Digidexo.com

Bukseseler Pain

Bukseseler er en populær form for kjeveortopedisk behandling brukes til å endre posisjon og orientering av tenner, der metallbraketter og ledninger brukes til å tvinge tennene i riktig posisjon. De kan brukes til å korrigere problemer som for eksempel bites eller underbites og skjeve tenner. Bukseseler er mest effektive når de brukes på tenåringer, men har blitt mer populært med voksne som ønsker et perfekt smil. Løpet av behandlingen varer i to år i gjennomsnitt, men kan ta opp til seks år for alvorlige tilfeller.

Hvordan de fungerer

Bukseseler består av flere små deler som er koblet sammen. Metall eller keramiske braketter er festet til hver tann med en selvklebende lim, og en tynn metalltråd som kalles en "bue wire" løper rundt munnen på tvers av hver brakett. Tiny gummi band kalt "ligaturinnstillingene strikk" brukes til å holde buen ledningen på til brakettene. Buen ledningen exerts konstant trykk på tennene, som gradvis beveger dem i korrekte posisjoner over tid.

Hvorfor Hurt de?

Tennene er godt forankret i våre kjevebein ved å koble vev kalt periodontal leddbånd. For å endre sin posisjon, blir en prosess som kalles "benremodellering" nødvendig å først bryte ned forbindelses benceller, og deretter regenerere dem igjen. Bukseseler gi nødvendig kraft for å sette i gang denne prosessen, men disse kreftene som virker på de periodontale ligamenter og omkringliggende kjeve bein kan føre til en verkende smerter i kjeven.

Smerter og plager

Kjevesmerter er vanlig rett etter et besøk til kjeveortoped, hvor elastikken og ledninger er byttet ut til å sette ekstra kraft på tennene. Smerten varer vanligvis i opptil en uke, som tenner og kjeve blitt vant til den ekstra press. I løpet av denne tiden smerten kan bli forverret ved å spise eller tyggegummi, så det er best å holde seg til mykere matvarer. Hvis smerten er alvorlig, spør din kjeveortoped for å gjøre mindre justeringer på hvert besøk.

Rettsmidler

Over-the-counter smertestillende medisiner som ibuprofen kan hjelpe, spesielt hvis tatt umiddelbart før et besøk til kjeveortoped eller før sengetid. Tyggegummi for de første en eller to dager etter et besøk kan skade i utgangspunktet, men dette kan faktisk fremskynde prosessen re-justering og forkorte tiden smerte er til stede. Noen pasienter insisterer på at å spise kjølig eller varm mat kan bidra til å lindre smerten.

Sår

En annen vanlig kilde til smerte er magesår, som oppstår når parentes gni mot innsiden av leppene og kinnene, lage blemmer. Over tid huden har evnen til å bli vant til brakettene, og de sår generelt avta. For smertelindring, kan tannteknikeren gi noen ortodontiske voks som er påført på brakettene, og gir en glatt barriere. Anestesi gels kan også gi kortsiktig lindring når den brukes lokalt.