Digidexo.com

autoimun sykdom kortisol hjerne

Reiki & Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom en hjerne lidelse der enkelte hjerneceller og nerver blir svekket eller ødelagt. Både menn og kvinner får Parkinsons sykdom. I USA alene, over én million lider av sykdommen. Tradisjonelle behandlinger inkluderer medisiner, mosjon og ernæring. En alternativ behandling er Reiki.

Om Reiki

Reiki er en eldgammel japansk praksis brukes til å fremme helbredelse og velvære. Ordet Reiki betyr åndelig guidet livsenergi. Det er ikke en religion; Det er en teknikk.

Betydning

Reiki har vært brukt i forbindelse med medisinske og terapeutiske midler for omtrent hver sykdom og sykdom. Det bidrar til å lindre bivirkninger og øker helbredelse. Reiki behandler hele kroppen, ikke bare sykdom, med avslapning og meditasjon for å fremme en følelse av velvære og ro.

Funksjoner

Reiki bruker en hands-on tilnærming til healing. En Reiki healer leverer livskraft til en pasient ved å legge hendene på en pasient og / eller holde hendene over hele kroppen. Det bringer helbredende energi og positive tanker for å hjelpe en pasient i helbredelsesprosessen.

Fordel til Parkinson-pasienter

Reiki kan være spesielt gunstig for Parkinson-pasienter. Reiki kan bringe energi til hjernen og forbedrer blodstrømmen slik at medisiner er lettere absorbert og utnyttet. Det kan også øke kroppens vitalitet og generelle energinivå.

Reduserer Stress

Parkinson-pasienter blir ofte stresset og kan være deprimert De kan være stive og lide ledd- og muskelsmerter. Reiki tilbyr ro og kanaler vitalitet og lindring til alle deler av kroppen, bidrar Parkinson-pasienter føler seg mer avslappet og levende.

Warm-up aktiviteter for å bedre kognitive ferdigheter

Warm-up aktiviteter for å bedre kognitive ferdigheter


Kognitiv funksjon omfatter hukommelse, oppmerksomhet, konsentrasjon, persepsjon, problemløsning og dom. Ferdighetene til kognisjon påvirkes av mange faktorer, som for eksempel sykdom, skade, hjerne traumer og aldring. Gjennom ens levetid, og prøver å forbedre kognitiv funksjon er et verdig mål. Du må øve øvelser og jobbe deg opp til mer utfordrende hjernens funksjon aktiviteter, som å lære et nytt språk eller hvordan å spille et instrument eller resitere et dikt.

Bruk din hukommelse

Nøkkelen er å starte med enkle oppgaver og jobbe deg opp til mer utfordrende. Hvis du tar på for mye for tidlig, vil frustrasjon satt inn og kognitive evner vil bli overbelastet. Si vokalene frem og tilbake som en enkel minne warm-up. Husker en nylig hendelse eller liten samling av venner og skrive ned hvem som var til stede. Tenk om i hvilken rekkefølge du fullført ærend og skrive dem ned. Enkle kryssord eller hjernetrim er bra for å stimulere hjernens evne til å huske.

Endre rutine

Knyt skoene dine på en annen måte. Bruk venstre hånd i stedet for høyre når du plukker opp et glass eller pusse tennene. Generelt, må du endre mønstre av hvordan du gjør ting. Drible en ball med høyre hånd, deretter til venstre og deretter fra høyre til venstre. Gå eller kjøre en annen vei til dagligvarebutikk. Disse enkle endringer er en effektiv oppvarming for å styrke hjernens funksjon.

Koordinasjons Aktiviteter

Koordinasjons aktiviteter bruke begge sider av hjernen. Varme opp aktiviteter for koordinering inkluderer aktiviteter som å tappe tærne på høyre fot og trykke hælen på venstre fot samtidig mens du sitter. Sett din høyre arm opp i luften og din venstre arm ut til siden og deretter bytte slik at din venstre arm er oppe og høyre arm er ute.

Fysisk aktivitet

Trening har vist seg å forhindre kognitiv svikt og forbedre den generelle kognitiv funksjon. For å varme opp både fysisk og mentalt, øve dyp pusting. Dette forbedrer hjernens blodstrømning og sirkulasjon av oksygen i hele kroppen. I tillegg, øvelser eller hobbyer som bruker fingrene stimulerer hjernens funksjon. Pek hver finger til tommelen eller spille piano med hendene og fingrene i luften for å varme opp.

Hva er behandlingen for urininkontinens?

Problemer med urinlekkasje eller en ukontrollerbar trang til å urinere gjøre det vanskelig å nyte en aktiv og produktivt liv. Mens en rekke behandlingstilbud finnes for å behandle urininkontinens, er problemet ofte sett på som en kilde til forlegenhet, noe som resulterer i en motvilje mot å diskutere problemet med en lege. En undersøkelse utført av National Association for Continence avdekket at personer med blæren kontroll problemer ofte ventet i syv år før du ser en lege. Behandling av urininkontinens varierer avhengig av årsaken til problemet.

Typer

Hvis du har stressinkontinens, kan du lekker urin når du ler, hoste, nyse eller trening. Problemet oppstår når urinrør og blærehals klarer å lukke helt, slik at urinen å lekke ut gjennom urinrøret. Fødsel, menopause og bekken kirurgi kan bidra til å svekke urinrøret sphincter og bekkenbunnsmusklene.

Urge-inkontinens skjer når du har en plutselig trang til å urinere, og kan ha en ulykke hvis du ikke når et bad raskt. En rekke nevrologiske lidelser er forbundet med urgeinkontinens, inklusive multippel sklerose, Alzheimers sykdom, diabetes, Parkinsons sykdom og hjerne og ryggmargsskader og tumorer. Hvis du har overflow inkontinens, kan du lekke små mengder urin hele tiden, men aldri føler trang til å urinere. Overløpsinkontinens er mer vanlig hos eldre menn som har en forstørret prostatakjertel.

Medisiner

En rekke medisiner er tilgjengelige for å redusere hyppig vannlating og lyster. Oksybutyninklorid, propantelin bromide og anticholergic midler virker ved å slappe av glatt blæremuskelen og redusere spasmer og ufrivillige contactions. Tolterodintartrat reduserer haster og frekvens hos personer som har urgeinkontinens eller overaktiv blære. Trisykliske antidepressiva kan være nyttig for å redusere inkontinens om natten og redusere episoder av urgeinkontinens. Alfablokkere brukes til å behandle menn med forstørret prostata kjertler. Disse stoffene virker ved å redusere mengden av motstand i urinrøret og avslappende blæremuskelen.

Enheter

Vaginale pessarer er små enheter som er plassert i vagina for å understøtte halsen til blæren og komprimere urinrøret, hindre urinlekkasje. Vagitorier er flyttbare og må rengjøres regelmessig for å hindre smitte. Den FemSoft er en engangsanordning som er satt inn i urinrøret. Det fungerer ved å forsegle blærehalsen og fjernes når brukeren ønsker å urinere. Penile klemmer kan hjelpe menn som lider av inkontinens. Klemmen passer over penis og hindrer urin fra å rømme. Silikon caps og engangsskumputer er plassert over urinrøret og legg press på urinrøret, hindrer lekkasje hos kvinner. Disse enhetene er fjernet for urinering.

Kirurgi

Når andre behandlingsmetoder ikke bidra til å kontrollere dine symptomer, kan operasjon være nødvendig. Vanlige kirurgiske prosedyrer for urininkontinens omfatter blærehalsen suspensjon kirurgi for å understøtte blærehalsen og urinrøret, og nålen suspensjon prosedyre som bruker til å forankre suturene vev på begge sider av blærehalsen til skambenet eller fibrøst vev. En slynge fremgangsmåte kan benyttes til å lage en form for hengekøye rundt urinrøret og blærehalsen med mesh, vev fra kroppen eller syntetisk materiale. Slyngen er nyttig i behandling av stressinkontinens og forhindrer urinlekkasje når du nyser eller hoste. En implantert anordning, kalt en kunstig urin-sphincter, kan hjelpe mennesker som har problemer på grunn av en forstørret prostatakjertel eller virkningene av prostatakirurgi. En ring fylt med væske holder sphincter stengt til du trenger å urinere. Ringen er så deflatert ved å deaktivere ventilen plassert under huden din.

Andre behandlinger

Øvelser for å styrke bekkenbunnsmuskulaturen, nervestimulering, begrense inntak av koffein, og blæretrening kan være nyttig for å redusere episoder av urininkontinens. Injeksjon av kollagen eller fett for å øke bulk rundt urinrøret kan bidra til å forbedre sfinkter funksjon hos kvinner.

Mat for sunne Minds

Mat for sunne Minds


Med mye av den senere tids fokus på hjerte-sunn mat, vil du kanskje ikke klar over at de samme matvarene gi ytterligere fordeler til hjernen og nervesystemet. Matvarer som styrker helsen til nerveceller, eller nevroner, opprettholde hjernens helse og opprettholde hjernens aktivitet. Forbruker slik hjerne-sunn, næringsrik mat på en jevnlig basis, ikke bare styrker hjernens funksjon, men det også holder aldersrelatert mental nedgang i sjakk.

Blåbær

Blåbær 'fordeler for hjernens funksjon kan ligge innenfor Antocyanin fargestoffer som finnes i den lille frukten. Antocyanin fargestoffer fremme neurogenesis - veksten av nye nerveceller. Denne nevrogenesen forekommer hovedsakelig i hippocampus, sentrum av hjernen som er ansvarlig for å holde på hukommelse og fremme læring. Andre kjemikalier i blåbær slappe blodkar, og dermed redusere sannsynligheten for blodpropp som kan føre til ødeleggende slag.

Karri

Et stoff i gurkemeie kan redusere mengden av plakk i Alzheimers sykdom pasientens hjerne. Curcumin, en antioksidant som finnes i karri, beskytter mot betennelser, forsvare celler fra skade av frie radikaler. Forskere fra UCLA, i forbindelse med Veterans Administration, undersøkte makrofag aktivitet i hjernen til seks Alzheimers pasienter. Makrofager er celler i immunsystemet som forbruker skadelige stoffer og avfallsstoffer, inkludert den destruktive amyloid beta. Hjernen til Alzheimers-pasienter inneholde amyloid beta, som i sin tur frembringer den plaque som forårsaker sykdommen symptomer. Curcumin forsterker handlingene til makrofager i ridding hjernen av amyloid beta, bemerker Dr. Milan Fiala, forfatter av studien og forsker ved UCLA David Geffen School of Medicine.

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade inneholder et kjemikalie som beskytter nerveceller fra ytterligere skade etter et slag. En studie ledet av Sylvain Doré, førsteamanuensis i kritisk omsorg medisin ved Johns Hopkins University, fant epicatechin i mørk sjokolade aktivert to stier hjernen bruker til å beskytte seg i tilfelle av et slag. Stoffet er mest effektiv når det gis til mus mindre enn seks timer etter et slag. Forskningen har imidlertid ikke nevner doseringsnivået for epicatechin å produsere dette skjermende virkning hos mennesker.

Egg

Egg gir en betydelig kostkilde kolin, et stoff som konverterer til neurotransmitteren acetylkolin, noe som gjør det mulig for nerveceller for å kommunisere med hverandre. En mangel på acetylkolin som kan være en årsak til Alzheimers sykdom og hukommelses nedgang. Konsumere choline å ha en tilstrekkelig tilførsel fordi kroppen din ikke gjør nok. The Food and Nutrition Board anbefaler et daglig inntak på 550 mg for menn og 425 mg for kvinner.

Fatty Fish

Ikke alle typer fett bidrar til midjen. Eksperter fra Harvard University School of Public Health anbefaler inntak av fet fisk som laks eller sardiner en eller to ganger i uken. Omega-3 fettsyrer som finnes i fet fisk beskytter mot skader på nervesystemet, spesielt hjerneslag og Alzheimers sykdom. Vordende mødre kan også øke mengden av fet fisk i sine måltider for å fremme sine babyer sunn hjernens utvikling.

Belgfrukter

Belgfrukter som lima bønner og soyabønner inneholder betydelige mengder av vitamin B9, også kalt folsyre eller folat. Fordi folat er vannløselig, kan du ikke beholde butikker av dette vitaminet i kroppen din; derfor du stadig må etterfylle forsyninger gjennom kostholdet ditt. Folsyre spiller en betydelig rolle i en god utvikling av barnets nevralrøret i livmoren. Nevralrøret til slutt gir opphav til nervesystem strukturer slik som hjernen og ryggmargen. Hos voksne kan folatmangel føre til redusert mental prosessering, dårlig hukommelse og depresjon.

Nocardia asteroides Infeksjon

Nocardia infeksjon, også kjent som nocardiose, er en sjelden lidelse som vanligvis rammer personer som har et svekket immunforsvar, ifølge MedlinePlus. Forårsaket av bakterien Nocardia asteroides produserer lidelse tuberkulose-lignende symptomer og kan påvirke hjernen, lunger og hud. Den Nocardia slekt av bakterier finnes naturlig i jord rundt om i verden.

Hvordan det er Avtalte

Folk kan kontrakten nocardiose ved å puste inn støv som er forurenset av bakterien eller ved å få skitt som inneholder bakterien inn i et åpent sår. MedlinePlus påpeker at alle kan komme ned med denne infeksjonen, men de som er mest sannsynlig å bli offer er folk som immunsystemet allerede er svekket og de med kronisk lungesykdom.

Dens spredning i kroppen

Nocardiose er mest sannsynlig å begynne i lungene, særlig dersom bakterien er blitt inhalert gjennom forurenset støv. Det kan da spre seg til andre deler av kroppen. De andre områdene mest berørt er hjernen og huden, men i sjeldne tilfeller kan det også påvirke ledd, hjerte, nyrer, bein og øyne. Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), omtrent 80 prosent av alle nocardiose tilfeller "til stede som invasiv lungeinfeksjon, disseminert sykdom, eller hjerne abscess, 20 prosent til stede som appelsinhud."

Symptomer

Symptomene for denne infeksjon, avhenger av den delen av kroppen som det har tatt tak. Lunge nocardiose pasienter generelt opplever brystsmerter, hoste, nattesvette, feber og vekttap. De som hjernen har blitt smittet kan virke forvirret og sløv samtidig opplever feber, hodepine og / eller anfall, og viser en merkbar underskudd i nevrologisk funksjon. Cellulitt er en hudinfeksjon som kan bli svært alvorlig, og selv livstruende hvis den ikke behandles i en tidlig fase.

Diagnose

Medisinsk fagpersonell er sannsynlig å bestille ytterligere testing hvis pasienter med undertrykt immunfunksjon rapport symptomer på lunge, hjerte- eller hudinfeksjoner, for eksempel de som er nevnt ovenfor. Avhengig av området av kroppen som er infisert, kan en definitiv diagnose oppnås gjennom en eller flere av følgende eksamen eller prøve: sputum kultur, bronkoskopi, og biopsi av hjernen, lungene eller hud vev.

Behandling

Nocardiose er en vanskelig infeksjon å behandle, spesielt hos personer med allerede eksisterende immunsystem lidelser. Den vanligste avenue av behandling, ifølge MedlinePlus, er antibiotikabehandling i løpet av seks måneder eller mer. Antibiotika av valget for behandling er de sulfonamider. Pasientene kan også utvikle abscesser som må kirurgisk dreneres hvis de ikke svare på andre former for behandling.

Biomedisinske Avfallshåndtering Metoder

Biomedisinske Avfallshåndtering Metoder


Utlading ubehandlet biomedisinsk avfall i miljøet er en forbudt praksis, i henhold til Maine Department of Environmental Protection. Den definerer biomedisinske avfall som alt materiale som kan inneholde menneskelige patogener i farlige konsentrasjoner, inkludert svamper, kirurgiske hansker, masker, bandasjer, sprøyter, nåler, lansetter, kapillærrør, skalpellblader og dialyseenhet avfall. Behandlingsmetoder for biomedisinsk avfall inkluderer forbrenning, dampsterilisering og kjemisk dekontaminering.

Forbrenning

Forbrenning ødelegger skadelige mikroorganismer og giftige stoffer ofte finnes i biomedisinsk avfall. Det er også den metoden for å ødelegge gjenkjennelige menneskelige anatomiske levninger, melder Environmental Health and Safety ved University of California. Ulempen med denne metoden er at det frigjør miljøgifter til luft, herunder dioksin og giftige metaller som kvikksølv, melder senter for miljøvernstudier ved Virginia Commonwealth University. Medisinske avfallsforbrenningsanlegg er en stor bidragsyter av dioksin forurensning til miljøet.

Damp Sterilisering

Dampsterilisering er en prosess med å sende biomedisinsk avfall til høytrykks mettet damp ved en minimumstemperatur på 249,8 grader F i minst 20 minutter før sin disposisjon. Denne behandlingen bruker en maskin som kalles en autoklav. Selv om de fleste patogener som bakterier og virus blir ødelagt ved høye temperaturer og trykk, noen resistente stammer av mikroorganismen som forårsaker Creutzfeldt-Jakobs sykdom, en hjerne degenerativ lidelse, kan overleve dampsterilisering, sier Margaret Alexander i "Nursing Practice: Hospital og Hjem : The Adult ".

Kjemisk dekontaminering

Ifølge Environmental Health and Safety ved University of California, klor, kan kvartære ammonium og fenoliske forbindelser behandle flytende eller halvflytende biomedisinsk avfall. Imidlertid gir denne metode miljømessige ulemper når det brukes i overskudd for å behandle biologisk forurenset avløpsvann. Kvartære ammoniumforbindelser, eller quats, er farlig for de fleste ville dyr, spesielt fisk og andre vannlevende skapninger.

Hva er effekten av kortisol i kvinner?

Det kan være sant at kvinner ikke kan synes å bare "la det gå", men det kan være en definitiv og biologisk grunn til det. Kvinner er ikke bare å være imot når de henge på et problem. Det er i deres fysiske make-up. Når kvinner får opprørt, deres kortisol (hormon) nivå øker som det gjør med menn. Men i motsetning til med menn, kortisol henger, noe som gjør det vanskeligere for kvinner å gi slipp på sine følelsesmessige uro.

Dvelende høy kortisolnivå

Ifølge Dr. Marianne Legato (se referanser 1), er kortisol et stresshormon som utskilles fra binyrene. En kvinne kortisol nivå, etter en stor kamp eller argument, kan opprettholdes i nesten 24 timer, mens en manns kortisolnivået stiger i omtrent en time etter en krangel, og deretter tilbake til normalt. Høye kortisolnivåer kan øke kvinnens blodsukker og få henne til å føle seg engstelige, ute av stand til å sove og gjør dårlige ting til immunsystemet. Med andre ord, varer i en kvinnes kortisolnivået mye lenger enn en manns gjør, og dette resulterer i meget ubehagelige bivirkninger for kvinner.

Effekter

Hvis du opplever ekstrem stress, kortisol nivåer stige og bli der, ifølge Medicalnewstoday.com (se referanser 2). Vedvarende høye nivåer av hormonet kortisol er ikke bra. Det kan svekke immunsystemet og rask depresjon. Men det har også vist seg at, paradoksalt nok, hvis kortisol er faktisk gitt til en person rett før en psykologisk eller fysisk belastende hendelse inntreffer at den enkelte forvalter hennes stress bedre som resultat. Disse funnene dukket opp i februar 2007 utgaven av Behavioral Neuroscience, som utgis av American Psychological Association (APA). Konklusjonen er at korte toppene i kortisolnivå kan faktisk gi beskyttelse mens kronisk kortisol hyper-aktivitet, som varer og varer, er ikke gunstig.

Symptomer

Hvis en kvinne er under nådeløs stress, som mange er, ifølge Womentowomen.com (se referanser 3) og Dr. Marcelle Pick, binyrene, som opprett kortisol, er under press for å holde nivået av kortisol opp og dette kan eksos binyrene. Kortisol kan og vil skade friskt vev hvis det fortsatt for høyt for lenge, og kvinner som er stresset ut av deres sinn vil starte opplever symptomer som vektøkning, depresjon, søvnløshet, tåkete hjerne, cravings for visse matvarer, humørsvingninger og tretthet. Dette er hva som skjer når binyretretthet oppstår, noe som kan føre til enda mer alvorlige helsemessige bekymringer. Et annet resultat av fortsatt høye nivåer av kortisol i en kvinnes kropp er at binyrene, som har flere funksjoner, ikke kan gjøre sin andre jobb, som er å regulere hormoner. Adrenal bruker østrogen, for eksempel for å gjøre de nødvendige hormoner, men kortisol trenger også østrogen, noe som betyr at det ikke er nok østrogen til å gå rundt.

Når det er bra, det er bra, når det er ille ...

Kortisol, da holdt i sjakk, er bra, ifølge Dr. Marcelle Pick. Det hjelper ved å konvertere protein til energi, motvirker betennelser i kroppen vår, og ved å frigjøre glykogen. Problemet oppstår når kortisol går viral, så å si, fordi det vil ødelegge kroppen din.

Få det under kontroll

Hvis dag etter dag, uke etter uke, er en kvinnes liv fylt med stress, forårsaket enten av eksterne faktorer som er ganske mye ute av hennes kontroll eller av sin egen psykiske tilstand, vil dette svekke hennes mentale funksjon og skru opp sin metabolisme. Det vil gjøre henne mottakelig for hver sykdom som kommer ned gjedde fordi hennes immunforsvaret blir svekket. Hun vil ikke leges så raskt etter en skade og hennes muskler og bein helse vil til slutt bli ødelagt. Søk hjelp hvis livet ditt er spinner ut av kontroll.

Biologiske påvirkninger med Bipolar sykdom

Den eksakte årsaken til bipolar lidelse har ennå ikke bestemt. Dominerende tenkning i de psykiatriske og medisinske forskningsfelt er at det er en kombinasjon av biologiske, genetiske og miljømessige faktorer. Følgende er de mest siterte biologiske påvirkninger assosiert med bipolar lidelse.

Triggere

En teori er at bipolar lidelse ligger latent inntil aktiveres eller utløses av en biokjemisk prosess, slik som over-sekresjon av et stresshormon, kortisol, eller en overdreven innstrømning av kalsium i hjerne celler.

Genetikk

Et team av forskere fra både University of Glasgow og University of Edinburgh publisert genetisk bevis i 2005 at et skadet gen, kalt fosfodiesterase 4B (PDE4B), kan være knyttet til utbruddet av visse psykiske lidelser som bipolar og schizofreni.

Brain Misdannelser

Reduserte størrelser av tre viktige regioner i hjernen ble funnet å være utbredt blant bipolare pasienter: frontal cortex (dom, planlegging, konsentrasjon, inhibering og ekspresjon), hippocampus (behandling og distribusjon av informasjon), og nucleus caudatus (regulerende og organisere informasjon) .

Døgnrytme

Bipolar sykdom er antatt å være påvirket av kroppens døgnrytme, daglig regulering av kroppens biokjemiske, atferdsmessige og fysiologiske prosesser som inkluderer kroppstemperatur, hjerteaktivitet, hormonnivåer, våkner, sove og spise.

Familie

Familiens biologiske makeup har en stor innflytelse på bipolar sykdom. Om lag 50 prosent av personer med bipolar lidelse har en slektning med sykdommen, og en person med en bipolar forelder har en 15 til 25 prosent sjanse for å ha samme tilstand.

Betraktninger

Det er ingen direkte bevis som definitivt linker bipolar sykdom til noen bestemt årsaksfaktor, biologisk eller på annen måte.

Kortisol Stress

Kortisol er et hormon som er gitt ut av kroppen inn i blodstrømmen som en reaksjon på stress. Dette er en naturlig reaksjon og kortisol er viktig for at kroppen skal fungere skikkelig, men hvis det er for mye kortisol, kan dette føre til mange problemer med helse, inkludert fedme.

Kortisol

Kortisol er et steroid som produseres av binyrene. Den er utgitt som en reaksjon på stress, men det er også utgitt i respons til faste, spise, trene og våkne opp. Det vanligvis er utgitt på sitt høyeste nivå i morgen, deretter mindre sluppet i ettermiddag og kveld.

Hvis du ikke har nok kortisol, kan dette føre til problemer med hvordan hjernen, immunforsvar, muskler og blod sukker funksjon. En alvorlig mangel på kortisol fører til Addisons sykdom, en potensielt dødelig hormon mangel.

For mye kortisol kan føre til fett buildup rundt magen, høyt blodsukker, muskelatrofi, bein tap, immun nedleggelse, hjerne atrofi, væskeretensjon og høyt blodtrykk. Ytre symptomer kan være tretthet, dårlig stemning, hukommelsestap, depresjon, redusert sexlyst, søvnløshet, angst, dårlig konsentrasjon, gråt, rastløshet, som ønsker å være alene, og en følelse av håpløshet. Høye kortisolnivå kan bidra til kreft, magesår, hjerteinfarkt, diabetes, slag og hudsykdom.

Stress

Stress er noe som Garners en respons fra kroppen. Responsen innebærer vanligvis frigjørende hormoner, slik som adrenalin, for å hjelpe kroppen forberede seg på å reagere på stress. For eksempel, hvis du ble jaget av en farlig dyr, ville et rush av adrenalin hjelpe deg å kjøre fortere og for en lengre periode.

Stress kan være en god ting for å hjelpe kroppen forberede seg på farlige situasjoner, men mange mennesker har for mye stress på grunn av kravene til jobben sin, eller de bekymre seg om fremtiden, eller andre ting de ikke kan kontrollere. Fordi kortisol frigis under stress, kan kronisk stress føre til kronisk høye nivåer av kortisol.

Opprettholde Stress

Vedlikeholde stress til et passende nivå kan hjelpe deg å opprettholde din kortisolnivået også. En av de beste måtene å håndtere stress er trening. Selv om kortisol er utgitt under trening, vil det hjelpe deg å sove bedre og slipper noen "nervøs energi" har du som kan føre til ekstra stress.

Stress management teknikker kan hjelpe deg tømme tankene og unngå negative tanker av frykt og bekymring at årsaken stress. Høye nivåer av kortisol ofte skje når folk opplever følelser av nederlag eller håpløshet som kommer når de plage om ting ut av deres kontroll. Teknikker for å overvinne disse negative tankene inkluderer meditasjon, stille bønn, tai chi og selv massasje.

Kosttilskudd

Tallrike kosttilskudd har vist seg effektive i å redusere kortisol. Noen inneholder vitamin C, fiskeolje og fosfatidylserin. Skaperne av Relora, en blanding av bark ekstrakter, og Sensoril, et utdrag av røtter og blader fra Withania somnifera Dunn, hevder begge å redusere nivåene av kortisol.

Organer som ble påvirket av Parkinsons sykdom

Organer som ble påvirket av Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en nevrologisk tilstand som påvirker hjernen og kan føre til komplikasjoner i organer i urinveiene og mage-tarm. Denne lidelsen fører til ubalanser i et kjemisk stoff i hjernen og problemer med dagligdagse bevegelser og funksjoner.

Brain

Pasienter med Parkinsons sykdom lave nivåer av dopamin i hjernen på grunn av svekkelse og hjerneceller som produserer denne hjerne kjemiske, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer på Brain Effekter

Parkinsons sykdom kan forårsake feil i hjernens evne til å generere riktige muskelbevegelser og kan forårsake treghet, skjelvinger og reduserte evner til å blinke eller endre ansiktsuttrykk. Denne sykdommen kan føre til vanskeligheter med å snakke og demens.

Komplikasjoner av Brain Effekter

Den ødeleggende effekt av Parkinsons sykdom i hjernen kan føre til at pasienter utvikler depresjon eller søvnproblemer.

Urinveis Komplikasjoner

Personer med Parkinsons sykdom kan utvikle urinretensjon eller inkontinens på grunn av nedsatt funksjon av organer i urinveiene som nyrene eller blæren.

Gastrointestinale veiskomplikasjoner

Parkinsons sykdom lider kan bli forstoppet grunn bremset funksjon og bevegelse i tykktarmen.

Parkinsons sykdom og bruk av Aricept

Parkinsons sykdom og bruk av Aricept


Parkinsons sykdom (PD) er en progressiv hjerne og motorforstyrrelse med degenerasjon av nevroner (nerveceller) i substantia nigra i midthjernen. Disse neuroner produsere den nevrotransmitter (et kjemikalie som bærer impulser fra én nervecelle til en annen) dopamin, og de nigrostriatale fibrene bære dopamin til andre deler av hjernen. Som substantia nigra utarter og fibrene blir svekket, en ubalanse former mellom dopamin og acetylkolin (en annen nevrotransmitter), forårsaker skjelvinger og motorfunksjon. I tillegg, i henhold til de Mayo Clinic, over tid, omkring 30 til 40 prosent av de med PD utvikle demens.

Parkinsons demens

Ifølge meta-analyse av mange forskningsstudier ved Michael J. Fox Foundation for Parkinson Research, har interesse i å bruke narkotika, for eksempel Aricept, til å behandle Parkinsons demens økt som en rekke studier har vist at mild kognitiv svikt kan forekomme innen ett til to år med Parkinsons diagnose, og at verdifallet har en tendens til å utvikle seg. Når symptomene likne de av Alzheimers, hastigheten på utviklingen av demens i Parkinson-speil som ved Alzheimers sykdom.

Parkinsons Behandling

Både Parkinson-behandling, slik som levodopa, og Alzheimers behandlinger, for eksempel Aricept (donezapil), påvirker nevrotransmittere. Typisk Parkinsons sykdom behandling blokkerer effekten av økte nivåer av acetylkolin, slik at balansen mellom dopamin og acetylkolin normaliserer og tillater bedre motorisk funksjon, som symptomer på Parkinsons sykdom blir tydelig når dopaminnivået faller under 80 prosent av det normale.

Aricept

Aricept er et stoff som er utviklet for behandling av demens forårsaket av Alzheimers sykdom, er den vanligste årsaken til demens. Alzheimers sykdom involverer også degenerering av hjernevevet og avbrudd i nevrotransmitteraktivitet, men er assosiert med reduserte nivåer av acetylcholin i stedet for å økes. Aricept hindrer nedbrytningen av acetylkolin og ser ut til å lindre symptomene på kognitiv svikt (fra mild til alvorlig) i noen mennesker med Alzheimers sykdom. Det er også synes å være noe effektiv i behandling av Parkinsons demens. The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag har fullført fase IV studier på effekten av Aricept på Parkinsons demens.

Exelon

Ifølge Parkinsons Action Network, exelon (rivastigmin), et stoff som ligner Aricept, er blitt godkjent av FDA for behandling av Parkinsons demens. Exelon kan tas oralt eller via et plaster påføres på huden. Journal Watch rapporterte at en gjennomgang av Exelon kliniske studier viste at betydelig forbedring skjedde bare i fem prosent av folk mens Exelon syntes å hindre ytterligere forverring i 10 prosent, slik at fordelene til stoffet er beskjedne.

Betraktninger

Mens vanlige behandlinger for Parkinsons sykdom har en tendens til å ha motsatt effekt på acetylkolin som Aricept og Exelon, er forholdet mellom Parkinsons behandling og utbruddet av demens ikke klart.

Utøvende Funksjon og Parkinsons sykdom

Utøvende Funksjon og Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom fører til problemer med tenkning og humør. Disse tankeforstyrrelser oppstå tidlig i sykdommen. De vanligste tenkning underskudd er i eksekutive funksjoner som innebærer høyere nivå tenkning ferdigheter. Disse problemene kan føre til andre vanskeligheter som, tristhet og mangel på impulskontroll. Kognitiv rehabilitering hjelper noen mennesker med Parkinsons sykdom.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom, en forstyrrelse i hjernen, som er oppkalt etter den britiske legen James Parkinson, har fire store symptomer. De er tremor, stivhet i bagasjerommet eller ben og armer, treghet i bevegelse og mental tilbakegang. Parkinsons sykdom blir dårligere over tid.

Eksekutive funksjoner

Eksekutive funksjoner er en gruppe på høyere nivå tenkning ferdigheter som brukes til planlegging og selvkontroll. De fleste av de ledende hjerne funksjoner styres i frontallappene i hjernen. Dette området av hjernen er siste til å modne og den første til å avta. Eksekutive funksjoner inkluderer muligheten til å utvikle strategier for en oppgave som innebærer flere trinn, tenke fremover, bytte fra en oppgave til en annen raskt, konsentrere seg, kontroll impulser, spår basert på å gjenkjenne et mønster, tenke logisk, velge hva du vil gjøre med ufullstendig informasjon, ta hensyn til mer enn én ting om gangen, bestemme ting raskt og nøyaktig, og endre planer basert på hva som skjer i omgivelsene.

Tenker Evne

De fleste mennesker med Parkinsons sykdom merke en nedgang i deres evne til å huske ting. De finner også at hastigheten på deres tenkning er verre. Disse endringene er subtile. Denne generelle treghet i tenkning er preget av humør og tristhet. Å være trist kan bremse tenkning. Forskning har begynt i området av kognitiv rehabilitering som kan reversere denne langsom mental tenkning.

Kognitiv rehabilitering

Kognitiv rehabilitering er en terapi program som hjelpemidler folk i forvaltningen av vanskeligheter i hukommelse, tenkning, persepsjon og problemløsning. Ferdigheter er praktisert og planer er lært opp til å bidra til å forbedre utøvende funksjon og kompensere for underskudd som kan fremdeles være til stede.

Ifølge en artikkel i Archives of Gerontology og geriatri fra 2004 pasienter med Parkinsons sykdom viste en signifikant forbedring på verbal flyt, logikk og hukommelse, sammenlignet med en baseline gruppe andre med Parkinsons sykdom som ikke fikk kognitiv rehabilitering.

Emotion

Emosjonelle tilstand, kan ha avgjørende innvirkning på din tenkning. Din tenkning kan sterkt påvirke din følelsesmessige tilstand.

Eksekutive funksjoner kan påvirke ditt humør fordi eksekutive funksjoner kontrollere all informasjon du har om en situasjon. Utøvende funksjon styrer din vurdering av en situasjon også.

Andre problemer

Problemer med utøvende funksjon kan føre til vanskeligheter med alvorlige saker som penger. Du kan ikke være i stand til å balansere sjekkhefte hvis du har Parkinsons sykdom.

Også noen medisiner for Parkinsons sykdom føre til mer impulsivitet på toppen av høyere følelse av impulsivitet fra Parkinsons sykdom. På grunn av dette, kan du gjøre dårlige valg.

I tillegg omsorgspersoner av de med Parkinsons sykdom er påvirket på grunn av deres kjæres vansker med eksekutive funksjoner. En studie i Journal of Clinical Psychology i medisinske innstillinger fra 2007 sier at kravene til omsorg for en kjær med Parkinsons lett kan overstige familiemedlemmer coping evne.

Stem Cell Research på Parkinsons sykdom

Stem Cell Research på Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ nevrologisk lidelse som påvirker motorisk kontroll. I Parkinson-pasienter, er dopaminproduserende hjerneceller skadet eller inaktiv, noe som resulterer i feiltenning av nerveceller og tap av motorisk koordinasjon. Stamceller har en lovende ny behandling for Parkinsons sykdom, selv om forskningen er fortsatt i begynnelsen stadier.

Stamceller

Ifølge National Institutes of Health, er det tre forskjellige typer stamceller, herunder voksen, vev-spesifikke og embryonale. Stamceller er uspesialiserte celler med potensial til å spesialisere seg i en rekke celletyper. Embryoniske stamceller er de mest allsidige og kan utvikle seg til en hjernecelle, muskelcelle, røde blodceller eller andre typer celler i kroppen.

Søknader

I teorien kan stamceller bli brukt til å behandle enhver lidelse karakterisert ved vev degenerasjon. Sykdommer som for tiden blir vurdert for potensielt stamcelleterapi inkluderer: muskeldystrofi, leversykdommer, amyotrofisk lateral sklerose, eller ALS (Lou Gehrig sykdom), revmatoid artritt, Huntingtons sykdom, slitasjegikt, hjertesykdom, type 1 diabetes, hjerneslag, ryggmargs skader, brannsår og Parkinsons sykdom.

Prosedyre

Ifølge University of Minnesota Stem Cell Institute, er det første trinnet i stamcellebehandling utløser spesialisering av stamceller i laboratoriet. For behandling av Parkinsons sykdom, må stamceller bli omdannet til dopamin-produserende hjerneceller. Forskning på mus ved Yale University School of Medicine har vist at unspecialized menneskelig endometrial (livmor) stamceller injisert i muse hjerner med degenererte dopaminproduserende celler spesialiserer spontant svar på miljøet av musen hjerne.

Den første mennesket Trial

Ifølge nettstedet LifeNews, første voksne nevrale stamcelletransplantasjon i en Parkinsons pasient fant sted ved UCLA i 2004 transplantasjon var en suksess, og i 2009 publiserte forskerne de femårige resultatene av sine studier.

"Legg spesielt merke," bemerket forskerne i sin rapport, "er de streikende resultater studien overgitt-for de fem år etter inngrepet pasientens motoriske skalaer forbedret med over 80 prosent i minst 36 måneder."

Ytterligere forskning

Ifølge Associated Press, har forskere ved Harvard Medical School og McLean Hospital hell brukt embryonale stamceller til å lindre symptomene på Parkinsons hos rotter. De viste seg imidlertid også at i noen tilfeller embryonale stamceller injisert i rotte hjerne resulterte i tumorvekst. Svulster vokste ikke når lavere konsentrasjoner av stamceller ble injisert, noe som tyder på at fastsettelse passende doser av behandlinger kan unngå potensielle problemet med hjernesvulst vekst i fremtidige studier.

Forholdet mellom Parkinsons & degenerative joint sykdom

Forholdet mellom Parkinsons & degenerative joint sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ lidelse i nervesystemet gjennom hvilke tap av dopamin i hjernen kan forårsake skjelvinger, stivhet i kroppen, langsomme bevegelser og svekket balanse. Degenerative joint sykdom, vanligvis kjent ved slitasjegikt, fører til et sammenbrudd i brusk. Begge sykdommene er idiopatisk og kan føre til felles utvalg av bevegelse grenser og motoriske ferdigheter verdifall. Pasienter med Parkinsons sykdom kan presentere seg med slitasjegikt symptomer før fullstendig diagnose avslører nevrodegenerativ lidelse.

Leddsmerter

Pasienter med Parkinsons sykdom ofte lider muscoskeletal smerteepisoder i bena, nedre rygg, skuldre og nakke. Det er ikke alltid en sammenheng mellom leddsmerter og motoriske ferdigheter komplikasjon, så faktorer utenfor selve sykdommen kan bidra til smertefulle opplevelser. Visse kroppslige handlinger som er felles for Parkinson-pasienter, for eksempel lut holdning eller uregelmessig gangart, kan bidra til leddgikt forhold.

Range of Motion

En studie publisert i Journal of the American Physical Therapy Association fant at pasienter med tidlig til midten nivå Parkinsons sykdom hadde redusert utvalg av spinal bevegelse og vri, bøye og strekke fra stammen. Artrose pasienter lider ofte av begrenset utvalg av bevegelse på grunn av degenerative sykdommer i hofter og ryggrad. Disse bevegelseshemming kan være et sekundært symptom på Parkinsons sykdom.

Tremor

Tremor stede blant pasienter med Parkinsons sykdom ofte skjer i hender eller fingre som et hvile tremor. Artrose pasienter har bevegelsesbegrensninger i kroppsdeler, inkludert hendene, som kan forårsake en svak skjelving ved bevegelse. Diagnostisering av Parkinsons sykdom ikke hviler på tilstedeværelsen av tremor alene.

Medisinering

Det på ingen kur for Parkinsons sykdom, men medisiner kan bidra til å gjenopprette dopamin nivåer i hjernen og begrense sykdomsprogresjon. Stoffet levodopa er et stoff som blir til dopamin i kroppen. En bivirkning av levodopa er dyskinesi eller spastiske, ufrivillige bevegelser. Over tid dyskinesi kan påvirke jevn bevegelse av ledd og bringe på slitasjegikt symptomer. Både Parkinsons og Artrose pasienter bruker over-the-counter medisiner som paracetamol og ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner for å håndtere smerte.

Trening

Mens det kan være vanskelig å tenke på trening mens opplever leddsmerter, kan pasienter som deltar i regelmessig trening reduserer felles sykdomssymptomer samtidig styrke andre deler av kroppen som hjerte, sener og hjerne. Ifølge undersøkelser utført av Parkinsons sykdom Foundation, kan trening påvirke utviklingen av Parkinsons sykdom og sekundære symptomer som leddsmerter.

Om Cushing sykdom syndrom

Cushings sykdom er en stoffskiftesykdom som påvirker binyrene. Binyrene produsere flere forskjellige hormoner inkludert adrenalin, corticosterone, aldosteron og hydrokortison (også kjent som kortisol). I Cushings, binyrene over-produsere hormonet kortisol.

Hva er Kortisol?

Kortisol er ansvarlig for å regulere blodtrykket, glukose metabolisme, immunforsvar, insulinfrigjøringen og inflammatorisk respons. Det er også kjent som "stresshormon" fordi det styrer kroppens "fight or flight" reaksjon på stress.
I normale mennesker, kortison nivåene er høyere i morgen og lavere ved slutten av dagen. Hos personer med Cushings sykdom og Cushings syndrom, nivået forblir unaturlig høye hele dagen.

Årsaker

Cushings syndrom og Cushings sykdom er to separate lidelser. Begge involverer en økning av kortisol i kroppen, men hver har forskjellige årsaker.
Cushings syndrom er vanligvis det symptom på en annen sykdom eller lidelse. De vanligste årsakene til Cushings syndrom er langvarig bruk av p-steroid medisiner, som prednison, og Cushings sykdom. Kreft eller utvekster på binyrene er en annen, mindre vanlig, årsak Cushings syndrom.
Cushings sykdom er vanligvis forårsaket av en svulst på hypofysen, som styrer binyrer 'produksjon av kortisol. Som hypofysen svulsten vokser, irriterer det kjertelen forårsaker det å frigjøre mer av hormonet som stimulerer binyrene. De fleste svulster i hypofysen er ikke-kreft, men de kan føre til blindhet hvis de blir for store.

Symptomer

Det vanligste symptomet på Cushings syndrom er samlingen av fettlagre i torso, øvre rygg, nakke og ansikt. Dette resulterer ofte i en avrundet, eller måneformet, ansiktet og utseendet til en "buffalo hump" på øvre del av ryggen. Andre symptomer inkluderer muskel svakhet, tretthet, tynn, lett-lettere skadet hud, uregelmessig menstruasjon, forhøyet blodsukker, bentap og depresjon. Noen av symptomene ligne andre lidelser, som gjør Cushings sykdom og syndrom vanskelig å diagnostisere.

Diagnose

Flere forsøk eksisterer for å diagnostisere både Cushings sykdom og Cushings syndrom og ofte flere tester som er nødvendig for å få en definitiv diagnose. De tre mest vanlige testene er; 24-timers gratis Urin Kortisol Test, midnatt Plasma Kortisol og Late-Night Spytt Kortisol Test, og lavdose Dexamethasone Suppression Test (LDDST).
Den 24-timers gratis Urin Kortisol Test måler urin nivåer av kortisol over en 24-timers periode. Flere samlinger er tatt i denne perioden og nivåer høyere enn 50 til 100 mikrogram per dag kan tyde på Cushings. Imidlertid kan ulike laboratorier bruker ulike testmetoder, slik at resultatene kan variere.
The Midnight Plasma Kortisol og Late-Night kortisol Test måler blod kortisol. Kortisolnivå er vanligvis lavere om natten så en lesning av mer enn 50 nanomoles per liter kan tyde Cushings. Denne testen krever en 48-timers sykehusopphold.
Med LDDST, er en lav dose av deksametason tatt, gjennom munnen, hver sjette time i to dager. Urin samles en gang før stoffet er tatt og målt for kortisol. Urin samles deretter flere ganger på hver dag av testen for en sammenligning. Deksametason fører kortisolnivåer for å slippe, så hvis nivået ikke klarer å slippe i løpet av testen, kan det tyde på Cushings. Den LDDST kan ikke vise kortisol endringer i mennesker med stress, depresjon, forhøyede østrogennivåer eller akutt sykdom, og kan vise en falsk-positiv for Cushings.

Behandling

Hvis Cushings syndrom skyldes en Pituitary tumor, vil leger ofte forsøker å fjerne svulsten og behandle pasienten med kortisol-lignende medikamenter inntil deres normale nivåer utjevnes. Denne operasjonen har en 80 prosent kur rate. Hvis operasjonen mislykkes, eller ikke kan utføres, deretter strålebehandling er et annet alternativ. Strålebehandling varer vanligvis ca seks uker med om en 40 til 50 prosent suksessrate. Medikamentell behandling er et annet alternativ, og det finnes flere stoffer som hemmer kortisol produksjonen, inkludert mitotane, ketokonazol, metyrapone og aminoglutetimid. Hvis tilstanden er forårsaket av kreft, spesialister fjerne kreftvev og starte et kurs for kjemoterapi.

Cushings sykdom hos voksne

Cushings sykdom hos voksne


Cushings sykdom, en av flere lidelser mer grovt kategoriseres som Cushings syndrom, utvikler hos voksne når kroppen produserer for mye av hormonet kortisol på grunn av utvekster på hypofysen. Kortisol spiller viktige roller i å regulere immunforsvaret, holde det kardiovaskulære systemet drift og metabolizing mat. Dreven konsentrasjoner av kortisol i ens blodet kan føre til alvorlige problemer. Ubehandlet Cushings sykdom kan være dødelig, som kan forlate underliggende årsaker til Cushings ubehandlet.

Hvem får Cushings sykdom

Cushings sykdom utvikler seg vanligvis i mennesker i alderen 25 og 50. Kvinner som også lider av dårlig kontrollert type 2 diabetes, fedme og høyt blodtrykk har størst risiko for å utvikle noen form for Cushings syndrom. I tillegg til Cushings sykdom forårsaket av hypofyse-kjertelen problemer, Cushings kan resultere fra overforbruk av kortikosteroider, kreftsvulster på binyrene og veksten av tumorer som skiller ut kortisol hvor som helst i legemet.

Årsaker

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser, utgjør Cushings sykdom den nest vanligste formen for Cushings syndrom. Det overveldende flertall av Cushings sykdom tilfeller utvikle seg når en adenom eller en cancerous svulst skjemaer på en pasients hypofysen. Adenomer, som er godartede svulster, forekommer oftere enn kreftsvulster. Et lite antall pasienter som utvikler svulster i hypofysen kan ha en genetisk abnormitet som predisponerer dem til en form for kreft som kalles multippel endokrin neoplasi type 1 som forårsaker svulster å danne på hypofysen og andre hormon-sekresjon kjertler.

Symptomer

En lang liste med Cushings syndrom symptomer omtalt i et faktaark forberedt på Medline Plus inneholder en oppblåst mage, tynne armer og ben, akne, hudinfeksjoner, uregelmessig fett deponering, impotens, opphør av menstruasjon, måneansikt (hevelse i ansiktet), lett blåmerker og røde eller lilla klatter på huden, svakhet, skjelettsmerter, utilsiktet vektøkning, tap av muskelmasse og høyt blodtrykk.

Behandlinger

Leger kan foreskrive ketokonazol (f.eks Nizoral fra Ortho McNeil Janssen), mitotane (Lysodren fra Bristol-Myers Squibb) eller metyrapone (Metopirone fra Novartis) alene eller i kombinasjon for å senke pasientens kortisol konsentrasjon. Adenomer eller kreftsvulster som forårsaker Cushings sykdom krever kirurgisk fjerning, og noen ganger stråling behandlinger. Operasjoner kan måtte utføres mer enn én gang for å fjerne vekster, og pasienter kan også bli nødt til å motta kurs av kjemoterapi narkotika. Paradoksalt nok, etter hypofysen kirurgi, kan pasienten trenger å motta injeksjoner av hydrokortison for å sikre riktig metabolske, immun og kardiovaskulær funksjon.

Prognose

Personer med ubehandlet Cushings sykdom eller ukontrollerte kortisolkonsentrasjoner kan utvikle nye eller forverret diabetes, benbrudd, nyrestein og høyt blodtrykk. Kreftsvulster som gir opphav til Cushings sykdom kan ofte drepe pasienter innen fem år hvis det ikke fjernes og bestrålt. Imidlertid er Cushings sykdom de herdbare form av Cushings syndrom hos voksne. Den har en 80 prosent rente kur når hypofysen kirurgi for å fjerne et adenom eller en kreftsvulst er utført av en meget erfaren spesialist.

Support

Pasienter og deres familie kan finne informasjon og ressurser gjennom Cushings Support & Research Foundation. Et nettsted som er anbefalt av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer som et sted å begynne å lete etter informasjon om Cushings sykdom relaterte behandlinger er nettstedet vedlikeholdes av hypofyse Network Associates.

Diett for Cushings sykdom

Cushings sykdom er en endokrin lidelse som vanligvis resulterer når etiologi av Cushings syndrom er en svulst i hypofysen. Denne kjertelen er av stor betydning fordi under stresset hypofysen regulerer produksjonen av stresshormonet kortisol. Kroniske høye nivåer av kortisol eller allostatisk oppladning (kumulativ stress) kan forårsake betydelig skade på legemet, inkludert immunsystemet. Denne prosessen skjer fordi binyrene som deretter produsere og frigjøre for mye kortisol i kroppen. En sunn, ernæringsmessige diett er fremtredende for personer med Cushings sykdom.

Fett og Karbohydrater

Stephen Schueler, MD og kolleger anbefaler en strategi som inkluderer følgende ernæringsmessig guide om fett og karbohydrater for pasienter med Cushings sykdom: Begrens fettinntaket til 20 eller 30 prosent; begrense dagens totale kalorier av mettet fett til mindre enn 7 prosent; begrense totale kalorier per dag fra flerumettet fett til 10 prosent; Endelig bør totale kalorier per dag fra enumettet fett begrenses til 20 prosent kvote. Det anbefales at pasienter kuttet ut raffinerte karbohydrater slik som, for eksempel, hvetemel og sukker fra kosten. Overvåke kaloriinntaket for ikke å få for mye vekt. Til slutt, spise flere små måltider i løpet av dagen.

Protein, kalsium og Drikke

The National Library of Medicine viser at Cushings reduserer proteiner og kalsium i kroppen samtidig utvide lag av fett. Derfor, for å erstatte protein og kalsium, innebærer en strategi anbefales en diett mat med høyt protein og kalsium. Man kan også ta kosttilskudd for å øke kalsium og vitamin D i kroppen; Dette vil redusere selve bentap på grunn av kortisol overaktivitet. Ifølge Cushings Hjelp nettside, redusere inntaket av koffein, det vil drikke mindre kaffe og te. Legg urtete til kosthold. Dette er i tillegg til å drikke en frisk mengde vann, så vel som juice. Overvåk saltinntak og gjøre en innsats for å kutte ned på salt.

Slutt Strategi

En med Cushings sykdom bør spise en godt avrundet og sunt kosthold med spesifisert mengde og type fett, karbohydrater, protein og kalsium. Overvåk kalorier samt kolesterol og salt. Også, som med enhver sunn diett, spise soya, fiber med frukt og grønnsaker. Et siste ord om kosthold strategi er dette: unngå rask, kjepphest diett krav og holde seg til en sunn diett diett med de angitte begrensninger.

Cushings sykdom Nutrition

Cushings sykdom er en sjelden lidelse der pasientens vev opprettholde overdreven eksponering hormonet kortisol, et naturlig produsert kroppslig substans. Syndromet kan føre til overkroppen fedme, skjør hud, svake bein, og tretthet.

Ernæring

Det er viktig å justere kostholdet på kontoen for virkningene av Cushings sykdom. Følg fremgangsmåten nedenfor for å løse spesifikke bekymringer, og opprettholde en sunn balansert kosthold for å holde seg i god helse.

Vektøkning

Siden syndromet fører vanligvis uunngåelig vektøkning, bør du være forsiktig med hensyn til kolesterol inntak for å begrense vektøkning. Søk etter mat lavt i fett og kolesterol. Høy natrium nivåer også er knyttet til fedme, så begrens inntaket av salt mat.

Bone Health

Siden Cushings sykdom svekker bein og den ekstra vekten legger utilbørlig press på skjelettsystemet, må du ta ekstra forholdsregler for din beinhelse. Øk mengden av kalsium i kosten. Dette kan forhindre angrep av osteoporose og opprettholde en sunn bentetthet. Matvarer spesielt rike på kalsium inkluderer meieriprodukter, bønner, mandler, brokkoli og laks. Du vil også finne kalsiumtilskudd på en helse butikk eller supermarked.

Blood Sugar

Av og til pasienter med Cushings sykdom lider av et overskudd av blodsukker (hyperglykemi). Hvis du opplever symptomer på hyperglykemi - overflødig sult, tørst eller vannlating - snakke med en lege om eventuelt mottar insulin medisiner.

Hva er årsakene til lav Kortisol?

Selv om høyt kortisol har vært assosiert med hjerte-sykdom, kan lav kortisol være et symptom på underliggende sykdom i tillegg. Symptomer på lavt kortisol har blitt beskrevet av pasienter med lav skjoldbrusk tilstand og kan omfatte en svak eller skjelvende følelse, fight or flight respons, raske raser, misliker gruppesituasjoner, all-over nervesmerter, koffein har en avslappende effekt og går til badet mye. En overarbeidet livsstil er ofte skylden som den skyldige for en nedbremsing av produksjonen av binyrene som er ansvarlige for å lage kortisol.

Årsaker

Noen ganger binyretretthet er en tilstand der binyrene produserer for lite kortisol, men av og til er det ingen diagnosable årsaken til tilstanden. Steroider, som har medisinsk definert bruk, slik som de som brukes for alvorlig leddsmerter og de som er foreskrevet for pusteproblemer, kan stanse binyrer 'produksjonen og dermed hindre produksjon av kortisol. Konsultere legen din om risikoen ved lav kortisol dersom du tar steroider for medisinske tilstander.

Betraktninger

Cortisol kan blokkeres ved bruk av steroider på grunn av sin kjemiske likhet med steroider i kroppen. Medisinske løsninger på dette problemet omfatter bruk av ikke-steroid alternativer hvis mulig, den korteste behandlings mulig når steroider er nødvendig og alternerende behandling og ikke-behandlingsdagene. Disse er alle muligheter for å opprettholde adrenal helse under steroidbehandling.

Misforståelse

Kronisk tretthets lider har vist seg å ha for kortisol mangel i deres blod. I et forsøk på å se om kunstige kortisol ville forbedre funksjonen av kronisk tretthets lider, ble eksperimentelle pasienter gitt hydrokortison, som er den syntetiske form av kortisol, og virkningene ble målt mot en placebogruppe. Utmattelsen lider følte seg bedre for en tid, men steroid erstatning ble vist seg å føre til ytterligere binyreinsuffisiens i det lange løp.

Løsning

En rapport i "Journal of Affective Disorders" viste at behandling med fokus på forbedring av atferd for å hjelpe utfall og symptomer på kronisk tretthet lider, var i stand til å hjelpe pasienter heve kortisolnivå også.

Teorier / Spekulasjoner

En rapport i "Journal of Psychoneuroendocrinology" 2009 rapporterer at barn med Asperger syndrom, en spesiell form for autisme, kan også ha lave kortisolnivåer. Når folk våkne, kortisolnivået stiger, er det antatt, for å få legemet og hjernen klar for dagen. Asperger syndrom barn har ikke denne økningen i kortisol, så det antas dette biokjemisk ubalanse kan være ansvarlig for det unormale og repeterende atferd i disse barna.

Tegn og symptomer på vaskulær sykdom

Vaskulær sykdom pleide å bli kalt "åreforkalkning." I dag er det som kalles aterosklerose. Denne forstyrrelsen er forårsaket av innskudd av fet plakk langs det indre av arteriene og venene i kroppen. Vaskulær sykdom kan påvirke mange forskjellige deler av kroppen, inkludert hjerte, hjerne, ben. Vaskulær sykdom er svært alvorlig og kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp. Pasienter med vaskulær sykdom er ofte behandlet med en kombinasjon av medikamenter, endring av diett og mosjon.

Kardiovaskulære (hjerte)

Ifølge NetDoctor, tillater en liten mengde av vaskulær plakk ikke vanligvis forårsake noen symptomer i hjertet. Hjerte-og karsykdommer er oftere oppdaget når en person opplever mild brystsmerter når de trener. Dette kalles angina. Et annet symptom er en fullstendig blokkering av et hjerte blodåre og muskel rundt blokkeringen dør. Ofte fører dette til et hjerteinfarkt.

Perifer karsykdom

Perifer arteriell sykdom (PAD) er en vaskulær sykdom der arteriene og venene i bena har utviklet plakk blokkeringer. Ifølge NetDoctor, symptomer på PAD inkluderer kramper i bena ved anstrengelse. Smerten forsvinner vanligvis etter hvile bena. Imidlertid kan avansert PAD resultere i konstant smerte. I tillegg kan bena utvikle magesår eller sår, og forlates uten tilsyn, de sår kan bli infisert og angrepet av koldbrann.

Cerebrovaskulær sykdom (Brain)

Ifølge University Health System, San Antonio, når det er blokkeringer i hjernen forårsaket av oppbygging av plakk, kan resultatene være hjerneslag, liten mini-slag og synsproblemer. Som plakk vokser og blir en blokkering, kan en person med denne tilstanden opplever tale tap, svakhet i bena eller armene eller lammelser. I mange tilfeller, når en lege lytter til årer som fører til hjernen, kan de hører unormalt i pulser.

Forebygging

Behandling for vaskulær sykdom i stor grad faller på å opprettholde eller starte en sunn livsstil og vaner. Disse inkluderer trening og spise en diett høy i frukt og grønnsaker og unngå rødt kjøtt, h inneholder mye fett, og velger i stedet fisk og fjærfe kjøtt. Ifølge NetDoctor, røyking er en av de høyeste risikofaktorer for å utvikle vaskulær sykdom, så slutte å røyke (eller ikke starter i første omgang) er en primær faktor i å forebygge vaskulær sykdom fra utviklingsland.

Behandling

Ifølge University Health System, San Antonio, er det mange behandlingsmetoder tilgjengelig for personer med vaskulær sykdom. Behandlinger kan variere fra å anbefale endringer i kostholdet og øke eller begynnelsen øvelse til moderat invasive behandlinger som å plassere en vaskulær stent for å åpne en blokkert arterie eller vene. I alvorlige tilfeller kan en kirurgisk bypass være nødvendig å ta opp blokkerte arterier, spesielt i hjertet. Medisinering kan også være foreskrevet å hjelpe blodsirkulasjonen lettere, og for å redusere oppbygging av plakk på arterie og vene vegger.