Digidexo.com

Sandifer syndrom og acid reflux i spedbarn

Sandifer syndrom og acid reflux i spedbarn


Babyer ofte spytte opp etter å ha spist, men hyppige, smertefulle anfall av å bringe opp inntatt mat kan være et tegn på acid reflux eller dens mer alvorlig versjon, Sandifer syndrom.

Acid Reflux

Acid reflux, noen ganger kalt gastroesophogeal reflukssykdom (GERD), er vanlig hos voksne, men noen ganger også forekommer hos spedbarn. GERD oppstår når spedbarnets mageinnholdet komme tilbake opp i spiserøret og ut munnen ofte og smertelig.

Komplikasjoner

Hvis venstre ubehandlet, kan acid reflux i spedbarn forårsake mange komplikasjoner, inkludert en aversjon mot å spise, unnlatelse av å trives, søvnapné og problemer med å svelge.

Sandifer syndrom

Sandifer syndrom er en alvorlig variant av acid reflux der barnets kropp reagerer voldsomt til sine acid reflux episoder. Det er preget av halsutbredelsen tilbake ordnede, slå av hodet og generell anfall-lignende utseende.

Behandlinger

Babyer med sure oppstøt og Sandifer syndrom vil trolig være foreskrevet medisiner for å forhindre eller redusere sine GERD episoder. Dette kan omfatte babystore doser av vanlige GERD medisiner som H2-blokkere eller protonpumpehemmere.

Betraktninger

De fleste tilfeller av spytte opp og oppkast hos babyer er ikke et tegn på acid reflux eller Sandifer syndrom. Disse sykdommene er sjeldne. Men hvis du har spørsmål om hyppigheten av babyens spytte opp eller om hun ser ut til å oppleve smerte sammen med episoder, ta kontakt med barnets lege.