Digidexo.com

Kostholdsfaktorer som forårsaker Hypertensjon

Hypertensjon er en ganske vanlig og alvorlig problem. Med alle de faktorer som kan være involvert, fra det emosjonelle til de miljømessige belastninger som skyller folk i hverdagen, er det ikke rart at denne tilstanden, kjent som høyt blodtrykk, er like utbredt som det er. Imidlertid kan en av de viktigste medvirkende faktorer finnes ikke i tankene eller på arbeidsplassen, men i en persons kosthold.

Salt

Salt er et av de største, diett bidragsytere til hypertensjon. Salt, når de inntas i større mengder enn nødvendig, har blitt vist å stramme muskler og å herde samt innsnevre arteriene. Dette gjør det vanskeligere for blodet å passere gjennom, og dermed hjertet må arbeide hardere, noe som skaper høyt blodtrykk.

Kjøtt

Å spise kjøtt, særlig lese kjøtt, kan være en bidragsyter til hypertensjon. Kjøtt inneholder både animalske fettstoffer og salter i ganske store mengder, som er både dårlig for vener og arterier. Dette gjelder spesielt bearbeidet kjøtt, for eksempel som tjente på noen fast food-kjeder og supermarkeder. Kutte ned på alle varianter av kjøtt, hvis de gjør opp for mye av kostholdet ditt, kan hjelpe med hypertensjon.

Kolesterol

Kolesterol kan bygge seg opp inne arterier og forårsake blokkeringer. Dette er spesielt en risiko for de som allerede lider av høyt blodtrykk, og kan være dødelig. Men konsultere med en lege og spise visse typer matvarer som hele korn kan redusere risikoen og mengden av kolesterol i en persons vener og arterier.

Alternatives

Mens matvarer slik som kjøtt, hvitt sukker og salt er delvis skyldig for høyt blodtrykk, kan disse matvarene bli erstattet med sunnere alternativer. Gode ​​eksempler på disse er frisk frukt og grønnsaker, naturlige, hele korn og andre organiske matvarer.

Andre culprits

Hypertensjon, som enhver annen tilstand, kan bare delvis skylden på en persons kosthold. Det er ofte andre faktorer som må tas opp for en mer fullstendig gjenoppretting av høyt blodtrykk. Noen av disse inkluderer følelsesmessige faktorer, som for eksempel personlig stress eller arbeid stress, samt hvor ofte en person øvelser og hva slags trening hun utfører.