Digidexo.com

Galleblæren slambehandling

Galleblæren slambehandling


Galleblæren slam, også kjent som biliær slam, er bygd opp av rester av partikler som forblir i galleblæren etter at den sender gallen fra leveren til tarmene for ytterligere å bryte ned mat. Hvis galleblæren ikke tømmes fullstendig, kan proteinene bli liggende igjen, noe som resulterer i slam i galleblæren. Galleblæren slam kan stivne, forming gallestein, så det er viktig å se en lege hvis du tror du lider av denne tilstanden.

Symptomer på galleblære Sludge

For å avgjøre om du har galleblæren slam, overvåke dine symptomer, om noen, tett før du gjør en legetime. Ikke alle tilfeller av galleblæren slam er ledsaget av symptomer, men en generell følelse av ubehag kan være et tegn på galleblæren slam. Når symptomer oppstår, de inkluderer magesmerter, kvalme og oppkast. Disse symptomene oppstår når galleblæren slam blokkerer åpningen av galleblæren som den prøver å slippe galle i tarmen. Symptomene kan komme og gå.

Hjem rettsmidler for Galleblæren Sludge

Hjem rettsmidler for galleblæren slam kan midlertidig redusere symptomer og rense blæren, men de er ingen erstatning for å se en lege. Alltid konsultere legen din før du prøver noen av disse hjem rettsmidler fordi de kan forverre tilstanden din. En hjemme bøte innebærer å spise frokost hver morgen for å hindre galle i galleblæren fra sittende og skille. Å spise flere små måltider i løpet av dagen i stedet for å spise to store måltider gjør at galleblæren til å arbeide ofte og i små spruter, noe som hindrer proteiner fra settling på bunnen av galleblæren. Et annet hjem rette er å spise færre kalorier. Folk som spiser høy-kalori diett er mer utsatt for å utvikle galleblæren slam; så endre kostholdet til 1500 kalorier per dag fra 2000 kalorier per dag kan hindre dine symptomer og holde galleblæren slam akkumuleres.

Legens Behandling for Galleblæren Sludge

Går til legen er det beste alternativet hvis du tror du har galleblæren slam. Legen kan utføre en ultralyd av galleblæren for å bestemme konsistensen av galle, se etter gallestein og for å se om det er noen galle slam. Hvis legen oppdager galleblæren slam, kan han fore ursodiol, som inneholder ursodeoksykolsyre. Ursodeoksykolsyre vil bidra til å bryte ned proteiner i din galle. Hvis du har tatt ursodiol med ingen resultater, eller du har lidd med hyppige gallestein, kan legen anbefale å ha din galleblæren fjernes. En galleblæren ikke er nødvendig for å overleve, og fremgangsmåten for å fjerne det er rutinemessig. Etter operasjonen vil galle filtrere direkte fra leveren til tarmen, som ikke er skadelig for helsen og vil forbedre tilstanden.