfaktorer som kan øke risikoen for kolon polypper er røyking, drikking alkoholholdige drikker og spiser store mengder fet mat. Fedme og mangel på mosjon kan øke en persons kolon polypp risiko.