Digidexo.com

Hvordan vite om du er gravid eller har Menopause

Hormonelle endringer utvikle seg når en kvinne er gravid; imidlertid kvinner som opplever symptomer på overgangsalder varierende hormoner også. Problemet er at fordi det er symptomer som er felles for begge forhold, kan det være vanskelig å skille mellom de to. Søvnproblemer, hodepine, oppblåsthet, forstoppelse, mat cravings, ømme bryster, blære kontroll og humørsvingninger er vanlige klager i løpet av graviditet og overgangsalder. Her er litt informasjon om hvordan du kan fortelle om symptomene er forårsaket av graviditet eller overgangsalder.

Bruksanvisning

•  Gjør deg kjent med symptomene på hver, spesielt hvis du nærmer deg 50. Se legen din for en nøyaktig diagnose. Legen din vil ta blodprøver og utføre andre rutine lab tester for å bekrefte om du er gravid eller opplever symptomer på overgangsalder. Graviditet kan vanligvis bli diagnostisert innen 2 til 3 uker etter unnfangelsen. Tilstedeværelsen av humant choriongonadotropin (hCG) hormon i blodet eller urinen er testen brukes for å bekrefte graviditet. Når det befruktede egget implantater i livmor, begynner kroppen å produsere dette hormonet.

Be legen om å bestille en enkel blodprøve som brukes til å måle mengden av follikkelstimulerende hormon (FSH) produsert av hypofysen, spesielt hvis en graviditetstest kommer opp negativ men symptomene vedvarer. Svært høye doser av FSH vanligvis indikerer at en kvinne er i overgangsalderen. En lege kan bestille flere lab studier - samt vurdere en kvinnes andre symptomer - før diagnostisering utbruddet av overgangsalder.

Ta hensyn til tidspunktet for et eventuelt magekramper. I løpet av de første ukene av svangerskapet, den strekker livmoren forårsaker smertene. Mye på samme måte, kvinner som vanligvis oppleves kramper under menstruasjonene ofte fortsette å få krampe i løpet perimenopause, som er den første fasen av overgangsalder. Selv om en kvinne er ikke lenger eggløsning, kan kroppen hennes fortsette å gå gjennom en hormonell syklus. Se din gynekolog om kramper vedvarer i mer enn et år etter perioder stoppe.

Hold en forsiktig øye på noen småblødninger. Du tror kanskje det er bare en lys periode, men dersom varigheten er kortere enn vanlig du kan være gravid. Spotting oppstår i enkelte gravide kvinner om 10 til 14 dager etter befruktning. Spotting i overgangsalderen er ikke uvanlig heller, så hormonelle forandringer føre til at skjeden til decease i størrelse. I begge tilfeller bør spotting gradvis avta. Ta en graviditetstest og deretter planlegge en avtale med legen din uavhengig av resultatet.

Ikke overse symptomer på utmattelse. Progesteron nivåene stige i de første ukene av svangerskapet gjør du føler deg svært sliten. Lavere blodsukker og økt blodstrøm kan også tappe deg for energi når du er gravid. Tretthet bør avta i løpet av andre trimester. Når det gjelder rollen som hormoner, er det motsatte tilfelle for overgangsalder. Fallet i østrogen og progesteron i overgangsalderen kan føre til tretthet. Å bli vekket av nattesvette hjelper ikke kvaliteten på søvn heller.

Tenk på din følelsesmessige tilstand. Humørsvingninger er vanlig i første trimester av svangerskapet. Økt tretthet i tillegg til hodepine og forhøyede hormonnivået kan gjøre deg irritabel. Din følelsesmessige tilstand kan forbedre en stund etter de første ukene av svangerskapet som kroppen justerer, men humøret kan dyppe igjen i den endelige trimester som du kommer nærmere fødselen. Husk at bare fordi du kan gråte lett i disse dager betyr ikke at du er gravid. Skiftende stemninger i overgangsalderen er også tilskrives varierende hormoner. Som nivåer av østrogen og progesteron gå opp og ned, så kan humøret. Hvor lenge disse symptomer på overgangsalder sist kan variere fra kvinne til den neste. Husk at andre forandringer i livet i løpet av midten år kan overvelde en kvinne skape humørsvingninger.

Tips og advarsler

  • Mange kvinner vet ikke at de kan bli gravid i løpet av overgangsalderen. Selv om menstruasjon kan være uregelmessig, så lenge en kvinne har eggløsning, hun kan fortsatt bli gravid.