Digidexo.com

Hva er årsakene til Hodepine og svimmelhet?

Hva er årsakene til Hodepine og svimmelhet?


Når hodepine og svimmelhet opptrer sammen, de vanligvis indikerer en underliggende helsetilstand. I de fleste tilfeller er disse symptomene er ikke alvorlig og kan behandles med hell hjemme. Imidlertid kan symptomene bety et alvorlig medisinsk problem av blodkar, hjernen eller hjertet.

Identifikasjon

En hodepine er en smerte eller følelse av ubehag følt i området av hodet, hodebunnen eller halsen. Svimmelhet er en følelse av at du kan besvime; det kan eller kan ikke skje med en følelse av vertigo (en ubalansert, spinnende følelse).

Årsaker

Svimmelhet og hodepine kan være forårsaket av en rekke tilstander, så som vanlig forkjølelse, influensa, dehydrering, angst og allergi. Noen ganger kan kronisk hodepine og svimmelhet indikerer mer alvorlige medisinske tilstander, som for eksempel vaskulære problemer, nevrologiske lidelser eller problemer med blodtrykket.

Betraktninger

Ofte er tilstanden til hodepine og svimmelhet ikke alvorlig og legehjelp er ikke nødvendig. Men hvis symptomene vedvarer i løpet av flere dager eller blitt betydelig verre, bør du søke legehjelp så snart som mulig å fastslå den eksakte årsaken til symptomene.

Behandling

Behandlingen avhenger av årsaken til symptomene, og spenner fra helt enkle til ganske omfattende. Hodepine kan ofte behandles med paracetamol, ibuprofen, aspirin, massasje eller varme terapi. Følelsen av svimmelhet vil ofte forsvinne når du legger deg eller drikke vann. Hvis symptomene er forårsaket av en alvorlig medisinsk tilstand, legen din vil finne den riktige formen for behandling.

Forebygging / løsning

Det er visse strategier du kan ta for å forebygge svimmelhet og hodepine i det daglige liv. Unngå alt som utløser allergi, få nok søvn, holde seg hydrert til enhver tid, unngå stress og legge avspenningsteknikker gjør din daglige rutine.