Digidexo.com

strømbehandling maskin

Strålebehandling Komplikasjoner

Strålebehandlingen kan anbefales enten for å bidra til å drepe kreftceller, eller for å krympe en tumor for å gi palliativ terapi til et terminalt syke pasient. Fordi behandlingen er levert bare til en distinkt område hvor en svulst er plassert, bivirkninger som typisk kan være relatert til plasseringen og størrelsen av tumoren. Imidlertid vil denne artikkelen ta opp de generelle komplikasjoner relatert til strålebehandling, ikke nødvendigvis de stedsspesifikke komplikasjoner.

Fatigue

Mens den eksakte sammenheng mellom strålingsterapi og tretthet er ukjent, forskerne den teori at selve svulsten kan påvirke immunsystemet, å øke følelsen av tretthet. Stråling behandlinger kan også føre til et lavt antall røde blodlegemer, en tilstand som kalles anemi. Andre faktorer som kan føre til tretthet mens du mottar stråling behandlinger omfatter depresjon, stress, en bivirkning av kjemoterapi medisiner eller resultatet av dårlig ernæring.

Hudskader

Dagens strålebehandling maskiner leverer stråledoser til et betydelig mindre område. Imidlertid kan stråling føre til endringer i hudens farge, samt årsak rødhet og flassing. Hvis huden blir spesielt tørr, en fuktighetskrem som inneholder aloe vera, bør lanolin eller vitamin E være effektive. Etter å ha mottatt flere behandlinger, kan huden begynne å føle tynnere eller enda hardere.

Munntørrhet / Loss of Taste

Strålebehandling, spesielt de av hode og nakke, kan resultere i tørr munn. Stråling kan særlig påvirke spyttkjertlene og smak knopper, noe som påvirker en persons evne til å smake. Selv om en person ikke har en høy mengde smaksopplevelse, bør de ta arbeidet med å spise et sunt kosthold, som er nødvendig for å få riktig næring.

Håravfall

Strålebehandling fører bare lokaliserte hårtap til området som behandles. For eksempel, dersom en svulst er på benet, vil en person oppleve hårtap (alopecia) på dette området. Så lenge behandlingen området er ikke på hodet, bør du ikke miste håret på hodet hvis svulsten er på et annet sted på kroppen din.

Diaré

Strålebehandling kan også påvirke tarmfunksjonen, som fôret av tarmer er spesielt følsomme. Stråling kan også føre til betennelse i magen, noe som resulterer i diaré, oppblåsthet eller en følelse av at det haster å bruke toalettet. I noen tilfeller kan krakken inneholde blod eller slim.

Strålingseffekter på Kopiering kvinner

Strålingseffekter på Kopiering kvinner


Kvinner som er utsatt for stråling under diagnostiske prosedyrer eller som må gjennomgå radioaktiv terapi i behandling av kreft og andre sykdommer kan frykte de langsiktige effekter på helsen deres. For kvinner i fertil alder, kan de potensielle negative effektene av stråling på det reproduktive systemet være livsforvandlende.

Hva er Stråling?

Stråling er produsert av X-ray maskiner, radioaktive isotoper og strålebehandling maskiner. Høyenergi-stråling kan anvendes for å drepe kreftceller og krympe tumorer. Ekstern-strålebehandlingen kommer fra utsiden av kroppen, mens indre strålebehandling kommer fra radioaktive materialer som er plassert inne i kroppen ved behandling av kreft. Bestråling eller radioterapi, er systematisk strålebehandling der et radioaktivt stoff som reiser i blod vev i hele kroppen.

Side Effects

Selv om bly skjerming kan brukes under ekstern stråle strålebehandling i hofte, bekken, femur og blære, kan det være spredt stråling som kan påvirke de kvinnelige kjønnsorganer. Den vanligste bivirkningen av strålebehandling er midlertidig eller permanent kvinnelig sterilitet. Ifølge RadiationAnswers.org, kvinner som ikke lider av sterilitet etter stråling og er i stand til å bli gravid er ikke i en betydelig økt risiko for å få barn med misdannelser.

Genetiske effekter

Eksponering for stråling kan resultere i endringer i DNA, også referert til som stråleinduserte mutasjoner. En kimlinje-mutasjon, eller arvelig genetisk effekt, oppstår når DNA fra et reproduktive celle av et egg eller sperm skades. Denne mutasjonen kan også være stråling-indusert og kan føre til helseproblemer som spontanabort, dødfødsel, medfødte defekter, for tidlig død, kromosomavvik og kreft senere i livet.

Forebygging

Mens komplett forebygging av stråling er uunngåelig, bør kvinner som må gjennomgå diagnostiske røntgenbilder som vil involvere direkte ekstern stråling til eggstokkene rådføre seg med en radiolog om den estimerte mengden eksponering som vil skje under inngrepet. Minimalt med røntgenbilder bør gis for å redusere stråling. Under de fleste diagnostiske prosedyrer, er mengden av stråling mindre enn 5 rad, noe som ikke utgjør noen risiko for pasienten.

Fruktbarhet Preservation

Kvinner som er pålagt å ha strålebehandling for kreft behandling eller radioaktivt jod for hypertyreose bør diskutere mulige reproduktive bivirkninger grundig med sin lege. Egg høsting og nedfrysing før behandlingen starter kan være et alternativ, men det avhenger av individuelle kliniske forhold. Et annet alternativ er eggstokkreft trans, et kirurgisk inngrep der eggstokkene flyttes sidelengs for å unngå stråling og deretter flyttes når behandlingen er avsluttet. En kvinne som må gjennomgå bekken strålebehandling for Hodgkins sykdom eller andre gynekologiske kreftformer kan være en god kandidat for laparoskopisk prosedyre.

Om Health & Safety Signage

Helse og sikkerhet skilting er en del av Occupational Safety and Health Administration i kategorien (OSHA) "advarsel enheter". Skiltene blir brukt til å kommunisere informasjon, farer og farer til andre, vanligvis ansatte. Mange informative, advarsler skiltene er pålagt ved føderal lov og er tilgjengelig fra OSHA og mange andre skiltprodusenter.

Typer

Typer av helse og sikkerhet skilt som brukes på arbeidsplassen varierer i størrelse og form. Plakater og plast skiltene er den vanligste typen av tegn. Midlertidige barrikader og andre visuelle hjelpemidler (oransje kjegler) faller også inn under skilting. Mekanisk utstyr og maskiner kan ha varsel koder knyttet til dem som en "Ikke bruk denne maskinen" tag. Fleksible plastredskaps markører blir brukt for å vise hvor det er underjordiske farer som en gassledning.

Formål

Formålet med helse- og sikkerhetsskilting går utover møte OSHA-kravene. Det er å formidle informasjon og gjøre folk oppmerksomme på farer og farer i et bestemt område eller del av utstyret. Helse- og sikkerhetsskilt kan sees på arbeidsplassen samt andre offentlige og samfunnet steder.

Kommunikasjon er nøkkelen

Kommunisere er det primære formålet med helse og sikkerhet skilting, så er det viktig at tegn bruke et enkelt språk som er tydelig og lett å forstå. Ofte blir symboler brukt i stedet for ord å sørge for at sikkerheten ikke er i fare på grunn av språkbarrierer eller lese evner av ansatte.

Betraktninger

Plassere advarsel og fareskilt er ikke den eneste strategi for å dempe farer på arbeidsplassen. Ansatte må få opplæring på de farer som de vil møte, slik at de kan gjenkjenne og forstå faren før vi går i området eller bruker utstyret. Ansatte bør være opplært til å oppsøke en veileder hvis de ikke forstår eller forstå farene.

Ikke bruk for mange tegn eller la unødvendige tegn som er skrevet. Bruke dem der det er nødvendig, og fjerne dem når de ikke lenger er nødvendige. Å ha for mange tegn som er skrevet kan føre ansatte til å utvikle selvtilfredshet.

OSHA Krav

OSHA har flere krav til helse og sikkerhet skilting. En OSHA Job Safety, nødnumre og helsevern plakater og Oppsummering av arbeidsrelaterte skader og sykdommer (OSHA Form 300A) bør plasseres på et iøynefallende sted for alle ansatte å lese. Standard Bygningen sikkerhetsskilt som exit skilt og rom kapasitet skiltene skal plasseres der det trengs.

Skiltene som advarer ansatte og andre av biohazards, strålingsfare, maskin farer og lignende er også nødvendig der det trengs. Der ansatte kunne bli utsatt for farlige materialer, skal HMS-datablad (MSDS) bli lagt ut eller gjort lett tilgjengelig for de ansatte. OSHA kan inspisere og utstede bøter så høyt som $ 7000 (per infraction) for å ikke overholde føderale forskrifter.

Sikkerhetsopplæring Signs

Sikkerhetsmerker faller inn i kategorien "Warning Devices" av National Center for Construction utdanning og forskning (NCCER) og Occupational Safety and Health Administration (OSHA) standarder. Skiltene er først og fremst brukes til å kommunisere med andre om farene eller farer av et område og er pålagt av OSHA i arbeidsmiljøet.

Formål

Sikkerhetsmerker er brukt for å holde folk oppmerksomme på farene rundt dem og å holde folk trygt fra skade ved å kommunisere faren til dem før de kommer til et område, inn et mellomrom, eller slå på et stykke av maskiner, for eksempel. Det finnes en rekke av disse skiltene og de kommer i alle former og størrelser. Du vil se sikkerhetsskilting i samfunnet, på arbeidsplassen og andre offentlige arenaer.

Typer

Det finnes en rekke skilttyper som er tilgjengelige for bruk på arbeidsplassen. Trafikkskilt, retningsskilt, faresignaler, forsiktighet skilt, exit skilt og sikkerhet instruksjonsskilt er noen av de mange typiske tegn som finnes på en arbeidsplass. Det finnes også koder tilgjengelig som kan være festet til utstyr eller maskiner for å advare potensielle brukere av en fare. Verktøyet stolper brukes til å markere banelinjer for å hindre utilsiktet cutting skjema graving, for eksempel.

Kommunikasjon

Språket som brukes på skilt er med vilje enkelt for klarhet og enkel å forstå. Symboler brukes ofte i stedet for ord å sikre at personer med svake leseferdigheter eller språkbarrierer forstår farene forbundet med skiltet. Skilt og andre advarsel enheter er mest effektive når de er klar og forståelig. Alle på en arbeidsplass skal forstå hva skiltene ser ut.

Lover

OSHA krever at en generell OSHA Job Safety and Health Protection Poster bli vist i en fremtredende plassering der alle ansatte er sannsynlig å se den. Skilt om rømningsveier, rom kapasiteter, biologiske farer, strålingsfare, maskin farer, for eksempel, er også krav. Brudd OSHA-kravene sikkerhet sign oppslaget kan gi en straff på $ 7000 til din bedrift (for hvert brudd).

Relaterte OSHA Krav

Det finnes en rekke andre tegn som kreves av OSHA, for derved å være en sikkerhetsrelatert tegn. Den Oppsummering av arbeidsrelaterte skader og sykdommer (OSHA Form 300A) er nødvendig for å bli lagt ut i løpet av de nødvendige månedene. Nødnumre trenger å bli lagt inn på et iøynefallende og sted. Når arbeidstakerne utsettes eller kan bli utsatt for skadelige, giftige eller helsefarlige stoffer, må HMS-datablad (MSDS) bli lagt ut eller gjort lett tilgjengelig ved behov.

Hvordan bruke sykehusutstyr

De enheter, verktøy, medisinsk forbruksmateriell og utstyr som brukes i sykehus og helsevesenet innstillinger kalles medisinsk utstyr sykehus. Funksjon er det viktigste grunnlaget for klassifisering av medisinsk utstyr. Diagnostisk utstyr inkluderer ultralyd maskin, X-ray og Magnetic Resonance Imaging (MRI) maskin og computertomografi (CT) maskin. Terapeutisk utstyr inkluderer medisinske lasere, infusjonspumper og strålebehandling maskiner. Kritisk syke pasienter trenger terapeutisk medisinsk utstyr som de medisinske ventilatorer, hjerte-lungemaskin og dialysemaskiner.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og vann etter aseptisk teknikk.

Les instruksjonene som er angitt på anvisningen før du berører maskinen.

Kontroller alle kabler og ledninger. Sørg for at de er riktig koblet til maskinen.

Koble maskinen til det elektriske uttaket.

Finn strømknappen og slå den på.

Input de nødvendige data som kreves av maskinen, som for eksempel pasientens demografiske data. For eksempel, en ekg maskin forespørsel pasientens data en gang slått på. Å kunne gå inn dataene, trykker du på knappen som er angitt på manuell. Hvis en vippebryteren er til stede, slik tilfellet er med MAC 8 EKG Machine, bruke den til å gå frem og tilbake mellom felt. Pass på at du fyller ut alle nødvendige felt som legen som bestilte testen og hensikten med testen, så vel som alle andre felter.

Rengjør området eller plassering av pasientens kropp hvor maskinen vil bli festet med bomull baller og et rensemiddel som angitt.

Fest maskinen til pasienten.

9. Utfør testen samtidig å overvåke statusen til pasienten samtidig. Merknad for de forventede reaksjoner samt de uheldige reaksjoner i løpet av prosedyren.

Trykk på det angitte knappen for å spille inn og skrive ut en kopi av eksamen etter at testen er gjort.

Hekt av pasient fra maskinen.

Rengjør delene av maskinen som kom i kontakt med pasienten som angitt.

Vask hender og håndkle tørt.

Tips og advarsler

  • Vask av hendene før håndtering av utstyr vil bidra til å forhindre spredning av smitte. Utfør prosedyren i et godt opplyst område hvis ikke kontraindisert for prosedyren. Hvis så, slå på lysene før prosedyren for å kontrollere riktig funksjon av utstyr og slår av lysene en gang bekreftet. Noen maskiner som EKG maskin krever plugge inn i uttaket selv når den ikke er i bruk. Pasientens demografiske data kan enten legges inn i maskinen før eller etter at han eller hun er hekta på den. Du kan hoppe ut noen av feltene i krisesituasjoner.
  • Før du kobler maskinen til stikkontakten, ta notat av elektrisk spenning kravet.

Dental Kontor Krav

Dental Kontor Krav


Tannlegekontor skal være trygt for ansatte og pasienter likt. Per Occupational Safety and Health Administration, eller OSHA, må tannlegekontor oppfylle visse krav før servering pasienter. Disse sikkerhetsstandarder må følges uansett nå mange mennesker på kontoret syssels. Disse kravene er satt på plass av OSHA å unngå farer.

Bloodborne patogener

Tannlegekontor må ha en skriftlig eksponering plan for blodbårne patogener. Universelle forholdsregler ved eksponering for disse patogener må settes på plass. For å bekjempe risikoen for eksponering for disse patogener, må de ansatte bruke personlig verneutstyr eller gear. Dette inkluderer hansker, ansikt og øyebeskyttelse og kjoler. Ansatte skal også ha en hepatitt B-vaksinasjon. I tilfelle av en eksponering hendelsen, skal de ansatte ha medisinsk oppfølging. Etiketter eller fargekoding bør brukes på beholdere eller bokser for avhendet nåler eller annet avfall som kan bære blodbårne patogener. Ansatte skal være grundig trent på riktig håndtering av forurenset avfall.

Hazard Communication

Med fare kommunikasjon, har de ansatte rett til å vite om noen av stoffene som kan ilegge en potensiell fare for dem personlig. Farlige kjemikalier som brukes på kontoret må være oppført sammen med den potensielle faren. Ansatte må også få opplæring i riktig bruk av helse- og miljøfarlige kjemikalier.

Ioniserende stråling

En kartlegging av alle strålings maskiner, inkludert X-ray maskiner, må tas. Avgrensede områder skal merkes som sådan. Enhver ansatt som fungerer i et begrenset område må bære personlige stråling skjermer.

Rømningsveier

Rømningsveier skal være trygt og tilgjengelig i tilfelle brann eller andre nødsituasjoner. Det må være en relevant mengde sikkerhets utganger for antall sysselsatte på tannlege anlegget. Et diagram av rømningsveier må settes på et synlig sted for ansatte og pasienter.

Elektrisk

Brennbare gasser som kan brukes i tannlegekontor. Av denne grunn kan spesielle ledninger være nødvendig, per OSHA, forsikringsselskap standarder og det lokale brannvesenet. Kravene varierer fra brannvesen standarder og forsikring forskrifter.

OSHA Poster

Hver tannlege kontoret må ha en OSHA plakat generelt syn for alle ansatte å se. Denne plakaten forklarer alle arbeidernes rettigheter til et trygt arbeidsmiljø og gir instruksjoner om hvordan å sende inn en sikkerhets klage.

Hva er en MR maskin?

Hva er en MR maskin?


Magnetic Resonance Imaging (MRI) er en medisinsk avbildningsteknikk som skaper et bilde av kroppens indre struktur og funksjon. Det er mest brukt i radiologi og gir en mye klarere kontrast mellom kroppens bløtvev enn CT skanner gjøre. En MR er svært nyttig i kardiovaskulære, nevrologiske, onkologisk og muskel bildebehandling. I motsetning til CT, gjør MR ikke bruker ioniserende stråling.

Kroppssammensetning

En MR maskin benytter et kraftig magnetfelt for å justere den nukleære magnetiseringen av protoner i vann i kroppen. Kroppen din er for det meste består av vannmolekyler som inneholder to hydrogenkjerner eller protoner. Maskinen gjør protonene på linje med retningen av feltet.

Radio Energy

MR-maskiner avgir radiobølgeenergi som fører til hydrogenkjerner å foreta en roterende magnetisk felt. Maskinene plukke opp på dette feltet, og lage bilder av strukturer og organer inne i kroppen.

Elektromagnetiske felt

Under skanningen, er en annen radiofrekvens (RF) elektromagnetiske felt slått på for å forårsake protonene i kroppen din til å absorbere noe av sin energi. Når RF er slått av, protoner frigjøre energi som er detektert i en MRI.

Bygger bilde

Andre magnetiske felt er lagt under skanningen for å finne andre protoner, slik at bildet kan bygges opp. Teknikeren gjør dette ved å slå graderinger spoler på og av. Dette skaper de bankelyder du hører under en MR.

Oppdager Tissue

MR-maskinen plukker opp plasseringen av sykt vev, slik som tumorer, fordi protoner variere fra andre vev. Når teknikeren endrer parametrene på skanneren, er kontrasten mellom forskjellige typer av vev.

Forbedringer

For å forbedre utseendet av tumorer, blodkar, inflammasjon eller andre uregelmessigheter, kan kontrastmidler injiseres i pasientens legeme gjennom en IV.

Virkningene av strålebehandling på Bones

Strålebehandling er også kalt strålebehandling og det bruker høy energi røntgenbilder for å holde kreftceller fra å vokse. Det finnes en rekke forskjellige fremgangsmåter som leverer denne stråling til kreftceller. Den vanligste av disse er ekstern strålebehandling, hvor X-stråler blir utført gjennom radioaktivt materiale på utsiden av kroppen, og ledet gjennom en maskin til kreft side.

Makeup of Bones

For å forstå effekten av strålebehandling på bein, må du forstå sammensetningen av bein. Bones omfatter nongrowing, mineral bein og begrensede områder innenfor som oppstår bein vekst. Veksten region av ben består av hulrom i benmarg som inneholder hematopoetiske stamceller som danner blodcellene. En typisk ben inneholder en aksel for kompakt ben, eller diaphysis som omgir et marghulrom. Den akselenden, eller epiphysis, består av svampaktig ben er dekket med et lag av kompakt ben.

Hvordan Stråleterapi Påvirker Bones

Mineralet ben er den største komponenten av skjelettet og ikke særlig følsom for stråling. Selv på de nivåer der miljø og yrkesmessig stråling kan betraktes som en risiko for andre systemer i kroppen, forblir mineral bein komponent upåvirket. Den delen av benet som er høy risiko mot stråling er den aktive marg, fordi dette er området hvor blodcellene er dannet. De blodlegemer i løpet av forskjellige stadier av utvikling er også funnet i den aktive marg, derav dette er det området som er mest utsatt under bestråling.

Den andre osteogene, eller ben-dannende celler er også i fare, fordi de ikke bare er ansvarlig for dannelsen av nytt ben, men også for benresorpsjon. Så nongrowing partier av benet er motstandsdyktig mot stråling, selv ved høye strålingsdoser. Men skader kan oppstå på brusk i voksende bein, spesielt i barns bein eller bein som er healing etter brudd.

Fordi stråling dreper osteoblaster, eller bein-bygge celler, kvinner som får strålebehandling for brystkreft har en økt risiko for vertebrale frakturer og folk får stråling i mageområdet har økt risiko for hofte og bekkenbrudd.

Langsiktige effekter av stråling til Audio Area of ​​Skull

De langsiktige effektene av stråling til audio-området av skallen kan føre til stråling-indusert hørselstap. Vanligvis betyr dette er forårsaket av strålebehandling av en tumor som er i det samme området av hjernen som det indre og mellomøret. Hørselstap er ofte forsinket med ingen merkbar tap av hørsel i løpet av den første måneden av behandlingen, men med en 50 prosent hørselstap løpet av det første behandlingsåret. En annen effekt av stråling på skallen er stråling-indusert kraniofaciale bein vekst hemming eller når ansiktet og skallen bein klarer å utvikle seg riktig. Dette skjer vanligvis hos barn som blir behandlet for hode og nakke kreft.

Andre effekter av stråling til øre-området

Noen effekter av stråling til øret området er øreverk, tinnitus og øregangen nekrose. Hvis noen av disse symptomene utvikler konsultere legen din.

Fordeler med strålebehandling

En stor fordel med strålebehandling er en lavere dødelighet enn kirurgiske prosedyrer. Strålebehandlingen er ikke-invasiv, slik at selektiv ødeleggelse av kreftceller.

Hvordan virker Stråleterapi arbeid?

Strålebehandling bruker en bestemt type med høy energistråle for å drepe kreftceller ved å skade deres DNA. To måter å levere stråling er gjennom pellets eller bjelker. Pellets er plassert inne i legemet rundt kreft området. Bjelkene er leverer ved en maskin som kalles en lineær akselerator og levere stråling fra utsiden av kroppen.

Misforståelse

Strålebehandling er ikke smertefullt; Imidlertid, har det vært kjent for huden omkring tegnet området for å bli tørre og sår. Strålebehandling ikke forårsaker oppkast eller kvalme. Mer sannsynlig er det stress og angst som forårsaker disse symptomene samt visse medisiner som brukes i forbindelse med strålebehandling. Strålebehandling øker ikke sjansene for andre kreftformer.

Noen viktige punkter strålebehandling

Stråling er selektiv og målrettet. Du kan føle deg trett under behandlingen, dette kan vare i varigheten av behandlingen. De fleste bivirkningene er forbigående. Strålebehandling kan i stor grad redusere sjansen for kreft etter operasjonen.

Stiler av CPAP maskiner

Obstruktiv søvnapné er en delvis eller total kollaps av luftveiene. Dette kan skje så få som fem ganger per time eller mer enn tretti ganger per time; hver forekomst er kjent som en apnea. Hver apnea hendelse forårsaker påkjenning på hjertet og sirkulasjonssystemer som i sin tur umiddelbart fører til stress til de fleste organer og systemer i kroppen på grunn av mangel på full oksygen-rik blodtilførsel. Venstre ubehandlet, kan søvnapné provosere veldig rask hjertesvikt og død i løpet av minutter.

Den vanligste behandlingen for obstruktiv søvnapné er (CPAP) kontinuerlig positivt luftveistrykk maskiner. Alle CPAP maskiner har tre felles faktorer: de er klassifisert som en medisinsk tenke og må ha FDA-godkjenning, de krever en legens resept, og de krever noen form for maske.

Automatiske Justere Machines

En type CPAP maskin er vannfylt, oppvarmet luftfukter. Den trykksatte luften fra maskinens utgangsport luft strømmer over overflaten av det oppvarmede vann og deretter fortsetter til pasientens maske. Noen CPAP enheter har muligheten for bruk over hele verden, fordi den indre kretsen kan automatisk tilpasse seg utenlandske strømninger. Høyde over havet er en viktig komponent av trykkluft, så dette CPAP maskinen kan automatisk justere for høyde og levere den foreskrevne trykk. Noen typer kan bytte til opererer på likestrøm fra en båt eller bil batteri.

Programmerbare Machines

Ramping er en type CPAP som langsomt øker lufttrykket inntil nå det korrekte trykket. Denne maskinen gjør det mulig for pasienten å tilpasse seg trykket gradvis, eliminerer ubehag og panikk som full, umiddelbar trykk kan forårsake. Programmerbare maskiner fornemme varierende trykk behovene den sovende pasienten og justerer automatisk.

Bi-level programmerbare CPAP maskiner operere på to forskjellige programmerte press, en for innånding og en for utpust. En nylig godkjent CPAP modellen tilbyr konstant innånding press og variable utånding press bestemmes av maskinen basert på data samlet som pasienten sover.

Lege Monitoring Machines

En lege Overvåking maskin skjermer hvor ofte en pasient bruker maskinen, fange og opptak av data til et lite kort-lignende lagringsmedier. CPAP registrerer det faktiske antall og intensitet apné- hendelser og kan være datamaskinen ned fra lagringsmedier for analyse av legen. Dette hjem-basert teknologi er fortsatt voksende, og kan eliminere behovet for en polysomnografi (søvntest) i fremtiden.

Hvordan er Stråling brukes i behandling av kreft?

Ved behandling av kreft, blir strålingen som vanligvis anvendes sammen med andre behandlinger slik som kjemoterapi. Men, bringer det en rekke fordeler. Teknisk sett er strålingen i forbindelse med kreftbehandling kalt ioniserende stråling; Dette fungerer ved å opprette ioner i celler av vev det kommer i kontakt med. Det skyver elektroner off atomer, drepte celler i prosessen. Målet er å drepe kreftceller, men friske celler blir ofte drept i prosessen også.

Vanlige typer stråling Treatment

Mange forskjellige typer strålingsbehandling er brukt i sloss kreft. En type bruker protoner, fordi de er partikler som ikke forårsaker mye skade på vev, men er flinke til å drepe kreftceller. Tanken er at denne typen behandling gjør at et område som skal bestråles mer kraftig og for en større tidsrom. En annen type bruker elektroner. En stråle av elektroner er skapt av en lineær akselerator og plassert i nærheten av legemet. Denne type passer best for behandling av tumorer nær overflaten av legemet. Den tredje store typen er avhengig av høyenergetiske fotoner. Disse fotoner er hentet fra ting som for eksempel cesium eller kobolt, som er svært radioaktivt. Endelig er nøytroner anvendes ved behandling av enkelte typer av kreftformer, selv om de kan forårsake svært alvorlige bivirkninger. Nøytroner har vist seg å være effektivt i behandling av kreft i hode og prostata.

Den eksterne stråle Method

Å få stråling inn i kroppen er ikke fullt så enkelt som det virker. Den vanligste metoden kalles ekstern strålebehandling. En maskin som kalles en lineær akselerator blir brukt til å fokusere partiklene i det området som inneholder kreft. Behandlingen varer i flere uker, og er ofte gitt hver dag. Problemet er at stråling påvirker normalt vev i tillegg, ikke bare kreftvev. Så, kan du oppleve bivirkninger som er ganske ubehagelige under og etter behandling. Deler av kroppen din ikke er involvert i behandlingen vil trolig bli blokkert av skjold av noe slag, slik at de ikke får stråling.

Radioaktive Drugs

Radioaktive stoffer - eller radiofarmaka, som de ofte kalles - er også gitt i behandling av kreft oralt, intravenøst ​​eller direkte i det berørte kroppens hulrom. Spesifikke legemidler brukes til å behandle bestemte typer kreft i disse tilfellene. For eksempel, strontium-89 og samarium-153 blir benyttet for behandling av beinkreft og jod blir noen ganger brukt til å behandle kreft i skjoldbruskkjertelen. Likeledes kan fosfor-32 anvendes i behandlingen av kreft i hjernen.

Intern strålebehandling

En annen type strålebehandling kalles intern stråleterapi, som også går under navnet brachyterapi. Det innebærer å plassere radioaktivt materiale i eller svært nær svulsten i kroppen din. På denne måten kan mye høyere doser av bestråling bli gitt fordi det bare vil påvirke et lite område.

Hvorfor Stråling er brukt

Stråling er blitt en bærebjelke i behandlingen av mange typer av kreft fordi det har vist seg å være effektive i krympende tumorer, og i noen tilfeller herding kreften helt. Det er også brukt for å hindre en svulst fra å vokse tilbake etter å ha blitt fjernet. Likeledes, kan den brukes til å forebygge kreft fra å vokse i et bestemt område, selv om tumoren ikke ennå har metastasert. I sene stadier av kreft, kan stråling brukes til å lette symptomer på kreft og gjøre livet mer behagelig.

Hvordan virker Stråling Cure Cancer?

Hvordan virker Stråling Cure Cancer?

Stråling Er en High-Energy Beam

Stråling er bølger eller strømmer av partikler som er svært energisk. Stråling ioniserer atomer og molekyler. Graden av ionisering avhenger av energien i bølgene eller de individuelle partikler. Ioniseringen endrer egenskapene atomer og senere egenskapene til det molekyl som atomene utgjør.

To måter å generere Stråling

Først kan strålingen kommer fra spesielle maskiner, i likhet med X-ray maskiner, men i høyere doser. Figuren over viser en lineær akselerator, som er en maskin som ofte brukes i strålingsterapi.
For det andre kan bli generert stråling fra radioaktive kilder. For medisinske formål, er radioaktive materialer ofte laget til pellets eller frø, som skal plasseres ved siden av den målrettede kreftstedet.

Stråling ioniserer DNA av kreftceller.

Stråling ioniserer molekylene og påvirker innen kreftceller, spesielt DNA i kreftcellene. Dette påvirker evnen til cellene til å vokse og dele seg. Selv om celler har mekanismer for å reparere DNA-skader, kan skaden være for omfattende og kreftcellene ikke kan komme seg helt. Skaden blir deretter samlet i kreftceller, generasjon etter generasjon. Dette fører til slutt kreftceller til å dø eller å spre saktere.
Det tar gjennomsnittlig 2-3 uker etter starten av kreftbehandling for kreftceller begynner å dø. Kreftceller fortsetter å dø måneder etter behandlingen.

Effekter av Stråling er selektive til kreftceller

Selv om friske celler lider også av DNA-skade på grunn av stråling, er deres evne til å reparere skade deres langt overlegen i forhold til kreftceller. Videre kreftceller har en tendens til å reprodusere oftere enn normale celler, som akselerere prosessen med akkumulering av DNA-skade. Etter strålebehandling, kreftceller utviser flere celle dødsfall enn normale celler.

Effektiv metode for å kontrollere og å kurere kreft.

Strålebehandling brukes i kombinasjon med kirurgi, kjemoterapi, immunterapi og hormonterapi for å behandle kreft. Bruk av stråling øker sjansene for pasientens overlevelse og reduserer risikoen for kreft tilbakefall. For eksempel kan en pasient som gjennomgår lumpectomy å fjerne brystkreft har en 30 til 40 prosent sannsynlighet for kreft tilbakefall. Stråling reduserer risikoen for tilbakefall av brystkreft til mindre enn 10 prosent.

Bivirkninger

Stråling har mange bivirkninger, inkludert hevelse, betennelse, infertilitet, tretthet, fibrose og håravfall.

Hva er CPAP maskiner?

Hva er CPAP maskiner?


En kontinuerlig positivt luftveistrykk, eller CPAP, gir maskinen en konstant strøm av luft til brukeren. Maskinen bruker luft fra rommet i stedet konsentrert oksygen. Leger ofte foreskrive CPAP maskiner for pasienter med moderat til alvorlig søvnapné, en tilstand der pasienten slutter å puste med jevne mellomrom mens du sover.

CPAP Machine Design

Den grunnleggende utformingen av en CPAP maskin er baseenheten, en maske og en slange til å koble enheten til masken. Maske design varierer fra full ansiktsmasker til "puter" som passer under neseborene. Legen eller leverandør kan hjelpe pasienter velger et passende, komfortabel maske. Faktorer som normal sovestilling, foreskrevet trykk og personlige preferanser er alle hensyn i valg av en maske.

Hvordan CPAP maskiner Work

Obstruktiv søvnapné oppstår når luftveiene blir blokkert under søvn, men ikke når pasienten er våken. Tilstanden oppstår vanligvis når bløtvevet i halsen slapper så mye at den blokkerer passasjen av luft. Midt søvnapné oppstår når hjernen ikke klarer å generere signalet for å puste. CPAP maskin leverer luft med tilstrekkelig press for å åpne svelg og luftveier. Ved å opprettholde et konstant trykk strøm, sikrer den maskin som pasienten ikke stopper å puste.

Innhenting av en CPAP Machine

Pasientene må ha en resept for å kjøpe en CPAP-maskin. En lege kan kreve at pasienten å gjennomgå en søvn studie for å diagnostisere sin apnea og finne de riktige trykkinnstillingene for CPAP-maskin. Kostnadene varierer mye avhengig av funksjonene som er valgt, men de fleste forsikringsleverandører vil dekke kostnadene hvis de dekker "holdbar medisinsk utstyr." Forsikringsselskapet kan imidlertid begrense dekningen til spesifikke modeller eller sette en maksimal refusjon for enheten.

Problemer med å bruke CPAP maskiner

Pasienter kan finne enkelte stiler av masker avgrensa, ubehagelig eller klaustrofobiske. Problemet kan være en maske som ikke passer ordentlig. Pasienten kan ha nytte av å bytte til en bedre sittende maske eller velge en annen stil, for eksempel en som plasserer stroppene på et annet sted. Å bli akklimatisert til masken ved å bære det i korte perioder mens våken kan hjelpe så godt. Støy fra CPAP maskin kan gjøre det vanskelig å sove for noen mennesker, men hvis maskinens filter og slange ikke er blokkert, bør støynivået være minimal. Pasienter som opplever støyen ekstremt urovekkende kan ha nytte av ørepropper eller en DVD av den myke lyden av naturen for å maskere støy. En CPAP-maskin med en luftfukter kan vise seg gunstig for pasienter som lider av tørre munn eller nese passasjer ved oppvåkning.

Stråling Behandling for kreft Nær Eye

Strålebehandling bruker høy-energi stråling for å bekjempe kreft. Stråling kan bidra til å ødelegge strukturen til en kreftcelle før cellen vokser og deler. Strålebehandling nær øyet kan også bidra til å bevare strukturen i øyet, selv om risikoen ved behandlingen inkluderer mulige øye tap.

Ekstern strålebehandling

Før inngrepet, vil du gjennomgå en simulering. Din stråling spesialist vil be deg om å ligge stille på et bord mens en X-ray maskin peikt stedet hvor stråleknipper vil målrette kreft. En mold kan være laget av hodet ditt slik at du vil ligge i nøyaktig samme stilling i ditt virkelige behandling. Marks kan gjøres med permanent markør på ansiktet før din virkelige prosedyren. Ikke vask disse merkene av. Legen din vil avgjøre hvor mye stråling du får for din behandling.

Ekstern strålebehandling bruker protonstråler rettet på stedet av kreft. Et proton er den positive aspektet av et atom. Protoner brukes fordi de forårsake liten skade på omliggende vev. Motta ekstern stråling er som å få en X-ray. Imidlertid vil behandlingen strekke seg over flere uker.

Gamma Knife

Presisjonen gammakniv stråling er så ensartet at det kan målrette svulsten og skjære gjennom det som om du bare hadde hatt kirurgi for å fjerne det. Før prosedyren, er hodet immobilisert i en wire ramme. Før gjennomgår gammakniv, er en MR gjort for å finne svulsten. Ifølge American Cancer Society, når svulsten har blitt plassert, er en stråle rettet mot det mens stråling er fokusert på stedet. Høye doser av stråling trenge din tumor.

Linear Accelerator

En lineær akselerator er en maskin som bruker høye doser av stråling rettet mot en tumor. Du vil bli plassert på et bord og fastspent i. Ifølge American Cancer Society, har en lineær akselerator en arm som strekker seg over bordet. Du vil ha skjold for å beskytte dine indre organer. Fordi maskinen lager høye lyder, hvis på noe tidspunkt under prosedyren du trenger å snakke med spesialisten fordi du føler ubehag, kan du snakke med ham over en intercom. Det er viktig å ligge stille under prosedyren.

Brachyterapi

Brachyterapi er en form for stråling som bruker radioaktivt materiale plasseres i nærheten av eller inn i svulsten. Brachyterapi kan være midlertidig eller permanent. Ifølge RadiologyInfo.org, hvis brachyterapi er permanent, vil legen plassere frø direkte i eller i nærheten av din tumor. Omsider radioaktiviteten innen frøene vil gå i oppløsning, mens frøene forblir i kroppen din. Midlertidig brachyterapi bruker lave eller høye doser av stråling for en kortere tid, med det radioaktive materialet trekkes tilbake etter behandling.

Hvordan behandle prostatakreft med stråling

Strålebehandling er en av de fremste aksepterte behandlingsmetoder for å håndtere prostatakreft (sammen med kjemoterapi og kirurgi). Selv om strålebehandling er ikke hensiktsmessig for hvert tilfelle av prostatakreft, hvor det anbefales at antall vellykkete behandlinger er gunstig - på linje med suksessraten for prosedyrer som radikal prostatektomi, ifølge American Cancer Society.

Bruksanvisning

Stråleterapi

•  Ta kontakt med legen din for å finne ut om strålebehandling er en levedyktig middel for å behandle ditt tilfelle av prostatakreft. Ifølge American Cancer Society, er strålebehandling oftest brukt i de tidlige stadier av kreft, hvor svulsten ennå ikke har spredd seg langt inn i omkringliggende vev. Hvis kreften er fortsatt begrenset til ett av de tidlige stadier, vurdere strålebehandling for kreft-bekjempelse formål.

Bestem hvilken type strålebehandling er mest hensiktsmessig for din situasjon. Det er to hovedkategorier av strålebehandling - ekstern og intern stråling. Ekstern strålebehandling består av stråling som påføres legemet fra noen ekstern kilde, for eksempel en maskin istand til å generere røntgen eller gammastråler. Intern innebærer strålebehandling objekter som er plassert inne i legemet som avgir lave nivåer av stråling, slik at for en mer målrettet tilnærming til behandling av prostatakreft. Intern strålebehandling er hovedsaklig brukt for tidlige stadier av kreft med saktevoksende svulster. Prosedyren består av små pellets som blir injisert inn i prostata. Hvert frø inneholder radioaktivt materiale. Etter hvert som materialet avkjøles, avgir stråling inn i prostata som tjener til å motvirke spredning av cancer.

Forstå den metoden som strålebehandling arbeider for å avgjøre om det er best for deg. Strålebehandling fungerer ved å bruke stråling til kreft-infiserte områder av kroppen. Denne strålingen tjener til å skade arvematerialet av kreftcellene, som gjør dem ute av stand til å fortsette reproduksjon. Dessverre er strålebehandling ikke den mest presise behandlingsmetode, så det vil være noen sivile skader friske celler i kroppen også. Dette er en uunngåelig kostnadene for behandlingen.

Forstå bivirkninger før behandling av prostatakreft med strålebehandling. Ifølge ACS, disse bivirkningene inkluderer problemer med både blære og tarm, impotens, inkontinens, trøtthet og væskeopphopning i kjønnsorganene og ben. Selv om alle kreft behandlingsmetoder har en viss risiko for bivirkninger, disse kan ikke være situasjoner som du er villig til å tåle, så fullt ut forstår risikoen før du godkjenner strålebehandling.

Titalls Maskin for Back Pain

TENS står for trancutaneous elektrisk nervestimulering. En maskin TENS lindrer smerten tilbake gjennom elektriske pulser som leveres til kroppen. Enhetene brukes i medisinske fasiliteter av fysioterapeuter eller bærbare kan brukes hjemme med riktige instruksjoner.

Historie

Dr. Patrick Wall og Dr. Ronald Melzac opprettet en teori i 1965 kalt Gate Kontroll Theory. De hevdet at når en gate mekanisme er avstengt i ryggmargen, det hindrer smertesignalene fra å bli følt. Like etter at TENS maskinen ble utviklet på denne teorien om elektriske pulser forstyrrer smertesignaler og enheten ble brukt mye av 1970-tallet.

TENS Machine

En maskin TENS er en liten elektrisk enhet med to elektroder. Elektrodene er plassert på baksiden, hvor smerten er oppstått. Når TENS maskinen er slått på, vil pasienten føle en kriblende følelse som små elektriske strømmer leveres gjennom elektrodene. Sessions vare alt fra fem til 45 minutter, avhengig av alvorlighetsgraden av smerte.

Fordeler

En TENS maskin som brukes for ryggsmerter relief er en ikke-invasiv type behandling. Den elektriske stimulering oppmuntrer endorfin produksjon, noe som er nødvendig for å blokkere smerte signaler til hjernen. Det finnes ingen medisiner å ta og en bærbar enhet gir frihet i å ta enheten med deg for å arbeide eller på ferie. TENS Maskinen er enkel å bruke og liten nok til å putte i lommen eller vesken.

Komplikasjoner

Komplikasjoner ved hjelp av en maskin TENS for ryggsmerter lettelse inkluderer hudirritasjon hvor elektrodene er plassert, og problemer fra snu den elektriske strømmen opp for høyt. En intens elektrisk strøm kan føre til svie på huden. De med høy risiko for hjertesykdom og gravide kvinner bør ikke bruke en maskin TENS. Personer med pacemaker, infusjonspumper og defibrillatorer bør ikke bruke utstyr med elektrisk strøm som de kan forstyrre riktig funksjon av disse medisinske enheter.

Betraktninger

TENS maskin fungerer godt for personer med mild eller moderat ryggsmerter, men kan ikke være til mye hjelp for de med kronisk eller alvorlig smerte. Mens maskinen hjelper med smerte, betyr det behandler ikke den underliggende forutsetning for smerte. Det er viktig å oppsøke lege for å finne ut hva medisinsk tilstand er relatert til din ryggsmerter og søke behandling for disse symptomene også.

Kostnader til EBRT strålebehandling for prostatakreft

Mens det primære målet for behandling av prostata kreft vil alltid være utrydding av trusselen, vil et sekundært problem for mange pasienter innebære å håndtere kostnadene ved behandling. Velge en kostnadseffektiv metode for å bekjempe prostatakreft kan la deg i live med din økonomi intakt, så det å forstå forventet kostnad av strålebehandling er et godt skritt mot informert samtykke.

Prostate Cancer

Ifølge Medline Plus nettsted, er prostatakreft en kreft som påvirker prostatakjertelen, som er en liten, valnøtt-sized kjertel som er en del av det mannlige reproduksjonssystemet. Symptomer på denne tilstanden omfatter urinveisproblemer som manglende evne til å urinere kommandoen, overdreven vannlating på om natten og smerte mens urinering. Andre symptomer inkluderer blod i sæd eller urin.

Stråleterapi

Strålingsterapi er ofte brukt i forbindelse med andre former for behandling, slik at den totale kostnaden for behandling vil sannsynligvis ikke være begrenset til kostnadene for strålebehandling alene. Andre former for behandling som ofte brukes omfatter kirurgi (for å fjerne alt eller en del av prostata) og kjemoterapi (giftige stoffer som brukes for å drepe kreftceller).

Stråleterapi Cost

EBRT er en form for ekstern strålebehandling, noe som betyr at strålingen tilføres til prostatakjertelen via en maskin som ligger utenfor kroppen ved hjelp av gamma- eller røntgenstråler for å utføre oppgaven. Ifølge en studie publisert i februar 2007 utgaven av tidsskriftet "Cancer", den gjennomsnittlige kostnaden for behandling for personer som opplever eksterne strålebehandlingen er $ 24 204 i løpet av de første seks månedene av behandlingen, med hver ekstra seks måneders behandling forbi første resulterende i gjennomsnitts ekstra kostnader på $ 3222. Dette inkluderer kostnadene for medisiner, polikliniske besøk og sykehusopphold påløper i forbindelse med behandling i løpet av første seks-måneders periode.

Sammenligninger

Mens androgen deprivasjon terapi er den mest kostbare form for behandling samlet, er strålebehandling en andreplass. Den minst kostbare form for behandling i løpet av de første seks månedene av behandlingen er å se på og venter, som er en annen måte å si at ingen medisinske prosedyrer blir utført bortsett fra regelmessig testing. Prostata fjerning kirurgi er et relativt rimelig metode for behandling, men som nevnt ovenfor, vil det ofte behov for å bli kombinert med andre teknikker så som strålebehandling.

Betraktninger

Husk at dette er gjennomsnittskostnader og bør ikke anses som en indikasjon på hva du vil bruke gjennom hele behandlingsforløpet. Alder spiller også en stor faktor i pris, med yngre, pasienter med lavere risiko som trenger rimeligere former for terapi mens eldre pasienter krever ofte de "store kanonene" av dyre behandlinger som androgen deprivasjon og strålebehandling. Scenen og tilstanden til kreft kan spille en annen rolle i å øke behandlings kost, med mer utviklede og aggressive svulster som resulterer i en høyere kostnad for behandling.

Hvordan virker Stråleterapi arbeid?

Stråleterapi Definition

Strålebehandling er en behandling som gis til kreftpasienter. Med strålebehandling, er målet for kreftceller til å bli drept eller skadet i den grad at de ikke lenger kan vokse eller spre seg til andre områder av kroppen. I strålingsterapi, er høyenergistråler leveres til området av kroppen diagnostisert med kreft. Strålingen som anvendes er den samme stråling som brukes til røntgenstråler, idet forskjellen er den anvendte mengde. I tillegg til å drepe kreftceller, kan strålebehandling være nyttig til å lindre pasienter på andre problemer som er forbundet med kreft, så som smerte eller blærekontroll. En annen medisinsk begrep som brukes for strålebehandling er strålebehandling.

Midler for Radiation

Strålebehandling kan gis på to måter, interne og eksterne. Begge er lokale behandlinger. Ekstern strålebehandling består vanligvis av polikliniske besøk til sykehuset for behandling. Disse behandlinger er foreskrevet av legen og kan utføres hver dag om nødvendig. En maskin satt opp utenfor kroppen er rettet mot den spesifikke plasseringen kreft. Intern stråling er gitt til pasienten internt. Dette kan gjøres ved forskjellige metoder og tillater et mindre område av kroppen som skal behandles på en gang. Fremgangsmåter som brukes inkluderer å svelge en pille, et intravenøst ​​drypp eller drikke strålingen i flytende form. Intern stråling krever vanligvis en innleggelse sykehus opphold, med pasienten blir utskrevet på nedgangen av stråling i kroppen. I noen kreftpasienter, er begge typer stråling anbefalt og anvendt for å bidra til å fremskynde prosessen med kreftcelledestruksjon for pasienten. Motta begge behandlingene kan imidlertid være svært tidkrevende for pasienten, som et sykehus opphold samt gjentatte oppfølgingsbesøk til sykehuset vil være nødvendig.

Strålebehandling bivirkninger

Mens definitivt ubehagelig, bivirkninger av stråleterapi avta når behandling er ferdig. Bivirkningene inkluderer tretthet og diaré. Hudproblemer som utslett, rødhet eller arrdannelse kan oppstå og kan ha utseendet på et brannsår. Infeksjoner er også en mulighet, som strålebehandling reduserer antall hvite blodlegemer. Det er alltid veldig viktig for pasienten å ta opp eventuelle bekymringer om bivirkninger med legen hennes. Bestemme hvorvidt eller ikke bivirkningene er et resultat av strålingen vil hjelpe til med behandlingen av dem. Bivirkninger kan vanligvis bli administrert og bør ikke forstyrre pasientens liv i de fleste tilfeller. Det er mulig for pasienter som gjennomgår strålebehandling å fortsette med jobb og karriere på enten en full-eller deltid.

Slik unngår du at en Oxygen Machine ikke kan bruke så mye strøm

Slik unngår du at en Oxygen Machine ikke kan bruke så mye strøm


Alle hjelpemidler du har plugget inn i veggen trekker energi, noe som betyr at det koster penger å kjøre. Hjem oksygen maskiner, også kalt oksygenkonsentratorer, trekker 250 watt strøm når den er i bruk, eller litt mindre enn din gjennomsnittlige TV. Det finnes måter å hindre oksygen fra å bruke så mye strøm, selv om de fleste av dem er avhengige av legens ordre og din underliggende medisinsk tilstand. Hvis du bruker oksygen 24 timer i døgnet, vil den gjennomsnittlige månedlige driftskostnadene for maskinen kjøre ca $ 12,60.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om din bruk av oksygen. Noen mennesker, for eksempel de med kronisk obstruktiv lungesykdom, kan bare trenger oksygen på natta. Hvis du kan redusere mengden av timer du bruker oksygen, vil du redusere den månedlige regningen.

Spør legen din eller sosionom om økonomisk støtte alternativer for å supplere oksygen din. Ring ditt forsikringsselskap, som regler om oksygen dekning varierer fra selskap eller organisasjon. Du kan betale for en tjeneste som din forsikring kan hjelpe finans.

Trekk ut konsentrator når du ikke bruker den. Selv om det er minimal, hvert element koblet til veggen fortsetter å trekke ampere strøm selv når de ikke er slått på.

Vurder å bruke en bærbar, batteridrevet enhet i løpet av dagen. Disse enhetene drives av interne batterier og vil ikke trekke fra hjem kilde til elektrisitet.

Spør legen din om pulsoksymetri og oksygentilskudd. Oksygen er klassifisert som et stoff; trenger du en resept for å ha det, og parametere for å bruke den. Pulsoksymetri er en måling av blodoksygeninnhold. Readings mindre enn 90 prosent regnes som lav. Hvis du kan skreddersy din oksygen bruk for dine Pulsoksymeteravlesninger, kan du ikke kreve 24-timers bruk.

Tips og advarsler

  • Ikke starte, stoppe eller endre din oksygen rutine før du snakker med legen din.

Stråling kreft behandlinger

Strålebehandling eller strålebehandling, blir brukt til å drepe kreftceller. Når man får behandlinger, er høye doser av stråling rettet mot kreft området for å hindre den fra å spre seg. Avhengig av alvorligheten av kreft, så vel som typen av kreft, er forskjellige behandlinger anvendt. Dette kan benyttes med en ekstern maskin, gjennom interne metoder, eller i form av systemisk stråling (hvor behandlingen går i hele kroppen). Målet med strålebehandling er å ødelegge celler som styrer den genetiske make-up av hvordan cellene er delt og hvordan de vokser. I fremgangsmåten, kan friske celler også bli ødelagt. Men når du får strålebehandling, de potensielle fordelene oppveier risikoen, for eksempel bivirkninger og ødeleggelse av friske celler.

Ekstern strålebehandling

Ekstern strålebehandling kan ødelegge mange typer cancer, slik som hjerne, bryst, cervix og lungecancer. Når du mottar ekstern strålebehandling, blir du plassert på et bord, som en maskin over deg er rettet på stedet av kreft. Maskinen roterer rundt på siden av kreft. Ekstern strålebehandling er gjort på poliklinisk basis, noe som betyr at du ikke trenger å bo på sykehuset over natten. Ifølge National Cancer Institute, er ekstern strålebehandling gjort fem ganger i uken, en gang om dagen; i noen tilfeller er mindre doser utført to ganger om dagen i stedet for en gang om dagen.

Brachyterapi

Brachyterapi er brukt i behandling av livmorhalskreft, prostatakreft, gallegang kreft, endometrial (livmor) kreft, kreft som gjelder bløtvevssarkomer (bindevev), brystkreft, enkelte former for kreft i lungene, halsen og spiserøret . Det finnes to typer av brachyterapi, intrakavitet brachyterapi og interstitiell brachyterapi. Intrakavitet brakyterapi krever en radioaktiv kilde for å bli plassert inne i et hulrom, slik som i vagina. Interstitiell brakyterapi krever et kateter eller annen form for implantat som skal plasseres i nærheten av svulsten, eller inne i svulsten. Ifølge Mayo Clinic, tillater brachyterapi for en høyere dose av stråling som skal plasseres på tumorstedet, noe som bidrar til muligheten for å ødelegge svulsten.

Sytemic Stråleterapi

Systemisk strålebehandling brukes til å behandle kreftformer som voksen non-Hodgkin lymfom og thyroid kreft. Stråling er enten tatt av munnen eller gjennom en injeksjon. Form av stråling gjøres enten med jod 131, eller strontium 89. Strontium 89 absorberes av bein, og ifølge National Cancer Institute, er strontium 89 selv blir brukt i forskning på hvordan du effektivt behandle skjelettsmerter med kreft.

Forholdsregler

Siden strålingsterapi involverer høye doser av bestråling, er den felles frykt for at pasienten som mottar behandlingen blir radioaktive. I tilfellet av ekstern strålebehandling, er det ingen fare for at pasienten kan bli radioaktivt. Intern strålebehandling er en risiko for de som søker kilden, for eksempel sykehuspersonalet. Stedet for behandlingen er radioaktivt siden behandlingen er levert av et kateter, men samlet, er kroppen ikke radioaktivt. Systemisk stråling bruker materialer som selvfølgelig hele kroppen. Ifølge National Cancer Institute, kan dette radioaktive materialet bli utskilt gjennom spytt, svette og urin. I hovedsak disse væskene er radioaktive, noe som betyr at folk som kommer i kontakt med noen som har fått systemisk strålebehandling kan være nødvendig å ta spesielle forholdsregler.

Side Effects

Bivirkninger av behandlingen varierer fra person til person, og de er en normal del av strålebehandling. Bivirkninger også avhenge av hvor mye stråling er mottatt i løpet av behandlingen. Bivirkninger kan være hårtap, tretthet, og hudirritasjoner. Andre effekter inkluderer tørr munn, sår hals, kvalme / oppkast, problemer med å svelge væsker eller mat, og en sår kjeve. Hvis du får behandling for lungene dine, kan du oppleve hoste og kortpustethet som følge av behandlingen. Strålebehandling kan også føre til hyppig vannlating, seksuell dysfunksjon, og diaré.