Digidexo.com

Hvordan stille spørsmål om helse

Som helsekostnader fortsetter å skyte i været og din one-on-one tid med dine leger fortsetter å bli kortere og kortere, er det viktig å være forberedt på eventuelle spørsmål du måtte ha angående din helse. Stille spørsmål om helse krever at du være bevæpnet med bakgrunnsinformasjon om din spesifikke tilstand eller sykdom. Videre må du være forberedt på å være flittig i å spørre spørsmålet ditt og fast i sussing ut en klar, forståelig svar fra legen din.

Bruksanvisning

•  Skriv ned en liste med spørsmål. Start med å forske dine symptomer. Ikke bare er det viktig å ha informasjon om din sykdom for din personlige kunnskap, men også du må vite hva du snakker om når du spør legen din spørsmål. Medisinske tidsskrifter eller Merck medisinsk håndbok er nyttige verktøy, men de mest tilgjengelige og enkle beliggenhet til forskning er en online ressurs, for eksempel WebMD.

Planlegge en avtale med legen din. Når spurt om en grunn for avtalen, forteller planleggings tekniker eller sykepleier at du trenger en verbal, ansikt-til-ansikt konsultasjon med legen. Husk at du ikke er pålagt å oppgi din medisinske historie til noen, men din lege.

Express dine bekymringer åpent med legen din. Forklar symptomet i detalj og diskutere dine funn. Still så mange spørsmål som du må. Leger vanligvis vet mye om mange forskjellige medisinske tilstander, selv om de ikke vet alt. Prosessen med å diagnose og påfølgende behandlingsforløp er en toveis dialog med legen din. Hvis noen tester eller behandlinger er foreslått, er det greit å be om detaljer om hva testene / behandlinger er og hvorfor de vil være fordelaktig.

Forskning samtalen med legen din og stille oppfølgende spørsmål. Når legen har foreskrevet tester og / eller behandling for en sykdom, forskning hva din lært. Til tider, visse tester, og selv behandlinger, er unødvendig, og kan også sette deg i større medisinsk risiko. Leger vanligvis ha insentiver til å foreskrive visse navn-merkevaren legemidler, så undersøke hva din har foreslått, og spørre ham ut om dine funn.

Være vedvarende om din tilstand. De fleste forhold kan være mer effektivt behandles dersom den er detektert og behandlet i løpet av en kort periode etter at dens symptomer har oppstått. Det er viktig å huske er at det er sunnere å stille så mange spørsmål som du trenger til enn å lide i stillhet.