Digidexo.com

Botemidler for hormon ubalanse

Det endokrine systemet er ansvarlig for produksjon, lagring og funksjon av hormoner. Hormoner er kjemikalier som er syntetisert i endokrine kjertler deretter sirkulert i hele kroppen til å binde med reseptorer, hvor de regulerer aktiviteter, for eksempel energi, vekst og reaksjon på stress. Det er mer enn 60 hormoner øve innvirkning på forskjellige deler av kroppen. Noen kur for hormonelle ubalanser må løse de spesifikke hormonet.

Endokrine kjertler

De store endokrine kjertler er hypofysen, pineal, skjoldbruskkjertelen, binyrene, bukspyttkjertelen og gonadene. Hypofysen regulerer mange forskjellige kroppsaktiviteter, fra vekst og reproduksjon til urinvolum og blodtrykk. Pinealkjertelen produserer melatonin, som styrer søvn / våkne syklus. Skjoldbruskkjertelen styrer forbrenningen og opprettholder et konstant nivå av kalsium i blodet. Binyrene gir adrenalin og noradrenalin, som kontrollerer de mange fysiske reaksjoner knyttet til "fight-or-flight" respons. Bukspyttkjertelen produserer de hormoner som styrer blodglukose. Gonadene administrere alle hormoner knyttet til reproduksjon og seksualitet.

Hormon ubalanse

Hormoner opprettholde balansen som kreves for kroppens helse. For eksempel utløser de en økning i glukose hvis kroppen trenger mer energi, eller de frigir et annet hormon for å redusere nivåene, dersom de er for høy. Hormoner utføre jobbene sine ved å endre fysiologiske aktiviteter på cellenivå. En ubalanse kan bety enten for mye eller for lite av hormonene er tilgjengelig. Det er mange mulige årsaker. Kjertelen seg selv kan bli skadet eller organ som har ansvar for å varsle kjertelen til å produsere og skille ut hormoner kanskje ikke fungerer ordentlig. Hormon ubalanse kan forårsake sykdom, men noen sykdommer føre forstyrre hormonbalansen. Hormonforstyrrende - kjemikalier som finnes i hverdagsprodukter - kan forstyrre produksjonen eller aktiviteter av hormoner. Botemidler for hormon ubalanser må rettes mot årsaken, enten det er underliggende sykdom eller andre faktorer.

Medisinsk behandling

Leveren sklerose, hjerneskade og kreft er eksempler på fysiske lidelser som kan føre til en ubalanse av hormoner. Hvis et fysisk problem som forårsaker problemet, så det må tas opp som et skritt mot herding hormon ubalanse. Når det er for lite hormon som produseres eller skilles, kan reseptbelagte medisiner brukes til å erstatte den manglende hormonet. En annen eventuell behandling ikke tilførsel av næringsstoffer som spiller en rolle i syntesen av hormonet.

Alternativ medisin

Avhengig av årsaken og hvilke hormon er ubalansert, kan alternative behandlingsformer, som for eksempel naturmidler og kosttilskudd, være tilgjengelig. The University of Maryland Medical Center har en komplementær medisin seksjon på sin hjemmeside. Det kan søkes ved hjelp av en spesifikk diagnose, noe som resulterer i nærmere informasjon om anbefalte alternative behandlinger.

Livsstilsendringer

Endringer i livsstil kan være alt som er nødvendig, eller de kan anvendes sammen med andre behandlinger. Teknikker som reduserer stress, et sunt kosthold, regelmessig mosjon og nok søvn alle bidra til å opprettholde en balanse av hormoner. I tillegg til et sunt kosthold, vil kosttilskudd bidra til å sikre det endokrine systemet har støtte den trenger for å fungere skikkelig.

Cure Versus Treatment

Det er noen hormon tilstander som kan behandles, men ikke kureres. Det endokrine systemet er så komplisert at helsepersonell bør konsulteres for å målrette det hormonet som opplever ubalanse og for å finne det beste løpet av handlingen.