Digidexo.com

Tegn og symptomer på alvorlig depresjon

Tegn og symptomer på alvorlig depresjon


Depresjon er en svært vanlig tilstand i dagens verden. Det er en sykdom som påvirker sinnet og kroppen og kan spille en viktig rolle i hvordan en person fungerer i løpet av dagen. Major depresjon kan bli brakt videre av en rekke forhold. Disse kan inkludere en jobb tap, ekteskapsproblemer, økonomiske bekymringer og en død av et familiemedlem eller en venn. Tegn på alvorlig depresjon varierer fra én person til en annen.

Føler Håpløst

Føler håpløs er et tegn på alvorlig depresjon. Håpløshet er når en person har svært lite forventninger for fremtiden, alt synes dyster og det er ingen løsning for en forekommende problem eller spørsmål. De kan føle noe behov for å gå videre i livet sitt, eller å selv gjøre ting bedre. Depresjon kan føre til at personen til å frykte å be om hjelp, og kan noen ganger ta dem videre inn i en deprimert tilstand og føre til fortvilelse for å utdype og liksom forverres.

Gråter

Gråter for ingen grunn i det hele tatt kan være et tegn på alvorlig depresjon. Et øyeblikk personen kan være greit, det neste de gråter og har ingen anelse om hvorfor og hva som brakte tårene på. Det kan skje dagen eller natten, på jobben, på skolen og selv hjemme. Gråter kan oppstå når personen er alene eller selv rundt familie og venner. Det kan være ødeleggende og frustrerende for både personen som lider av depresjon og de rundt dem som lider av å ikke vite hva de skal gjøre for å hjelpe.

Irritabilitet

En person med alvorlig depresjon kan ha problemer med å fokusere eller kan vise tegn på økt irritabilitet og kan bare ikke synes å fungere i en vanlig hverdagssituasjon. Enkle oppgaver som å balansere en sjekkhefte, innkjøp av mat eller til å konsentrere på jobben blir vanskeligere å gjøre, og til slutt personens tålmodighet bærer tynne. De kan i løpet reagere, blir lune oftere og kan ofte slå tilbake med uvennlige ord og kommentarer som de umiddelbart angrer.

Fatigue

Fatigue er ofte et tegn på alvorlig depresjon. Personen er sliten, ønsker å sove hele tiden og har ingen energi til å fullføre de enkleste oppgavene. De kan våkne opp bare for å gå tilbake til sengs i håp om å få mer søvn, slik at de kan fungere i løpet av dagen. Personer med alvorlig depresjon kan oppholde seg i sengen i flere dager, ikke bry seg om noe annet enn å lukke øynene og få mer søvn.

Suicidale tanker

Selvmordstanker og et selvmordsforsøk er et tegn på at noen lider av alvorlig depresjon. Depresjon kan endre tankene og personen kan føle at selvmord er den eneste veien ut. Noen ganger personen vil skrive et notat, opprette en ny vilje eller plutselig blitt lykkeligere i månedene før et planlagt selvmord. Endringen humør kan være et resultat av endelig kjenne sorgen kommer til en slutt. Øyeblikkelig hjelp må innhentes dersom en person opplever selvmordstanker eller tendenser.