Digidexo.com

Ting du kan spise som ikke vil føre til vektøkning

Ting du kan spise som ikke vil føre til vektøkning


Når du kommer til en sunn vekt, er det viktig at du opprettholder den. Med alle matvarer, uansett hvor sunt, rimelig porsjoner er nøkkelen. Så lenge du holder deg til normal porsjonsstørrelser på alle måltider, spise matvarer skal hjelpe deg å opprettholde en ideell vekt når kombinert med regelmessig mosjon.

Grønne grønnsaker

Grønne grønnsaker er en av de viktigste delene av et sunt kosthold, og hvis vektkontroll er målet ditt, vil du finne dem svært gunstig. Disse matvarene har en tendens til å være lav-kalori og høy-fiber, noe som betyr at de bidrar til å fylle deg opp, samtidig som det ikke gjør deg opp i vekt. Sats på valg som spinat, arugula, og romanosalat i den grønne kategorien, og ting som grønne bønner, selleri og erter for andre alternativer. Disse matvarer er også høy i essensielle vitaminene du trenger for generelle helse.

Lean Protein

Selv om det ikke er noe galt med en og annen biff, hvis du trenger å se din vekt, bør magre proteinkilder utgjør mesteparten av proteininntaket ditt. Disse inkluderer magert kjøtt som kylling og fisk. Fisk som er høy i omega-3 fettsyrer, som laks, kan hjelpe din helse på mange måter samtidig som du kontrollere vekten. Egg, nøtter og bønner er andre gode kilder til magre proteiner som holder deg sterk uten å sette på pounds.

Helkorn

Karbohydrater har fått en ekstremt dårlig wrap fra mange såkalte slankeeksperter. Det er raffinert korn og sukker som får folk til å få vekt. Hvis du spiser små porsjoner av hele korn regelmessig, vil du ikke få vekt fra det alene, og faktisk; hele korn er viktig for et godt balansert kosthold. Hele korn brød, pasta og fullkorn ris er gode valg. Også, eksperimentere med gamle korn som quinoa. Disse matvarer er svært høy i næringsstoffer uten vekt-induserende egenskaper stede i sine raffinerte kolleger.

Frukt

Frukt er en viktig del av kostholdet ditt, og vil ikke føre til vektøkning, så lenge du holder deg til små porsjoner. Frukt som bær, epler og bananer alle gjøre stor snacks eller frokost kosttilskudd. Hvis du ønsker å unngå vektøkning, unngå tropiske frukter som er høyere i sukker. Frukter som mango, ananas og meloner har ofte mer sukker enn bær eller sitrusfrukter og bør spises kun i forsiktig moderasjon.