Digidexo.com

Kalsium Citrate bivirkninger

Kalsium citrat er kalsiumsaltet fra sitronsyre. Det er et supplement som brukes til å forebygge og behandle kalsium mangler, fremme sunne tenner og bein, og kan hjelpe til med vekttap. Det er den mest lett absorberes form av kalsium, som det er vann-løselig. Det finnes en rekke advarsler, bivirkninger og kontraindikasjoner for kalsium-citrat.

Fordeler med Calcium Citrate

Kalsium har en rekke livsviktige funksjoner i kroppen bortsett fra å være ansvarlig for utvikling og vedlikehold av friske bein og tenner. Det er også viktig for overføring av nerve kommunikasjon, å fremme helse hjertemuskelfunksjoner, så vel som aktivering av en rekke av fordøyelsesenzymer. Store mat kilder til kalsium inkluderer meieriprodukter og egg, men i noen tilfeller en kalsium citrate supplement anbefales.

Mindre bivirkninger av Calcium Citrate

Selv om mange mennesker tror at naturlige kosttilskudd er fri for bivirkninger eller komplikasjoner dette er faktisk ikke tilfelle, selv om enkelte bivirkningene er små, mens andre er mer alvorlig. Mindre problematiske bivirkninger av å ta et kalsium-citrat supplement omfatter oppblåsthet, flatulens (gass), forstoppelse og raping.

Forholdsregler

Før du tar et kalsium citrate supplement, konsultere legen din dersom du har noen allergier eller medisinske forhold, hvis du har høyt kalsium eller vitamin D-nivåer, hvis du lider av malabsorpsjonssyndrom, immunsystem uorden, Crohns sykdom, Whipples sykdom eller fosfat ubalanse. Du bør også konsultere legen din dersom du er gravid eller ammer.

Flere alvorlige Effetcs av ​​Calcium Citrate

Hvis du opplever forstoppelse, kvalme, oppkast, tørr munn eller redusert appetitt, slutte å ta kalsium citrate umiddelbart og kontakte lege.

Selv om det sjeldent, er det også mer alvorlige side-effekter av kalsium-citrat forbruk. Hvis du opplever disse slutte å ta kalsium citrate og søke øyeblikkelig legehjelp: pustevansker, problemer med å svelge, bein eller muskel smerter, alvorlig vekttap, sjelden vannlating, konstant tørst, uregelmessig hjerterytme og svakhet. Du kan rapportere bivirkninger til FDA på (800) FDA-1088.

Kontra

Det finnes en rekke reseptbelagte medisiner som vil ha en negativ effekt hvis tatt med kalsium citrate. Disse inkluderer tetracyklin antibiotika, inkludert men ikke begrenset til Dynacin, Achromycin V, Sumycin, Terramycin, doxy, Vibramycin og Monodox, vitamin D-tilskudd, antacida som inneholder aluminium eller kalsium, andre kalsiumtilskudd og digoksin.