Digidexo.com

lysin og uro

Hva er fordelene med L-lysin?

Hva er fordelene med L-lysin?


L-lysin er den vanligste kosttilskudd formen av aminosyren lysin. Kroppen trenger tilstrekkelig lysin for å gjøre kollagen og karnitin, en forbindelse nødvendig for fettstoffskiftet. Et kosthold som inkluderer meieriprodukter, fisk, egg, fjærkre og magert storfekjøtt eller svinekjøtt bør gi den gjennomsnittlige voksne med nok lysin regelmessig. Men noen vitenskapelige studier tyder på at supplere med L-lysin kan bidra til å forhindre visse medisinske problemer. Snakk med legen din før du bruker L-lysin kosttilskudd.

Herpes infeksjon behandling

Den nyu Langone Medical Center rapporterer at L-lysin-tilskudd kan være i stand til å inhibere replikasjon av herpes simplex virus, eller HSV. HSV er ansvarlig for genital herpes og forkjølelsessår. En artikkel publisert i "Alternativ medisin omtale" i 2007 konkluderte med at et flertall av studier indikerer lysin tilskudd er vellykket på å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av HSV utbrudd. En typisk L-lysin dosering i løpet av HSV aktive fase varierer 3-9 gram, mens 1 gram per dag kan være effektivt for å forhindre starten av symptomene. Har legen din hjelpe deg å finne riktig L-lysin dosering.

Sterke Bones

Kroppen din er avhengig av lysin for å hjelpe deg å absorbere kalsium og for å hindre at nærings fra å bli eliminert i urinen. Økt absorpsjon av kalsium bidrar til sterkere bein, noe som kan forebygge osteoporose. I henhold til en undersøkelse publisert i "Biomedicine & farmakoterapi" i 2001, supplere med L-lysin sammen med en annen aminosyre, L-arginin, kan stimulere beincellevekst. Siden undersøkelsen fokusert på beinceller isolert fra rotter, trengs mer forskning for å finne ut om humane ben-celler som reagerer på samme måte som supplerende L-lysin.

Reduksjon av angst

Hvis dietten ikke inneholder nok lysin, kan du oppleve uvanlige nivåer av uro og kronisk angst. A "Biomedical Research" studie publisert i 2007 viste at friske voksne som tok 2,64 gram L-lysin hver dag sammen med samme mengde L-arginin opplevd en nedgang i deres nivå av kortisol, en adrenal hormon utgitt som svar på stress. Fagene også rapportert følelsen mindre angst. De forskere konkludert med at supplere med både L-lysin og L-arginin kan være en effektiv behandling av angst.

Forebygging av helseproblemer i Veganere

Friske voksne mellom 18 og 59 år bør ha ca 0.038 gram lysin per kilo kroppsvekt hver dag. Veganere og strenge vegetarianere som ikke spiser noen animalske-baserte produkter kan finne det vanskelig å nå dette kravet med mindre deres kosthold inneholder store mengder bønner, belgfrukter og soyaprodukter. Hvis de blir mangelfull i lysin, kan de utvikle anemi, slapphet, forsinket vekst og reproduktive problemer. L-lysin tilskudd kan hjelpe disse veganere og strenge vegetarianere å holde seg frisk.

L-lysin og angst

Tar en L-lysin supplement eller spise mat rik på L-lysin, en essensiell aminosyre, kan bidra til å redusere angst. L-lysin kan bidra til å forbedre stemninger ved å lette flyten av nevrotransmittere i hjernen.

L-lysin

L-lysin, som også kan refereres til som lysin, er en aminosyre som er nødvendig for å opprettholde helse. L-lysin er ikke produsert av kroppen og må innhentes fra mat eller kosttilskudd.

Kilde

Matvarer som inneholder mye protein, som kjøtt, ost, egg, nøtter og bønner, er kilder til L-lysin. L-lysin er også tilgjengelig som kosttilskudd i tablett, kapsel og flytende former.

Angst

Ifølge forskning publisert i 2003 i tidsskriftet «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS), kan økt inntak av L-lysin bidra til å redusere "stress indusert angst." Forskning publisert i en 2007-utgaven av tidsskriftet "Biomedical Research" finner at L-lysin som kosttilskudd kan redusere kronisk angst hos mennesker som er mangelfull i L-lysin.

Serotonin

Ifølge forskning publisert i 2002 i "Journal of Nutrition," en mangel på L-lysin hemmet frigjøring av signalstoffet serotonin hos rotter. Ifølge MayoClinic.com, er forhøyede nivåer av serotonin assosiert med godt humør.

Betraktninger

En mangel på L-lysin kan også føre til tretthet, uro og kvalme.

Hva er årsaken til Uro om natten?

Hva er årsaken til Uro om natten?


Få en god natts søvn er viktig for din velvære og generell helse. Hvis du får nok søvn, kan du utmerke seg i din ytelse under waking timer; du er mentalt skarp, mer produktiv og stress motstandsdyktig. Ulike faktorer, som for eksempel medisinske tilstander, og kostholdet ditt og livsstil, påvirker kvaliteten på søvnen din. Du kan ha en vanskelig tid å sovne, forbli sovende eller gå tilbake til å sove. Å vite hva som forårsaker uro kan hjelpe deg med å forbedre kvaliteten på søvnen din.

Restless Leg Syndrome

Restless Leg Syndrome (RLS) er preget av en ubehagelig følelse i bena som har en tendens til å bli verre om natten. Dette nevrologisk lidelse som forårsaker kløe, verkende og prikking av bena. Når du legger deg til å gå i dvale ubehag tendens til å starte så snart du begynner å føle deg avslappet. Det kan tvinge deg til å kaste og slå, og selv komme ut av sengen. Ifølge Help Guide nettsiden, tilstanden, som er mer vanlig hos kvinner, er forårsaket av en kjemisk ubalanse.

Trening

Trene tidlig på dagen hjelper deg å sove bedre om natten. Trene sent på dagen kan la deg urolig om natten; du kan ha en vanskelig tid å sovne. Trening øker kroppstemperaturen, og ifølge National Sleep Foundation, kan det ta seks timer før temperaturen kjøles ned til det punktet hvor utbruddet av søvn oppstår. De anbefaler å trene tidlig på kvelden, minst tre timer før sengetid.

Stress

Ifølge The Better Sleep Council, 65 prosent av amerikanerne mangler søvn på grunn av stress. Høyt stressnivå kan bringe på rastløshet om natten. Å bekymre seg forpliktelser og ansvar knyttet til hverdagen, enten det er privat eller profesjonelle liv, påvirker din nattesøvn. Fordi stress øker kortisol og adrenalin nivåer, kaste deg og slå og ikke klarer å sovne. Reduser stress før sengetid; ta et bad, lytte til rolig musikk eller lese en bok.

Diet

Å spise et stort måltid før sengetid kan bringe på sure oppstøt og halsbrann når du prøver å sove. Dette kan føre til problemer med å sovne. Forbruker koffein fra kaffe, te, visse brus og sjokolade kan også la deg rastløs. Mange mennesker spiser en kopp kaffe i ettermiddag som en pick-me-up, uten å vite at når leggetid kommer rundt, kan det føre til søvnproblemer. Alkohol kan bringe på søvn, men så snart det slites av, du våkner. Det reduserer også kvaliteten på søvn du får, og ved å våkne opp, kan du fremdeles føler deg sliten.

Søvnløshet og depresjon

Søvnløshet og depresjon er begge knyttet til rastløshet. Ifølge WebMD, folk som lider av depresjon ofte lider av søvnløshet og vice versa. De uttaler at kombinasjonen av depresjon og søvnløshet er mest sannsynlig forårsaket av hjernen kjemiske serotonin. Du kan ha problemer med å sovne og forbli sovende. Under dine våkne timer, kan du føle deg trøtt og sliten på grunn av mangel på søvn.

Hormoner

Hvis en kvinne er gravid, går gjennom overgangsalder eller mensen, det påvirker hennes hormoner og kan føre til urolige netter. Smerter fra menstruasjonssmerter kan holde deg våken om natten. Menopause og pre-menopause symptomer som svetting og hetetokter kan også føre til ubehag om natten, holde deg fra en god natts søvn. Regelmessig mosjon, et sunt kosthold og iført vide klær om natten kan bidra til å redusere symptomene.

Hva er årsakene til L-lysin ubalanse?

L-lysin, eller rett og slett lysin, er en aminosyre med essensiell betydning for riktig funksjon av menneskekroppen. L-lysin ubalanse kan skyldes faktorer eller forhold som bryter, begrense eller redusere tilgjengeligheten av dagens lysin inntaket.

Fakta

Kroppen vår kan ikke produsere lysin internt. Som et resultat, må vårt daglige tilførsel av denne aminosyren kommer fra diettkilder eller kosttilskudd.

Lysin avhengiheter

Lysin inntak er nødvendig for kroppsfunksjoner, inkludert vekst, energiproduksjon, kalsium-absorpsjon og produksjon av vev-dannende substans som kalles collagen, ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC).

Økt aktivitet

Lysin ubalanse vanligvis stammer fra utilstrekkelig lysin inntaket. UMMC bemerker at folk med høye energikrav - for eksempel idrettsutøvere - kan oppleve lysin mangel.

Kosttilskudd restriksjoner

Lysin forekommer hovedsakelig i proteinrik mat, som kjøtt, fisk, ost, egg og soyabønner. Lysin mangel kan forekomme hos veganere som ikke inneholder tilstrekkelige mengder bønner i kostholdet, rapporterer UMMC.

Burns

Brenne pasienter, som vanligvis har et økt behov for kollagenproduksjonen, kan også oppleve lysin mangel.

Arginin

Høy inntak av aminosyren arginin kan også utløse redusert tilgjengelighet av lysin, som kroppen benytter gjennom de samme biokjemiske mekanismer, i henhold til UMMC.

Hvordan virker Quantum Lysine kaldt sår behandling Work

Kliniske resultater

Betsy Singh, Dean forskningsleder ved Southern California University of Health Sciences rapportert at formelen utviklet redusert varighet av symptomer med 50 prosent, mot ubehandlede forkjølelsessår. Gjennomsnittlig tid til å gro ble spilt inn på fire dager. Fordeler til medisiner, ifølge respondentene, inkludert mangel på brenning og dens usynlighet.

Stadier

I de innledende fasene av en sår utviklet i løpet av en kald, en person vil merke en kløe eller svie like under huden, vanligvis rundt nese og munn. Etter to til tre dager de første blemmer vises. Sår scenen følger kort tid etter, da blemme åpnes. Dette er den mest smittsom stadium. Etter fem til åtte dager, vil en skorpe form og andre skorpedannelse vil følge i løpet av de neste dagene som healing begynner. Syklusen vanligvis kjører ni til 14 dager.

Cold sår Symptomer

Forkjølelsessår oppstå fra herpes simplex virus, en virus funnet inne i nervevevet. Mens forkjølelsessår er en variant av herpes, er det i motsetning til genital herpes, og er ikke en indikasjon på tilstedeværelse av genital herpes. Disse sårene form som små, væskefylte blemmer som danner på eller rundt munnen. Forkjølelsessår kan utløses av matallergi, sollys, endringer i hormonene, sjokolade og stress.

Anslagsvis 80 prosent av befolkningen har opplevd forkjølelsessår. Dette viruset er smittsomt og spres gjennom kontakt. Vanlige måter å spre viruset er ved å dele spise nødvendigheter, håndklær, toalettsaker som tannbørster og barberhøvler, og ved å kysse.

Forebygging

Det finnes ingen kur for herpes simplex virus. Den beste form for forebygging er en forståelse av årsaker og triggere. For å unngå kontrahering herpes simplex: Avstå fra direkte eller indirekte kontakt med alle som opplever et aktivt utbrudd Ikke del personlige elementer som håndklær eller kjøkkenutstyr, siden viruset kan leve på disse elementene for en periode.

Når en person har allerede kontrahert herpes simplex, vil unngå triggere bidra til å forhindre eller minimere fremtidige utbrudd. Noen av de store triggere inkluderer eksponering til solen, mat som inneholder arginin (peanøtter, sjokolade og gelatin), og bruker en gammel tannbørste etter et utbrudd.

Riktig ernæring og hygiene også hjelpe i reduksjon av utbruddet av forkjølelsessår. Og en pågående behandling med et produkt som Quantum Lysine kaldt sår behandling vil bidra til å redusere symptomer og hastighet helbredelse, særlig hvis medisinen brukes i de tidligste stadiene av en kald sår utbruddet.

Lysin herpes behandling

Lysin herpes behandling


Herpes simplex 1 og herpes simplex 2 er to versjoner av et virus som rammer mennesker uavhengig av alder eller kjønn. Herpes simplex 1 vises vanligvis som oral herpes (også kjent som munnsår eller munnherpes) rundt munn og nese regionen og smitter ved kontakt med en smittet person (for eksempel gjennom kyssing) eller deler gjenstander (for eksempel bestikk eller tannbørster) . Herpes simplex 2 vises som sår rundt underlivet og smitter ved seksuell kontakt.

Symptomer

Symptomer på herpes simplex 1 omfatter:

--Små, smertefulle blemmer fylt med væske rundt munn, nese, hender eller fingre
--tingling eller brenning rundt området der sårene vil bryte ut noen dager før utseende
--fever
--sore hals
--swollen kjertler / lymfeknuter

Herpex simplex 2 symptomer inkluderer:

--Små røde sår rundt genital regionen eller innsiden av lårene; hos kvinner sårene vises utenfor skjeden
--sores som kan eller ikke kan være sår
--unusual utflod
--fever
--muscle smerter
--headache
--painful vannlating
--swollen lymfeknutene i lysken

Mulighet for Lysine Treatment

Lysin er en av de ni essensielle aminosyrer, en byggekloss av menneskekroppen. Selv om ikke alle forskere er enige, har flere studier vist at lysin kan redusere antall herpes utbrudd for herpes simplex 1 og muligens herpes simplex 2. lysin kan også være i stand til å forkorte varigheten av et utbrudd. Det virker som lysin påvirker herpes simplex 1 og 2 virus ved å hemme deres evne til å vokse og formere ved å begrense herpes 'matinntak.
Lysin kan oppnås gjennom en diett, inkludert matvarer som inneholder lysin eller ved å ta et supplement.

Bruke Lysine å behandle Herpes

Ideelt sett kan individet økt Lysine inntak ved å fokusere sin diett på matvarer rike på lysin. Slike matvarer inneholder: brønnkarse, tang, persille, soyabønner og soyaprodukter, fisk, skalldyr, rødt kjøtt, svinekjøtt, kylling, egg, kremost, cottage cheese, oster (spesielt Parmesan og Edam), yoghurt, rødbeter, papaya, aprikos, epler og bønner (som svarte bønner).
Lysin er tilgjengelig som en urte supplement i apotek og naturlig mat-urt butikker. Inntak av 1 til 3 gram per dag tilstrekkelig.

Hvordan virker Valtrex Sammenlign med lysin?

Funksjon

Den vanligste funksjonene på Valtrex (Valacyclovir hydroklorid) er å undertrykke fremtidige utbrudd av genital herpes (herpes simplex virus type 2). Ifølge Valtrex hjemmeside, i en studie av 403 voksne som led av seks eller flere utbrudd av genital herpes per år, over halvparten av individene var fri fra utbrudd etter å ha tatt Valtrex i seks måneder. Lysin er en aminosyre som er ansett som en alternativ form for behandling av genital herpes. Noen studier har indikert at lysin sped helbredelse av genital herpes, og bidratt til å redusere fremtidige utbrudd. Men andre studier forblir ufullstendig, og det er lite informasjon med hensyn til en standard effektiv dose.

Tilgjengelighet

Valtrex er en reseptbelagte medisiner. Hvis du mistenker at du kan ha herpes simplex virus type 2, kan legen gi en konkluderende diagnose av en eller en kombinasjon av følgende metoder: visuell inspeksjon, viral kultur og blodprøve. Ved diagnose, kan legen skrive ut resept for Valtrex. Kostnaden er dyrt - seks til ti dollar per pille. Lysin er ikke en reseptbelagte medisiner og kan bli funnet på ditt lokale apotek eller ernæring butikken. Kostnaden i gjennomsnitt er mellom tre og ti dollar for rundt 100 tabletter eller kapsler, noe som gjør det mye billigere enn Valtrex.

Bivirkninger

De vanligste bivirkninger av Valtrex inkluderer kvalme, sår hals, hodepine og magesmerter. Aggresjon er en annen mulig bivirkning. Kliniske tester har ikke vist effekt eller sikkerhet av Valtrex når det brukes lengre enn ett år. Lysin har ikke blitt godkjent av Food and Drug Administration (FDA), som betyr at dets bivirkninger er noe ukjent. Dette tillegget har vært kjent for å samhandle med andre legemidler og kosttilskudd, så sørg for å ta kontakt med legen din før du tar lysin.

Lysin & Cold sår Forebygging

Forkjølelsessår er kløende, væskefylte blemmer som kan dukke opp med nesten ingen varsel, forårsaker forlegenhet og stress. Et utbrudd kan utløses av faktorer som kosthold, vær og stress. Kort sagt, det noen ganger føles som alt kan føre til en kald sår. Hvis du er noen som er utsatt for hyppige utbrudd, kan aminosyren lysin godt vise seg å være din beste allierte.

Lysin i Mat

Forkjølelsessår replikere ved hjelp av arginin, en aminosyre som finnes i mange matvarer. Lysin er motgift til arginin - den blokkerer replikasjon av herpes simplex virus. En av de beste tingene du kan gjøre for å forebygge forkjølelsessår er å gjøre lysin en større del av ditt daglige kosthold. De fleste frukter, grønnsaker og fisk har høye nivåer av lysin og lave nivåer av arginin. Usøtet, naturlig yoghurt er en av de beste anti-forkjølelsessår matvarer på grunn av sin lysin innhold. Pass på å sjekke for gelatin i ingrediensene, som noen yoghurter inneholder dette arginin-rik ingrediens som kan faktisk føre til et utbrudd. Melk, ost, bønner og selv iskrem alle inneholder lysin.

Lysin kosttilskudd

Du kan også ta lysin kosttilskudd: 500mg er en god start, selv om du kan opp som til 1000 mg eller 2000 mg hvis du er noen som virkelig sliter med forkjølelsessår. Se etter et merke som inneholder sink, vitamin C og bioflavonoider - disse vitaminene vil hjelpe lysin absorbere bedre. Ta alltid lysin kosttilskudd med mat og et glass vann for å unngå mageproblemer. Unngå lysin merker som inneholder gelatin, som kan utløse munnsår, og dikalsiumfosfat, som kan gjøre det vanskelig for kroppen å få næringsstoffer som sink.

Aktuelt kremer

Noen aktuelle kremer og chapsticks inneholder lysin er tilgjengelige, men de kan fungere bedre for å berolige forkjølelsessår som allerede har brutt ut. Lysin kremer kan være kostbar og kan ikke hindre nye forkjølelsessår. Den eneste aktuell krem ​​FDA godkjenner å forkorte varigheten av forkjølelsessår og muligens forhindre utbrudd er Abreva, selges på de fleste matvarer og narkotika butikker.

Lysin og hjertesykdom

Lysin og hjertesykdom


Hjertesykdom er et generelt begrep for mange forhold som påvirker hjertet, herunder forhold som hjerteklaffsykdommer, perikard sykdom, hjertesvikt, arytmi og medfødt hjertesykdom.

Sykdommer i hjertet er den mest utbredte dødsårsaken i USA. Med så mange mennesker i fare, lære om risikofaktorer, symptomer og behandlinger er avgjørende for en persons helse.

En behandling som er ikke-invasiv og forebyggende er lysin, en aminosyre. Det har blitt studert for sin forebyggende evne og kan være en viktig ressurs for å bekjempe hjerteproblemer, spesielt i kombinasjon med vitamin C.

Identifikasjon

Aterosklerotisk pest er betegnelsen på kolesterol (fett) innskudd på blod fartøy vegger. En viktig oppdagelse ble gjort av forskere at én type kolesterol, den lipoprotein (a), kalt Lp (a) er den primære årsaken til aterosklerotisk plakk. Lp (a) er skapt av leveren. Det kalles klissete, slik at det å feste til fartøy vegger samtidig som de innskudd som LDL kolesterol, fibrinogen og kalsium.

Når blodårene er svakt, Lp (a) festes til de svake punktene. Over tid bygger dette kolesterol opp og til slutt fører til et hjerteinfarkt.

Discovery

Dr. Linus Pauling, en kjemiker, mente at Lp (a) ble opprettet av evolusjonær tilpasning hos mennesker. Han lærte at vitamin C (askorbinsyre) er til stede i nesten alle levende organismer, planter og dyr, med noen få hederlige unntak som primater og marsvin, så vel som mennesker. Mennesker og disse dyrene er også de eneste som produserer klebrig Lp (a)-kolesterol.

Alle andre dyr lage vitamin C - hvor som helst fra 3,000 mg til 12 000 mg, avhengig av størrelsen av dyret. Dyr nyrer eller lever konvertere sukker (sukrose) til vitamin C, som beveger seg inn i dyrets blodomløp.

Pauling og Dr. Matthias Rath, en hjerteforsker, teoretisert at Lp (a) buildup er skapt av lave nivåer av vitamin C. Bruke teorien om at dyr som skaper sin egen vitamin C har svært lite arterielle problemer, anbefales Pauling at folk tar vitamin C opp til hundrevis av ganger større enn 60 mg anbefalt daglig inntak. Men Pauling oppdaget at lysin spiller en like viktig rolle.

Betydning

Forstå vitamin C rolle og lære om Lp (a) vedheft til blodårene, innså Pauling at økende lysin i blodet gjør at Lp (a), med den klebrige protein, å binde med lysin molekyler og ikke bygge opp.

Pauling og Rath eksperimentert og fastslått at en kombinasjon av vitamin C og lysin ville øke styrken av blodkar, stoppe Lp (a)-molekyler fra å feste seg arterieveggene, redusere Lp (a) nivåer og hindre skjørbuk (mangel på vitamin C) . Dette ble kjent som Pauling / Rath Unified Theory.

Løsning

I 1994 Pauling og Rath patentert sin idé. Patentet hevder at lysin, vitamin C sammen med antioksidanter vitamin E, kan A og Co-S10 stopper Lp (a) fra å feste seg arterieveggene. De senere tilsatt prolin til blandingen som den har lignende egenskaper. Nøkkelen til teorien er å bruke mengder godt over US Drug Administration anbefalinger, oppover på hundrevis av ganger større.

Dr. Michael Lam, MD, MPH, innstiller et daglig inntak på 1 til 10 gram av vitamin C, 1 til 5 gram av lysin og 1 til 2 gram prolin mot kardiovaskulær sykdom.

Konklusjon

Kan oppnås en kombinasjon av lysin, vitamin C og prolin sammen med andre fordelaktige aminosyrer og antioksidanter fra helsekostbutikker. Selv om disse kosttilskudd er naturlig og er tilgjengelig i piller eller kapsler, søker kvalifiserte helhetlig utøvere eller leger å administrere mega-dose injeksjoner.

Bruker for L-lysin

L-lysin er ikke produsert av kroppen, men det er viktig for optimal funksjon. Av den grunn må innhentes aminosyren gjennom mat eller kosttilskudd. L-lysin er nyttig i å forebygge en rekke sykdommer og tilstander.

Herpes

Tilskudd med L-lysin kan bidra til å forhindre og sette fart i utvinningen av et utbrudd av herpes simplex virus. Herpes kan skje både muntlig og genitalt.

Helvetesild

Helvetesild er et utbrudd av smertefulle lesjoner på grunn av herpes zoster virus. Helvetesild oppstår vanligvis på huden langs en nerve. L-lysin kan bidra til å forhindre og hastighet utvinning av et utbrudd.

Osteoporose

L-lysin hjelper fordøyelseskanalen absorbere kalsium og hindrer tap av kalsium i urinen. Kalsium er viktig for å forebygge bentap på grunn av osteoporose.

Bone Ombygging

I tillegg til å demme opp for tap av essensielle bentetthet, L-lysin i kombinasjon med L-arginin kan faktisk fremme bein og kollagen vekst.

Nyrestein

En mangel på L-lysin har vært knyttet til utvikling av nyrestein og anemi. Men med mindre dietten er strengt vegetarisk, er det sjelden å ha for lite L-lysin. Noen utøvere er involvert i kraftig atletisk trening kan bli utsatt for mangel.

Hva er vitamin lysin brukes til?

Hva er vitamin lysin brukes til?


Lysin er en essensiell aminosyre, ikke et vitamin, at kroppen trenger for riktig helse, men legemet er i stand til å gjøre det. Derfor må det komme fra mat eller kosttilskudd. Mye har blitt lært om dette verdifulle aminosyre og hvor gunstig det kan være for vår helse. Siden lysin er byggesteinen i all protein, er det uvurderlig for kroppen vår.

Hvorfor er Lysine Essential?

Lysin er nødvendig for bein utvikling og vekst hos barn, og bidrar til absorpsjon av kalsium, så vel som balanserer nitrogen i kroppen. Det er også nødvendig å produsere antistoffer, enzymer, hormoner og kollagen. Det senker kolesterolet og hjelper kroppen å reparere vevsskade.

Lysin Deficiency

Symptomer på lysin mangel omfatter blootshot øyne, anemi, kvalme, svimmelhet, tap av energi, vekttap, reproduktive problemer, mangel på konsentrasjon og matlyst.

Lysin Toxicity

For mye lysin den i kroppen vil føre til magekramper og diaré.

Matvarer som inneholder lysin

For å få din lysin uten å ta et supplement, er det funnet naturlig i poteter, soya bønner, lima bønner, torsk, sardiner, nøtter, parmesan, egg, melk, kjøtt og ølgjær.

Kosttilskudd er tilgjengelig i din lokale stoffet, dagligvarebutikk eller varehus, i varierende doser. Følg instruksjonene på flasken nøyaktig som angitt.

Overraskende bruksområder for Lysine

Når du føler en kald sår eller en herpes sår start, ta lysin umiddelbart. Det kan stoppe det i sitt spor. Gjenta dosen om natten og i morgen.

Du kan også ta Lysine å hjelpe brannsår og kutt helbrede, siden det hjelper vev til å reparere seg selv.

Hva er L-lysin godt for?

L-lysin, også kalt lysin eller aminosyre K, er en essensiell aminosyre som er viktig for riktig vekst av kroppen. Aminosyrer er byggesteinene i protein.

Hvor du får L-lysin Do?

Protein matvarer inneholder rikelig mengder lysin. De fleste får nok lysin i sine dietter, selv veganere kan være mangelfull hvis de ikke spiser nok bønner, erter og linser.

Herpes og Helvetesild

Kan behandling av munnen og genital sår forårsaket av herpes simplex virus og helvetesild forårsaket av herpes zoster virus med lysin kosttilskudd. Kosttilskudd kan gjøre utvinning raskere og redusere risikoen for tilbakevendende herpes utbrudd.

Pain

The University of Maryland Medical Center rapporterer at noen former for lysin i kombinasjon med anti-inflammatoriske legemidler, som for eksempel ibuprofen, kan bidra til å minske smerten av migrene hodepine, menstruasjonsperioder og episiotomi.

Osteoporose

L-lysin hjelper kroppen absorbere kalsium fra mat og hindrer tap av kalsium i urinen. Av denne grunn har noen forskere tror at L-lysin kan bidra til å forhindre bentap som fører til osteoporose.

Tar L-lysin

The University of Maryland Medical Center anbefaler å jobbe med en helsepersonell hvis du ønsker å ta L-lysin. Det har ingen dokumentert bivirkninger hvis de tas i anbefalte supplerende doser.

L-lysin Informasjon

L-lysin er en aminosyre, en byggekloss av protein, og er vesentlig for menneskers helse. Kroppen kan ikke produsere det; det må forbrukes fra mat eller kosttilskudd. L-lysin bistår i flere prosesser i kroppen, og kan hjelpe til i behandlingen av noen helsetilstander.

Funksjon

L-lysin som er nødvendig for vekst på grunn av den rolle den spiller ved dannelsen av ben, kollagen og bindevev, samt absorpsjon av kalsium. Det hjelper også med konverteringen av fettsyrer til energi, noe som bidrar til å senke kolesterolet.

Kilder

Mat rik på protein er vanligvis gode kilder til L-lysin. Disse inkluderer rødt kjøtt, svinekjøtt, fjærfe, egg, fisk, ost, nøtter og soyaprodukter. Personer med dietter er lav i L-lysin kan ta tilskudd i form av tabletter, kapsler, væsker eller kremer.

Bruksområder

L-lysin-ben-byggende egenskaper kan bidra til å forhindre eller redusere bentap på grunn av osteoporose. L-lysin er også brukt for å lindre kviser fra virusinfeksjoner som helvetesild og forkjølelsessår forårsaket av herpes simplex.

Bivirkninger

Overflødig forbruk av L-lysin kan resultere i utvikling av gallestein. Et høyt nivå av L-lysin i kroppen interfererer med virkningen av en annen aminosyre arginin.

Forholdsregler

L-lysin kan samhandle med medisiner og kosttilskudd. Ta kontakt med en helsepersonell før du tar L-lysin kosttilskudd. Som i 2009, er det ingen anbefalt daglig inntak for L-lysin.

Om Vitamin Kalt L-lysin

Noen ganger er tenkt som et vitamin, L-lysin er faktisk en aminosyre, som er avgjørende for å danne proteiner i kroppen. Mennesker er ikke i stand til å produsere L-lysin og må få de nødvendige mengder gjennom mat eller kosttilskudd.

Kilder

Foods høy i L-lysin inkluderer margarin, yoghurt, ost, papaya, rødbeter, melk, mango, aprikos, epler, pærer, cottage cheese, fiken, avokado, sverdfisk og laks.

Bruksområder

I alternativ medisin, er L-lysin kosttilskudd brukes til å helbrede forkjølelsessår og behandle genital herpes, nyrestein, migrene og leddgikt, sier Leger Desktop Reference. L-lysin er også tatt for å forebygge osteoporose og forbedre idrettslige prestasjoner.

Time Frame

L-lysin kosttilskudd er generelt ansett som trygt når de er tatt for mindre enn ett år, melder RxList.

Risiko

Vanlige bivirkninger av L-lysin bruk inkluderer magesmerter og diaré. Aminosyren utgjør også en risiko for nyreskader, advarer Leger Desktop Reference.

Betraktninger

Hvis du er gravid eller ammende eller har nyresykdom, kan det ikke være trygt for deg å ta L-lysin kosttilskudd.

Hva er L-lysin & canker sår?

De som lider av canker sår vet at det ikke er nok gode løsninger tilgjengelig for disse små, smertefulle sår som dannes i munnen. L-lysin er en felles hjem middel som leger kan anbefale. Den har en viss suksess i behandling canker sår.

Canker sår

Noen ganger kalt aphthous sår eller sår, canker sår er grunne, hvite lesjoner som dannes i munnen. De mest typisk til stede som enkle sår, men kan dukke opp i smertefulle klynger.

L-lysin

L-lysin er en essensiell aminosyre som kroppen bruker å skape sunne vev, absorberer kalsium, støtte immunsystemet og mange andre funksjoner.

Kilder av L-lysin

Små mengder av L-lysin er tilstede i mange vanlige matvarer. Den er også tilgjengelig som en over-the-counter supplement. Legemet disponerer overskuddet av L-lysin ved ekskrementer, slik at det ikke er mulig å ta for mye av denne aminosyre.

L-lysin og canker sår

Fordi L-lysin fremmer sunn vev funksjon det kan ha en gunstig effekt på canker såre utbrudd. L-lysin forbedrer også immunforsvaret og andre kroppsfunksjoner, redusere stress, noe som kan føre til færre canker sår.

Medisinske bevis

Det er få medisinske studier som støtter L-lysin som å ha et teppe effekt på canker sår, men det er nok bevis til å foreslå det kan bidra som en del av en større omsorg diett.

The Bottom Line

Hvis du lider av hyppige canker sår en L-lysin supplement er verdt et forsøk. Som vil alle medisiner og kosttilskudd, er det viktig å snakke med legen din først, spesielt hvis du lider av lever-eller nyresykdom.

Fakta om L-lysin

L-lysin er en aminosyre som finnes i matvarer som egg, fisk, kjøtt og soya. Også kalt lys eller 6-diaminohexanoic syre, L-lysin er noen ganger tatt i supplement form for alternativ medisin.

Funksjon

Lysin utfører en rekke funksjoner, for eksempel å senke kolesterolnivået, hjelper kroppen absorbere kalsium, og produsere brusk og annet vev i kroppen din, ifølge University of Maryland Medical Center.

Bruksområder

I alternativ medisin, er L-lysin brukes til å behandle en rekke forhold, blant annet å bedre utholdenhet og idrettslige prestasjoner, forebygge osteoporose og behandle nyrestein, forkjølelsessår og revmatoid artritt.

Legemiddelinteraksjoner

Kombinere L-lysin med kalsiumtilskudd har potensial til å forårsake høye nivåer av kalsium i kroppen din, advarer RxList.com.

Risiko

Mulige bivirkninger av L-lysin inkluderer magesmerter og diaré. Det er også en fare for nyresykdommer utviklings fra L-lysin, advarer Leger Desktop Reference.

Betraktninger

Fordi dens mulige effekter på barn er ikke kjent, unngå å ta L-lysin hvis du er gravid eller ammende. Hvis du har en historie med nyre-eller leversykdom, kan det ikke være trygt for deg å ta L-lysin, rapporterer Physicians Desktop Reference.

Virkningene av aminosyren lysin

Virkningene av aminosyren lysin


Lysin er en av 20 essensielle aminosyrer som brukes av kroppen til å vokse og reparere vev. Det kan ikke lagres og må stadig opp igjen. Når kroppen ikke får nok lysin, blir B-vitamin niacin utarmet og sykdommen pellagra kan føre til. De fleste får nok lysin ved å spise proteiner som kjøtt, ost, nøtter, egg og soyabønner. De som på de fleste risiko for lysin mangel er vegetarianere på makrobiotiske dietter og noen utøvere som bryter sine lysin butikker. Lysin stopper herpes virus sprer seg og er nå brukt til å behandle herpes, helvetesild og forkjølelsessår.

Funksjon

Lysin, også kjent som L-lysin, eller aminosyren K, er en essensiell aminosyre, en byggeblokk for proteiner, å fremme muskelvekst og reparasjon av vev. Det hjelper også kroppen absorbere kalsium, produserer hormoner, enzymer og sykdomsbekjempende antistoffer.

Lysin Deficiency

Kroppen kan ikke lagre eller gjøre lysin, så det må etterfylles ofte. Innen 6 til 8 uker for å spise en diett uten nok lysin, aminosyren ubalansen fører til en mangel på B-vitamin niacin og symptomer utvikles som blodskutte øyne, tretthet, svimmelhet, kvalme, tap av appetitt, anemi og nyrestein.

Pellagra

Pellagra er en potensielt dødelig sykdom som var et mysterium i århundrer. Kumaravel Rajakumar, beskriver MD det: "Vanligvis er klassisk pellagra definert av de 3 DS:. Dermatitt, diaré og demens" På 1930-tallet, viste Dr. Joseph Goldberger at pellagra ble forårsaket av ernæringsmessige mangel og mais var som regel den skyldige.

Dietter basert på mais eller cornmeal kan forårsake lysin og niacin mangler med mindre korn måltid er supplert med nøtter, fisk eller bønner eller kokt med alkalisk løsning av kalk for å frigjøre niacin, slik det gjøres ved utarbeidelse tortillas i Latin-Amerika.

Herpes

To aminosyrer, lysin og arginin, virker sammen for å bygge muskelvev og er lagret i det samme spesielle område i cellene. Imidlertid er arginin det eneste protein som brukes av kroppen når det skaper nye herpes virus celler. Når cellen lagringsområder er fulle av lysin, er arginin blokkert ut, og herpes viruset mangler byggesteinene for å formere seg.

Potensiell

Lysin viser også lovende resultater i behandling av smerter når det brukes alene eller sammen med anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller Advil.

Betraktninger

Noen leger anbefaler 10 gram lysin i døgnet under en herpes utbrudd. En så høy dose kan føre til kvalme, magekramper og diaré. Oppdeling av doseringen i løpet av dagen vil bidra til å minimalisere bivirkninger. Ikke ta lysin kosttilskudd med melk.

Gravide eller ammende kvinner eller personer som har høyt kolesterol eller hjertesykdom bør rådføre seg med helsepersonell før du tar lysin kosttilskudd.
Barn under to år bør ikke ta lysin kosttilskudd uten tilsyn av en barnelege. Meget store doser av lysin, kan 10 til 30 gram per dag øke toksisiteten av visse antibiotika, inkludert gentamicin, neomycin og streptomycin.

L-lysin og rynker

Lysin, eller L-lysin, er en essensiell aminosyre som kroppen ikke kan naturligvis foreta. I motsetning til aminosyrer, essensielle aminosyrer må innhentes fra kostholdet. Mangel på lysin i kostholdet kan føre til svake bein og dårlig kollagenproduksjonen.

Viktigheten av lysin

Lysin er nødvendig for utvikling hos barn. Hos voksne, hjelper det legemet absorbere kalsium, som brukes til å opprettholde balanse mellom nitrogen. Lysin hjelper også til å hindre forkjølelsessår forårsaket av herpes type 1 virus.

Rynke Dannelse

Kollagen er ansvarlig for sunn, ungdommelig hud. Rynker dannes når kollagenproduksjonen i kroppen er svært lav. Som lysin er nødvendig for fremstilling av kollagen, kan en diett fattig på lysin øke utvikling av rynker.

Matvarer med lysin

Lysin er funnet i en rekke mat kilder, men det er mest tallrike i fjærfe, hvetekim, meieriprodukter, fisk og belgfrukter. Lysin er også funnet i mange grønnsaker og planter, inkludert spinat og linser. Spise mat med lysin kan forsinke utbruddet av rynker.

Lysin kosttilskudd

Folk flest trenger ikke å ta et supplement fordi det finnes i så mange matvarer, men de som har hatt gjentatte episoder av herpes simplex infeksjon blir anbefalt å ta en lysin supplement.

Too Much Lysine

Selv om det ikke er så vanlig, kan ta for mye lysin føre til en økning av kolesterol, og kan også forårsake gallestein.

Er L-lysin Trygt?

Lysin, eller L-lysin, er en av de åtte essensielle aminosyrer, som er aminosyrer som ikke kan syntetiseres av kroppen og må leveres i dietten. Dette betyr at lysin ikke bare er sikre, men nødvendig.

Lysin

Aminosyrer er byggesteinene i proteiner, som letter funksjonene til en celle og er kodet av DNA. Mat kilder som rødt kjøtt, egg, fjærkre, soyabønner, vanlige bønner, torsk, ost og mange andre inneholder naturlig lysin, og kosttilskudd kan gi det også.

Betydning

Lysin er en viktig aminosyre i produksjonen av sener, brusk, bindevev og kollagen i benet.

Sikkerhet

Lysin er et trygt stoff med mindre du får i deg høye doser (mer enn 10 gram om dagen), som kan føre til kvalme, magekramper og diaré. Anbefalt dose er 500 mg to ganger daglig.

Nødvendighet

Uten lysin, kan helseproblemer som kalsium tap og osteoporose utvikle. Symptomene kan være tretthet, kvalme, svimmelhet, tap av appetitt, anemi, langsom vekst og reproduktive lidelser.

Fordeler

Lysin kan bidra til å forebygge osteoporose og behandle sår forårsaket av herpes. Fordi tilstander som depresjon, kroniske virusinfeksjoner, astma og lave nivåer av skjoldbruskkjertelhormoner er forbundet med ferdigproduserte nivåer av lysin, kan aminosyren en rolle i å bekjempe dem.

Hva er forskjellen i L-lysin og L-Tyrosin?

L-lysin og L-tyrosin er aminosyrer med distinkt forskjellige funksjoner i kroppen. Primært, øker lysin immunforsvaret mens tyrosin påvirker mental helse og hormonnivåer.

Lysin og Herpes

Selv hardnakket vedvarende herpes virus ofte svare på lysin, redusere smerte og lidelse som følger forkjølelsessår, helvetesild eller genital herpes.

Vev og Bones

Lysin bidrar til å gjenoppbygge og reparere vev etter skade eller operasjon, og det bidrar til å avverge osteoporose ved å bistå med opptaket av kalsium.

Tyrosin og hormoner

Tyrosin er byggesteinen av dopamin, et signalstoff ansvarlig for en persons ambisjoner og kjøring, mens omvendt skape en følelse av tilfredshet med måtehold. Denne aminosyren øker også kroppens tilførsel av adrenalin og thyreoideahormoner.

Tyrosin og Appetite

Mer dopamin betyr mindre appetitt. Ikke bare tyrosin undertrykke cravings for sukkerholdige matvarer, men ifølge velvære referansehåndboken "Healthy Healing", det hjelper også redusere kroppsfett.

Nonessential versus Essential

Tyrosin er å anse som en ikke-essensiell aminosyre, fordi kroppen kan gjøre det fra andre aminosyrer. Lysin er en essensiell aminosyre, som betyr at det må tilføres fra protein i dietten.