Digidexo.com

Hvordan bruke et stetoskop med spedbarn

Ved hjelp av et stetoskop er ikke så vanskelig som det ser ut; Det er imidlertid vanskelig å forstå hva lydene du hører etter når vurderingen av hjerteslag og lungene av et spedbarn. Hvis du ikke har blitt skikkelig opplært til å gjøre det, så la dette til en medisinsk profesjonell. Men hvis du woul liker å bli kjent med hvordan du bruker et stetoskop, dette er hvordan det gjøres.

Hvordan bruke et stetoskop med spedbarn

Utstyr Sjekk og klargjøring

•  Sjekk stetoskopet å sikre at det ikke er skadet. Sørg for at den har to ørepropper og at det ikke er sprekker i slangen.

Flytt barnet inn i et stille rom, gratis fra bakgrunnsstøy, slik at du vil være i stand til å lytte uten problemer.

Vask hendene med varmt vann og såpe, eller en alkoholbasert desinfeksjonsmiddel.

Sett på medisinske hansker.

Sett i det øret stykker i hvert øre, noe som gjør at de passer snuggly.

Stetoskop Plassering og posisjonering

Ta tak i bjellen mellom de to første fingrene og tommelen på den dominerende hånd.

•  Plasser bjelle av stetoskopet halv tomme under barnets venstre brystvorte å lytte til hjerteslag.

Plasser bjelle av stetoskopet over venstre brystvorte, på midtpunktet av krageben (eller kragebein) å lytte til venstre lunge. Ser motsatt til å lytte til høyre lunge.

Hint

  • Ta barnets skjorte og plassere stetoskopet på hans bar hud for å best høre hjerte-og lungelyder.
  • Hold en smokk på standby, i tilfelle barnet blir lei seg eller opphisset. Smokken vil hjelpe roe barnet, slik at du kan lytte.
  • Bare skikkelig opplært helsepersonell kan diagnostisere hjerte-og lungeproblemer gjennom bruk av et stetoskop. Mens de er morsomme å leke med, hvis du ikke er medisinsk utdannet til å bruke dem, så barnet bør tas til sykehuset.
  • Også, ikke trykk er snakk inn klokken av et stetoskop mens iført ørepropper. Dette kan føre til hørselstap eller skade.
  • Bruk alltid hansker når du kommer i kontakt med et spedbarn. Dette vil redusere sjansene for sender eller mottar en sykdom.