Digidexo.com

Chantix Pasientinformasjon

Chantix Pasientinformasjon


Chantix er merkenavnet for medisinering, vareniklin, som brukes i medisinsk tilsyn smoking-opphør behandlinger og programmer. Denne ikke-nikotin stoffet er foreskrevet for voksne 18 år og eldre som ønsker å slutte å røyke. Chantix virker ved å feste seg til nikotin reseptorer i hjernen, og derved avbryte levering av nikotin. Det hjelper også å redusere suget etter sigaretter. Studier har funnet at 44 prosent av pasientene som bruker Chantix var i stand til å slutte å røyke i løpet av en 9- til 12-ukers behandlingsperiode.

Før du begynner

Det er viktig å informere om alle medisinske forhold til din lege før du begynner et behandlingsopplegg med Chantix. Hvis du tar medisiner for diabetes, astma eller bruker antikoagulantia, bør du fortelle legen din fordi disse medisinene noen ganger handle på kroppen på en annen måte en gang røyke stopp. Legen din bør også bli varslet i tilfelle av graviditet, eller hvis du vurderer en graviditet som effekten av Chantix på gravide mødre og ufødte barn er ennå ikke kjent. Også varsle legen din til noen historie med psykiske problemer, som depresjon, som symptomer kan øke i alvorlighetsgrad løpet Chantix bruk. Ikke ta Chantix med andre smoking-opphør produkter.

Retningslinjer for bruk

De fleste pasienter er foreskrevet en 12-ukers kurs av Chantix. Følg alltid legens anvisninger for lengden av bruk, men. Chantix bør aldri tas på tom mage, og bør alltid følges med 8 oz. vann. Skulle du gå glipp av en dose av Chantix, ta den så snart du husker den glemte dosen. Men hvis din neste dose skyldes snart, vente til din vanlige dosering tid og ta bare den foreskrevne dosen. Kjøre bil eller bruke maskiner med forsiktighet inntil du bestemme hvordan Chantix påvirker deg.

Vanlige bivirkninger

Noen bivirkninger hyppigst rapportert under Chantix bruk er søvnløshet, flatulens, raping, oppkast og forstoppelse. Rundt 30 prosent av pasientene rapporterer kvalme i tillegg. Hvis du opplever bivirkninger, ikke slutt å ta medisinen. Rapportere bivirkninger til legen din og følg hennes råd.

Sjeldne bivirkninger / reaksjoner

Flere sjeldne - og alvorlig - bivirkninger at noen mennesker kan oppleve når du tar Chantix inkluderer hudutslett, rødhet og flassing av hud og hevelse. Disse symptomene kan indikere livstruende tilstander, så søke legehjelp umiddelbart. Hvis du opplever hevelse hvor som helst i ansiktet eller i halsen, utvikle et utslett med orale blemmer, peeling av huden eller har pustevansker, umiddelbart slutte å ta medisinen og søke legebehandling som du kan ha fått en allergisk reaksjon på Chantix.

Nikotin Cravings / Suksess

Noen pasienter vil oppleve nikotin suget for en tid etter begynner en Chantix regime. Hvis du falle fra og røyk under Chantix behandling, ikke bli motløs. Det er viktig å fortsette med Chantix. Husk at de fleste trenger noen uker med behandling for å slutte å røyke med hell. Pfizer, produsenten av Chantix, og tilbyr et støtteprogram for pasienter som heter "GETQUIT," som inkluderer aktiviteter og strategier for å bidra til å sikre et vellykket resultat.