Digidexo.com

Ayurvedic Helse og overgangsalder

Ayurveda er en gammel indisk metode for å holde kroppen i balanse. Det er kjent som søsteren vitenskap til yoga. Ayurveda kan brukes til å behandle alle slags sykdommer og tilstander. Ayurveda adresser overgangsalder ved å balansere ut kroppens dosha med visse matvarer og aktiviteter.

Finne dosha

For å kunne bruke Ayurveda til å behandle menopause, må du først forstå din personlige dosha. Din dosha er egenskaper og fysiske kvaliteter som gjør opp ditt vesen. For å finne din dosha, må du ta en test (Whatsyourdosha.com/) som ber en rekke spørsmål som angår alle områder av livet ditt fra din fysiske makeup til din åndelighet, til dine matvaner. De fleste er en blanding av doshas (vata, pitta eller kapha) og noen mennesker er alle tre doshas.

Etter å finne ut din dosha

Etter har opprettet din personlige dosha, er neste skritt å lære hva slags mat og aktiviteter vil bringe kroppen tilbake i balanse. Ayurveda sier at forhold som menopausale symptomer er rett og slett en ubalanse i din dosha. Du vil sannsynligvis nødt til å holde seg til visse diett restriksjoner.

Vata menopausale symptomer og behandlinger

Dine menopausale symptomer avhenge av hva dosha er den sterkeste i din personlige konstitusjon. For eksempel, hvis du er en vata, symptomene dine vil trolig inkludere hetetokter og mange av de psykologiske symptomer knyttet til angst og depresjon, samt forstoppelse og dårlig hud. Kompensere dette ved å spise kule matvarer for å stille dine hetetokter, meditere ofte å stille sinnet, og sørge for at du får nok søvn. Vatas tendens til å være natt ugler, som virkelig kaster dem ut av balanse.

Pitta menopausale symptomer og behandlinger

Pittas har en flammende grunnlov, som betyr at de hele tiden prøver å kjøle flammen. Pitta menopausale symptomer er preget av sinne, humørsvingninger, kviser og hetetokter. Å ta med grunnloven tilbake i balanse unngå krydret mat eller for mye alkohol, og i stedet drikke mye vann. Spise rå mat ofte, og unngå over kokt mat. Ikke være ute i solen for lenge. Bruk aloe vera til å kjøle seg ned også. Disse vil alle bidra til å roe ned kropp og sinn.

Kapha menopausale symptomer og behandlinger

Kaphas tendens til å være rundere og har store rammer. Deres menopausale symptomer er derfor preget av vektøkning, trøtt og beveger seg sakte. Kaphas bør se sine dietter og ikke spise for mye mat. De bør spise lettere mat i små porsjoner og unngå matvarer som er for søt eller for salt. De bør også unngå å sove for mye og få rikelig med mosjon.