Digidexo.com

Leker og aktiviteter for sanseintegrasjon

Leker og aktiviteter for sanseintegrasjon


Sanseopplevelser inkluderer berøring, syn, lyd, lukt, smak og kroppsbevissthet. Den pågående forholdet mellom atferd og hjernen fungerer kalles sensorisk integrasjon. Hjernen er ansvarlig for å ta informasjon fra dine omgivelser og bearbeide den slik at du reagerer på dem på riktig måte. Diagnose Manual for barndom og Early Childhood melder at fem til ti prosent av barn som viser ingen andre problemer har problemer med sensorisk integrering. De er diagnostisert som har Sensorisk Integrasjon Disorder.

Årsaker

Sensorisk Integrasjon Disorder er vanligvis diagnostisert hos små barn. Faktorer som bidrar til SID inkluderer, for tidlig fødsel, autisme og andre utviklingsforstyrrelser, lærevansker, stressrelaterte lidelser og hjerneskade. Denne lidelsen kan behandles med ergoterapi, men det er også leker og aktiviteter som utfyller konvensjonelle metoder. Disse er valgt ut som føler at barnet har problemer med.

Tactile

Tactile refererer til en følelse av berøring. Hjernen ineffektivt behandler inngang fra huden reseptorer ca berøring, trykk, temperatur, smerte og bevegelse på huden. Barn som opplever taktilt forsvar kan bli overveldet av hverdagslige opplevelser og aktiviteter. De kan ikke liker teksturerte materialer eller elementer, sand, lim eller maling som kan få dem skitne, klemmer og kysser, og visse klær teksturer. Taktile opplevelser må bli introdusert sakte og gradvis etter hvert som barnet er klar til å oppleve dem. Elementer kan inneholde fjær, vibrerende leketøy, barberskum og leke deig, og sand og vann tabeller. En like effektiv aktivitet er kroppen børsting. En plastisk kirurgisk kratt pensel påføres med hurtig og godt trykk touch til armer, hender, rygg, ben og føtter.

Vestibulære

Vestibulære innebærer følelse av bevegelse, og er videre brutt ned i hyposensitive og overfølsom. Et barn som er overfølsom er ofte redd for høyder, redd for å falle, og misliker ujevnt underlag, mens en hyposensitive barn craves eventuell bevegelse opplevelse, spesielt rask eller spinning. Bevegelse leker inkluderer swing sett, trampoliner, gynge leker, og scooter boards. Barnet kan også sprette eller ligge på en øvelse ball med hjelp av en voksen for å få det vestibulære innspill han / hun trenger.

Propriosepsjon

Propriosepsjon innebærer følelse av kroppens posisjon og er også brutt ned i andre grupper. Et barn med proprioseptiv dysfunksjon som er under-responsive synes klønete, støt inn i ting ofte, og beveger seg i en stiv måte. En over-responsive barn elsker å hoppe og krasj, nyter bære klemmer og kan være aggressiv med andre barn. Tungt arbeid aktiviteter er avgjørende for denne type lidelse. Bære tunge gjenstander, skyve en trillebår eller trekke en vogn, og iført en vektet vest eller tung ryggsekk er alle nyttige ideer for proprioseptiv sans. De kan også nyte å bli klemt mellom to puter eller klemt.

Oral

Et barn med oral dysfunksjon vil også være enten overfølsom eller hyposensitive. Oral overfølsomhet inkluderer å være en kresen i matveien med ekstreme mat valg og vanskeligheter med å suge, tygge, eller svelge. Hyposensitivity inkluderer slikker, smake eller tygge på uspiselige gjenstander. Barnet kan også gjerne intenst smakstilsatt mat og ofte tygger på penner, blyanter, eller skjorte. Dette er barn som har vansker med tale, spise, er stadig å sette ting i deres munn, sikling, eller aldri spise noe i tillegg til eplemos og yoghurt. Chewy matvarer som tørket frukt, lakris, og tannkjøtt gi muntlige innspill og fløyter og sugerør er billig og enkelt å bruke. Har barnet blåse bobler eller leke med en tygge tube. Tannbørster kan også brukes for hyposensitive barnet.