Digidexo.com

Hva som forårsaker hikke Etter Ler?

Hva som forårsaker hikke Etter Ler?


Å få hikke etter ler er en vanlig foreteelse, selv om det blir irriterende hvis det vedvarer i mer enn et minutt eller to. Noen ganger grunnen til at folk blir så frustrert med hikke er fordi de ikke forstår hva som forårsaker dem. Å vite hvorfor du hikke etter ler hjelper deg å forstå nøyaktig hva som skjer i kroppen din når det skjer. Hvis du vet årsaken, er det mulig å hindre at det skjer igjen.

Rush av luft til Membran

Mellomgulvet hjelper deg å puste. Noen ganger når du ler ukontrollert, eller le for en lengre periode uten å ta riktige åndedrag i mellom, siv luft inn mellomgulvet. Denne plutselige rush av luft tvinger kroppen til å utvise luften i en unormal måte, noe som resulterer i hakking.

Air Fanget i magen

Når ler, er det mulig for luftoverskudd for å bli fanget i magen, slik at den distend og utvide. Dette fører magesyre for å bli skjøvet inn i spiserøret. Kroppen beskytter seg selv ved å produsere hikke. I tillegg overdreven buildup av luft i magen forårsaker acid reflux, som fører deg til hikke i mye på samme måte som du oppstøt som et resultat av magesyre buildup.

Irritasjon av phrenic Nerver

Phrenic nervene strekker seg gjennom membranen. Kroppen din har to phrenic nerver, en venstre en og en rette. Disse nervene er det som forteller mellomgulvet når man skal trekke seg sammen og når man skal slappe av. Enkelt sagt, uten phrenic nerver, trenger du ikke puste. Siden latter produserer typisk unormal pusting, irriterer det phrenic nerver, som fører dem til å fortelle membranen til kontrakt når den ikke skal, noe som resulterer i hakking.

Fylogenetisk Hypotese

Ikke alle årsaken til hikken er vitenskapelig eller medisinsk akseptert som fakta. Ifølge den fylogenetiske hypotese, flere grupper av amfibier oppviser en sammentrekning av luft lik hikke, som en måte å holde vann ute av lungene. Tilhengere av denne hypotesen mener at mennesker har holdt på noen rest av denne atferden skyldes evolusjon. Noen hevder at babyer trenger å hikke å holde melk ut av lungene under amming. Dette tyder på at hiccupping er, i hvert fall noen ganger, en ufrivillig, men nødvendig tiltak. Tilhengere av denne hypotesen hevder at ukontrollerbar latter fører til en risiko for kvelning hvis hikke ikke er produsert som et alternativ.