Digidexo.com

Diett for å holde Nyrer Sunn Naturligvis

Nyresykdom er en kronisk tilstand som ofte krever invasive, ubehagelige teknikker. I fravær av en nyretransplantasjon, de fleste med nyresykdommer til slutt nødt til å møte livet på dialysebehandlinger. Det er noen naturlige metoder du kan bruke til å håndtere nyresykdom, men, som for eksempel å lage nyre-vennlig kosttilskudd endringer. Velge mat med helsen til nyrene i tankene kan gjøre tilstanden mer håndterlig eller stoppe deg fra å utvikle nyreproblemer i det hele tatt.

Nyre Diet Basics

Nyrene er en viktig del av kroppens avfallsfjerning system. Når de ikke fungerer som de skal, kan giftstoffer bygge opp i blodet ditt. Nyre-vennlig dietter er utformet for å holde disse giftnivået så lavt som mulig. Hos noen pasienter kan spise med din nyre helse i tankene faktisk bremse utviklingen av sykdommen.

Det er tre hovedfaktorer i en nyre-sunt kosthold: lav natrium, lav protein og lite fosfor. Noen leger liker også sine pasienter til å redusere sine kalsium og kalium forbruk. Legen din kan hjelpe deg å finne ut betydningen av kalsium og kalium i din diett plan basert på den spesifikke natur tilstanden din.

Begrense væskeinntaket er også en viktig del av en nyre-vennlig diett, spesielt hvis du er på dialyse. Omtrent 48 gram av væske om dagen er en passende mengde for de fleste pasienter. Ikke glem å vurdere væsker du spise samt drikke i dette nummeret. Som en generell tommelfingerregel, hvis maten er flytende ved romtemperatur, er det ansett som en væske. Dette inkluderer ting som iskrem og pudding. Igjen, sørg for å konsultere legen din for en flytende kvote spesifikke for deg.

Gå Natural for Sodium Reduction

Bearbeidet mat kan være praktisk, men de er pakket med natrium. Du kan betydelig redusere natrium inntaket ved å spise naturlig mat. Plukk et stykke av frisk frukt i løpet av hermetisert frukt og hele kyllingbryst over lunsj kjøtt. Matvarer som har blitt syltede eller røkt vanligvis har høyt natrium innhold, så velg andre tilberedningsmetoder. Skjær salt snacks som chips og pretzels fra din handleliste.

Salterstatninger som kan hjelpe deg med å kvele din craving for at smaken, men disse bør unngås hvis legen din har bedt deg om å begrense kalium inntak. Bruk urter for å legge mer smak til maten i stedet for salt.

Unngå skjult Protein Kilder

De fleste nyrepasienter bør holde protein forbruket i området på fem til syv syv gram om dagen. For å møte denne retningslinje, begrense matvarer som egg, kjøtt og ost. Husk å se opp for skjulte kilder til protein, men. Bran er en stor gjerningsmann, så unngå kli frokostblandinger og brød. Nøtter og frø er også kilder til protein og bør spises i små doser.
Siden protein er en viktig del av et sunt kosthold, kan legen din hjelpe deg med å finne ut nøyaktig hvor mye protein du bør spise daglig uten å belaste nyrene.

Senking fosforinntak

Fosfor kan være vanskeligere å håndtere, rett og slett fordi folk flest ikke er kjent med sine kilder. For å kontrollere fosfor inntak, sjekke etikettene på meieriprodukter for innhold av fosfor og begrense forbruket. Fosfor er også ofte funnet i nøtter, belgfrukter, øl, brus og kakao-baserte drikker som varm sjokolade.

Omtrent 800 til 1000 mg daglig er en god målområdet for fosfor inntak, men legen din kan jobbe deg på en bestemt inntak mål for din tilstand.