Digidexo.com

Slik kjører Etter en herniated plate

En herniated plate er en smertefull skade som innebærer brudd på fibrocartilage mellom ryggvirvler. Det kan være forårsaket av en rekke ting, for eksempel plutselige traumer, feil holdning, langvarig sitting eller ved repeterende rygg belastning eller løft. Sterke smerter fra denne skaden letter vanligvis innen to uker, noe som gjør pasienten til å engasjere seg i flere fysiske aktiviteter. I omtrent fire til seks uker, de fleste pasientene ikke lenger trenger medisinsk behandling. Hvis du har lidd av en herniated plate, og ønsker å fortsette eller starte en løpe diett, gjør det bare etter full gjenoppretting og med samtykke fra helsepersonell.

Bruksanvisning

•  Varm opp og gjøre noen strekkøvelser som er skånsomme mot ryggen. Dette vil øke blodstrømmen til musklene, noe som bidrar til å redusere muskelstivhet og risiko for skade.

få på tredemølle. Hvis du ikke har en tilgang til en, finne en skitt sti som ikke er for myk eller for hard. Unngå å kjøre på betong eller asfalt, fordi dette vil øke belastningen på korsryggen. Du kan gradvis gå tilbake til å kjøre på hardt underlag, men du bør unngå det i utgangspunktet.

Begynn å gå for de første 10 minuttene, deretter kjøre opp til de neste 20 minuttene. Sørg for at du har godt støttet joggesko for å unngå ytterligere skader.
Kjør med riktig holdning for å unngå å sette skadelig belastning på kroppen din. (Se Resources 2)
Hvis du føler deg skarp smerte på noe tidspunkt under løpeturen, stoppe umiddelbart.

Kjør en eller to ganger i uken, avhengig av komfort nivå. Gradvis øke intensiteten og antall løpene dine hver uke. Hvis du føler smerte eller ubehag, ta pauser ved å bremse ned og gå i stedet.

Stretch etter hvert løp for å kjøle ned. Stretching bidrar til å slappe av og balansere spenningen på musklene dine. Det reduserer også følelsen av sårhet. Fokusere på å gjøre tøyningsøvelser som øker fleksibiliteten i ryggraden og ben.

Når du ikke kjører, gjøre andre øvelser som vil hjelpe rehabilitere ditt herniated plate, for eksempel dynamisk lumbar stabiliseringsarbeid. Disse øvelsene fokusere på å styrke korsryggen og magemusklene og samtidig opprettholde en balansert ryggrad. Gjøre øvelser som yoga og pilates vil også bidra til å forbedre din holdning og bidra til å forhindre skader. Innlemme disse øvelsene gradvis og starte på et lavt intensitetsnivå.

Tips og advarsler

  • Forbli alltid hydrert gjennom hele treningen.
  • Wear godt støttet sko som vil hjelpe absorbere og fordele virkningen av å kjøre.
  • Må strekninger å øke fleksibiliteten i ryggen og bena, som hamstring stretch og den utvidede armen side stretch.
  • Stopp umiddelbart hvis du føler smerte mens du kjører. Ta kontakt med din lege for å finne ut om det er tilrådelig for deg å starte en løpende regime.
  • Ikke glem å strekke før og etter hver treningsøkt.