Digidexo.com

Hva er årsakene til unormal blødning?

Unormal blødning er ikke bare et problem for kvinner i reproduktiv alder, kan det påvirke selv kvinner i overgangsalderen. Det er flere årsaker til unormal blødning, de fleste er godartet, men i visse tilfeller kan unormal blødning være et tegn på livmorhals, eller livmorkreft. Å ha regelmessige kontroller er den eneste måten å være sikker på årsaken.

Dysfunksjonelle livmor blødning

Dysfunksjonelle livmor blødning er definert som enhver unormal vaginal blødning som ikke er knyttet til et traume. Statistikk gitt av MedlinePlus oppgir at 20 prosent av ungdom kvinner, og 40 prosent av kvinner over 40, har denne tilstanden.

Hormonelle ubalanser

Østrogen og progesteron er to hormoner sterkt ansvar for regulering av menstruasjon, eggløsning, og graviditet. Hvis deres nivåer svinge selv i det minste, kan det føre til at menstruasjonssykluser å bli unormal, eller til og med føre til blødning mellom perioder.

Orale prevensjonsmidler

Unormal blødning eller spotting, uregelmessige perioder, og fraværende perioder, er vanlige bivirkninger av enkelte p-piller nemlig Yaz og Seasonique. Andre former for prevensjon som Depo-Provera injeksjoner kan også føre til unormal blødning.

Unormal livmor Vekster

Livmor vekster som livmor polypper, og livmor fibroids, kan føre til unormal blødning og smerter. Disse vekster danne på og innenfor livmorslimhinnen, og er nesten alltid godartet.

Menopausal blødning

Under overgangsalderen, har nivåer av hormonet østrogen sterkt redusert. Dette fører til menstruasjonssykluser å stoppe, livmorslimhinnen til å bli tynn, og vagina å forkorte. Tynning vaginal vegger kan forårsake blodårene inne for å svekke og brast spontant, forårsaker blødning.