Digidexo.com

Hva er årsakene til kronisk Foot Pain?

Føttene er en av de vanligste stedene på kroppen å oppleve kronisk smerte. De er stadig utsatt for høye nivåer av stress, enten det er fra løpe, gå eller stå. Det er flere sannsynlige årsaker til kronisk foten smerte; mange typer foten smerte stammer fra repetitive stress i beina.

Achilles tendinitis

Achilles senebetennelse er en betennelse i akillessenen, som kobles til baksiden av hælen og strekker seg til baksiden av foten og leggen. Achilles senebetennelse er karakterisert ved kronisk smerte og sårhet rundt hælen og langs baksiden av foten. Achilles senebetennelse kan være forårsaket av overstrekking av akillessenen, belastningsskader forårsaket av iført dårlig tilpasset sko eller høy effekt aktivitet. Stretching akillessene og styrke muskel i leggen og føtter kan bidra til å forhindre senesmerter.

Arch og Heel Pain

Buen og hæl kan bli en kilde til kroniske smerter, spesielt hvis plantarfascien, et band av vev som strekker seg fra hælen gjennom buen, blir irritert. Denne tilstanden, som kalles plantar fasciitt, ​​kan oppstå når hælen treffer bakken med for mye kraft på en jevnlig basis. Bruke sko med mer hælen demping kan redusere sannsynligheten for å utvikle plantar fasciitt. Slående føttene på midten av foten eller forfoten i stedet for hælen kan også redusere sjansene for å oppleve hæl smerter.

Big Toe Pain

Kronisk smerte rundt leddet i stortåen er en ganske vanlig sykdom blant fysisk aktive mennesker som idrettsutøvere, løpere og dansere. En mulig årsak til smerte rundt stortåen er Sesamoiditis, som er en betennelse i vevet rundt stortåen joint som fører til en gradvis innsettende smerter som ligner på Achilles senebetennelse. En annen mulig årsak til tå smerte er bunions, som er beindeformiteter som vanligvis oppstår rundt stortåen. Spraining stortåen joint, noen ganger kalt torv tå, kan føre til tilbakevendende smerte hvis aktiviteten gjenopptas før skaden har tid til å gro.

Gikt

Artrose er en tilstand der kroppens brusk bryter ned, noe som resulterer i smertefulle bevegelser i leddene. Artrose er vanlig i hender og føtter, særlig blant de eldre. Det finnes ingen kur for artrose, men smertene kan ofte reduseres ved å utføre stretching og styrke øvelser samt unngå aktiviteter som vil sliter på føttene. Revmatoid artritt er en annen mulig årsak til smerte. Dette er preget av betennelse i leddene.

Sko

Fottøy en person bruker kan spille en stor rolle i utviklingen av fotproblemer og kroniske smerter. Iført sko som ikke støtter føttene riktig eller tvinge kroppen inn i en skrittlengde som ikke er ergonomisk riktig kan legge for mye press på ulike deler av føttene og føre til ting som senebetennelse, Sesamoiditis og plantar fasciitt. Få hjelp fra en podiatrist eller en sports sko spesialist for å finne riktig sko kan hjelpe noen mennesker overvinne smerten.