Digidexo.com

Hvordan ta vare på munnen etter å ha en tann trukket

Det er ulike grunner til å ha en tann trukket. Tanntrekking korrigere fylt visdomstennene og lindre smerten av en sta tann infeksjon. Beroligende midler, som for eksempel lystgass gass og Valium, bidra til å redusere angst at du kan føle deg om å ha en tann trukket. Det er viktig å riktig omsorg for utvinning området etter inngrepet for å unngå smitte.

Bruksanvisning

•  Bo i din tannlege kontor for en kort tid umiddelbart etter utvinning prosedyre. Hvis utvinning ikke krever masker, sitte stille i ca 10 minutter. For ekstraksjoner som krever masker, er det viktig å hvile i minst 30 minutter. Dette for å hindre overdreven blødning i utvinning området.

Ta over-the-counter medisiner, for eksempel Advil eller Tylenol, for eventuelle smerter som du kan oppleve. Hvis smertene er for intens, kan du kontakte tannlegen din, og be om en resept smertestillende.

Pakk en liten ispose i et mykt håndkle og trykk det mot kjeven din. La ispose på kjeven i ca 20 minutter. Dette hindrer hevelse og bidrar lette smerte. Hvis du fremdeles føler smerte, kan du gjenta denne prosessen, men vente 20 minutter i mellom hver økt.

Lag en saltvannsløsning ved å blande 1 ts. av salt med en kopp varmt vann. Bruk denne løsningen til å forsiktig skylle munnen minst tre ganger om dagen. Du bør også skylle med saltvann etter hvert måltid. Å gjøre dette vil holde maten ut av hullet der tannen var og sal av infeksjon.

Puss tennene minst to ganger om dagen, etter vanlig rutine. Unngå å pusse direkte på utvinning området, fordi det kan føre til blodpropp som beskytter det å komme løs.

Hint

  • Drikk rikelig med væske og begrense kostholdet til myk mat for de første 24 timene etter tanntrekking.
  • Hold deg rolig de første dagene etter utvinning. Ved å gjøre dette, vil du holde blodtrykket lavt, noe som vil redusere blødning og fremskynde helbredelsesprosessen.
  • Unngå sigaretter, snus, alkohol og varm, krydret mat for de første 24 timene etter ekstraksjon.
  • Se etter symptomer på en tørr socket, som er når blodpropp som var dekket den tomme sokkelen kommer løs og eksponerer bein og nerver, advarer Houston tannlege Dr. Minh Nguyen. Ring tannlegen din hvis du opplever alvorlige, konstante smerter ledsaget av en øreverk og en ubehagelig smak i munnen.