Digidexo.com

Årsaker til hyppig Nosebleeds

Årsaker til hyppig Nosebleeds


Innsiden av nesen er foret med vev som inneholder hundrevis av små blodkar. Disse blodårene er skjøre og lett for å blø, noe som gjør en neseblødning en vanlig tilstand. Mesteparten av tiden, neseblod er ingenting å bekymre seg for og stoppe raskt etter de starter. Men kan neseblod som oppstår mer enn en gang i uken være tegn på en mer alvorlig helsetilstand, så de bør overvåkes nøye.

Tørr luft

Tørr luft er den vanligste årsaken til neseblod. Eksponering for tørr luft fører til neseslimhinnen tørke ut. Dette skaper crusty buildup i nesen, som klør. Når du skraper eller plukke på denne skorpen, irriterer det slimhinnen i nesen, som kan blø. Hvis dine hyppige neseblod oppstår i hovedsak i vinter når du kjører varmen, er det sannsynligvis på grunn av tørr luft. Vurdere å investere i en luftfukter for å løse problemet.

Forkjølelse og infeksjoner

Noen ganger folk med forkjølelse, bihulebetennelse eller andre virus som påvirker nesegangene opplever neseblod. Når forkjølelse eller virus, skaper legemet ekstra slim i respons til den kalde, og dette irriterer slimhinnen i nesen. Når du blåser nesen gjentatte ganger, kan dette føre til blødning. Selvfølgelig er vinteren ofte tenkt som "kalde og influensasesongen", så kombinasjonen av kaldt symptomer og den tørre luften vil gjøre en neseblødning enda mer sannsynlig.

Allergier

Personer med allergi er ofte foreskrevet antihistaminer og slimhinneavsvellende midler til å hjelpe dem med å håndtere sin stadig rennende, tett nese. Mens disse medikamentene kan gjøre underverker på allergisymptomer, kan de også bidra til hyppige neseblod, ifølge Nemours, en stor barns helse organisasjon. Medikamentene som ikke bare tørker ut mye slim, men de kan også tørke ut neseslimhinnen, slik at nesen mer utsatt for blødning, spesielt hvis pasienten blåse sin nese ofte etter at medikamentet slites av.

Nesehulen Shape

Formen av nesehulen kan også føre til hyppige neseblod. En merkelig septum er en tilstand karakterisert ved at skilleveggen mellom de to neseganger (septum) ikke er i nøyaktig midt i nesen. Ifølge American Academy of Øre, dersom avviket er alvorlig, vil bihulene på den ene siden av nesen har problemer med å renne ut igjen, som fører til gjentatte problemer med bihulebetennelse, tett nese og neseblod. En merkelig septum kan repareres kirurgisk.

Alvorlige årsaker

De fleste årsaker til hyppig neseblod er små og behandles. Men hvis du opplever dem på en jevnlig basis, bør du oppsøke lege fordi de kan indikere en mer alvorlig medisinsk problem. The Mayo Clinic sier at hyppige neseblod kan være tegn på blødningsforstyrrelser eller leukemi, spesielt når ledsaget av hyppige uforklarlige blåmerker. Arvelig hemoragisk telangiectasia, en genetisk lidelse som skaper blodkar unormalt, kan også føre til hyppige neseblod. Disse forholdene krever medisinsk diagnose og intervensjon.