Digidexo.com

Bekkensmerter hos menn

Bekkensmerter --- akutt og kronisk --- er relativt vanlig hos menn, men ikke så utbredt en klage som det er for kvinner. I de fleste tilfeller er bekkensmerter for lang eller kort varighet et tegn på at det er et problem eller annet sted i de nederste mage eller bekken regioner av kroppen, herunder spesielt tarmkanalen og urinveiene.

Nature of Pain

Bekkensmerter hos menn, ifølge sykepleier Gail Hendrickson, kan variere fra generalisert, men relativt mild ubehag eller periodisk kramper for intens, stikkende smerter. I en artikkel på Discovery Health nettsted, bemerker Hendrickson at ubehag kan være kort og flyktig, blinkende eller langvarig. Fordi bekkensmerter er en indikasjon på et problem et sted i det generelle området av kroppen, bør du fortelle legen din så snart som mulig, spesielt hvis smertene er intense og nådeløs.

Mulige årsaker

To av de vanligste årsakene til mannlig bekkensmerter er prostatitt, en betennelse i prostatakjertelen, og benign prostatahyperplasi (BPH), som er en noncancerous forstørrelse av prostata, ifølge MedlinePlus. BPH er mer vanlig hos menn som er 50 år eller eldre. Andre årsaker, ifølge Hendrickson, inkluderer bekken sammenvoksninger; seksuelt overførbare sykdommer, slik som gonorrhea eller chlamydia; peritonitt, en betennelse i slimhinnen i bukhulen; urinveisinfeksjon; epididymitt, en betennelse i rør som drenerer testiklene; tykktarmskreft; diverticulosis; gastroenteritt; nyrestein; og blindtarmbetennelse.

Hva å fortelle legen din

Fortell legen din så mye du kan om ditt nivå av smerte og dens varighet. Han vil også ønske å vite om smerten er utløst eller forverret av en bestemt aktivitet, for eksempel urinering eller avføring; om smerte er kramper, kjedelig, knivstikking eller bare en generalisert smerte; hvis andre symptomer følge smerte, slik som feber; og ditt nivå av seksuell aktivitet og om du ubeskyttet sex har.

Diagnose og behandling

Basert på beskrivelsen av din smerte og nyere medisinsk historie, legen din vil nesten helt sikkert bestille tester. Disse kan inkludere blodprøver; urinanalyse, muligens inklusive mikroskopisk undersøkelse av en urin kultur; og imaging tester, som for eksempel røntgen, computertomografi (CT) skanner og magnetic resonance imaging (MRI). Behandling vil avhenge av den underliggende tilstand som forårsaker bekkensmerter. Mulige former for behandling omfatter antibiotika, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), avslapning og / eller fysioterapi, smertestillende medikamenter, og i ekstreme tilfeller kirurgi.

Prognose

Hvis en infeksjon er ansvarlig for din smerte, antibiotikabehandling mest sannsynlig vil løse problemet, selv om du må være påpasselig for en mulig gjentakelse. Hvis, derimot, er en slags kreftsvulst involvert, så prognosen vil avhenge av hvor tidlig det er detektert, og hvor godt den reagerer på behandling.