Digidexo.com

Hvor kan folk gå for hjelp med et narkotikaproblem?

En narkotikaproblem eller avhengighet, enten det er med kokain, heroin, eller reseptbelagte piller, kan være slutt dødelig. Marihuana avhengighet er sjelden dødelig, men kan potensielt ha destruktive juridiske, økonomiske og følelsesmessige konsekvenser. Personer som har et narkotikaproblem har en intens og ukontrollerbar emosjonelle og fysiske suget etter stoffer. Få hjelp er første skritt mot å bli rusfri, og det er mange måter å få hjelp.

Medisinsk og psykologisk hjelp

Noen narkotikaproblemer kan kreve medisinsk eller psykologisk oppmerksomhet, ifølge National Institute on Drug Abuse. Oppsøke lege, legevakten hvis det er en fysisk eller psykisk krise involvert, eller en lokal helsestasjon. Noen arbeidsgivere har konfidensielle ressurser for å få sine ansatte hjelpe med et narkotikaproblem. For de med ingen forsikring og ingen inntekter, kan den lokale avdeling av sosiale tjenester eller Family Services også være i stand til å koble til en narkotikamisbruker med ressurser. De fleste samfunn har tro-baserte programmer som ungdom eller Teen Challenge, og kirker har ofte informasjon om psykologiske ressurser for å hjelpe en narkoman. Medisinsk og psykologisk hjelp for et narkotikaproblem kan være alt fra medisiner som metadon og klonidin å gjøre uttaksprosessen enklere, psykoterapi, psykiatriske evalueringer, og i noen tilfeller, bolig detox og behandling. The US Department of Health and Human Services tilbyr et behandlingsanlegg locater online. (Se Resources.)

Støttegrupper

Støttegrupper som Anonyme Narkomane og Marijuana Anonymous kan hjelpe deg å gjenopprette fra et narkotikaproblem. Alternativer til 12-trinns program inkluderer SMART Recovery, eller spør din menighet eller sykehus om andre støttegrupper. Disse gruppene er nonprofit, gratis, og ikke abonnere på noen spesiell religion. Mens ingen støtte gruppen bør gi medisinsk eller psykologisk rådgivning, snakke med andre som vinne narkotikaproblemer kan være nyttig.

Medisinsk detox-programmer

Folk som har vært misbruker reseptbelagte barbiturater eller benzodiazepiner - som inkluderer sedativa som Xanax, Valiu og Klonopin - bør ikke forsøke å stoppe på egen hånd, ifølge NIDA. Potensielt dødelige abstinenssymptomer, som anfall, kan forekomme. Dosen må reduseres under medisinsk tilsyn for pasientens sikkerhet.

Medisinsk hjelp er tilgjengelig, men ikke nødvendig å detox fra heroin, opiater smertestillende, kokain, marihuana og reseptbelagte-stimulerende misbruk. Noen mennesker detox under medisinsk tilsyn og deretter gå videre til innleggelse eller poliklinisk behandling. Andre velger å detox hjemme, men de kan være i fare for tilbakefall på grunn av ønsket om å kvitte seg med abstinenssymptomer som oppkast, angst eller søvnløshet.