Digidexo.com

gravid blodprosent hvite blodlegemer

Hva er årsakene til en forhøyet antall hvite blodlegemer?

Den medisinske termen for et høyt antall hvite blodlegemer er leukocytose. Hvite blodceller er kroppens beskyttelse når du har en infeksjon, og deres formål er å angripe eventuelle virus, bakterier eller sopp som er til stede. Hvis antallet hvite blodlegemer er unormalt høy, kan det være indikasjon på en viss type sykdom. Økte nøytrofile, en type hvite blodceller, kalles neutrofili. Neutrophila er den hyppigste typen leukocytose.

Infeksjoner

Hvis antallet hvite blodlegemer er eksepsjonelt høyt, kan det bety tilstedeværelse av en infeksjon. Kroppens immunsystem reagerer på infeksjonen ved å sende hvite blodlegemer, som er lagret i vev, inn i sirkulerende blod å drepe sopp eller bakterier, og deretter benmargen begynner å produsere flere hvite celler. Etter at infeksjonen har ryddet opp, bør antall hvite blodlegemer tilbake til et normalt nivå.

Medisiner

Visse medisiner kan øke kroppens produksjon av nøytrofile granulocytter, forårsaker en forhøyet antall hvite blodlegemer. Noen av disse medikamentene er kortikosteroider, antibiotika, anti-beslag medisiner og adrenalin.

Bone Marrow Disease

Fordi hvite blodlegemer produseres i benmargen, noen sykdommer, så som myeloproliferative forstyrrelser av benmargen, kan føre til en øket produksjon. Noen av disse inkluderer ulike typer leukemi, myelofibrose, polycytemi vera og noen kreftformer.

Andre betingelser

Fjerning av milten kan resultere i et noe høyere nivå av hvite blodceller. I løpet av den siste måneden av svangerskapet og under fødselen, kan kvinner har en forhøyet antall hvite blodlegemer. Andre årsaker til et høyt nivå av hvite blodceller kan inkludere røyking, fysisk eller følelsesmessig stress og vevsskade. En økt telling kan også være et resultat av en autoimmun sykdom slik som reumatoid artritt.

Betraktninger

Hvis du har en pågående tilstand som garanterer en komplett blodprosent test, og en forhøyet antall hvite blodlegemer blir oppdaget, bør du diskutere resultatene med legen din. I mange tilfeller er årsaken er enkel og lett å behandle. Men i noen tilfeller ytterligere tester kan være nødvendig for å diagnostisere problemet.

Hva er meningen med et lavt antall hvite blodlegemer?

Fem hovedtyper av hvite blodceller (WBC) sirkulerer i kroppen din, og alle disse cellene beskytte deg mot sykdomsfremkallende stoffer. Dermed lavt antall hvite blodceller redusere beskyttelse mot sykdommer.

Det er viktig å forstå og overvåke hvite blodlegemer --- ved å ta blodprøver som komplett blodprosent (CBC) og WBC Differential Count Test --- å holde oversikt over din helsetilstand, spesielt når du gjennomgår medisinsk behandlinger.

Fakta

De hvite blodceller eller blodkomponenter er leukocytter som beskytter kroppen mot fremmede stoffer slik som bakterier og virus. Gjennom blodprøver, blir mengden av leukocytter i kroppen måles og dette er kjent som hvite blodceller eller leukocytter.

Normalt svinger din WBC, avhengig av din helsetilstand. For eksempel kan et lavt antall hvite blodlegemer indikerer en tilstand som påvirker benmargen, som er ansvarlig for WBC produksjon.

Normale verdier

Generelt, normale verdier for hvite blodlegemer, som nevnt i Medline Plus Medical Encyclopedia, "er 4,500-10,000 hvite blodlegemer per mikroliter (MCL)." Imidlertid bør du konsultere legen din om resultatet av blodprøvene fordi laboratorier kan ha ulike referanseområder eller normale verdier for hver test. Dersom resultatet av blodprøven faller utenfor rekkevidde, for eksempel, har du 2500 MCL hvite blodprosent, vil du bli overvåket for videre helse vurdering.

Årsaker

De vanligste årsakene til lavt antall hvite blodlegemer er benmargs infeksjon, svulst eller kreft benmargceller og kjemoterapi (bruk av kjemikalier for å ødelegge kreftceller). Videre et lavt antall hvite blodlegemer, som publisert i Medical Encyclopedia of University of Maryland Medical Center, kan skyldes "kollagen-karsykdommer, sykdom i lever eller milt og strålebehandling eller eksponering."

Symptomer

De vanligste symptomene på lavt antall hvite blodlegemer, i henhold til Tennessee Oncology, er "infeksjon og feber." Dette er generelle symptomer som også kan tyde på andre sykdommer, derfor er det best å konsultere legen din og, hvis dette er bestilt, ta blodprøver for å bekrefte.

Betydning

Overvåke mengden av hvite blodceller som sirkulerer i kroppen din er viktig på grunn av WBC sin beskyttende funksjon mot livstruende tilstander. Spesielt en trussel mot et lavt antall hvite blodlegemer din helse og øker sårbarheten for vanlige smittsomme sykdommer. Videre vil holde orden på resultatene av blodprøvene hjelpe deg å bedre forstå din tilstand, og om nødvendig, i behandling planlegging og beslutningstaking.

Lave hvite blodlegemer Symptomer

Et lavt antall hvite blodlegemer øker risikoen for infeksjoner. Leukopeni er navnet på en reduksjon i de samlede hvite blodceller, og nøytropeni, er en reduksjon i neutrofiler, hvite blodceller i immunsystemet. Hvite blodceller jobbe med immunforsvaret til å bekjempe infeksjoner. Derfor øker lavt antall hvite blodprosent risikoen for infeksjon. Årsaker til lavt antall hvite blodceller kan inkludere vitaminmangel, legemiddeltoksisitet, infeksjoner, beinmargssykdommer og enkelte medisiner, spesielt kjemoterapi. Symptomer på lavt antall hvite blodlegemer er knyttet til infeksjoner eller andre forhold. Disse forholdene kan være årsaken eller resultatet av lavt antall hvite blodlegemer.

Fatigue

Du kan være ekstremt trøtt på grunn av den underliggende årsaken til lavt antall hvite blodlegemer. Et eksempel er ikke-Hodgkins lymfom. Non-Hodgkins lymfom er kreft i de hvite blodcellene, og ifølge American Cancer Society, er det ca 30 typer. Mer enn 95 prosent av pasienter med non-Hodgkins lymfom er voksne, for det meste over en alder av 60.

Influensalignende symptomer

Et lavt antall hvite blodprosent kan gjøre at du føler du har influensa med smerter i kroppen. Det er ikke uvanlig å føle smerter i ryggmargen. Men hvis du opplever ny, uforklarlig smerte som oppstår plutselig, bør du rådføre deg med legen din. I tillegg kan du ha feber og frysninger. Hvis du har en høyere temperatur enn 100,5 grader F. og frysninger (eller skjelvende), bør du kontakte lege så snart som mulig.

Sår hals eller munn

En sår hals, sår i munnen eller et hvitt belegg på tungen eller i munnen bør rapporteres til legen din. Dette kan være tegn på trøske, som er en type av soppinfeksjon. Det skyldes Candida, en gjær som i normalt tilstede i kroppen din, som har vokst mye. Venstre ubehandlet, trost kan spre seg til andre områder av kroppen din.

Blære infeksjon

Blære infeksjoner kan oppstå med lavt antall hvite blodceller. Hvis du opplever en brennende ved vannlating, en mer hyppig behov for å urinere, tilstedeværelse av blod i urinen eller en trang som gjør det vanskelig å komme til badet fort nok, kan du ha en blære infeksjon. Du bør rapportere det til legen din. Legen din vil behandle infeksjonen med antibiotika.

Betraktninger

Når du har et lavt antall hvite blodlegemer, bør du ta forholdsregler for å unngå infeksjoner. Trinn du kan ta inkludere vaske hendene ofte, og oppmuntre din familie og venner til å gjøre det så bra, unngå folkemengder og folk som er syke, spise et sunt kosthold og trener regelmessig. I tillegg bør du unngå rå eller kokt mat, unngå kontakt med kjæledyr fugler og krypdyr og unngå gårder og Barnyards.

Hvordan kan jeg behandle Lavt antall hvite blodlegemer?

Den vanlige kliniske betegnelsen på et lavt antall hvite blodlegemer er leukopeni. De viktigste årsakene til leukopeni er en næring mangel, kjemoterapi, revmatoid artritt og visse medisiner som vil senke telling av de hvite blodcellene. Ulike medisiner og dietter kan løse dette problemet, slik som immun boosters og økt spising av ferske matvarer diett sammenlignet med rå mat.

Dietter

Når en persons hvite blodverdier slippe drastisk, faller immunsystemet også ved siden av den. På grunn av dette faktum, vil spise noen rå mat har en tendens til å gjøre deg syk som immunsystemet kan ikke bekjempe eventuelle utenlandske bakterier som kommer sammen med å spise mat som ikke har vært forberedt på noen måte. Et forslag fra Cancer Support Care, som ser mange av disse tilfellene etter kjemoterapi prøvelser, er å holde seg borte fra Sushi restauranter, salatbarer og særlig fast food restauranter som vanligvis vil pre-pakke maten og la den sitte i en gitt mengde tid. All mat en person med lavt antall hvite blodverdier bør forbruker trenger å være frisk med liten tid igjen sitte rundt å bli uren og utenlandske agenter tiltrukket av det, for eksempel butikk kjøtt, grønnsaker og frukt.

Noen matvarer for å unngå i kostholdet ditt er, først og fremst, rå og kokt kjøtt (biff, fisk, poutry) som sin sjanse for å ha utenlandske bakterier og agenter er større når den ikke er kokt hele veien gjennom, upasteurisert melkeprodukter og iskrem og yoghurt som er myk tjene. Ved å holde en "fersk mat" kosthold, vil du la din immunsystem til å ha en liten hvile slik at de hvite blodverdier kan selvsagt bygge seg opp igjen fra de ulike vitaminer og mineraler som finnes i matvarer.

Immune Booster

Kinesisk medisin er en god ressurs for å finne immun boosters som også vil bidra til å gjenvinne de hvite blodcellene som mangler fra blodet. Motstå er et immunsystem booster at mange kreftpasienter bruker etter kjemoterapi og stråling for å hjelpe deres immunsystem og kampen for leukopeni. Måten det fungerer på er ved å kombinere 17 kinesiske urter som øker cellulær immunitet i kroppen, og ved å la kroppen din til ikke å bekjempe sykdom. Immunsystemet vil bli gjenoppbygd og det hvite blodprosent vil returnere tilbake som ekstra cellene trenger ikke å bekjempe bakterier ved å måtte gjenopprette celler i immunsystemet.

Hvordan få hvite blodlegemer Stronger

Hvite blodlegemer er forsvaret team av kroppen vår. Som ThinkQuest.org påpeker, det er 6000 av disse jager celler per millimeter av blod i kroppen vår. Deres jobb er å beskytte kroppen vår mot fremmede inntrengere, for eksempel skadelige infeksjoner eller bakterier. Dette er de sentrale aktører i vårt immunsystem. Ifølge CNNHealth.com, for å få dem til å fortsette å gjøre jobben sin effektivt, er riktig ernæring viktig. Faktisk vil følgende fem trinn hjelpe deg å øke antall hvite blodceller og forbedre din generelle helse.

Hvordan få hvite blodlegemer Stronger

•  Spis rikelig med frukt og grønnsaker. Ifølge CNNHealth.com, spise fem på ni porsjoner per dag.

Konsumere magre proteiner. Som CNNHealth.com sier, spise fisk, sjømat, flådd fjærfe, linser, og bønneprodukter. Disse har ikke mettet fett. Ifølge CNNHealth.com, bør du spise 0,8 g til 1 g protein per kilo kroppsvekt.

Spis sunt fett. Ifølge CNNHealth.com, laks, kveite og sardiner tilfredsstille dette kravet. Videre bør du også øke inntaket av nøtter, avokado og frø.

Drikk te, spesielt den grønne varianten. CNNHealth.com sier at grønn te er en rik kilde til epigalocatechin galiate, som har blitt vist av kanadiske forskere å bekjempe forkjølelse.

Ta en multivitamin. CNNHealth.com spesifikt sier at du bør velge en som er beregnet på kjønn og alder. En multivitamin er viktig, fordi, som CNNHealth.com påpeker, "selv en marginal mangel på visse næringsstoffer, spesielt B-vitaminer, A, C, E, selen, jern og sink," kan alvorlig svekke immunforsvar.

Hint

  • Selv om du skulle utføre alle trinnene ovenfor, vil immunsystemet ditt fortsatt bli svekket hvis du ikke får nok hvile. Så en god natts søvn er viktig å bo i god helse. Hvis du lider av søvnløshet, se en lege for å finne årsaken er avgjørende.
  • En annen faktor til et svekket immunsystem er en overdreven mengde psykologiske, arbeidsrelatert eller familierelatert stress. Lære å takle livets problemer, da blir nøkkelen til å unngå et svekket immunsystem som det kan føre til søvnløshet. Selv gitt at vi spiser riktig mat, unngå junk food, trening og gjøre de riktige tingene for å holde våre hvite blodceller på sunne nivåer, stress kan ta sitt toll hvis vi ikke er forsiktige.

Slik beskytter hvite blodlegemer

Beskytte hvite blodlegemer er et forebyggende tiltak som opprettholder immunsystemet ditt. Dine hvite blodcellene inneholder proteiner som kalles antistoffer som bidrar til å holde kroppen fri for sykdom så lenge det ikke er overveldet av betennelse eller infeksjon. Hvite blodceller må kunne svare på en infeksjon raskere enn den kan vokse. Dette er avgjørende for å forsvare din hvite blodlegemer.

Slik beskytter hvite blodlegemer

Når du er syk eller har en kald, bli hjemme. Sykdom er en indikasjon på at systemet er bekjempelse av sykdom eller prøver å rense kroppen for giftstoffer. Få sengeleie og la kroppen din til å gro skikkelig og raskt. Spise grønnsaksupper og drikke seks til åtte 8-oz. glass vann for å skylle giftstoffer fra kroppen. Sakker når du er syk fremmer velvære og stopper utgivelsen av slike stresshormoner som kortisol.

Spis et utvalg av sunn mat som starter med frokost og fortsetter utover dagen. Eksempler: For en sunn frokost, spise havregryn med kanel drysset på toppen og noen rå solsikkefrø. Drikk en kopp grønn te for antioksidanter. Til lunsj, har en rå grønnsak salat med noen mandler og et glass tomatjuice. Til middag kan du prøve et stykke bakt laks eller kalkun med tilbehør av grønnsaker og en søt potet. Spise middag to eller tre timer før sengetid.

•  Ta et acidophilus supplement for å fremme vennlige bakterier i tarmkanalen og bygge opp immunsystemet. Siden 60 til 70 prosent av immunsystemet er faktisk i slimhinnen i tarmen, er det perfekt fornuftig å bygge dette området og beskytte den. Gjør du det beskytter hvite blodceller og vokter immunsystemet mot invaderende patogener eller bakterier.

Få noen form for aerobic trening hver dag. Hvis du ikke liker å trene alene, verve en venn eller melde deg på et treningsstudio. Hvis du velger en gym, trene med en trener for å lære hvordan du bruker treningsutstyr, samt hvordan å puste og bruke riktig trening teknikker. En sterk kropp bekjemper sykdom og beskytter immunforsvaret mot infeksjoner.

Registrer deg for en meditasjon klasse for å redusere angst eller stress igjen fra jobb eller ditt personlige liv. Forbli så rolig som mulig og redusere stressnivået for å støtte din helse diett, spesielt i løpet av de første timene etter at han forlot klassen. Hvite blodlegemer er beskyttet når du holder bekymring til et minimum.

Tilbring tid ler med familie og venner. Ler reduserer stressnivået og frigjør hormoner som kalles endorfiner, som fremmer glede. Dette er en bonus for immunforsvaret. Ikke bare arbeid og ignorere behovet for moro; planlegge regelmessige turer med dem nær deg.

Hvordan redusere antall hvite blodlegemer

Hvordan redusere antall hvite blodlegemer


Hvite blodceller (WBC) finnes i blodet og lymfesystemet, og fungere til å bekjempe virus eller bakterieinfeksjoner i kroppen. En høy WBC indikerer at det er noe som skjer i kroppen din som den forsøker å bekjempe. Et høyt antall hvite blodlegemer kan skyldes anemi, leddgikt, allergi, leukemi, vevsskade, alvorlig stress og ulike infeksjoner. Nøkkelen til å redusere eller hindre et høyt antall hvite blodlegemer er å styrke ditt immunforsvar ved å spise sunt, trene, unngå stress og å ta en daglig dose av vitaminer.

Hvordan redusere antall hvite blodlegemer

•  Snakk med legen din om medisiner du tar som kan øke antall hvite blodlegemer. Aspirin, kan kortikosteroider og heparin alle heve teller din. Antibiotika, antihistaminer og diuretika kan senke den.

Spis sunn mat for å støtte og styrke ditt immunsystem. Frukt, grønnsaker, hvitløk og Mitake eller shitake sopp er pakket full av kraftige immun økte. Unngå brus og stekt og behandlet mat, noe som vil svekke din immunitet.

Unngå stress ved å trene og få nok søvn. Stress fører kortisolnivå å øke, noe som gjør deg mottakelig for sykdom. Øvelse for 45 minutter fem dager i uken, og får syv timer søvn per natt for å redusere stress.

Ta vitaminer for å redusere antall hvite blodlegemer. En god kvalitet multi-vitamin, tas en gang per dag, kan forbedre immunitet. Bekjempe infeksjoner, astma, noen kreftformer og autoimmun sykdom med 400 IE vitamin D per dag, og kolonisere tarmen med vennlige bakterier ved å ta probiotika eller spise yoghurt daglig.

slutte å røyke. Røyking utløser betennelse i kroppen, svekke immunforsvaret og gjør deg utsatt for sykdom og smitte. Snakk med legen din om måter å slutte å røyke, for eksempel lappen.

Typer hvite blodlegemer

Hvite blodceller er definert som nesten fargeløse celler i immunsystemet som sirkulerer i blod og lymfe og deltar i reaksjonene til invaderende mikroorganismer eller fremmede partikler som kommer inn i kroppen. Hvite blodceller blir fremstilt fra en celle i benet båren kjent som hematopoetisk stamcelle. Hvite blodceller er funnet i hele kroppen, inkludert i blodet og lymfesystemet.

Typer

Det finnes fem typer hvite blodlegemer, som alle jobber sammen for å sikre et sunt immunsystem. De fem typene er nøytrofile, eosinofile, basofile, lymfocytter, og monocytter. Det er tre typer lymfocytter som finnes i blodet, B-lymfocytter, T-lymfocytt og naturlige drepeceller. B-lymfocytter produsere antistoffer, som binder til de patogener for å sikre deres ødeleggelse. T -lymphocyte celler gjenkjenner fremmede antigener på overflaten av andre celler. De deretter stimulere B-lymfocytt-celler til å produsere antistoffer. Naturlige dreperceller er i stand til å drepe celler i kroppen som viser et signal for å drepe dem, slik som kreftceller.

Funksjon

Nøytrofile forsvare kroppen mot bakterie-eller soppinfeksjoner, og er vanligvis de første responders til mikrobielle infeksjoner. Eosinofile håndtere parasittinfeksjoner. En økning av eosinofiler parantes vil indikere til en lege at det er en parasittinfeksjon tilstede. Basofile, den minst vanlige, er ansvarlig for allergiske og antigen reaksjoner i kroppen ved å slippe Histamin forårsaker betennelse. Lymfocytter er den vanligste hvite blodceller hos barn og den nest mest vanlig hos voksne. Lymfocytter tallene øker som svar på virus-infeksjoner i kroppen. Monocytter dannes i benmargen og milt, og sirkulere å innta store utenlandske partikler og celleavfall. Monocytter tjener en viktig funksjon som de gir patogener til t-lymfocytter. Dette er så patogener kan gjenkjennes ved inngåelse kroppen og drept.

Identifikasjon

Nøytrofile 'cytoplasma ser gjennomsiktig på grunn av fine granuels som er en meget lys nyanse av rosa. Cytoplasma av eosinofile er full av granuels som skaper en rosa-orange farge. Kjernen er vanskelig å se på grunn av antallet av grove, store blå granuler, som skjuler den. En normal lymfocytt har en stor, mørk-farging kjerne med liten eller ingen synlig cytoplasma. Monocytter er den største, og har en nyreformet kjerne, som er agranulated, med en rikelig cytoplasma.

Time Frame

De hvite blodcellene har en ganske kort livssyklus, stue fra noen dager til noen uker. Nøytrofile celler er ikke i stand til å fornye og dø kort tid etter at du kaster noen invaderende bakterier. Eosinofile opptre som den dominerende inflammatorisk celle i allergiske reaksjoner i kroppen; de ikke er i stand til å fornye, som kommer ut av kroppen etter en dag eller to. Basofils svare på spesifikke allergener og kort tid etter dø av. Den lengste levetiden av de hvite blodcellene er funnet i lymfocytter og monocytter. De er i stand til å fornye seg før jobben er gjort, vanligvis varer noen få uker i kroppen.

Advarsler

En eneste dråpe blod kan inneholde alt fra 7.000 til 25.000 hvite blodlegemer til enhver tid. Når en invaderende infeksjon vedvarer, vil antall hvite blodlegemer øker signifcantly. En gjennomgående høyt antall hvite blodceller er et symptom på leukemi. En pasient med leukemi kan ha så mange som 50 000 hvite blodlegemer i en dråpe blod. De basofile svar på spesifikke allergener er den raske utgivelsen av histamin; når allergenet er vedvarende mer histamin vil frigjøres. Denne prosessen er kjent som umiddelbar hypersentivitiy og kan resultere i høy feber, utslett og anafylaktisk sjokk. Det er best å ha regelmessige kontroller og blod arbeid med en lege for å hindre eventuelle komplikasjoner fra infeksjoner i hvite blodceller.

Hvordan å gjenoppbygge hvite blodlegemer

Forkjølelse, influensa og andre infeksjoner oppstår når bakterier invadere kroppen og spre seg. Heldigvis finnes det måter å beskytte deg selv, og å forsterke immunforsvaret en av de beste. Personer med et lavt antall hvite blod-celletall er mer utsatt for infeksjoner. Men du kan redusere sjansene for å få en infeksjon ved å ta skritt hjemme.

Hvordan å gjenoppbygge hvite blodlegemer

Boost hvite blodceller og bekjempe infeksjoner

•  Drikk grønn te. De helsemessige fordelene av koffeinfri grønn te er mange. Konsumere mellom en og to kopper om dagen for å øke hvite blodceller og gi kroppen din med antioksidanter for å avverge en rekke andre sykdommer som for eksempel kreft.

Spis rikelig med frukt og grønnsaker. Et sunt kosthold stimulerer også produksjonen av hvite blodlegemer. Frukt og grønnsaker øke immunforsvaret og bidrar til en sunn vekt. Spise fem porsjoner om dagen.

Ta en multivitamin. Sink er viktig for å gjenoppbygge hvite blodceller og bekjempe infeksjoner. Eksperimentere med en sink supplement eller et multivitamin. Snakk med en lege før du tar kosttilskudd.

Økning white-blod-celletall med kjøtt som svinekjøtt og oksekjøtt, som er gode kilder til sink.

Delta i fysisk aktivitet. Regelmessig mosjon ber produksjonen av hvite blodceller og styrker immunforsvaret. Øvelse for 30 minutter om dagen for å opprettholde din generelle helse --- enten det er aerobic, power walking, jogging eller spille sport.

Tenk hvitløk kosttilskudd. Hvitløk stimulerer immunsystem til å bekjempe bakterier, virus og sopp. Ta hvitløk kapsler som anvist.

Boost hvite blodceller med medisinering. Hvis du ikke klarer å gjenoppbygge dine hvite blodceller naturlig, kan leger anbefale medisiner som aspirin, kloroform eller reseptbelagte steroider for å øke produksjonen. Ta disse medisiner som anvist.

Hva et antall hvite blodlegemer på 12.000 Means

Oppdagelsen av at en person har en forhøyet antall hvite blodlegemer nesten aldri kommer som en overraskelse, som testing for slik er vanligvis på grunn av annen sykdom. Mest knytte et høyt antall med legemet bekjempe en infeksjon, og det er generelt sant, men det er mange andre årsaker til celler å være forhøyet.

Hva er hvite blodlegemer?

Også kalt leukocytter, hvite blodceller forsvare seg mot sykdom og bekjempe alvorlig infeksjon i kroppen. Disse celler er funnet i hele kroppen, både i blodet og i det lymfatiske system. Antallet eller telling, av cellene i blodet er en god indikator på tilstedeværelsen av sykdommen.

Hva er normalt?

Generelt sett 4500 til 10.000 hvite blodceller / ml regnes i normalområdet. De øker i antall når sykdom eller infeksjon er til stede ved å omgi fremmede organismer i et forsøk på å ødelegge dem. Hvite blodlegemer kan doble i løpet av bare noen få timer.

Legemer Over 12.000

Flere sykdommer er forbundet med hvite blodceller i overkant av 12 000, slik som leukemi og ovarialkreft, men en alvorlig tilstand som kalles sepsis skiller seg ut som en av de mer kjente betingelser.

Sepsis er en forutsetning når hele kroppen er i en betennelsestilstand. Noen kaller dette "blodforgiftning", men det er mer korrekt referert til som septikemi --- tilstedeværelse av patogene organismer i blodet-stream.

Andre mulige Indikatorer

Annet enn sepsis, har et antall hvite blodceller over 12.000 kan være en indikator på stress, høysnue, sthma eller kreft.

Medisiner

Visse medisiner foreskrevet for å behandle andre forhold kan være årsaken til forhøyet antall hvite blodlegemer. Capastat sulfat brukes for behandling av pasienter med nyresvikt. Alpho Proetinase Inhibitor er foreskrevet for å hindre nedbryting av vev i lungene. Prolastin er tatt for å behandle blod.

Forhøyet antall hvite blodlegemer kan bety en rekke noen ting, noen alvorlige. Bare en blodprøve kan bestemme din nøyaktige telle og legen din kan forklare betydningen og behandling for vanligvis høye resultater.

Hvordan øke hvite blodlegemer

Hvordan øke hvite blodlegemer


Hvite blodceller utgjør kroppens forsvar mot sykdommer og sykdommer. Når immunforsvaret fungerer på sitt høyeste, er utenlandske bakterier umiddelbart drept av de hvite blodcellene før de infisere resten av kroppen. Visse sykdommer, stress, dårlig kosthold og arvelige problemer kan føre til et lavt antall hvite blodlegemer.

Hvordan øke hvite blodlegemer

En balanse hvert måltid for et sunt kosthold. Kosthold er det viktigste aspektet for å holde kroppen frisk. Hvite blodlegemer er produsert og funksjon på topp når du fyller tallerkenen din 2/3 full av grønnsaker, bønner og helkorn. Resten bør være magert kjøtt eller fisk.

Spis riktig grønnsaker. Enkelte varianter av grønnsaker bidra til å øke hvite blodceller mer enn andre. Disse inkluderer brokkoli, blomkål, spinat, gresskar og gulrøtter.

Øvelse hver dag i minst 30 minutter. Du trenger ikke å gjøre en fysisk trening, men sørg for at du holde kroppen aktiv i 30 minutter. Det kan bety hagearbeid eller vandre rundt et kjøpesenter. Hold blodet pumpe og musklene arbeider for å øke hvite blodlegemer.

Drikk grønn te. Grønn te bidrar til å stimulere produksjonen av hvite blodlegemer. Koffeinfri grønn te er bedre for kroppen din, og en eller to kopper om dagen bør gjøre triks.

Ta en multivitamin spesifikke for din alder og kjønn. Du trenger ikke å ta et apotek full av kosttilskudd for å forbedre din hvite blodlegemer. En enkel multivitamin formulert for deg vil hjelpe betydelig. Sink er viktig, så sørg for at den inneholder et sunt nivå av sink.

Hint

  • Prøv å variere dine grønnsaker til hvert måltid for å balansere ut din vitamin inntak.
  • Hvis du har et lavt antall hvite blodlegemer, sørg for at legen sjekker for alle mulige grunnen. Det kan faktisk indikerer et mer alvorlig problem.

Mat for å holde hvite blodlegemer opp

Mat for å holde hvite blodlegemer opp


Hvite blodceller er celler av immunsystem som beskytter kroppen mot infeksjon, sykdom og fremmedlegemer. I gjennomsnitt, inneholder en dråpe blod 7000 hvite blodlegemer. En økning i dette tallet er en indikasjon på infeksjon i kroppen din.

Ditt kosthold spiller en viktig rolle i volum og aktivitet av kroppens hvite blodlegemer. Visse matvarer har vist seg å øke antall hvite blodlegemer og stimulere til en mer aktiv forsvar mot infeksjon.

Appelsiner, grønn paprika og Brussles Sprouts

En diett fullpakket med vitamin C-rik mat er klinisk bevist å øke kroppens immunsystem. "Vitamin C øker produksjonen av smitte-kampene hvite blodceller og antistoffer og øker nivåene av interferon, antistoff som strøk celleoverflater, hindrer oppføring av virus," sier Dr. Sears, førsteamanuensis klinisk professor i pediatri ved University of California . Vitamin C er rikelig funnet i matvarer som appelsiner, rød og grønn paprika, kiwi, jordbær, grapefrukt, honningmelon og rosenkål. Shoot for 75 til 90 mg per dag, men ikke gå over 2000 mg.

Østers, spinat og nøtter

Østers, skalldyr, biff og indrefilet av svin, spinat, hvetespirer og nøtter alle inneholder høye nivåer av sink, et viktig mineral som har vist seg å forbedre immunforsvaret. "Sink er nødvendig for utvikling og aktivering av T-lymfocytter, en type hvite blodlegemer som bidrar til å bekjempe infeksjoner," sier Dr. George Obikoya av vitaminer & Nutrition Center. Motsatt, en mangel på sink, i henhold til George Mateljan Foundation, antas å kompromittere hvite blodcelletall. Prøv å få minst 9 til 14 mg sink per dag, men ikke overstige 40 mg.

Cold Water Fish, linfrø og valnøtter

Mange mener at mat med høyt fett er usunt og bør unngås. Men dette er ikke nødvendigvis slik. Foods høy i gode fettet, eller omega-3 fettsyrer, hold enorme helsemessige fordeler, ikke minst som er til kroppens hvite blodlegemer. Ifølge Sears, omega-3 fettsyrer som finnes i matvarer som laks, makrell, sild, stør, linfrø, valnøtter, gresskarfrø og tofu øke immunsystem ved å "øke aktiviteten av fagocytter, de hvite blodcellene som spiser opp bakterier. " Likevel er de fleste amerikanernes dietter består av for mye omega-6 fettsyrer (dårlig fett) og ikke nok omega-3 fettsyrer - på rundt en 20: 1 ratio - ifølge ernæringsfysiolog Lona Sandon, RD, en talskvinne for American Dietetic Association . "Mens redusere inntaket av omega-6 kan hjelpe", forklarer hun, "får mer omega-3 fettsyrer fra mat er en enda bedre vei å gå."

Struktur og funksjon av hvite blodlegemer

Leukocytter eller hvite blodceller som de er mer kjent, er en viktig del av kroppens immunsystem. Disse runde, store celler har ingen kjerner og inneholder ikke hemoglobin. Det er fem forskjellige typer blodceller, og hver har en bestemt funksjon. De granulocytter, som har granuler i cytoplasmaet er de nøytrofile celler, basofile og den eosiniphil. Agranulocytes, disse leukocytter uten granulater er lymfocyttene og monocytter.

Nøytrofile

Dette er den vanligste granulocytter, sto for mer enn halvparten av den totale mengden av hvite blodlegemer. De har utrolig kort levetid spenn, igjen i blodet for bare ca 12 timer. Disse cellene jobbe hardt for å utføre fagocytose, den oppslukende av og ødelegge for rusk og patogener. Etter å ha kjempet en infeksjon, er døde nøytrofile igjen med en blanding av væske og andre celledeler som kalles puss. Nøytrofiler er viktig og en mangel av dem anses livstruende.

Basophils

Basofile er vanligvis til stede i mye mindre antall enn nøytrofile. De utgjør mindre enn 1% av de totale hvite blodceller. De er kjent for å spille en rolle i å frigjøre histamin under en respons på inflammasjon. De også slipper den antikoagulerende heparin. Basofiler finnes vanligvis i områder slik som lungene og leveren, hvor det er en stor mengde blod, og det er mulig at de slipper heparin bidrar til å hindre små blodpropper fra forming.

Eosinofile

Eosinofile er ansvarlig for 1-3% av leukocytter. Mens mye ikke er kjent om dem, er det klart at de er involvert i kroppens reaksjon på betennelser. Eosinophils frigi kjemikalier som kan ødelegge patogener. En person som er midt i en allergisk reaksjon vil ha et økt antall eosinofile i blodet, så vil en person som kjemper en infeksjon av en parasittisk natur.

Lymfocytter

Lymfocytter utgjør mellom 25 - 38% av alle leukocytter. Lymfocytter spiller en stor rolle i kroppens immunsystem. Det er to undergrupper av lymfocytter, B-lymfocytter og T-lymfocytter. B-lymfocytter er skapt i benmargen, mens T-lymfocytter genereres fra thymus kjertelen. Hovedfunksjonen til disse cellene er å skape og frigjøre antistoffer og for å beskytte kroppen mot kreftceller.

Monocytter

Monocytter, som nøytrofile, kan utføre fagocytose. De bare står for 3 - 8% av alle hvite blodlegemer, men de er mer effektiv ved å ødelegge patogener. Disse cellene endre til makrofager, som er i stand til å forlate blodbanen og inn i kroppen vev. Monocytter deretter patruljere kroppen på jakt etter patogener og rusk å rydde opp. Makrofager er vanlig i slimhinnene og under huden, der de kan være lett tilgjengelig for å bekjempe alt som invaderer kroppen gjennom en liten tåre eller scratch. Disse cellene tilveiebringe en annen tjeneste til legemet; de fagocyttere gamle røde blodceller, og hjelper blodet forblir sunn.

Hvordan Reduser antall hvite blodlegemer

Hvordan Reduser antall hvite blodlegemer


Det er tre typer blodceller i kroppen din. De er blodplater, røde blodceller (RBC) og hvite blodceller (WBC). Disse cellene reise gjennom arterier og vener. Når du er syk, for eksempel med en infeksjon, øker kroppen din disse WBCs å bekjempe infeksjoner. I tillegg, når de bekjempe infeksjoner lymfocyttene huske hvordan å avverge den samme infeksjonen igjen, ifølge Kids Health. Så, disse cellene er en viktig del av immunsystemet. WBCs skape den svampete, myke vevet inne bein, som kalles benmarg. Når WBCs nå høyere enn 10.500 hvite blodceller, eller leukocytter, per mikroliter blod da teller din er anser høy, ifølge Mayo Clinic, og tyder på at noe er galt.

Bruksanvisning

Reduser antall hvite blodlegemer

•  Kjenn årsakene. Høyere enn normale WBCs betyr vanligvis at det er et underliggende problem. Noen årsaker kan være betennelse eller infeksjoner. I tillegg kan kroppen din være med å kjempe benmargs sykdommer som leukemi. Medisiner som adrenalin og kortikosteroider kan føre til et høyt antall hvite blodlegemer. Andre årsaker er meslinger, allergiske reaksjoner, revmatoid artritt og stress, ifølge Mayo Clinic.

gjennomgå behandling. For eksempel, hvis du lider av leukemi, kan du gjennomgå konsolidering og induksjonsbehandling. Begge behandlinger ødelegge dine leukemiceller. Imidlertid er induksjonsbehandling rettet mot ditt blod og benmarg og konsolideringsbehandling er rettet mot ryggmargen og hjernen. Hvis du gjennomgår leukaferese, blir blodet fjernes via en IV deretter transfundert tilbake til deg uten din WBCs å senke celletall, ifølge Drugs Information Online.

Bruk medisiner. Ifølge Drugs Information Online, kan legen forskrive medisiner som minsker din WBC. For eksempel er steroid medisiner tilgjengelig for å redusere WBCs og eventuelle betennelser i kroppen din. Eller legen din kan forskrive antibiotika. Disse antibiotika kan hjelpe deg å unngå å utvikle sepsis, en infeksjon i blodet, behandle og forebygge infeksjoner som forårsaker høyt antall hvite blodlegemer.

Tips og advarsler

  • Forlengede høye WBCs kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt eller organsvikt, ifølge Drugs Information Online.

Vil Thyriod Problemer Årsak Lavt antall hvite blodlegemer?

Vil Thyriod Problemer Årsak Lavt antall hvite blodlegemer?


Hypertyreose er skjoldbrusk problem som forårsaker lavt antall hvite blodlegemer. Det oppstår når skjoldbruskkjertelen gjør for mye av hormonet tyroksin. Overproduksjon av tyroksin øker bodyâ € ™ s metabolisme og resulterer i lavere antall hvite blodlegemer. Det finnes en rekke sykdommer, lidelser og medisiner som forårsaker hypertyreose.

Gravesâ € ™ sykdom

Gravesâ € ™ sykdom er en type autoimmun thyroid sykdom som reduserer antall hvite blodlegemer. Det oppstår når immunsystemet angriper skjoldbruskkjertelen. Skjoldbruskkjertelen blir da overaktiv og produserer et overskudd av tyroksin. Gravesâ € ™ sykdom er den vanligste formen for hypertyreose.

Tyreoiditt

Thyreoiditt er forårsaket av betennelse i skjoldbruskkjertelen. Skjoldbruskkjertel betennelse kan oppstå av en rekke årsaker, inkludert infeksjon med bakterier eller virus. Den bodyâ € ™ s immunsystem ser feilaktig skjoldbruskkjertelen som en skadelig fremmed objekt og angriper den. Tyreoiditt kan til slutt føre til ødeleggelse av skjoldbruskvevet og føre til mer truende helsemessige bekymringer.

Thyroid Knuter

Thyroid knuter er enten kreft eller noncancerous cyster som produserer overflødig tyroksin. Knuter er celle vekster i skjoldbruskkjertelen. Cyste kan være væskefylte eller laget av skjoldbruskkjertelen celler. Disse vekster blir oppfattet som en trussel mot kroppen og blir angrepet av immunsystemet.

Amiodaron

Amiodaron er et medikament forskrives til pasienter med en uregelmessig høre beat. Medikamentet er lik tyroksin og har høyt jodinnhold. Begge egenskaper bidrar til å forårsake unormale skjoldbrusk funksjoner. Avhengig av en rekke pasient avvik, min stoffet forårsake hypertyreose eller hypotyreose. Pasienter som får medisinen er sjekket hvert halvår for skjoldbrusk problemer.

Postpartum tyreoiditt

En liten prosentandel av kvinner håndtere postpartum thyreoiditt etter svangerskapet. Innen ett år etter fødselen, kan kvinner oppleve hypertyreose som kroppen justerer tilbake til det normale. Postpartum tyreoiditt resultater fra endringene i womanâ € ™ s immunsystem går gjennom i løpet av svangerskapet. Lidelsen er vanligvis løser seg selv.

Hva er funksjonen til hvite blodlegemer?

Forsvar mot bakterier og sopp

Kroppen bruker hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjoner. Det interessante er at det er flere typer hvite blodceller som benyttes til å bekjempe ulike infeksjoner. Den mest tallrike typer av hvite blodceller, nøytrofile celler er, som beskytter mot bakterie- og soppinfeksjoner. De er de største aktørene i kroppens forsvarssystem. Laget i benmargen, er de stadig sirkulerer gjennom blodstrømmen. Når de oppdager infeksjonen, flytter de ut av blodceller og inn i den infiserte vevet til å angripe det. Pus du oppdage etter å behandle et sår? Det er et resultat av de nøytrofile celler.

Forsvar mot parasittinfeksjoner

De eosinofil celler håndtere parasittinfeksjoner. Hvis eosinophil legemer i blodet er høy, er det en indikasjon på en parasittinfeksjon. Det er eosinophil cellen som skal bekjempe infeksjonen forårsaket av parasitten. Denne type celle har også ansvar for å reagere mot stoffer som forårsaker en allergisk reaksjon.

Ta vare på allergiske reaksjoner

De basofile cellene er ansvarlige for allergiske og antigen reaksjoner. Dette er de cellene som frigjør histaminer og forårsaker betennelse under en allergisk reaksjon.

Gi immunitet

Lymfocyttcellen er cellen mest ansvarlig for å gi kroppen din med immunitet. Du vet de vaksiner vi alle mottar? Disse er de celler som gjør immunitet mot sykdom mulig. Disse lymfocytter vil lage antistoffer som binder seg til patogener eller inntrengere i vårt system og deretter aktivere deres ødeleggelse.

Fungere som oppryddingen mannskap

Monocytter er de hvite blodcellene som fungerer som støvsugere i våre systemer. Etter en infeksjon har blitt drept eller ødelagt, er det disse cellene som rydde opp skaden igjen. De vil faktisk svelges døde celler, vev rusk og gamle røde blodceller - noe igjen etter at kroppen har kjempet infeksjonen.

Hva gjør en forhøyet antall hvite blodlegemer Angi?

Forhøyede WBC-telling, medisinsk kjent som leukocytose, indikerer en økning i sykdoms hvite blodceller (leukocytter) som sirkulerer i blodstrømmen, som kan oppstå av en rekke årsaker.

Betydning

En telling av mer enn 10.500 leukocytter per mikroliter blod er vanligvis betraktet som en høy hvite blodceller hos voksne.

Funksjon

En forhøyet antall hvite blodceller indikerer vanligvis en infeksjon i legemet, et stoff reaksjon, en benmargs sykdom eller en immunsystemsykdom.

Spesifikke årsaker

Noen mulige årsaker til en forhøyet antall hvite blodlegemer inkluderer leukemi, allergisk reaksjon, legemidler (for eksempel kortikosteroider og adrenalin), meslinger, myelofibrose, infeksjoner, røyking, revmatoid artritt, alvorlig følelsesmessig eller fysisk stress, vevsskade, tuberkulose og kikhoste.

Identifikasjon

Det er fem hovedtyper av hvite blodceller, hver med en annen sykdom-kampene aktivitet. Å vite hvilken type er forhøyet med på å bestemme den underliggende årsaken.

Betraktninger

Det er best å snakke med legen din dersom tester indikerer et høyt antall hvite blodlegemer. Den spesifikke type celle som er hevet og resultater fra andre tester kan tyde på det underliggende problemet, eller ytterligere tester kan være nødvendig.

Hvorfor hvite blodlegemer Rise?

Den viktigste funksjonen til hvite blodceller, eller leukocytter, er å kjempe mot skade og sykdom, noe som gjør dem en stor del av kroppens immunsystem. Hvite blodceller øke i antall når det er en allergisk reaksjon eller infeksjon i kroppen.

Leukocytose

Økningen av hvite blodceller i kroppen når en infeksjon er til stede kalles leukocytose. Denne økningen i antall oppstår for å hjelpe kroppen å forsvare seg selv.

Parasitter

Eosinofiler, en type hvite blodlegemer, frigjør kjemikalier som kan ødelegge patogener. Sine tall øke hvis en parasittisk infeksjon er til stede i kroppen.

Allergiske Reaksjoner

Eosinofile også øke i en person som har en allergisk reaksjon. Kjemikaliene de skiller hjelpe ødelegge allergen.

Betennelse

Hvis alle kroppens vev blir utsatt for et traume, for eksempel et kutt eller et brannsår, hvite blodceller øker i antall og raskt arbeide for å stoppe inntrengerne fra å skade kroppen. Dette kan føre til betennelse.

Pus

I løpet av betennelse eller infeksjon av et område, er puss dannet. Dette er en kombinasjon av hvite blodceller som fikk til det berørte området gjennom diapedese og andre væsker.

Leukemi

Det er en stor økning i antall leukocytter ses hos pasienter med leukemi. Disse umodne hvite celler erstatte de røde blodcellene i kroppen, forstyrrer transport av oksygen til de kroppsvev.

Hvite blodlegemer botemidler for kreft

Kroppens hvite blodlegemer er del av immunsystemet. De bekjempe infeksjon. Dessverre, personer med kreft ofte tåle kjemoterapi, som ikke bare dreper kreftceller, men friske celler også. Resultatet er tap av selve cellene i kroppen trenger for å bekjempe sykdommen. En ny terapi, antyder imidlertid at tilsetningen av en viss type hvite blodceller bare kan resultere i en kreft kur.

The Mice Study

I 2006 Zheng Cui, førsteamanuensis ved Wake Forest University Baptist Medical Center, snublet over noe mirakuløst. Selv om mange forsøkt kreftkurer var ufruktbare under museforsøk, en interessant utfall skjedde. En spesiell type mus var resistente mot eksponering for forskjellige kreft stammer. Videre var mer enn halvparten av musens avkom også resistent cancer.

Forskerteamet deretter injisert hvite celler til kreft mus for å se om immunitet vil overføre. De hvite cellene gikk umiddelbart å arbeide for å utrydde sykdommen. Alle prøve mus ble fullstendig kurert.

Sammenligning av de vanlige mus og kreft-resistente mus, bestemmes forskere en signifikant forskjell. Cancer-resistente mus inneholdt et gen som arbeidet på egen hånd, så vel som med eksisterende hvite celler, for å eliminere sykdommen.

Menneskelig Testing

To år senere, Cui gjort et funn. Ved hjelp av hvite blodceller mot menneskelige donorceller infisert med brystkreft, livmorhals og prostatakreft, den immun-boosting celler angrepet kreft hos reagensglass. Selv om forsøket møtt med varierende hell, ble framgang i hvert tilfelle. Det neste logiske skritt var å utføre forsøk direkte på mennesker. I 2008 ga Federal Food and Drug Administration Cui tillatelse til å gå videre med menneskelig testing.

Nøkkelen ser ut til å ligge i store grupper av hvite blodceller som kalles granulocytter. Granulater pakket inne av granulocytter fungerer som en gift mot kreft. Selv om andre forskere hadde konkludert granulocytter kan effektivt bekjempe infeksjoner, hadde ingen forfulgt deres kobling til kreft.

Cui hypotese at sunne menneskelige verter med en overflod av granulocytter kan donere celler til kreftpasienter. Hvis så, kan det være logisk konkluderte med at deres overføring kan tilby kreftpasienter hva de trenger for å bekjempe sykdommen eller selv tilbyr en kreft kur.

Slik fungerer det

Når injisert, friske hvite celler hodet for kreft er muterte celler fordi de oppfatter dem å være en infeksjon. De friske cellene omgir de dårlige cellene for å hindre multiplikasjon, slutt å angripe og drepe dem. Innføringen av hvite celler synes også å tilveiebringe en immunitet mot ytterligere utbrudd. I den lille antall tilfeller hvor muse tumorer utviklet, ble utryddet i løpet av kreft 48 til 72 timer.

Mulig Ulempen

Med kliniske studier i gang, er det usikkert hva forskerne kan finne til slutt. Det er imidlertid en åpenbar problem tydelig. Den muterte genet som kreves kanskje ikke forekomme hos mennesker som det gjør i mus. Men i september 2009, britiske forskere oppdaget hva de tror er svaret: et gen som kalles E4bp4. Det hoppe starter stamceller for å slå på immunforsvaret. Forskning er nå i gang for å skape et medikament for å øke genets utvikling.

Slik Doner hvite blodlegemer

Hvite blodceller er beskyttende cellene i blodet som bekjemper infeksjoner. Disse cellene kan gå ut i blodet gjennom fartøyet vegger og forsvare seg mot invaderende egenskaper på stedet av en infeksjon. Hvite blodceller er transfundert til pasienter som har livstruende infeksjoner eller har et sterkt redusert antall hvite blodlegemer. Donasjon av hvite blodceller er gjort gjennom en prosess som kalles "aferese." Aferese tillater innsamling av bestemte komponenter i blod, inkludert hvite blodceller.

Bruksanvisning

Prosessen

•  Du må være i god helse til å donere hvite blodlegemer. Du må også være minst 17 år gammel og veie minst 110 pounds. Ikke ta aspirin eller noen produkter med aspirin innen tre dager før donere hvite blodceller.

Kontroller at du planlegge en avtale med ditt lokale sykehus eller blodgivning sentrum for å møte pasientens behov fordi donert hvite blodlegemer må brukes innen 24 timer. Donasjoner kan være planlagt så ofte som to ganger i uken.

Før donerer, vil du bli bedt om å ta prednison, som hindrer frigjøring av materialer i kroppen som kan føre til betennelse. Denne medisinen vil bidra til å øke mengden av hvite blodceller i kroppen din.

En helsearbeider vil injisere en nål inn i en blodåre i hver av armene dine. Blodet fra den ene arm vil løpe gjennom et sterilt rør og inn i en sentrifuge. I sentrifugen, vil blodplater bli separert fra fullblod.

Når dine blodplater har blitt delt, vil røde blodlegemer, plasma, og en saltoppløsning for å erstatte væske bli returnert til den andre armen. Bare en liten mengde blod vil bli tatt ut i løpet av prosessen.

Hele prosessen tar opp til to timer. Mens du donerer, kan du se på TV, høre på musikk, eller bare slappe av.

Tips og advarsler

  • Du trenger ikke å bekymre deg for mulige infeksjoner eller sykdom fordi virkemidlene for donasjon er sterilisert og deretter kastes etter hver donasjon.
  • Donerer hvite blodceller tar dobbelt så lang som donerer fullblod.