Digidexo.com

Hva er en Telfa Pad?

Hva er en Telfa Pad?


Hvis du får kuttet eller såret, er en av de første tingene du ønsker å gjøre stoppe blødningen. Den neste tingen du bør gjøre er å beskytte såret. Det er en av de tingene du kan bruke Telfa sterile pads for. Telfa pads er vanligvis i førstehjelpsutstyr for on-site, umiddelbar behandling såret.

Identifikasjon

Telfa består av et absorberende tynt sjikt av bomullsfibre, innelukket i en polyetylentereftalatfilm, som er et vanlig brukt termoplastisk polymer. Det er perforert og forseglet langs to kanter. Filmen er til for å hindre at Telfa dressing fester seg til såret. Imidlertid, på samme tid, tillater polstringen såret å sive inn i det, og dermed bremse blødning.

Bruksområder

Telfa polstringer og dressinger er best på lys sår eller for å beskytte tørkede sår. Disse inkluderer suturerte sår, overfladiske kutt og skrubbsår. Ifølge Dressings.org, kan Telfa polstring også brukes til å behandle mer alvorlige sår, men bare hvis støttet opp av et lag av medisinsk innpakning. Grunnen til dette er at plastfilmen. Selv om det gjør noen av såret ekskrementer å sive inn i bandasje, den har en lav absorpsjonsevne kapasitet og er ikke beregnet for dype, tunge-blødende sår.

Typer

Telfa kommer i to former: Telfa bandasjer, som vanligvis er individuelt pakket i papir kall poser, og Telfa dressinger. Telfa dressinger kan kveiles rundt et sår. Mens begge varianter er effektive for behandling av lette sår, kan Telfa dressing, som er beregnet for større sår, være mer tett og sikkert innpakket. Telfa må endres i henhold til alvorligheten av såret. For eksempel, for lette sår, kan det være nødvendig å endre etter flere dager. Men for store sår, kan padding må endres en gang om dagen eller mer.

Begrensninger

Selv om du kan bruke Telfa å behandle noen dypere sår, er det spesielt ikke ment for behandling av andre typer sår. Disse typer sår, ifølge Dressings.org, inkluderer leggsår. Leggsår avgir store mengder sårvæske, som kan føre til at Telfa polstring for å komme ut av stilling i slike væsker. Dette kan skape enda større problemer for skaden, for eksempel maserasjon og betennelse i området.