Digidexo.com

Neem Bioprodukter

Neem Bioprodukter


Azadirachta indica, eller neem, er et tre som vokser i subtropiske Østen i land som India, Bangladesh og Sri Lanka. Det har blitt brukt i over 4000 år i en rekke applikasjoner, og er gjenstand for intense studier og forskning ved biopharmacologists grunn av sin kraftige kjemiske egenskaper. Neem trær vokser fort og krever ikke bruk av kunstgjødsel eller plantevernmidler, så mange neem økologiske produkter er lett tilgjengelig for forbrukere over hele verden.

Medisin

Folk og kulturer i Sørøst-Asia og India har en lang tradisjon for å bruke neem til å behandle en rekke sykdommer og parasitter. Hver eneste del av neem treet viser høy antimikrobiell aktivitet. Den er laget i salver og infusjoner å behandle hudlidelser, infeksjoner og redusere hevelser. Neem ble også brukt i fortiden for å smokken spedalskhet, og enda en av sine navn i sanskrit er "pichumarda," med pichu betyr spedalskhet. En tradisjonell behandling for malaria er å blande neem med ingefær og koriander. Andre organiske neem produkter er laget for å behandle anoreksi, dysenteri, gulsott og ormer.

Skadedyrkontroll

Neem økologiske produkter er ofte brukt for skadedyrkontroll ved organiske gartnere. Neem-baserte plantevernmidler styre felles hage skadedyr ved å forstyrre deres matvanene og livsløpet. På denne måten har de ikke påvirke planter eller andre organismer. Også skadedyr vanligvis ikke utvikle resistens mot neem organiske plantevernmidler, slik at de er effektive over lang tids bruk.

Oppdrett

I tillegg til å brukes som et middel mot skadedyr, kan bønder bruke neem å hjelpe tilstanden deres jord. Urea blir typisk tilsatt til jord for å indusere dannelsen nitrogen. Imidlertid reagerer ubelagt urea raskt og alt på en gang, slik at nitrogenbelastningen er brukt opp ved begynnelsen av vekstsyklusen. Dersom urea blir først belagt med Neem før de blir påført på jord, vil det føre til at nitrogenet i urea for å omdanne langsomt og gjennom hele vekstsesongen. Denne prosessen gjør næringsstoffer tilgjengelig for planter i hele sin voksende prosessen, styrke deres produktivitet.

Skin Care

En rekke neem økologiske produkter er tilgjengelig for hudpleie. Kremer, såper og deodoranter som inneholder enten en neem blad ekstrakt eller neem olje har antimikrobielle egenskaper som vil eliminere infeksjonsfremkallende bakterier fra huden din. Dette vil bidra til å redusere forhold som utslett, akne og psoriasis. Neem kan brukes på kutt, blåmerker og sår for å redusere betennelse og rødhet. Velg hudpleieprodukter med en Azadirachtin innhold på 1500 ppm eller mer for å sikre at du bruker en høy kvalitet neem produktet.