Digidexo.com

bleik i munnen gane

Candida Symptomer i munnen

Candida albicans er en type sopp som kan vokse ut av kontroll i visse områder av kroppen, inkludert kjønnsorganene og munnen. En infeksjon av Candida i munnen kalles også trost, og kan forekomme i mennesker i alle aldre, inkludert babyer, barn og voksne, og kan forårsake symptomer som forstyrrer spise og snakke. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, symptomer på Candida i munnen er smerter og problemer med å spise.

Pain

Hvis du har Candida i munnen, kan du oppleve smerte mens tygge eller svelge mat og drikke, og smertene kan forlenge ned i halsen din om soppen sprer seg.

Dårlig Latch

Babyer med Candida-infeksjoner kan ha problemer med låsing på brystet under amming eller med å suge fra en flaske, som kan føre til dårlig vektøkning og dehydrering.

Hevelse

Candida-infeksjoner kan føre til hevelse i tungen, tannkjøtt, kinn, gane og baksiden av halsen, noe som kan føre til vanskeligheter med din evne til å snakke tydelig.

Kløe

Kløe eller en prikking eller brennende følelse kan skyldes Candida i munnen, og babyer som ammer kan overføre smitte til morens brystvorte, forårsaker lignende opplevelser på og rundt brystet.

Vekster

Du kan legge merke til hvit eller gulaktig vekster, spesielt på tungen, som kan vises uskarpt eller hårete og er vanskelig å prøve å børste eller skrape av.

Muntlige sår

Candida i munnen kan vokse langs tannkjøttet og leppene også, og kan produsere sår som kan være øm og kan blø hvis du plukker på dem.

Hvordan dekke mangler tenner i munnen

Hvordan dekke mangler tenner i munnen


Å ha et gapende hull i munnen der en tann eller tenner skal være er ikke hyggelig. Manglende tenner kan alvorlig påvirke hvordan du ser ut, ofte til det verre. Eventuelle manglende tenner du har påvirker hvordan tennene slot sammen når du bite ned på mat. Manglende tenner kan føre til mat for å bli fanget i områder, som kan føre til tannråte og tannkjøttsykdom. Fra en kosmetisk vinkel, er det flere måter du kan kompensere for manglende tenner, alt fra kroner til partielle proteser eller et komplett sett av proteser.

Bruksanvisning

•  Sett i en fast delvis protese, som er kjent som en bro. En bro over gapet dekker opp i munnen til venstre med en eller flere tenner ved å skape en "bro" mellom de eksisterende tenner. Denne type bro er limt inn i munnen med dentalsement, mens en fjernbar bro kan fjernes av brukeren.

Sett en caps eller en krone. Caps er det beste alternativet for å dekke hull i tennene når en del av tannen mangler, fordi de kan monteres på de delvise restene av en tann. De er også nyttige for å avstive en eksisterende fylling når tannen som omgir fyllingen er nesten borte.

Bruk et sett med proteser. Dette er den beste løsningen hvis du mangler flere tenner og ønsker å dekke den resulterende gap. Det er delvis og full proteser. Partielle proteser er montert på en plast eller metallplate eller et rammeverk som er stukket inn i munnen, og holdes på plass med klips. Full proteser er utslitt når ingen tenner igjen i enten øvre eller nedre kjeve. Øvre full proteser sug på din gane å holde på plass. Hvis du gjør bære proteser, sørg for å rengjøre dem etter hvert måltid, ved hjelp av såpe eller en protese renere og en myk tannbørste.

Gane Expander Veibeskrivelse

Gane Expander Veibeskrivelse


Palatal ekspansjon korrigerer den type uregelmessig bite der øvre og nedre kjeve og tenner ikke justere riktig. En uregelmessig bitt kan påvirke din tale og utseende og føre til problemer i å tygge og bite, ifølge American Association for kjeveortopedi. En gane ekspander festes til den øvre buen av tennene og taket av munnen din til å hjelpe utvide kjeven din. Palatal ekspansjon har en høyere suksessrate hos barn før ferdigstillelse av deres skjelettvekst, men voksne kan bruke det, også.

Bruksanvisning

•  Plasser deg foran et speil i en lys området, og bøye hodet bakover til du kan se toppen av munnen tydelig.

Sett nøkkelen inn i synlige hull i midten av din gane ekspander til den er skikkelig på plass. Fjern hånden fra nøkkelen. Du kan fortelle om nøkkelen er i riktig posisjon hvis den forblir i.

Påfør lett trykk for å vri om nøkkelen mot baksiden av halsen. Stopp når du ser det neste hullet fullt vises. Du vil føle litt press i munn, nese og kinn så snart du har fullført rotasjonen.

Ta ut nøkkelen ved å trykke det ned og tilbake mot tungen til den kommer ut av hullet.

Hint

  • Inspisere din gane ekspander daglig for å sørge for at det ikke har kommet løs.
  • Følg din orthodontist instruksjoner om hvor ofte du trenger å aktivere din gane ekspander.
  • Unngå mat som kan feste seg og løsne din gane ekspander, for eksempel tyggegummi og chewy godteri.
  • Matrester som blir sittende fast i mellom din gane ekspander og taket av munnen kan være irriterende. Opprettholde god munnhygiene ved å skylle munnen med vann og tanntråd etter å ha spist.
  • Pass på å ikke angre en rotasjon når du fjerner nøkkelen fra apparatet.

Gane kirurgi komplikasjoner

Det er tre hovedgrunner for å utføre gane kirurgi. Gane kirurgi er vanligvis utføres for å korrigere søvnapné, en tilstand hvor du slutter å puste flere ganger i løpet av en søvnsyklus. Kløft-gane operasjonen er utført for å korrigere fødselsskader, og mandlene, også kalt gane kirurgi, er gjort for å fjerne kronisk infiserte eller forstørrede mandler. Operasjonen innebærer å fjerne vev som hindrer luftveiene, endre størrelse airways, rekonstruere ansiktsformasjon og fjerning av mandlene. Noen av de mer vanlige komplikasjoner inkluderer blødning, infeksjon, oppstøt, ineffektive resultater og smerte.

Blødning

Ifølge Sleep Surgery Division ved University of California San Francisco, ca 2 til 4 prosent av gane kirurgi eller mandlene pasienter har blødninger etter sin operasjon. Blødningsrisikoen er høyere for pasienter som har en kombinasjon av begge typer kirurgi. Halvparten av pasientene som blør etter operasjonen blir returnert til operasjonsstuen for å kontrollere blødning.

Infeksjon

Selv om ikke veldig vanlig, noen pasienter utvikler en infeksjon etter gane kirurgi eller mandlene. For å redusere muligheten for å utvikle en infeksjon og hevelse, kan kirurgen foreskrive en antibiotika før inngrepet. Du kan videre forebygge postoperative infeksjoner ved å avstå fra å gurgle med munnvann --- spesielt de som inneholder alkohol, som er et kjent irritasjonsmoment, og kan bremse healing.

Oppstøt

Det er ikke uvanlig for pasienter å gulpe opp væsker og mat for en dag eller to etter gane kirurgi. Fordi gane kirurgi innebærer ombygging til luftveiene og nesegangene, vil noe hevelse oppstå etter operasjonen, delvis hindrer baksiden av munnen din. Denne tilstanden er sjelden varig og bør ikke medføre ytterligere komplikasjoner.

Mislykket Surgery

Mer sannsynlig med kirurgi for å korrigere søvnapné og en deformert gane, er det noen pasienter ikke se en forbedring i deres søvnapné følgende gane kirurgi eller har mer problemer med å puste etter kløft-gane gjenoppbygging. Selv om formålet med denne operasjon er å åpne luftveiene, i noen tilfeller nesegangene kan utilsiktet bli mer begrenset. Berge kirurgi for å korrigere denne komplikasjonen bestemmes på et sak-til-sak basis, siden det kan føre til arrvev å forverres og påvirke suksessen av kirurgi.

Smerte

En av de mest vanlige postoperative symptomer på ganen kirurgi er smerte. Selv om noen moderate smerter er å forvente, bør det vare lenger enn to eller tre uker, og bør ikke være så alvorlig at du ikke kan spise eller drikke. Initial smerte vil være skarp eller stikkende og vil intensivere med svelging. Etter noen dager smertene skal avta og føler meg som en kjedelig verke. Du kan også ha smerter i ørene siden nervene mellom halsen og ørene er felles. Hvis smertestillende medisiner som Tylenol, eller en narkotiske smertestillende foreskrevet av legen din, ikke minimere smerte, rapporterer symptomer til legen.

Årsaken til en Metal smak i munnen

En plutselig metallisk smak i munnen kan være alarmerende. Finne ut mulige årsaker kan utelukke kilden. En eller sår i munnen kan bidra til å blø, hvilket kan forårsake en metallisk smak. Overveielser, og holde deg oppdatert med dental eksamener og årlige physicals, vil hjelpe en lege diagnostisere årsaken.

Årsaker

Forskning indikerer at en metallisk smak i munnen kan være relativt ufarlig. Finne årsaken til metallisk smak kan dra en persons generelle helse. Oftest kan årsaken være fra periodontal sykdom, tannfyllinger eller fra blod i munnen. Andre mulige årsaker inkluderer oral og intravenøs medisiner, gastrointestinale forstyrrelser, godartet kosten ketose, vitamin / mineral mangler, kjemoterapi / strålebehandling, visse sykdommer og halsbetennelse.

Identifikasjon

Det er viktig å finne årsaken for å utelukke sykdom, sykdom og ernæringsmessige mangler, noe som kan påvirke en persons generelle helse. Motta en diagnose kan identifisere en tilstand som kan, over tid hindre en mer alvorlig tilstand i fremtiden.

Betraktninger

Vurdere mulige faktorer som kan ha bidratt til metallisk smak. Gjennomgå medisiner som kan tas, og ta kontakt med en farmasøyt for å utelukke mulige bivirkninger.

Fordeler

Finne årsaken til metallisk smak kan ha stor nytte generelle helse. Hvis den metalliske smaken skyldes en tannlege problem, gå til tannlegen. Du kan hindre en mer alvorlig tilstand.

Forebygging / løsning

Gå til tannlegen regelmessig for å hindre periodontal sykdom, og se på gamle fyllinger. Ha en liste over alle medisiner, vitaminer og mineraler tatt, mulige matallergier og informasjon om eventuelle nye dietter. Denne informasjonen vil i stor grad hjelpe fastlegen, når du søker etter en diagnose.

Hva er årsakene til Thrush i munnen?

Hva er årsakene til Thrush i munnen?


Thrush er forårsaket av en sopp kjent som Candida albicans akkumulerer. Hvis du har trost i munnen, vil hvite lesjoner (som ser ut som cottage cheese) vises på tungen og innsiden av kinnene. Hvis soppen sprer seg, vil tannkjøttet, mandlene, hals og toppen av munnen har lesjoner. Alvorlighetsgraden av trost kan gjøre å pusse tennene, spise eller svelge smertefullt. Det er mange grunner til at trøske kan oppstå, for eksempel et svekket immunsystem.

Kroppen din

Kroppen din huser naturlig mikroorganismer som trives inni deg. De gode bakteriene lever av næringsstoffer gått gjennom deg, og i sin tur, de gir kroppen din med en måte å hjelpe immunforsvaret. Hvis den naturlige balanse mellom gode bakterier blir forstyrret, for eksempel med medikamenter som antibiotika, dårlig bakterier kan utvikle seg, slik som trost.

HIV / AIDS

Ifølge Mayo Clinic, hvis du blir smittet med HIV / AIDS, cellene i immunsystemet blir ødelagt. Infeksjoner som kroppen din vil være i stand til å avverge hadde kroppen ikke blir smittet, vil bli mer utsatt for infeksjoner. Som AIDS utvikler seg, vil din manglende evne til å bekjempe infeksjoner tillate i soppvekst, slik som trøske.

Kreft

Behandlinger for kreft, for eksempel cellegift og stråling svekke immunsystemet. Du kroppen er ikke lenger i stand til å bekjempe infeksjoner, og immunforsvaret er ansvarlig for å komme under angrep fra sykdommer og infeksjoner. Trøske kan være vanlig hos pasienter som har kreft.

Diabetes

Hvis du lider av diabetes, er du ansvarlig for å få trost på enkelte punkt. Når blodsukkeret ikke er kontrollert, eller sykdommen går ubehandlet, kan trøske utvikle seg. Spytt i løpet av munnen kan inneholde store mengder sukker, og trost trives en spise av sukkeret. Som et resultat, vil den trost vokse og spre seg.

Gjær infeksjoner

Gjær infeksjoner inneholder samme sopp som forårsaker trøske. Hvis du har en gjær infeksjon, kan du passere candida til barnet ditt når det er født. Barnet kan deretter utvikle trøske i munnen. Også, hvis du tar antibiotika, det kan skilles ut i morsmelk, og som en bieffekt, kan det føre til trøske i spedbarn. Dette kan bli ganske vanskelig å behandle, som trost kan holde overføring fra mor til barn ved amming.

Behandling

Det er viktig å søke behandling hvis du begynner å ha problemer med å svelge, eller føler deg som om du har mat fast i halsen. Dette gjelder spesielt for barn, som trost kan være svært smertefullt for dem. Siden diabetes er også knyttet til symptomer på trøske, bli sett av en medisinsk faglig er viktig. Antibiotika kan være nødvendig å behandle infeksjonen. Swabbing innsiden av munnen med Gentian Violet kan også hjelpe, men snakker med en medisinsk faglig for å se om denne behandlingen kan hjelpe i din situasjon.

Tegn og symptomer på en gjær infeksjon i munnen

Thrush, betegnelsen på en muntlig gjær infeksjon, påvirker oftest spedbarn, småbarn, og mennesker med svekket immunforsvar. Stress, medisiner og dårlig munnhygiene kan alle bidra til utvikling av trost. Forårsaket av en ubalanse i candida sopp i munnhulen, presenterer trost med flere vanlige tegn og symptomer.

Symptomer

Thrush kan utvikle plutselig og bli en kronisk tilstand, spesielt hos de med svekket immunforsvar. Tilstedeværelsen av hvite lesjoner i munnen, vanligvis langs tungen og kinnene, indikerer trøske. Lesjoner kan blø under normal og rutine tannpuss eller børsting av tungen. Hvis venstre ubehandlet, kan lesjoner spre seg til spiserøret som fører til smerte, svelgeproblemer og en følelse av mat setter seg fast i halsen. Andre symptomer inkluderer feber, sprekker i munnvikene, tap av smak og en bomulls følelse i munnen.

Identifikasjon

Legen din kan undersøke symptomene dine og presentere en formell diagnose bør du tror du har en muntlig gjær infeksjon eller trost. Ved første gjennomgang, vil legen dokumentere dine symptomer og be om ytterligere testing for å bekrefte tilstedeværelse av trost. Dette omfatter en hals kultur, for å studere mikroorganismer, og prøver av lesjonen vev. For tilfeller av trost som legen mener har spredd seg til spiserøret, kan en endoskopi av spiserøret og tynntarmen bli utført for å bekrefte spredning og alvorlighetsgraden av tilstanden.

Behandling

Tegn og symptomer på trost som går ubehandlet kan bli alvorlig i noen tilfeller og kan føre til dårlig ernæring. Thrush kan spre seg til lungene, leveren og huden. Selv om dette forekommer oftere hos personer med svekket immunforsvar, bør spredning av trost angå alle som utvikler tilstanden. Din lege vil foreskrive anti-fungal medisiner for å kontrollere gjær infeksjon og redusere symptomer assosiert med trost, inkludert lesjoner. I tillegg vil legen din anbefale deg å opprettholde god munnhygiene, unngå matvarer med sukker og gjær og slutte å røyke hvis du røyker.

Hvordan Stopp Snorking i munnen

Snorking i munnen oppstår når kjeven området slapper nok blir forskjøvet, forårsaker en blokkert passasje, og resultatet kan være et høyt og irriterende snorke. Mens mange mennesker finner at å gjøre noe så enkelt som å sove på siden eller å avstå fra alkohol før sengetid kan bidra til å forhindre snorking, er det noen ganger nødvendig å ta en mer solid forholdsregel. Ved å opprette en perfekt passform talerør, kan du helt stoppe snorking, ifølge The Health Care Center.

Hvordan Stopp Snorking i munnen

•  Fyll en mellomstor kjele omtrent halvveis med vann. Kok opp.

Sett tre kopper kaldt vann i en bolle og sett til side.

Drop en tannbeskyttelse stykke, som finnes i sportsbutikker eller på nettet, i kokende vann i 10 sekunder. Hold det ved lengre stykke plast i fronten slik at hele munnstykket er under vann.

Fjern munnstykket fra det kokende vannet og dyppe den i bolle med kaldt vann i to sekunder.

Sett munnstykket i munnen og forsiktig bite ned på den. Når stykket er helt dannet rundt munnen, ta den ut og skyll med vann.

Sett munnstykket i når du går til sengs. I morgen, fjerne det og ren ved å skylle med munnvann og vann.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen


Før du kan eliminere dårlig smak i munnen, må du finne ut hva som forårsaket det i første omgang. Mulige årsaker er hulrom eller tannråte; betennelse i tannkjøttet, tungen eller munnen fôr; dårlig ånde; lungeinfeksjoner; acid reflux; medisiner og graviditet. Mens dårlig smak i munnen kan være noe så harmløst som å ha spist for mye hvitløk eller andre matvarer med offensive lukt, søk straks legehjelp for å være trygge, spesielt hvis det vedvarer.

Noen kreftformer vil gjøre din munn smak dårlig.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Se tannlegen for å helbrede eventuelle tannproblemer som fører til en dårlig-smake munnen som hulrom eller gingivitt - tannkjøtt betennelse. Telltale tegn er tann verke, mørt og blødende tannkjøtt, tannkjøtt som rir opp over tennene og pus når du trykker på tannkjøttet, dårlig ånde og løse tenner, sensitive eller smertefulle områder av tenner.

Hold en logg over maten du spiser og de ​​medisiner du tar for å finne ut hva som gjør munnen smak dårlig. Noen medisiner inneholder ingredienser som kan gjøre din munn smak dårlig. Hvis du er flittig, vil du snart kunne peke ut den skyldige og eliminere den.

Sjekk om du er gravid. En dårlig-smake munnen kan være en bivirkning av svangerskapet, noe som ofte forsvinner lenge før barnet ditt skyldes. Mens du venter det ut, ta mints eller tygge på sitron-flavored godteri for å gjøre munnen smaker bedre.

Gi opp røyking og snus. Ikke bare vil din munn smaker bedre, vil du føle deg bedre og gjøre din generelle helse en stor tjeneste. Hvis du ikke kan slutte å røyke, i hvert fall tygge sukkerfri tyggegummi for å fremme spytt-produksjon og drikke mye vann.

Ta vare på din tannhelse. I tillegg til bruk av tanntråd og pusse tennene minst to ganger om dagen, børste tungen. Bruke munn vann designet for å kontrollere tartar og drepe bakterier i tannkjøttet. Matrester mellom tennene, råtnende tenner og tannkjøtt sykdom alle stimulere veksten av bakterier som kan gjøre smaken i munnen dårlig.

Symptomer på Staph Infeksjon i munnen

Staph infeksjon, også kalt MRSA eller Meticillin resistente Staphylococcus Aureus, kan anta mange former, og har evne til å påvirke mange deler av kroppen. Det er vanligvis forårsaket av en bakterie som kalles "Staphylococcus aureus" og sjelden fra S. epidermidis eller en stafylokokkale arter. Staph er en betennelse i huden eller indre organer. Det kan være mild til livstruende, avhengig av tilfellet. Det effekter hud, slimhinner, urin funksjoner, og bein. Det fører også til en form av sepsis, som er en blod inflammasjon som kan bli forårsaket av staph inn i blodet med en tidligere infeksjon. Selv om det er forbundet med huden, kan det også påvirke munn.

Bakteriell parotitis

Mennesker har tre par spyttkjertlene. De åpne gjennom kanalene inn i munnen, å forsyne den med spytt. Parotid kjertel er den største av de tre. Når Staph bakterier inflames glandula parotis, en spyttkjertel som ligger under øret, det kalles bakteriell parotitis. Dette er en sjelden form for staph, og må ikke forveksles med viral parotitis som forekommer i barn.

Bakterielle parotitis Symptomer

Symptomene på Bakteriell parotitis inkludere en smertefull hevelse under øret på den ene siden, trismus eller smertefull åpning av munnen, vondt og problemer med svelging kalles dysfagi, utslipp av pus inn i munnen, og høy feber med frysninger.

Bakteriell Epiglottitis

Bakteriell Epiglottitis oppstår når slim belegg epiglottis er skadet, noe som gjør et brannsår, kutt eller skade som staph kan vokse. Den epiglottitt har en viktig rolle --- det er et stykke av brusk fra baksiden av tungen som hindrer svelget mat fra vandrer ned gjennom strupehodet. Skade av slim-belagt epiglottitt kan forårsake alvorlige, livstruende staph hvis pasienten ikke er i stand til å svelge riktig, og kan ikke få riktige næringsstoffer fra maten. Bakteriell Epiglottitis oppstår vanligvis hos barn, men kan påvirke voksne.

Bakterielle epiglottitt Symptomer

Symptomer på bakteriell Epiglottitis inkluderer skarpe smerter i halsen, vondt å svelge, mye spytt, problemer med å puste, og akkompagnement av høy feber.

Konklusjon

Staph kan overføres gjennom kontakt med en smittet person, gjennom mat forberedelse eller deling, forurensede overflater, sex, og elementer delt mellom en smittet og sunn person. Kjenner tegn og symptomer, og holde deg trygg.

Hva er Thrush i munnen?

Hva er Thrush i munnen?


Trost av munnen, oftere kalt trøske, er en overvekst av Candida albicans sopp, en gjær-lignende organisme som naturlig lever i folks tarmen, skinn og munn. Disse organismene vanligvis forekommer i svært små mengder, og er balansert ut av de gode bakteriene i kroppen vår. Når dette normal balanse er opprørt, er Candida lov til å formere seg raskt og kan føre til trøske. Lær årsaker, symptomer og behandlinger av trost av munnen.

Symptomer

De vanligste symptomene på trøske inkluderer utvikling av hvite, hevet flekker på tungen, indre kinnene, mandlene, tannkjøtt, hals eller taket av munnen. Disse lesjonene ofte ser ut som cottage cheese, og vil blø litt når de blir børstet eller skrapes. I alvorlige tilfeller, lesjoner spredt i spiserøret, noe som fører til problemer med å svelge og feber. Personer med svekkede immunsystemer kan ha trost av munnen spre seg inn i andre deler av kroppen, slik som hud, lever og lunger.

Årsaker

Visse legemidler og sykdommer kan forstyrre balansen av mikroorganismer i kroppen, noe som resulterer i et tilfelle av oral trøske. Medikamenter som kan utløse Candida overvekst inkluderer antibiotika, p-piller og kortikosteroider. Sykdommer som svekker immunsystemet kan også stimulere veksten av trost i munnen. Noen av disse medisinske tilstander inkluderer HIV, AIDS, kreft, multippel sklerose (MS), ukontrollert diabetes, sigdcelleanemi og Crohns sykdom. Oral trost er noen ganger sett i protese wearers og spedbarn som suger på en smokk.

Diagnose

En lege eller tannlege vanligvis diagnoser trøske ved å undersøke pasientens munn. Hvis han oppfattet noen av de karakteristiske hvite legioner, vil han lett scape sårene å undersøke området under. En vevsprøve er vanligvis tatt og undersøkt under et mikroskop. Hvis legen mener trost har spredd seg inn i spiserøret, kan han ta en hals kultur, som krever lett skrape bak i halsen med en steril bomullspinne.

Behandlinger

Trost av munnen er vanligvis behandles med anti-fungal medisiner. Den foreskrevne medisinen er vanligvis tatt for 10 til 14 dager, og er tilgjengelig i tabletter, væsker eller pastiller. Hvis en annen medisinsk problem forårsaket utbruddet av trøske, så at helsetilstanden må også behandles. Protese wearers bør få bedre tilpassede tannproteser. Diabetikere må kanskje ha sine medisiner justert. De som lider av HIV eller AIDS kan ha å fortsette anti-sopp behandling.

Forebygging

Thrush av munnen kan ofte unngås ved å praktisere sunn munnhygiene. Personer som er utsatt for trøske bør pusse tennene tre ganger daglig og floss tennene minst en gang. De bør ikke bruke alle typer munnskyllevann eller muntlig spray fordi disse produktene kan forstyrre den naturlige balansen av mikroorganismer i munnen. Trost lider bør begrense sitt inntak av sukkerholdig og yeasty matvarer.

Cure for en gjær infeksjon i munnen

Candida albicans forårsaker vanligvis en soppinfeksjon i munnen, kjent som trost. Små mengder av Candida sopp er til stede i de fleste, i munnen, fordøyelseskanalen og huden. Imidlertid, hvis store mengder forstyrrer balansen av vanlige mikroorganismer, så Candida vokser ut av kontroll og forårsaker symptomer.

Årsaker og symptomer

Gjær-infeksjoner i munnhulen kan være forårsaket av flere faktorer. Visse medisiner som forstyrrer balansen av flora i kroppen er antibiotika, kortikosteroider og p-piller. Sammen med trost disse medikamentene kan også forårsake vaginal gjær infeksjoner hos kvinner. Sykdommer der muntlige Candida-infeksjoner er mer utbredt omfatter diabetes mellitus, Sjøgrens syndrom (redusert spytt), et svekket immunforsvar, ha HIV-infeksjon, AIDS og som får kjemoterapi. Thrush sees også hos babyer, men ikke ansett unormal hvis den varer i flere uker.

Trøske påvirker mennesker uansett alder forårsaker en brennende eller smertefull følelse av tungen og munnen. Dannelsen av hvite flekker (en "cottage cheese" utseende) kan ses og har en tendens til å blø hvis skrapt. Sammen med smerter, noen mennesker har problemer med å svelge.

Diagnosen stilles når en lege undersøker munnen for å finne disse hvite lesjoner. En vattpinne av lesjonen er tatt og sendes til et laboratorium hvor en mikroskopisk undersøkelse kan bekrefte Candida organisme.

Behandling for Thrush

Soppdrepende medisiner er vanligvis foreskrevet for å behandle Candida-infeksjoner. Disse medikamentene kommer i form av væsker, pastiller og tabletter, og er vanligvis gitt i 10 til 14 dager. Sammen med et sunt kosthold, utøvere noen ganger anbefaler å ta en probiotiske eller lakto bacillus acidophilus sammen med foreskrevne medisiner.

Den vanligste form for behandling er nystatin. Det er en oral suspensjon som brukes ved angrep av diagnose og er effektiv. Nystatin ikke er absorbert i blodstrømmen slik at den virker direkte i området for infeksjon. Den vanligste måten å ta Nystatin er å swish og svelge væsken. Den strøk munnen og dreper sopp ved å forstyrre deres cellemembraner og forårsaker soppinfeksjon å bryte ned.

Ketoconazoles er soppdrepende preparater som Mycelex, Monistat og Nizoral. Diflucan og Sporanox opptre på en lignende måte som Ketoconazoles med én daglig dose, men de er kostbare.

Alternative løsninger for trost inkluderer grapefruktkjerneekstrakt, capricin te, druekjerneolje, hvitløk og Gentian fiolett.

Viktigst er terapeutisk diett for å hindre gjenvekst av gjærorganismen. I denne dietten, må man unngå raffinerte karbohydrater, sukker, mel og alkohol. Også matvarer som har blitt tørket, fermentert eller som inneholder gjær eller mugg må utelukkes.

Sterilisering av tannbørsten i husholdningen hydrogenperoksyd vil også bidra til å forhindre re-kontaminering av denne organisme som lever på børsten. Thrush må behandles effektivt eller det kommer tilbake.

Homøopatisk middel for Thrush i munnen

Thrush er en sopp (gjær) infeksjon i munnen. Hormonelle endringer, stress eller en opprørt av den delikate balansen mellom gode og dårlige bakterier kan føre til det. Alle med et svekket immunsystem er i fare, inkludert de med AIDS, kreft eller diabetes. Thrush kan utvikle mens du bruker eller bare etter å ha fullført en diett av antibiotika.

Naturlige alternativer for Oral Thrush

Det finnes flere alternativer for å behandle voksne som har trost. Voksne kan swish munnen med en løsning som er like deler vann og eple cider eddik to eller tre ganger om dagen. Eddik eple er en naturlig antibakteriell og antifungal som ikke har noen skadelig innvirkning på kroppen. Unngå sukker av alle slag (inkludert alkohol) for å hjelpe systemet gjenvinne sin naturlige balanse raskt.

Små babyer er utsatt for trost og det kan ikke være umiddelbart gjenkjennelig. Thrush later kremet utseende hvite flekker på tungen og innsiden av kinnene. Det kan gjøre barnet ditt masete fordi deres små munner vondt, spesielt når du spiser. Hvis du ammer, når du ser disse stedene, bør du ikke bare behandle barnet, bør du behandle dine brystvorter samt å unngå å føre den frem og tilbake mellom deg og babyen din. Å behandle deg selv, tørk brystvortene med en løsning av like deler eple cider eddik og vann før og etter hver fôring. Skyll med varmt sterilt vann til å tørke vekk smaken, som babyen vil definitivt ikke liker. Hvis dette ikke fungerer, kan du bruke en no-sukker yoghurt naturell, som vil spise bort på soppinfeksjon. Du bør unngå alle typer sukker og se inntaket av hvitt mel produkter. Få så mye hvile som du kan og unngå stress.

Å behandle et spedbarn, bland åtte dråper hver av de essensielle oljer av tea tree og lavendel med 2 ss vegetabilsk olje. Etter å ha sørget fingrene er rene, tørk denne løsningen på innsiden av babyens munn, som dekker så mye av området som mulig. Gjør dette før og etter hver fôring. Dette bør fjerne infeksjonen i et par dager.

Herpes Symptomer på munnen

Herpes er forårsaket av herpes simplex virus. Det er hovedsakelig to stammer av herpes simplex virus, og den første belastning er den som vanligvis forbindes med herpesutbrudd på munnen. Herpes simplex virus forblir i kroppen i løpet av vertens levetid og kan føre til andre sykdommer, inkludert encefalitt hjernen.

Første symptomene

Før det oppstår en herpes sår, kan det være smerte, kløe og svie på stedet av infeksjon.

Sår

Herpes kan føre til sår som er mest smertefulle når sykdommen blir først sammentrukket. Disse sårene kan skje på taket av de munn, kinn, leppene, tannkjøttet og på forsiden av tungen.

Utvendig sår

Disse sårene kan også bli funnet på halsen og haken.

Lymfeknuter

Lymfeknutene som finnes i halsen kan bli smertelig hoven også.

Throat

Folk i 20-årene kan også utvikle en sår hals med ganske grunne sår og et grått belegg på mandlene.

Hvordan få herpes i munnen

Herpes er en tilstand forårsaket av en virus kalt herpes simplex virus. Når noen kontrakter denne sykdommen, kan hele kroppen lider effekter som frysninger, feber, hovne kjertler og dannelsen av lesjoner på huden som kan sive og bli sår. Symptomene på herpes kan komme og gå, og mange mennesker bruker år vandre rundt smittet før de selv innser at de har viruset. Dette når det kommer til munnen, er det flere måter som herpes kan inngås.

Hvordan få herpes i munnen

Genital herpes kan føre til munnsår. Det finnes to typer herpes. De er oral herpes, også kalt type 1, og genital herpes, henvist til som type 2 Herpes. Hvis noen har genital herpes, kan du kontrakt viruset i munnen fra å utføre oralsex på dem.

munn til munn kontakt kan spre herpes. Hvis du har oral herpes, og du har åpne blemmer på munnen din, du er svært smittsom. Kysse noen når du har disse blemmer kan spre herpes til munnen også.

Herpes kan overføres under fødsel. Selv om det er en mer mild form, kan herpes fortsatt overføres fra mor til barnet hvis mor har herpes. I dette tilfellet, utvikler barnet vanligvis forkjølelsessår på leppene når de får en litt eldre.

Rørende og rubbing kan forårsake herpes. Hvis du var å røre munnen området av en infisert person, og deretter gni et område av munnen eller kroppen før du vasker hendene, så du kan få herpes. Dette kan også skje hvis du berører kjønnsorganene og deretter gni et område nær munnen med hånden.

Har Genital Herpes Look Like Herpes av munnen?

Herpes er en sykdom forårsaket av Herpes simplex virus (HSV). Det er to typer av dette viruset, I og II. Genital herpes er vanligvis forårsaket av HSV-II og munn herpes (forkjølelsessår) er forårsaket av HSV-I. Imidlertid, HSV-I kan overføres til kjønnsorganene ved direkte kontakt, og omvendt, kan HSV-II overføres til munningen ved direkte kontakt. Disse to virusene ser identiske under mikroskopet.

Utseende av herpes

Herpes ser den samme enten på munnen eller kjønnsorganene. Når inaktiv, er det ofte ingen ytre tegn på viruset, og noen ganger er det ingen bevis selv når aktiv. Vanligvis, imidlertid, presenterer aktiv herpes som sår. Disse sårene er røde, væskefylte blemmer. Blemmer slutt bryte åpne og tømme en vannaktig væske.

Hvor herpes er funnet

Herpes I og II er vanligvis funnet i munnen og kjønnsorganene, henholdsvis. Men disse lesjonene kan bli funnet på områder der det er ødelagt hud så vel som på anus, lår og rumpe.

Herpes contagiousness

Når herpes er kontrahert, forblir den i nervecellene i vertskroppen alltid. Viruset produserer da symptomene av og på med en person som har sykdommen. Det er spredt gjennom direkte kontakt. Derfor, hvis du har herpes er det viktig å hindre andre fra å komme i kontakt med det infiserte området, selv når det ikke er noen sår.

Andre symptomer på herpes

Selv om det vanligste symptomet er blemme, det er andre tegn på en mulig herpes infeksjon. Disse inkluderer kløe, svie eller smerter i infiserte områder. Det kan også være utflod, hovne kjertler i lysken, muskelsmerter og feber.

Behandling

Det er ingen nåværende kur for herpes simplex I og II, men det er behandlinger som kan bidra til å hindre utbrudd av symptomer. En lege kan forskrive disse. Det er også endringer i livsstil som forbedret kosthold og mosjon og redusere stress som kan hjelpe.

Kan du ha Herpes inni munnen?

Herpes simplex virus 1 (HSV-1) er viruset som forårsaker forkjølelsessår. Selv om disse vanligvis vises utenfor munnen, kan de vises i enkelte deler av munnen. Bare en lege kan avgjøre om en bestemt manifestasjon av oral sår er en canker (ikke forårsaket av herpes) eller en kald sår.

Effekter

Ifølge Mayo Clinic, de fleste munnsår oppstår på leppene eller andre deler av ansiktet, selv om noen forkjølelsessår danner på tannkjøttet eller på den harde ganen. Munnsårpasienter opplever en tilstand av prikking eller brennende følelse i området der sår vil skje i tiden frem til utbruddet. Munnsår som røde blemmer som bryter og frigjør væske, endelig skorper over og blir gulaktig.

Transmission

HSV-1 er bemerkelsesverdig lett å spre, i nærvær eller fravær av et utbrudd. Viruset spres gjennom hud-til-hud kontakt og også gjennom felles elementer som håndklær og kjøkkenutstyr; Dette er mest sannsynlig skje i løpet av et utbrudd, men kan også skje mellom utbrudd gjennom en prosess som kalles asymptomatisk virusutskillelse. HSV-1-infeksjon er vanlig, ifølge Jennifer S. Smith av det internasjonale byrået for kreftforskning og N. Jamie Robinson av GlaxoSmithKline Forskning og Utvikling, og utbredelsen av HSV-1-infeksjon i USA er 68 prosent.

Behandling

Antivirale midler er den primære behandling for munnsår, selv om Mayo Clinic bemerker at de fleste forkjølelsessår klare seg på egen hånd i en uke eller litt lengre. Antivirale behandlinger inkluderer acyclovir, Valacyclovir og famciclovir, og være foreskrevet som et forebyggende tiltak hvis en pasient har hyppige utbrudd. Det finnes ingen kur for oral herpes.

Komplikasjoner

HSV-1 er noen ganger overføres fra munningen av en partner til genitalregionen av en annen partner, utløser en genital herpes infeksjon. Imidlertid er de fleste genital herpes tilfeller forårsaket av HSV-2, et beslektet virus. The Mayo Clinic anbefaler å unngå nærkontakt med immunsupprimerte mennesker, inkludert spedbarn, som infeksjon kan ha verre effekt i disse gruppene. Personer med forkjølelsessår noen ganger selv infisere sine øyelokk eller øyne, og Mayo Clinic rapporterer at dette kan føre til blindhet.

Slik Cure Helvetesild i munnen

Helvetesild generelt påvirker huden på den ene side av kroppen sted mellom setet og hodet og fører til smerte sammen med et sviende utslett. Det påvirker bare sjelden munnen, men kan være smertefullt når det skjer. Managing helvetesild i munnen er lik administrasjon av andre former av helvetesild og innebærer en kombinasjon av antivirale midler, kortikosteroider og smertestillende midler.

Slik Cure Helvetesild i munnen

Behandling av Helvetesild i munnen

•  Besøk din lege for å bekrefte en diagnose av helvetesild, spesielt hvis symptomene er bare oppstår i munnen. De kan være forårsaket av en infeksjon eller tilstand annet enn helvetesild.

Bruk antiviral (acyclovir, Valacyclovir eller famciclovir) medikamenter og kortikosteroider som foreskrevet. Behandlingen for helvetesild kan vare i opptil tre uker, og det er viktig for å fullføre hele behandlingsforløpet.

Etablere et regime for smertelindring med legen din. Hun kan forskrive narkotiske smertestillende hvis smertene er veldig alvorlig. Det er bedre å være på en smertelindring tidsplan for å unngå unødig smerte oppleves mellom dosene.

La legen vite om smerter som varer etter blemmer i munnen har ryddet opp. Dette er en indikasjon på postherpetisk nevralgi (PHN), en komplikasjon av helvetesild som krever ekstra resept smerte rettsmidler.

Spør legen din om helvetesild vaksine. Den kan brukes hos personer som allerede har hatt en forekomst av helvetesild for å bidra til å redusere sjansene for en annen flareup.

Hint

  • Ikke bruk aktuelle agenter som ikke er beregnet for inntak når du administrerer helvetesild i munnen. Sjekk produsentens instruksjoner eller spør du legen er et medikament er hensiktsmessig å bruke i munnen.

Hvordan bli kvitt en kald sår på utsiden av munnen

En kald sår er en blemme som vanligvis danner seg på innsiden av munnen din. Det er også en viral infeksjon, herpes simplex. Det kan være smertefullt og skjemmende. Forkjølelsessår er svært smittsom. Kyssing og deling av ting som kopper, sølvtøy eller leppepomade er bare noen få måter du kan ende opp med en kald sår. Denne type infeksjon er vanlig og kan behandles ganske enkelt over tid.

Hvordan bli kvitt en kald sår på utsiden av munnen

Hvordan bli kvitt en kald sår på innsiden av munnen

•  Bruk en anti-bakteriell munnvann. Dette vil bidra til å drepe bakterier i munnen, noe som reduserer sjansene for en sekundær infeksjon i den kalde sår. Du bør skylle med munnvann flere ganger om dagen.

Lag en pasta av natron og varmt vann og bruke den til kalde sår med en bomullspinne for å lette smertene. Blandingen kan også brukes som et munnskylle. Du bør bruke denne blandingen et par ganger om dagen hvis mulig.

bruke over-the-counter produkter som Abreva, Anbesol eller Orajel. Med en bomullspinne, påfør produktet til kalde sår et par ganger om dagen. Dette vil bidra til å lette smerter, rødhet og hevelse. Den kalde sår bør forsvinne i løpet av en uke til 10 dager.

Spis et sunt kosthold. Ernæring er nøkkelen til god helse, og å bygge opp immunforsvaret kan hjelpe bekjempe forkjølelsessår. Ferske frukter og grønnsaker som brokkoli, blomkål og kål alle bidra til å rense kroppen for giftstoffer som kan gjøre deg mer utsatt for virusinfeksjoner.

Hold stressnivået ned. Forkjølelsessår kan vises hvis du er under stress eller hvis det er betydelige endringer i hormonnivået.

Hint

  • Kjøp en ny tannbørste etter den kalde sår har grodd.
  • Etter å ha en kald sår, bruker leppepomade eller leppestift med solkrem eller en lue for å skygge leppene fra solen kan bidra til å redusere antall fremtidige utbrudd.
  • Gjør en avtale med legen din hvis din forkjølelsessår utbrudd vedvarer.
  • Ikke berør en kald sår med bare fingre og trykk deretter på en slimhinne, slik som dine lepper eller øyne.

Kan du få Helvetesild i munnen området?

Helvetesild, forårsaket av en gjentakelse av infeksjon med varicella-zoster virus, kalt VZV, påvirker oftest torso. Imidlertid kan en helvetesild utbrudd omfatter symptomer på ansiktet og hodet, inkludert munn, ifølge Mayo Clinic.

Beliggenhet

Plasseringen av symptomer på en shingel utbrudd på legemet avhenger av plasseringen av nerve påvirkes av viruset. I tilfelle av involvering av ansiktsnerver, kan symptomer utvikler seg rundt og i munnen.

Funksjoner

Orale helvetesild, som andre former av sykdommen, oppstår på bare den ene side av kroppen og forårsake blemmer som danne sår, i henhold til Leeds Dental Institute.

Betraktninger

Topiske medikamenter brukt i behandlingen av helvetesild er kanskje ikke egnet for behandling av helvetesild sår rundt munnen, særlig hvis de befinner seg i munnen. Pasienter bør arbeide med sine leger å håndtere smerten av muntlige helvetesild.

Advarsel

Aktive helvetesild sår - de som ennå ikke er brutt og klaka over - er smittsomme, noe som betyr at det er mulig de kan spre VZV til folk som ikke har hatt vannkopper, ifølge Leeds Dental Institute.

Behandling

Folk som mistenker at de utvikler en helvetesild utbrudd bør søke medisinsk behandling så snart som mulig, som de antivirale legemidler som brukes til å behandle tilstanden er mest effektive når startet tidlig, ifølge Mayo Clinic.