Digidexo.com

prostatitt og ryggsmerter

Definisjon av Prostatitt

Prostatitt er en sykdom i prostatakjertelen som vanligvis rammer unge og middelaldrende menn. Leger oppdage prostatitt bruker et symptom spørreskjema, digital endetarms eksamen, cystoskopi, urodynamiske tester og andre diagnostiske tester.

Betydning

Betennelse i prostata står for nesten 25 prosent av legekontoret besøk av unge og middelaldrende menn for urin og genital problemer, ifølge Medicine Net.

Typer

De fire typer prostatitt er akutt bakteriell prostatitt, kronisk bakteriell prostatitt, kronisk prostatitt / kronisk bekkensmerter og asymptomatiske inflammatorisk prostatitt.

Symptomer

Prostatitt symptomer er smerter og svie ved vannlating; magen, lysken og nedre ryggsmerter; og smertefull ejakulasjon.

Årsaker

Bakterier som normalt føre til akutt og kronisk bakteriell prostatitt, mens mulige årsaker til kronisk prostatitt / kronisk bekkensmerter inkludere infeksjon, psykologisk stress, og immunsystemet og nervesystemet lidelser. Det er ingen kjent årsak for asymptomatiske inflammatorisk prostatitt.

Forebygging

Avhengig av typen av prostatitt, kan en lege behandle tilstanden med antibiotika, alfablokkere, smertestillende midler og prostatisk massasje.

Ryggsmerter forårsaket av prostata

Ryggsmerter

Selv om de fleste tilfeller av ryggsmerter er direkte knyttet til en skade eller abnormitet til plater eller vertebrae av ryggraden, det er mulighet for at ubehaget du opplever er faktisk grunn til noen sak som involverer prostata. Dette er i stor grad på grunn av plasseringen av prostata og effekten det kan ha på nerver av ryggraden din når du opplever noen form for utvidelse av denne kjertelen.

Prostatitt

En mulig gjerningsmann av ryggsmerter er en tilstand som kalles prostatitt. Og avhengig av typen av prostatitis som påvirker helsen, kan prostatakjertelen begynner å lide av en betennelse. Denne utvidelsen ikke bare kan hindre urinrøret, forårsaker en endring i frekvens, konsistens og haster av vannlating, men det kan også øke trykket i bekkenet, spørre smerte å manifestere i korsryggen av ryggraden (også kjent som korsryggen ). Men for prostatitt å være årsaken til smerter i korsryggen, du mer enn sannsynlig opplever andre symptomer på tilstanden, for eksempel bekkensmerter og urin endringer.

Prostata infeksjon

En annen mulig årsak til ryggsmerter på grunn av prostata er en bakteriell infeksjon. Og mye som prostatitt, kan denne infeksjonen forårsake betennelse i prostata, øke trykket i bekkenet av kroppen din. Vanligvis utløser trykket noen grad av ubehag i bekkenet samt din perineum, som er området mellom pungen og anus, men det kan også diffuse opp i korsryggen.

Prostate Cancer

Prostatakreft, spesielt i senere stadier av sykdommen, kan være årsaken til ryggsmerter. I denne situasjonen er smerte slutt et resultat av en spinal kompresjon forårsaket av metastase av kreftceller. Hvis kreften utvikler seg inn i etapper III eller IV, unormale celler som er knyttet til sykdommen er ikke lenger inneholdt innenfor veggene i prostata. De kan begynne å invadere nærliggende vev, for eksempel ryggmargen, og forårsake dannelse av en ondartet vekst som legger press på nervene i ryggraden.

Prostatitt hos barn

Prostatitt i barn bare effekter gutter, siden det er en betennelse i prostatakjertelen. Prostata er en kjertel som er størrelsen og formen på en valnøtt, og omgir urinrøret. Ved puberteten begynner prostata å produsere sædvæske, som følger med sperm når en mannlig utløsning. Prostatitt kan påvirke yngre gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner, men størst risiko er når menn blir seksuelt aktiv, og kan bli utsatt for seksuelt overførbare infeksjoner.

Risikofaktorer

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den høyeste risikoen for unge menn når de blir seksuelt aktive, siden seksuelt overførbare infeksjoner og gonoré er en vesentlig årsak til prostatitt. Gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner kan også være i fare for tilstanden som urinrøret går gjennom prostatakjertelen. To former for prostatitt som ikke har noen kjente risikofaktorer er ikke-bakteriell prostatitt og prostatodynia.

Symptomer

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den primære symptom på prostatitt hos barn en dramatisk utbruddet av feber og frysninger. Unge gutter kan også føle ekstreme smerter i lysken mellom pungen og anus. Nedre ryggsmerter er svært vanlig, som er smerte og problemer med vannlating. Unge gutter med ikke-bakteriell prostatitt ofte oppleve en brennende følelse ved vannlating og kan også legge merke til små mengder blod i urinen.

Evaluering

Det finnes flere metoder for evaluering for prostatitt hos barn, ifølge Mass General Hospital for Children. Disse inkluderer en grundig undersøkelse av nedre del av magen og lysken for å utelukke andre tilstander med lignende symptomer. En urinprøve er også vanlig å se etter hvite blodlegemer, som er et tegn på infeksjon. I noen tilfeller kan en lege også gjennomføre en rektal prostata eksamen og kan massere prostata å stimulere prostata sekreter.

Behandlinger

Ifølge Mass General Hospital for Children, er standard behandling for prostatitt antibiotika. Vanligvis er antibiotika foreskrevet for å målrette bestemte årsaker og bakterier. For eksempel, hvis gonoré er identifisert som årsaksfaktor, da medisiner som er rettet mot denne typen infeksjon vil bli foreskrevet. Det finnes mange forskjellige typer antibiotika som kan være foreskrevet for å håndtere infeksjoner, inkludert men ikke begrenset til sulfa narkotika, cipro og ciklosporin. Ibuprofen eller smertestillende midler kan anvendes for å lindre smerte som er forbundet med denne tilstand. Noen leger anbefaler også at mannlige pasienter som lider av denne tilstanden regelmessig ejakulere.

Forebygging

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den beste forebygging for prostatitt bruk av kondomer for seksuelt aktive gutter. Ved hjelp av barrieremetoder hindrer overføring av seksuelt overførbare infeksjoner, som kan føre til prostatitt. En annen form for forebygging for gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner er nær konsultasjon og oppfølging når symptomer på en urinveisinfeksjon vises. I dette tilfellet, kan legen foreskriver en profylaktisk runde av antibiotika.

Cipro Behandling for Prostatitt

Cipro Behandling for Prostatitt


Prostatitt oppstår når prostata blir betent, noe som resulterer i en rekke symptomer som økt vannlatingsfrekvens og det haster, blodig urin, inkontinens, ryggsmerter, bekkensmerter, oppkast og lav grad av feber. Noen menn opplever ingen symptomer. Akutt prostatitt er ofte forårsaket av en bakteriell infeksjon som kan behandles med en rekke antibiotika, inkludert Ciprofloxacin (Cipro). Kronisk prostatitt er vanligvis ikke bakteriell; kan imidlertid lange kurs av antibiotika brukes til å utelukke en vedvarende infeksjon.

Cipro piller

Bakteriell prostatitt kan behandles hjemme med antibiotika. Oral Cipro er tilgjengelig i både navn merkevare og generiske former. Ifølge legens Desk Reference (PDR), den typiske dose for mild til moderat kronisk prostatitt er 500 mg oral Cipro hver 12. time i inntil 28 dager. Akutt pankreatitt er vanligvis behandles for en kortere varighet.

Ta antibiotika for hele beløpet av tid foreskrevet, selv om symptomene dine bedre eller forsvinne. Cipro, i likhet med alle medikamenter, kan forårsake en rekke bivirkninger. Se medisinen innsats for en komplett liste. Hvis du utvikler tegn til en allergisk eller overfølsomhetsreaksjon som elveblest, hevelse i ansiktet eller halsen, eller pustevansker oppsøke lege umiddelbart.

IV Cipro

I tilfeller der prostatitt er ikke svarer til oral Cipro eller hvor symptomene er alvorlige nok til å rettferdig aggressiv behandling, kan IV Cipro være foreskrevet. IV Cipro gis vanligvis på et sykehus eller poliklinikk. Ifølge PDR, er den typiske dosering av IV Cipro for kronisk prostatitt 400 mg hver 12. time i 28 dager.

Det er visse unike risiko forbundet med bruken av en hvilken som helst intravenøs medikament. Rødhet, ømhet og hevelse på IV stedet eller langs armen bør bringes umiddelbart til seg oppmerksomheten til en medisinsk faglig. Rapportere alltid eventuelle uvanlige eller plagsomme effektene du opplevd i løpet av behandlingen.

Resistent Prostatitt

Siden antibakterielle medikamenter ikke skriver prostata vev lett, kan noen infeksjon i prostata tilbake hvis antibiotika ikke er tatt for lenge nok. I tillegg er mange tilfeller av prostatitis ikke forårsaket av bakterielle infeksjoner, og vil derfor ikke reagere på antibiotikabehandling. Selv om ikke-bakteriell prostatitt er mer vanlig enn bakteriell prostatitt, de ikke-bakteriell prostatitt årsaker er fortsatt ukjent.

Prostata massasje og en teknikk for å slappe av muskelstrukturer kalt myofascial utgivelsen kan benyttes til å behandle motstandsdyktig prostatitt. Ofte er en kirurgisk prosedyre kjent som transuretral reseksjon av prostata, er den bare effektiv behandling for prostatitt som har motstått antibiotikabehandling.

Kronisk prostatitt Cures

Kronisk prostatitt Cures


Kronisk prostatitt er en frustrerende medisinsk lidelse fordi symptomene kan komme i veien for daglige fungering. Ifølge National Institutes of Health, påvirker kronisk prostatitt 35 prosent av menn over 50 år Heldigvis er dens årsaker kjent og det finnes flere effektive behandlinger som kan kurere det. Den beste kur for en bestemt pasient bestemmes av legen sin, basert på hans personlige situasjon.

Definisjon

Kronisk prostatitt er definert av National Institutes of Health som betennelse og hevelse i en manns prostata. Tilstanden utvikler seg langsomt, og symptomene fortsette i flere måneder. Denne tidsrammen er det som skiller den fra en akutt prostata lidelse.

Symptomer

Symptomer på kronisk prostatitt er ikke hyggelig, og de ofte kjøre lider av denne lidelsen for å finne en kur. Ifølge National Institutes of Health, de inkluderer en hyppig behov for å urinere, problemer med å starte den urinstrålen, en svak urinstrålen, inkontinens, blod i urinen og smertefull vannlating. Kronisk prostatitt kan også føre til en pågående lavgradig feber og ryggsmerter. Herding av tilstanden vanligvis lindrer disse symptomene.

Årsaker

Det er flere årsaker til kronisk prostatitt. Ifølge Mayo Clinic, vil behandlingen avhenge av årsaken til en bestemt sak. The National Institutes of Health identifiserer bakterielle infeksjoner som en vanlig trigger for kronisk prostatitt. Men det kan også være forårsaket av analt samleie uten kondom, en skade i perineum området eller drikke alkohol overdrevet.

Cures

Når kronisk prostatitt er forårsaket av en bakteriell infeksjon, National Institutes of Health sier at det kan noen ganger kureres med en 6- til 12-ukers kurs av antibiotika. Hvis tilstanden er spesielt sta, kan medisiner må tas for en lengre periode. Trimetoprim-sulfametoksazol og ciprofloksacin er de to mest brukte narkotika.

Hvis tilstanden holder gjentakende, kirurgi kan være nødvendig for en permanent kur. Prosedyren, transuretral reseksjon av prostata, ikke gjøres vanligvis til yngre menn, fordi det kan føre til inkontinens og impotens.

Advarsel

Menn som mistenker at de kan ha kronisk prostatitt bør søke medisinsk behandling så snart som mulig. Dersom det utvikler seg til et punkt hvor urinstrømmen er sterkt begrenset, kan bli beholdt urin og nyreskader kan oppstå. The National Institutes of Health advarer om at kronisk prostatitt kan være vanskelig å behandle med hell fordi antibiotika ikke alltid komme inn i prostatavevet godt nok for en komplett kur.

Robaxin prostatitt behandling

Robaxin prostatitt behandling


Prostatitt er en betennelse i prostatakjertelen og er vanligvis behandles med medisiner som antibiotika, muskelavslappende og betennelsesdempende legemidler. Robaxin er et muskelavslappende medisiner foreskrevet for å lindre smerter forårsaket av prostatitt.

Administrasjon

Ta foreskrevet dose Robaxin gjennom munnen med eller uten mat. Alkohol kan forsterke døsighet effekten av denne medisinen, og bør unngås mens du tar Robaxin. Du bør ikke utføre aktiviteter som krever oppmerksomhet, for eksempel kjøring, før du vet hvordan denne medisinen vil påvirke deg.

Side Effects

Bivirkninger av Robaxin inkluderer døsighet, svimmelhet, mageproblemer, tåkesyn og feber. Ta kontakt med din lege hvis bivirkningene av Robaxin bli belastende.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Robaxin inkluderer en alvorlig utslett og kløe. Hvis du opplever noen bivirkninger fra Robaxin straks kontakte legen din eller, hvis bivirkningene er alvorlige, må du søke legehjelp.

Betraktninger

Hvis du tar Robaxin og smerten forbundet med prostatitt er ikke lettet eller øker kontakt din lege. Prostatitt kan forårsake smerte mellom pungen og endetarmen, samt testiklene og ryggsmerter.

Komplementære behandlinger

En lege kan foreslå flere måter å lindre muskelkramper eller spasmer, for eksempel sitz bad og selv-massasje av området mellom pungen og endetarmen. En sitz bad er et varmt vannbad som dekker baken.

Prostatitt Hjem Behandling

Prostatitt er medisinsk definert som en betennelse i prostatakjertelen, som finnes like under urinblæren. Prostatitt er forårsaket av svelling av denne kjertel, som kan hemme strømmen av urin fra blæren gjennom urinrøret. Behandling anfall av prostatitt hjemme er ideelt for dem som opplever hyppige bakterielle infeksjoner, men enhver sak som ikke er løst innen to til tre dager bør tas opp av en kvalifisert lege.

Symptomkontroll

Lindring av smerte er vanligvis øverst på hodet av de fleste menn som lider av et anfall av prostatitt. Ta et varmt bad kan bidra til å gi noen lettelse. Reseptfrie smertestillende som for eksempel paracetamol eller et NSAID (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler) som aspirin eller ibuprofen kan også gi en viss lettelse.

Diet

Velg mat med høyt fiber som grønnsaker og grove korn brød når de opplever et anfall av prostatitt å gjøre eliminering lettere på deg. Hold deg hydrert og drikk rikelig med vann. Noen finner lindring ved å drikke tranebærjuice også.

Herbal behandlinger

Mange enkeltpersoner dra nytte av urte behandlinger som for eksempel bruk av så Palmetto og bee pollen ekstrakt, goldenseal og lykopen. Slike urter kan finnes i kapsel eller pille form på lokale narkotika eller naturlig helsekostbutikker og bør tas i henhold til instruksjonene på flasken. Snakk med legen din om urte kosttilskudd, spesielt hvis du er på andre legemidler, siden interaksjoner kan forekomme.

Prostatitt Relief

Prostatitt er det vanlige navnet for en gruppe av lidelser som påvirker prostatakjertelen, den lille, valnøtt-formet kjertel som omgir urinrøret og sitter under blæren. The National Institutes of Health deler prostatitt inn i fire kategorier basert på deres symptomer, årsak og forløp av sykdommen. Behandling og vellykket lindring er basert på hvilken kategori av prostatitt har blitt diagnostisert og kan inkludere foreskrevet medisiner og naturpreparater.

Typer Prostatitt og deres symptomer

Alle fire typer prostatitt deler felles symptomer som smerte mens urinering; smerter i nedre del av ryggen, lysken, magen, og perineum (området mellom penis og endetarm); hyppig vannlating og det presserende behov for å urinere; og smertefulle utløsninger. Riktig diagnose er basert på typespesifikke symptomer som er representert, og gjennom en rekke tester, for eksempel en urin og sæd test, digital endetarms eksamen og cystoskopi.

Av de fire typer av prostatitt, er akutt bakteriell prostatitt forårsaket av en infeksjon. Symptomer etterligne de som finnes i en forkjølelse eller influensa, som feber, frysninger, kvalme og oppkast.

Kronisk bakteriell prostatitt er lik akutt bakteriell prostatitt. Den primære symptomet er hyppige urinveisinfeksjoner, mens vanlige symptomer kan presentere som mild, alvorlig eller ikke i det hele tatt.

Kronisk prostatitt er ansett som kronisk dersom symptomene varer mer enn tre måneder.

Asymptomatisk inflammatorisk prostatitt presenterer med ingen symptomer og er vanligvis oppdaget bare ved en tilfeldighet under en rutinemessig fysisk undersøkelse.

Behandling for akutt og kronisk bakteriell prostatitt

Gitt at årsaken til akutt og bakteriell prostatitt er en bakteriell infeksjon, behandling er tildelingen av antibiotika som Bactrim, Cotrim og Levaquin. Disse kan tas oralt eller, i tilfelle av mer alvorlige symptomer, gjennom injeksjoner, og i løpet av behandlingen varer vanligvis to til fire uker.

For kronisk bakteriell prostatitt, antibiotika er fortsatt brukes. Imidlertid, vil i løpet av behandlingen mest sannsynlig være lengre, og en annen kurs kan være nødvendig ved gjennomføring hvis infeksjonen returnerer.

Behandling for kronisk prostatitt

Gitt mangelen på en bestemt årsak, er vanskeligere å behandle enn bakteriell prostatitt kronisk prostatitt og kronisk bekkensmerter. Som sådan, er det en rekke metoder som å behandle symptomene og til slutt gi lindring.

Mens standard medisiner som ikke-steroide anti-inflammatoriske (aspirin eller ibuprofen) anbefales å bidra til å gi mindre lindring av smerte og ubehag, bør bruken brukes under veiledning av en lege på grunn av muligheten for bivirkninger som magesmerter , intestinal blødning og magesår.

Alfablokkere som Uroxatral og Cardura brukes ofte, siden de fungerer ved å slappe av blæren nakke og muskelfibre funnet hvor blæren blir med prostata. Dette kan gi lindring av noen av symptomene forbundet med vannlating, skjønt noen vanlige bivirkninger inkluderer hodepine og en reduksjon i blodtrykket.

En annen metode for behandling, og eventuelt en mindre tilbøyelig til å bli brukt av de fleste menn, prostata er massasje. Selv trygge, MayoClinic.com sier at ekspertene er uenige om effektiviteten av denne formen for behandling.

Hjem og Alternativ Behandling

Ikke ment å være en kur, er det en rekke av hjemme-baserte og alternative behandlinger som kan brukes for å lindre smerte og ubehag forbundet med prostatitt. Disse inkluderer soaking i et varmt bad, unngå krydret mat, alkohol og koffein, og sitter på en myk pute eller pute.

To former for alternativ behandling inkluderer biofeedback og akupunktur. Biofeedback er der en lege kroker en maskin til pasienten som brukes til å måle kroppsfunksjon. Gjennom denne legen og pasienten kan se hvilke konkrete handlinger kan forverre smerten og ta riktige tiltak.

Akupunktur er en form av kinesisk medisin som omfatter innsetting av små nåler inn i huden for å kontrollere smerte. Ifølge Acufinder.com, har en rekke studier av effekten av akupunktur i behandling av prostatitt symptomer, som alle har vist det å være en effektiv og egnet komplementær behandling.

UrologyChannel.com lister opp en rekke kosttilskudd som kan tas for å lindre betennelser eller fungere som støtte til andre medisiner. Disse inkluderer bromelain (anti-inflammatoriske egenskaper), vitamin C og E, selen (en antioksidant), og linfrø måltid. En sterkt anbefalt supplement er sink, som ikke bare bidrar til å hindre infeksjon, men er også konsentreres og utgitt av prostata.

Behandling for Prostatitt

Prostatitt er en gruppe av sykdommer som påvirker prostata, en liten organ som er en del av det mannlige forplantningssystemet. Vanlige symptomer på prostatitt inkluderer brennende eller smertefull vannlating, problemer med vannlating, det presserende behov for å urinere, hyppig natta vannlating, bekkensmerter og smertefulle utløsninger. Tilstanden kan være vanskelig å diagnostisere fordi menn ofte opplever ulike symptomer og symptomene kan forveksles med en annen medisinsk tilstand. Prostatitt er mer vanlig hos yngre og middelaldrende menn.

Antibiotika

Når prostatitt er resultatet av en bakteriell infeksjon, er antibiotika som vanligvis brukes som behandling. Et typisk forløp av antibiotika er to til fire uker, og det er viktig å ta alle de foreskrevne medisiner, selv etter at symptomene forsvinner. I alvorlige tilfeller kan menn trenger å bli tatt opp til sykehuset for å motta injisert eller intravenøs antibiotika. Etter å ha blitt utskrevet, vil en full løpet av oral antibiotika vanligvis foreskrevet for bruk i hjemmet.

Alfablokkere

Alfablokkere er en annen type medikament som brukes til behandling av prostatitt, typisk kronisk prostatitt eller kronisk bekkensmerte forårsaket av prostata problem. Alfablokkere slappe av blærehalsen og musklene som forbinder blæren til prostata. Ofte foreskrevet alfablokkere inkluderer alfuzosin (merkenavn Uroxatral) og doxazosin (merkenavn Cardura). Alfablokkere kan bidra til å lindre plagsomme symptomer på kronisk prostatitt som smertefull vannlating eller svie ved vannlating.

Prostata Massasje

Noen menn med kronisk prostatitt vil dra nytte av prostata massasje for å lindre noen av de plagsomme symptomer på tilstanden. En prostata massasje utføres av lege eller annen helsearbeider og ligner på en endetarms eksamen. Legen vil sette inn en hansker, smurt finger inn i endetarmen for å massere prostata, gir noen lindring fra tilstanden.

Smertestillende midler

Menn med prostatitt kan oppleve noen lettelse fra tilstanden bare ved å ta vanlige smertestillende midler som ibuprofen eller acetylsalisylsyre. I noen tilfeller kan legen være i stand til å foreskrive en sterkere smertestillende. Når du tar over-the-counter smertestillende, sørg for å diskutere dosen med legen din for å bidra til å forhindre farlige bivirkninger av overforbruk, inkludert intestinal blødning, magesmerter og leverproblemer.

Den beste behandlingen for prostatitt

Den beste behandlingen for prostatitt er egentlig avhengig av type prostatitt som påvirker deg og din helse. Mens mange menn utvikler en form for denne tilstanden fra bakterier, kan de også lider av prostatitis som et resultat av en immunforstyrrelse, en nerveforstyrrelse, stress og trauma bare direkte i prostata. På grunn av kompleksiteten i sykdommen, må du kanskje prøve en rekke behandlinger for å skjelne som er best for deg, så ta kontakt med din fastlege for en riktig diagnose av tilstanden din.

Antibiotika

Med hvilken som helst type av prostatitis som er forårsaket av en bakteriell infeksjon, den beste form for behandling i siste instans avhengig av antibiotika. Hvis urin backflows inn i vevet av prostata, kan eventuelle bakterier som finnes i fluidet forårsake en infeksjon. Dette kan skape en uregelmessighet i prostatakjertelen, spørre det å bli øm og betent. Når dette skjer, vil du ofte oppleve smerte og ubehag i bekkenet og underlivet så vel som på urinering. For å motvirke disse symptomene og årsaken til infeksjon, en kurs av antibiotika, gitt over en periode på noen steder mellom 3 og 4 uker, er vanligvis ganske effektive.

Allopurinol

En annen form for behandling som har vist seg effektive, nemlig når årsaken til prostatitt er ukjent, er med et medikament som kalles allopurinol, en xantinoksidase hemmer. Hva dette betyr medikament i kroppen er å redusere mengden av urinsyre utskilt fra nyrene. Grunnen til at det kan være effektiv i behandling av denne tilstanden er at det finnes bevis på at menn som lider av ikke-bakteriell prostatitt faktisk har høyere nivåer av urinsyre i sin prostata, muligens knytte denne sekresjon til uorden. Ved å minske mengden av urinsyre i prostata, er det antatt at du vil oppleve en reduksjon i betennelse og smerter.

Massasje

Med kroniske former for prostatitt ikke forårsaket av bakterier, har en serie av prostata massasjebehandlinger også funnet noen suksess. I denne prosedyren, er prostatakjertelen manuelt massert av en lege for å redusere betennelser og eventuell tilhørende smerter. Selv om dette kan være den beste behandling for noen menn med tilstanden, vil det ikke fungere for alle, så snakk med legen din om muligheten for prostata massasje.

Thermo

Du kan også oppleve lindring fra din tilstand gjennom bruk av thermo. Ofte referert til som mikrobølge transuretral thermo, eller bare TUMT, er et kateter satt direkte inn i blæren, og en ledning kan så bli ledet til å avgi mikrobølger til varme og ødelegge enhver sykt eller skadet vev som kan være årsaken til tilstanden.

Egenomsorg

Det er også mulig at den beste form for behandling for prostatitt, særlig i mindre alvorlige tilfeller av tilstanden, er selv forsiktighet. Hva denne tilnærmingen til behandling innebærer er bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og "sitz" bad sammen med unngåelse av visse stoffer som forverrer tilstanden, slik som koffein og alkohol.

Prostatitt Diagnose

Prostatitt Diagnose


Prostatitt er et vidt begrep som brukes for en gruppe av symptomer knyttet til prostata. Når du har prostatitt, vil du oppleve symptomer på smertefulle og vanskeligheter med vannlating, smerter i lysken og betennelse i prostata. Noen tilfeller av prostatitt er tilskrevet bakterielle infeksjoner. Ifølge Mayo Clinic, opp til 10 prosent av prostatitt tilfeller har bakterielle årsaker. For å diagnostisere tilstanden, kan legen gi mange tester for å utelukke andre tilstander.

Questionanaire

Ifølge Mayo Clinic, er det et spørreskjema kalt National Institutes of Health kronisk prostatitt Symptomer Index som kan gis til deg å fylle ut. Spørreskjemaet bestemmer hvor ofte du opplever smerte, ubehag, og smertefull vannlating, og hvordan disse symptomene påvirker din over alle velvære. Jo høyere du scorer på spørreskjemaet, jo mer sannsynlig at du lider av prostatitt.

DRE

En DRE er en digital endetarms eksamen. Ifølge Urologi Channel, denne type eksamen sjekker for betennelse i prostata og om det er øm å ta på. Legen din vil sette inn en hansker, smurt finger inn i deg rektum for å føle overflaten av prostata. Legen din vil også bestemme størrelsen og formen på prostata for å se etter noe unormalt.

Urin / Semen Test

Din lege vil be om prøver av urin og sæd for å se etter leukocytter (hvite blodlegemer). Leukocytter er et viktig aspekt i kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. Hvis du har en høy andel av leukocytter i urin eller sæd, betyr dette at en infeksjon er til stede. Et høyt antall leukocytter assosiert med enten urin eller sæd prøven er en god indikator for prostatitt.

Cystoskopi

En cystoscope er et veldig fint instrument som er plassert inn i urinrøret og deretter inn i blæren. På slutten av cystoscope er en lett og en svært liten forstørrelseslinse eller et kamera. En cystoskopi kan utføres for å sjekke for eventuelle misdannelser eller andre mulige medisinske tilstander, som kreft, som kan forårsake dine symptomer.

Behandlinger

Når du har blitt diagnostisert med prostatitt, er det ulike metoder for å hjelpe deg å takle din tilstand. Ifølge Mayo Clinic, kan alfablokkere slik som alfuzosin bli gitt for å hjelpe leksjonssmertefulle symptomer assosiert med vannlating. Ibuprofen eller Motrin kan bidra til å lette smerter symptomer. Soaking i et varmt bad og sitter på en myk pute kan også leksjon smerte symptomer. Unngå alkohol, koffein, eller krydret mat, da dette kan forverre tilstanden din.

Kronisk prostatitt uten infeksjon

Prostatitt er en tilstand som oppstår når prostata blir betent eller hovne. Det regnes som en kronisk tilstand når symptomene vare i flere uker. Selv om en gang antatt å være et resultat av en bakteriell infeksjon, kan kronisk prostatitt oppstå av forskjellige grunner. Det er tre typer av kronisk prostatitt: bakteriell, ikke-bakteriell og prostadynia (symptomer, men ingen betennelse). Kronisk prostatitt uten en bakteriell infeksjon er også kalt inflammatorisk kronisk bekkensmertesyndrom.

Årsaker

Årsakene til kronisk prostatitt som utvikler uten at en infeksjon er vanskelig å forstå. Mangelen av bakterier i en urinprøve indikerer det er ikke en bakteriell infeksjon, men tilstedeværelsen av hvite blodlegemer kan fortsatt indikerer at en infeksjon er til stede (dette er ikke veldig vanlig). Ifølge ChronicProstatitis.org, en mulig årsak til kronisk inflammatorisk bekkensmerte syndrom er utett prostata syndrom, som oppstår når barrieren av prostata som forhindrer potensielt skadelige materialer i urin fra å bryte gjennom skades eller brytes ned. En annen mulig årsak er problemer med nervesystemet.

Symptomer

Symptomer på inflammatorisk kronisk bekkensmerte syndrom er lik de som er forbundet med kronisk bakteriell prostatitt. Det vil være smerte mens urinering, resultatet av hoven prostata legger press på urinrøret, som ofte er ledsaget av en brennende følelse under og etter vannlating. Andre mulige symptomer inkluderer problemer med vannlating; smerter i området av bekkenet som over penis, i ryggen, under kjønnsorganer og i området av endetarmen; en konsekvent "full" følelse i blæren; hyppig vannlating; og smerter under og etter orgasme.

Behandling

Selv om det ikke er vanlig brukt, kan antibiotika være bruk for ikke-bakteriell kronisk prostatitt, skjønt dette sjelden tjener som en kur-tatt. Andre mulige medisiner inkluderer alfablokkere, som virker avslappende på prostata muskler og kan potensielt lindre symptomer som hyppig behov for å urinere - eksempler er tamsulosin og terazosin. Hyppig utløsning, som er smertefullt, kan redusere mengden av blokkering og lindre smerte i det lange løp. Dessverre er den type behandling som er mest effektive forskjellig for alle - årsakene til ikke-bakteriell kronisk prostatitt kan være vanskelig å fastslå. Du bør snakke med legen din om de beste mulige behandlingsmetoder.

Kirurgi

I noen tilfeller kan kirurgi utføres. En transuretral reseksjon av prostata, som innebærer delvis eller fullstendig fjerning av prostatakjertelen, er et alternativ hvis konvensjonelle behandlinger mislykkes å gi lindring. Det er vanligvis henvist til eldre menn med tilstanden, da det kan føre til retrograd ejakulasjon, som oppstår når sæden kommer inn i blæren under utløsning. Dette kan føre til impotens, sterilitet og inkontinens. Hvis svellingen er for stor til å tillate riktig tømming av blæren, kan en suprapubic kateter anvendes. Dette innebærer et rør som er lagt inn i blæren gjennom magen for å tømme urin (Resources).

Komplikasjoner og prognose

Selv om det ikke er svært vanlig, i besittelse av en sterkt forstørret prostata potensial til å hindre at urinen strømmer på riktig måte gjennom urinrøret. Dette kan føre til oppbevaring av urin, noe som kan føre til skade på nyrene. Hvis du mistenker at dette skjer, bør du kontakte lege umiddelbart. Selv om forårsaket av en bakteriell infeksjon, kronisk prostatitt vanskelig å kurere. Tilstanden vanligvis oppstår på nytt, og finne riktig behandling som fungerer for deg kan virke som en uoverkommelig oppgave.

Hva gjør Prostatitt Feel Like?

Hva gjør Prostatitt Feel Like?


Prostatitt er en sykdom som fører til en manns prostata å bli betent. Denne sykdommen kan har ingen symptomer eller det kan føre til ubehagelige symptomer som kan gjentas. En pasientens individuelle symptomer bør diskuteres med lege.

Vanlige symptomer

Prostatitt inkluderer ofte smerter i kjønnsorganer og bekken-området, vannlating problemer og vanskeligheter med ejakulasjon, ifølge Mayo Clinic. Urinering kan bli smertefullt, hyppigere og nølende.

Akutt bakteriell prostatitt

Personer med akutt bakteriell prostatitt kan oppleve kvalme, oppkast eller feber på grunn av en plutselig infeksjon.

Kronisk prostatitt

Menn med kronisk prostatitt kan utvikle tilbakevendende urinveisinfeksjoner som veksler med perioder med lite eller ingen symptomer på prostatitt.

Asymptomatiske inflammatorisk prostatitt

Prostatitt kan forekomme uten symptomer eller tegn og kan bare oppdages gjennom en undersøkelse for en annen medisinsk tilstand.

Testing

En lege kan utføre en digital undersøkelse i hvilken setter han sin behanskede fingeren inn i en pasients rektum og føles overflaten av prostata for å identifisere betennelse eller utvidelse. Urin og semen testing kan brukes til å finne bakterier og andre celler som er til stede i prostatitt tilfeller.

Tegn og symptomer på akutt prostatitt

Prostatitt er en betennelse i prostatakjertelen hos menn. Det er både kroniske og akutte former av prostatitt, men den akutte formen er nesten alltid forårsaket av en bakteriell infeksjon, i henhold til National Institutes of Health. Dette kan føre til smerter og andre problemer i bekken-området, så vel som andre generelle tegn og symptomer på infeksjon.

Pain

Prostatitt kan gi smerter i flere områder av øvre og nedre midsection. Disse inkluderer magesmerter, vanligvis på høyre side av magen, smerter i korsryggen og perineum smerte. Sykdommen kan også forårsake smerter i testiklene, smerte mens ejaculating og smerter ved vannlating og avføring.

Urin Symptomer

I tillegg til smerte mens urinering, kan akutt prostatitt forårsake andre symptomer urin-relatert. Du kan oppleve problemer med vannlating, redusert urinstråle, økt urin haster og urinretensjon. Fordi akutt prostatitt er sannsynligvis forårsaket av en infeksjon, kan du oppleve en brennende følelse mens urinering, illeluktende urin og blod i urin og sæd.

Infeksjon symptomer

Siden akutt prostatitt er mest sannsynlig forårsaket av en infeksjon, kan du oppleve andre symptomer relatert til å ha en infeksjon. Disse inkluderer feber, frysninger, hovne lymfeknuter (spesielt i lysken), kvalme, oppkast og en generell følelse av sykdom.

Prostatitt Vs. BPH

Den prostatakjertelen er en valnøtt-størrelse organ som omgir urinrøret og blærehalsen. Det er ansvarlig for produksjonen av sædvæsken. Prostatitt og benign prostatahyperplasi (BPH) er to forskjellige sykdommer i denne kjertelen.

Fakta

Prostatitt er en betennelse relatert til bakteriell infeksjon. BPH er en forstørrelse av prostata forårsaket av en økning i antallet av prostataceller.

Typer

Det finnes fire typer prostatitt: kronisk, akutt bakteriell, kronisk bakteriell og asymptomatisk provoserende. Det er to typer av BPH relatert utvidelse: vekst rundt urinrøret og vekst inn i urinrøret og blærehalsen.

Identifikasjon

Prostatitt og BPH kan både føre til urinveisinfeksjon, og problemer med å tømme blæren, men prostatitt kan også føre til frysninger, feber og smerter i kjønnsorganene og nedre del av ryggen. Riktig identifisering av lidelser krever vanligvis en grundig medisinsk undersøkelse.

Behandlinger

Prostatitt er behandlet med antimikrobielle medisiner, kirurgi og medisiner som kalles alfablokkere, som slapp prostata muskelvev. BPH er også behandlet med alfablokkere, så vel som andre medisiner, kirurgi og kirurgiske teknikker for å krympe prostatavev.

Advarsel

Akutt bakteriell prostatitt er en potensielt livstruende tilstand som krever rask diagnose og behandling.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Ryggsmerter er vanlig hos voksne, men barn blir sett av leger oftere klaget over ryggsmerter. Problemer med ryggraden som skoliose kan føre til ryggsmerter. Medisinske tilstander som ikke er relatert til ryggraden som nyreproblemer kan også være årsaken til et barns ryggsmerter. Noen smerter kan ha blitt forårsaket på grunn av skader fra sport eller traumer. Det er viktig å finne årsaken til et barns ryggsmerter slik behandling kan starte.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

•  Se en pediatrisk ortopedisk spesialist. En spesialist vil gjøre en fysisk undersøkelse for å se etter strukturelle unormalt i justeringen av ryggraden. En medisinsk historie vil også bli tatt. Legen vil sjekke ditt barns holdning og utføre tester for å sjekke for skader på nerver i ryggen.

2 Se symptomer. Ryggsmerter kan være ledsaget av andre problemer som for eksempel endringer i holdning eller smerter i nakke og skuldre. Be barnet ditt å beskrive smerten. Spørre om det er en brennende eller stikkende smerter. Husker når smertene startet, og avgjøre om det blir verre.

Spot alvorlige medisinske tilstander. Visse medisinske tilstander som svulster kan føre til ryggsmerter. Selv om de ikke kan være vanlig er det viktig å utelukke alvorlige problemer. Finn ut om barnet hadde feber eller problemer med å gå. Andre symptomer å være klar over er nummenhet i ben eller problemer med å kontrollere tarmer eller blæren.

har de nødvendige testene. Barnets lege vil trolig bestille en rekke røntgenbilder og muligens et bein scan. En CT-skanning eller MR kan også bestilles for mer detaljert informasjon. Barnets lege kan bestemme blod arbeid er nødvendig for å utelukke en infeksjon. Snakk med barnet ditt, og forklare hvilke tester eller prosedyrer han blir nødt til å bidra til å lindre frykten.

Finn ut om ditt barns ryggsekken er for tung. Mange barn har problemer med ryggen på grunn bære en ryggsekk som er for tung. Look for holdning endrer seg når barnet ditt går med ryggsekk. Avrundede skuldre og smerter i nakken er også symptomer et barns ryggsekk kan være for tung.

Alternativ behandling for Prostatitt

Prostatitt er en sykdom som rammer prostatakjertelen, noe som bidrar til å produsere sæd. Vanlige symptomer inkluderer urin dysfunksjon og generell smerte i lysken og etter vannlating. Ifølge Mayo Clinic, er det ingen klar årsak for sykdommen, men i visse tilfeller en bakteriell infeksjon er årsaken. I noen tilfeller er prostatitt behandles med antibiotika, men det finnes alternative behandlinger tilgjengelig i tillegg.

Biofeedback

Biofeedback fungerer ved å trene kroppen til å kontrollere sin naturlige respons. Ifølge Mayo Clinic, har noen studier vist at biofeedback kan bidra til å kontrollere smertene forbundet med prostatitt. Terapien fungerer ved hjelp av overvåkingsutstyr som viser hvordan kroppen reagerer på smerte og andre stimuli. Arbeide med en biofeedback spesialist, vil du lære visse teknikker, for eksempel dyp avslapning, som vil hjelpe deg å kontrollere svarene som kan bidra til å lette symptomer på sykdommen.

Akupunktur

Akupunktur er kinesisk medisinsk terapi som mener at smerte oppstår når visse energikanalene er blokkert. Ved å sette inn hår-tynne nåler inn i kroppen for å oppheve blokkeringen av disse banene, er smerten reduseres. Ifølge Mayo Clinic, men noen studier tyder på at akupunktur kan hjelpe med prostatitt. For akupunktur for å være effektive, må du gå for flere økter i mange uker. Imidlertid rapporterte studiene at mennesker med tilstanden følte mindre smerte og la merke til en økning i urin funksjon etter under akupunktur.

Hjem Rettsmidler

Det er noen rettsmidler som du kan gjøre selv hjemme som vil hjelpe lindre smerten av prostatitt. Soaking i et varmt bad med Epsom salter kan hjelpe lindre lyskesmerter og hjelpe deg å slappe av. Hvis du har prostatitt, bør du unngå å drikke alkohol og koffein, siden de er vanndrivende og vil påvirke urin problemer. Du bør også unngå mat som er krydret eller surt siden de kan bidra til urin smerte og svie. Du bør også unngå å sykle en sykkel mens du har symptomer siden trykket på prostata vil bare forverre dem.

Tegn og symptomer på kronisk ikke-bakteriell prostatitt

Prostatitt er en smertefull tilstand som rammer prostata, en liten kjertel mellom blæren og endetarmen som omgir urinrøret. Det er fire former for prostatitt: kronisk prostatitt, akutt og kronisk bakteriell prostatitt, og asymptomatiske inflammatorisk prostatitt. Kronisk prostatitt er den vanligste formen av tilstanden. Å diagnostisere prostatitt, vil en lege setter inn en finger inn i endetarmen og palpere prostata for å se etter hevelse eller ømhet. For prostatitt skal fastsettes som kronisk, må andre mulige årsaker til urin symptomer utelukkes.

Urin Symptomer

Menn med kronisk prostatitt ikke forårsaket av en bakteriell infeksjon kan oppleve smerte eller brennende mens urinering. Hyppig vannlating om natten er også vanlig som er et presserende behov for å urinere, ifølge Mayo Clinic. Noen menn kan også ha problemer med vannlating, for eksempel dribling eller nølende.

Pain

Kronisk ikke-bakteriell prostatitt kan også gi smerter i nedre del av magen eller nedre del av ryggen, ifølge National Prostatitt Foundation. Smerten er ofte vedvarende og kan også være en indikasjon på en blære infeksjon, som er mer vanlig hos menn med kronisk prostatitt.

Seksuelle Symptomer

Menn med kronisk prostatitt kan oppleve seksuelle symptomer på tilstanden, inkludert smertefulle ereksjoner og smerte mens ejaculating. Det kan også være smerter eller ubehag i og rundt penis, testikler og perineum.

Intraprostatic behandling for kronisk prostatitt

Kronisk prostatitt er en medisinsk tilstand som forårsaker hevelse og betennelse i en manns prostata. Pasienter med kronisk prostatitt kan oppleve symptomer som utvikler seg langsomt og fortsette i en lengre tidsperiode. Leger kan bruke intraprostatic behandlingene for denne sykdommen, inkluderer transuretral reseksjon av en pasients prostata hvis mindre invasive behandlingsformer er ikke effektive.

Kronisk prostatitt

Menn med kronisk prostatitt kan oppleve nøling i vannlating, redusert urinstrøm volum og en økt frekvens av urinering. Svie eller smerter ved vannlating, blodig urin og urininkontinens kan oppstå med denne tilstanden. Kronisk prostatitt har flere årsaker, blant annet bakterielle infeksjoner, soppinfeksjoner og urin backup inn i prostatakjertelen. Menn over 30 år, pasienter med skader i området mellom anus og pungen og menn som drikker store mengder av alkoholholdige drikkevarer har en økt risiko for å utvikle kronisk prostatitt.

Transuretral reseksjon

Leger kan anbefale en intraprostatic behandlingsmetode som transurethral reseksjon av prostata, eller TURP, for menn med kronisk prostatitt. En kirurg setter inn et tynt smalt verktøy slik som en cystoscope gjennom urinrøret og inn i prostatakjertelen. Et spesielt verktøy i cystoscope fjerner en del av prostata med en elektrisk strøm. Kirurgen fjerner flere stykker av prostata for å redusere betennelse i kjertelen.

Transurethral reseksjon Risks

Transurethral reseksjon av en manns prostata har flere potensielle risikoer inkludert infertilitet, erektil dysfunksjon og urininkontinens. Retrograd ejakulasjon kan oppstå etter en TURP prosedyre og forårsake sæd å passere inn i en manns blære i stedet for gjennom urinrøret. Det kirurgiske inngrepet medfører risiko felles for andre typer kirurgi, inkludert infeksjon, blodtap og pustevansker. Pasientene får narkose eller spinalbedøvelse under en TURP prosedyre og kan oppleve en reaksjon på anestesi.

Andre behandlinger

Leger kan forskrive antibiotika til mennesker med kronisk bakteriell prostatitt. En lege kan behandle denne tilstanden med prostatamassasje, en form for terapi hvor legen masserer prostata gjennom anus med en smurt hansker finger. Pasienter kan få varmebehandling med en mikrobølgeovn enhet som behandler prostatakjertelen. Pasienter med begrenset urin flyt kan kreve et suprapubisk kateter som festes til blæren gjennom magen.

Prostatitt Testing

Leger gjennomføre en fysisk undersøkelse for å hjelpe dem med å diagnostisere kronisk prostatitt, og de ser etter tegn som for eksempel urinrøret utflod, prostataforstørrelse og forstørrede lymfeknuter i lysken. Leger samle urinprøver og sende dem et laboratorium for urin analyse. Leger kan også teste en manns sæd og prostata sekreter. Pasienter kan gjennomgå en prostataspesifikt antigen blodprøve og en ultralyd av prostata området for å identifisere årsakene til kronisk prostatitt symptomer.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter


Amerikanerne bruker ca $ 50 milliard hvert år på behandlinger for smerter i korsryggen, inkludert smerte som oppstår på sidene av ryggen, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Smerter i sidene av korsryggen varierer fra mildt irriterende for ødeleggende og vil forstyrre en persons hverdag, inkludert å ta vare på barn, jobber og nyter livet. Det er flere måter å behandle nedre side ryggsmerter for å komme tilbake til virksomheten for å leve.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

•  Bo i seng for én til to dager eller lenger hvis rådet til å gjøre det av en lege, hvis nedre side ryggsmerter er forårsaket av et traume. Legg deg ned på den siden som ikke er berørt, hvis mulig. I løpet av denne tiden, komme ut av sengen noen få timer og gå rundt i 15 til 20 minutter.

Ta over-the-counter smertestillende medikamenter i henhold til pakken retninger eller en legens ordre. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, for eksempel naproxen natrium eller ibuprofen vil redusere eventuell hevelse som ledsager den nedre ryggsmerter.

•  Påfør varme til området i form av en varmematte eller et varmt bad. Bruk en varmepute på det berørte området for 15 til 20 minutters intervaller hver tredje til fjerde time. Denne terapi er brukt alene eller i forbindelse med daglige varm dusj eller bad.

Bruk is i mellom økter av varme. Etter at varmeputen er fjernet, anvende en pakkisen etter 20 til 30 minutter. Den vekslende is og varme kan også gi en viss lettelse.

Utfør lette øvelser så snart som mulig etter skaden oppstår. Svømming, gå eller sykle alle er måter å strekke musklene i korsryggen og hjelpe deg å unngå å gjøre skaden verre eller forårsaker sekundære problemer, for eksempel muskelsvakhet og blodpropp.

Snakk med en lege hvis nedre ryggsmerter forverres eller varer lenger enn tre måneder. Ifølge WebMD, ryggsmerter som vedvarer i mer enn tre måneder anses kronisk og er behandlet med andre former for terapi, for eksempel fysioterapi, sterke medisiner, massasje, akupunktur, kirurgi eller biofeedback. Biofeedback er en prosedyre som tillater folk å kontrollere muskler og kroppsfunksjoner som ellers er ufrivillig, for eksempel blodtrykk, puls og hud temperatur.