Digidexo.com

tamoxifen bivirkninger livmor

Tamoxifen bivirkninger hos kvinner

Tamoxifen bivirkninger hos kvinner


Tamoxifen er et stoff godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for behandling av både tidlige og sene stadier av brystkreft hos kvinner, og for å forebygge kreft avkastning. Det har også blitt godkjent av FDA for anvendelse som et forebyggende hos kvinner som kan ha høy risiko for å utvikle brystkreft. Slike kvinner viser vanligvis en betydelig familiehistorie med sykdommen. Dessverre, og som med mange medikamenter, tamoxifen bringer med seg en rekke bivirkninger. Fra mild til alvorlig, kvinner avtale med bivirkninger ved bruk av et bredt spekter av mestringsmekanismer.

Funksjon

Tamoxifen virker som en anti-østrogen medikament. Tamoxifen faktisk konkurrerer med østrogen i en kvinnes kropp til å feste seg til østrogen reseptorer lokalisert på innsiden av brystkreftceller. Selv om det er høy i rekkene av vellykkede medikamentelle behandlinger om brystkreft overlevelse suksess priser, kan det vise seg ekstremt farlig når det brukes av kvinner med hjerte- og karsykdommer, og slik at bruken må tas under nøye vurderes i slike tilfeller.

Milde bivirkninger

The American Cancer Society rapporterer at de fleste kvinner som lider bivirkninger fra bruk av tamoxifen lider bare milde bivirkninger. De milde effekter inkluderer hva er vanligvis kjent som overgangsplager. Hetetokter, svetting, rødme i huden, og hjertebank kan kombineres med en nervøs eller engstelig følelse. Disse bivirkningene kan lindres ved å utvikle en regelmessig mosjon rutine.

I ekstremt ubehagelig tilfeller kan en kvinnes lege foreskrive å ta en pause fra å bruke tamoxifen i 30 til 60 dager for å se om symptomene lette litt.

Moderate bivirkninger

Moderate bivirkninger av å ta tamoxifen kan være kvalme og oppkast. Vektøkning er ganske sannsynlig. I tillegg kan kvinner finne seg følelsen stadig trøtt. Humørsvingninger og moderat depresjon kan også satt i. En mild anti-depressant kan være foreskrevet for depresjon.

Alvorlige bivirkninger

Postmenopausale kvinner tar tamoxifen for behandling av brystkreft er på et høyere risiko for å utvikle livmorkreft; eller kreft i livmoren fôr. Av denne grunn legene vil utføre regelmessige tester på livmor foring av disse kvinnene. Tidlig oppdagelse og behandling av livmorkreft vanligvis resulterer i en full gjenoppretting.

Hos kvinner som fortsatt menstruerer, kan tamoxifen føre til livmor svulster. Tamoxifen kan forverre tilstanden som endometriose og kan gjøre menstruasjonen uregelmessig eller ofte føre dem til å slutte i lange perioder av gangen.

Selv om det er sjeldent, tamoxifen har vært kjent for å forårsake katarakt i noen kvinner, så vel som mindre skader på hornhinnen og netthinnen. Et besøk til en opthomologist anbefales når du tar tamoksifen å utelukke eventuelle øyeproblemer.

Farlige bivirkninger

Blodpropp er en farlig bivirkning av å ta tamoxifen, og vanligvis påvirker beina. Kjent som dyp venetrombose, kan disse blodpropper brekke av i små stykker som risikerer å nå lungene, noe som resulterer i lungeemboli. Lungeemboli er en alvorlig og potensielt dødelig tilstand.

Kvinner tar tamoxifen kjøre en høyere risiko for å få slag enn kvinner som ikke tar medisinene. Strokes mens du tar tamoxifen er mer vanlig hos kvinner som er overvektige eller har andre underliggende forhold som høyt blodtrykk eller høyt kolesterol.

Fordeler

Til tross for de bivirkninger som er forbundet med å ta tamoxifen for behandling eller forebygging av brystkreft, er behandling med tamoxifen fortsatt betraktet som langt mer fordelaktig enn farlig. De fleste av bivirkningene, inkludert de alvorlige enere, kan enten forebygges eller behandles med aktiv medisinsk overvåking.

Sikkerhet for kinesiske urter

Sikkerhet for kinesiske urter


Urter spille en viktig rolle i tradisjonell kinesisk medisin for å behandle en rekke plager. Kinesiske urter sakte har vunnet popularitet i Vesten som et alternativ til tradisjonelle legemidler. Mange slår til dem i kombinasjon med andre holistiske behandlinger, og andre søker urtemedisiner etter vestlige medisiner har sviktet dem. Enten kinesiske urter er trygge avhenger av hvordan urten er høstet og om doseringen er korrekt fulgt. Når den brukes riktig, kan kinesiske urter gjenopprette helse samt balanse av energi og ånd til kroppen. Når den brukes på feil måte, kan bivirkningene være farlig og potensielt dødelig.

Ginkgo Biloba

Ginkgo treet antas å dateres tilbake 200 millioner år, og ekstrakt fra bladene blir brukt medisinsk. Ginkgo biloba extract kan finnes i både flytende og pilleform, og brukes til å behandle en lang liste av plager; Mest spesielt er det antatt å bremse Alzheimers sykdom. Mulige bivirkninger er kvalme, diaré og hodepine. I sjeldne tilfeller er mulige bivirkninger besvimelse, svimmelhet, blåmerker og svakhet. Gingko biloba bør ikke brukes av alle med blodproblemer, diabetes eller alkoholavhengighet. Det bør ikke brukes av gravide kvinner.

Ginseng

Asiatisk ginseng er nesten utryddet i vill tilstand, men er dyrket for sine gode egenskaper som en antioksidant og i å forsterke immunforsvaret, samt mange flere fordeler som for eksempel behandling av pasienter med kronisk utmattelse. Bivirkninger av ginseng når det tas i store doser (for eksempel tidkrevende å skytende energidrikker som inneholder ginseng) kan omfatte hudutslett, angst, depresjon og søvnløshet. Mindre vanlig er sår hals, hjertebank, brystsmerter eller maniske utbrudd hos mennesker med bipolar lidelse.

Huang Qin

Kjent i USA som skullcap, er denne kinesiske urten brukes som en medisinsk te å behandle luftveisinfeksjon, gastrointestinale problemer, viral hepatitt, hodepine og epilepsi. Det er også brukt for å behandle søvnløshet, samt å avlaste abstinenssymptomer fra barbiturater og beroligende midler. Det har vært kjent for å indusere menstruasjon og bør derfor ikke brukes av gravide kvinner. Misbruk av Huang Qin kan føre til rykninger, forvirring og muligens leverskader. Det bør ikke brukes av personer med leversykdommer.

Yi Mu Cao

Yi Mu Cao oversatt til engelsk betyr "nytte mor urt", og er også kjent som motherwort. Dette medlem av mynte familien brukes i en te for å hjelpe indusere uterine kontraksjoner etter at en kvinne har født. Når ekstrakt administreres i mengder som overstiger tre gram i ett program, noen mennesker opplever følgende bivirkninger: livmor blødning, mageirritasjon og diaré. En gravid kvinne bør ikke bruke det, så resultatet kan bli spontanabort eller for tidlig fødsel.

Dahuang

Dahuang, eller rabarbra, regnes som en pålitelig avføringsmiddel. Det er også effektiv i å fremme blodsirkulasjon og inhibering av tarminfeksjoner. Nøkkelen til å bruke dahuang riktig er i sin forberedelse. Steke det for lenge vil redusere dens effektivitet som et avføringsmiddel. Bivirkninger kan inkludere diaré og bør derfor ikke brukes av personer med irritabel tarm-syndrom.

Hvordan overvinne Bivirkninger av Tamoxifen

Tamoxifen er et stoff som det amerikanske Food and Drug Administration godkjent for å behandle brystkreft og for å forhindre tilbakefall av sykdommen. Medisinen arbeider for å blokkere østrogen i brystene, bidrar til å begrense veksten og produksjon av kreftceller. Dessverre har tamoxifen også blitt rapportert å forårsake en rekke bivirkninger, fra hetetokter og depresjoner til kroniske tilstander som livmorkreft og hjerneslag. Forsiktig samråd med legen din, samt sunne vaner og reseptbelagte medisiner, kan hjelpe deg å overvinne disse og andre bivirkninger mens de tok tamoxifen.

Bruksanvisning

•  Start med å snakke med legen din som kan hjelpe deg å nøye veie de helsemessige risikoer og fordeler ved å ta tamoxifen. Mens stoffet har vært meget effektive i å behandle og forebygge tilbakefall av brystkreft, også bærer det en økt risiko for alvorlige helse komplikasjoner. Noen alvorlige komplikasjoner rapportert av en liten prosentandel av kvinner som tar tamoxifen inkluderer blodpropp, livmor unormalt, grå stær eller andre øyesykdommer, hjerneslag og livmorkreft.

Sørg for å få regelmessig mosjon og ta kalsiumtilskudd hvis du opplever hetetokter, som kan oppstå sammen med tamoxifen bruk. Kardiovaskulær trening kan også hjelpe deg med å håndtere den potensielle bivirkning av vektøkning. Hvis hetetokter ikke mildnet av disse rettsmidler, ta kontakt med legen din om reseptbelagte medisiner klonidin og megace, utviklet for å behandle hetetokter, eller om muligheten for å ta en pause fra tamoxifen å bidra til å redusere forekomsten av hetetokter.

Ta oppmerksom hvis du opplever betydelige humørsvingninger eller hvis du føler deg deprimert, noe som kan forekomme sammen med tamoxifen bruk. Snakk med legen din for å finne ut om Tamoxifen er årsaken til depresjon. Hun kan råde deg til å ta månedslange til to måneder lange pauser fra medisiner for å bidra til å minske følelsen av depresjon.

Snakk med din helse-omsorg leverandøren om hvordan å lindre en annen potensiell bivirkning av tamoxifen, kvalme og oppkast, som kan finne sted i løpet av de første ukene av å ta stoffet.

Beskriv noen symptomer på kløe eller vaginal tørrhet med din gynekolog, da disse forholdene noen ganger følge med tamoxifen bruk. Han bør være i stand til å foreskrive et smøremiddel for å hjelpe remoisturize vaginal vegger eller kan foreslå en effektiv over-the-counter variasjon.

Tips og advarsler

  • Ikke plutselig slutte å ta en foreskrevet dose av Tamoxifen uten først å rådføre deg med legen din.

Tamoxifen Sjeldne bivirkninger

Tamoxifen er en vanlig muntlig reseptbelagt legemiddel som brukes til å bremse og bidra til å stoppe former for brystkreft hos både menn og kvinner ved å hindre produksjonen av hormonet østrogen.

Typer

Det er vanlige, sjeldne og seksuelle bivirkninger med dette stoffet. Å være klar over dem før du tar tamoksifen vil hjelpe deg å være mer forberedt før og under behandling.

Vanlige bivirkninger

De fleste brukere opplever hodepine, oppkast, ulike nivåer av kvalme, utslett eller hetetokter.

Sjeldne Effects

Mindre vanlige bivirkninger inkluderer grå stær, livmorkreft eller hjerneslag. Stoffet kan også føre til en økning i blodpropper.

Seksuell

Særlig kvinner som tar denne medisinen er underlagt hetetokter, tørr skjede, vaginal kløe eller utslett som er spesifikke for denne plasseringen. Kvinner kan også oppleve nedsatt seksuell lyst.

Advarsel

Uforklarlig vaginal blødning sammen med smerter i bekkenområdet kan indikere potensielt alvorlige typer av livmor kreft. Du bør snakke med legen din umiddelbart hvis du opplever disse bivirkningene, eller oppleve hele kroppen elveblest eller hevelse av noen del av kroppen din.

Hvordan takle de bivirkninger av Tamoxifen

Tamoxifen er et medikament som er gitt for å forhindre brystkreft. Det er en anti-østrogen medisiner som blokkerer østrogen aktivitet i brystene. Det hjelper også hindre vekst av brystkreftceller. Fordi denne medisinen blokkerer østrogen aktivitet, kan det sette deg i en kjemisk indusert menopause. Menopause, enten indusert naturlig, kjemisk eller kirurgisk fra eggstokk fjerning, kommer med mange bivirkninger. Heldigvis finnes det tiltak du kan gjøre for å lindre noen av bivirkningene av Tamoxifen. Alltid oppsøke lege før behandling av dine bivirkninger.

Bruksanvisning

Se legen din. Du trenger en omfattende legeundersøkelse slik at legen kan tenke ut en behandlingsplan som vil være mest gunstig for din situasjon. Hvis du ikke kan tolerere bivirkningene fra Tamoxifen, kan han foreslå alternative behandlinger for å forebygge brystkreft.

Spørre om akupunktur. Akupunktur kan lindre hetetokter og nattesvette forbundet med bivirkninger av Tamoxifen. Sjekk med legen din før du gjør en avtale med en akupunktør.

•  Prøv kalsiumtilskudd. Kalsiumtilskudd kan bidra til å redusere forekomsten av hetetokter som kan være en bivirkning av Tamoxifen.

Spør legen din om antidepressiva. Bivirkninger av Tamoxifen kan inkludere depresjon og humørsvingninger. Legen din kan forskrive antidepressiva for midlertidig bruk før humøret lysner, eller han kan holde deg på antidepressiv behandling på ubestemt tid.

Trinn opp treningen. Tamoxifen kan føre til vektøkning. Øvelse ikke bare bidrar til å avverge depresjon og angst, kan det bidra til å holde vekten nede. En moderat gang programmet vil bidra til å holde vekten i sjakk. Sørg for å sjekke med legen din før du starter noen utøve diett.

Tips og advarsler

  • Hvis du fortsatt ikke får noen lindring, spør legen din om han kan anbefale urte kosttilskudd. Alternative eller urtemedisiner kan hjelpe deg å takle bivirkningene av Tamoxifen.
  • Tamoxifen kan forårsake blodpropp. Få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever brystsmerter, kortpustethet, svimmelhet, besvimelse eller hodepine.

Tamoxifin bivirkninger

Tamoxifen, solgt under merkenavnet Soltamax, er et østrogen blokkering primært brukes til å behandle og forebygge de typer av brystkreft som krever østrogen for å vokse. Gjennomsnittlig dose er mellom 20 og 40 mg per dag. Bivirkninger er vanligvis milde, men potensielt farlige reaksjoner kan forekomme.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av tamoxifen er hetetokter, oppblåsthet, endringer i menstruasjonssykluser, utflod, skjelettsmerter, kvalme og oppkast, vekttap og hudforandringer.

Alvorlige bivirkninger

Mindre vanlige alvorlige bivirkninger inkluderer hjerneslag, blodpropp, cyster på eggstokkene, livmor fibroids, grå stær dannes i øynene, endometriose og leverskader. Tamoxifen kan også øke risikoen for livmorkreft.

Legemiddelinteraksjoner

Selv om tamoxifen brukes ofte med visse blodfortynnende, kan det også øke effekten av disse medikamentene, som betyr at det kan øke blødning og koagulasjonstid.

Forholdsregler

Pasienter med visse betingelser, herunder leversykdom, en historie med slag eller clotting lidelser, en historie med grå stær og høye nivåer av fettsyrer blod kanskje trenger flere tester for å fastslå en sikker dose.

Betraktninger

På grunn av risikoen for alvorlige bivirkninger, pasientene må ha rutinemessig mammografi og gjennomgår testing av leverfunksjon gjennom hele behandlingsforløpet.

Tamoxifen Studier

Som i 2010, melder BREASTCANCER.org at omtrent én av åtte amerikanske kvinner vil bli diagnostisert med brystkreft i løpet av livet. På grunn av en større forståelse av sykdommen og forbedringer i behandlingsmetoder og medisinsk behandling, rapporterer BREASTCANCER.org også at dødeligheten for brystkreft har vært jevnt synkende siden 1991. Stoffet Tamoxifen er ett eksempel på slike narkotika terapi. Ifølge Drugs.com, Tamoxifen virker ved å blokkere østrogen som kreves for vekst av visse typer av brystkreft. Tamoxifen og dens korte og langsiktige effekter har vært gjenstand for flere aktuelle studier.

Breast Cancer Prevention Trial-1998

Ifølge National Cancer Institute (NCI), Breast Cancer Prevention Trial (BCPT) ble utført av National Surgical Adjuvans bryst og tarm Project (NSABP) og finansiert av NCI. Hensikten med BCPT var å avgjøre om tamoksifen kan hindre brystkreft utvikling i høyrisiko kvinner. Starten i 1992, ble 13 338 kvinner med høy risiko for å utvikle brystkreft delt inn i to grupper, med en gruppe mottar tamoxifen og ett gruppen som fikk placebo, daglig i fem år. Når rettssaken ble avsluttet i 1997, og resultatene oppført 49 prosent færre tilfeller av invasiv brystkreft og 49 prosent færre tilfeller av ikke-invasive svulster blant kvinner som får tamoxifen. Resultatene ble publisert i 1998, fører til tamoxifenâ € ™ s FDA-godkjenning. NCI rapporterer at bivirkninger funnet under studien inkluderte en økt risiko for livmor og livmor kreft, hjerneslag og blodpropp i lungene og store årer.

Breast Cancer Prevention Trial-2005 Update

NCI rapporterer at deltakerne i den opprinnelige BCPT fortsatte å bli studert gjennom syv år med oppfølging avtaler. På denne syv-års merket, bemerket NCI var det 43 prosent færre diagnoser av invasiv brystkreft og 27 prosent færre diagnoser av invasiv brystkreft svulster. Risikoen for slag og blodpropp ble litt redusert på dette punktet også.

Studie av Tamoxifen og Raloxifene

I 1999 Study of Tamoxifen og Raloxifene (STAR), også utført av NSABP i samarbeid med NCI, ble 19.000 postmenopausale kvinner delt inn i to grupper. Ifølge NCI, fikk en gruppe tamoxifen og den andre gruppen fikk en annen østrogen-blokkerende medikament, raloksifen, hver dag i fem år. Resultatene fra studien, som endte i 2004, tyder på at begge legemidlene reduserte risikoen for invasive svulster med 50 prosent, men heller ikke raloksifen redusere risikoen for ikke-invasive svulster. NCI rapportert at raloksifen fått FDA-godkjenning i 2007 for å behandle invasive brystkreft hos postmenopausale kvinner. I gruppen tar raloksifen, rapporterte NCI redusert risiko for livmorkreft og blodkoagulering.

Internasjonal Breast Cancer Intervention Study

Ifølge nettsidene sine, International Breast Cancer Intervention Study (IBIS-I) registrert 7154 europeiske kvinner anses å være en høy risiko for å utvikle brystkreft. Ifølge NCI, ble halvparten av kvinnene gitt tamoxifen og halvparten fikk placebo i 50 måneder. IBIS-I nettsted rapporterte en 32 prosent reduksjon i invasiv brystkreft i løpet av tamoxifen behandling. IBIS-jeg også rapportert om økt forekomst av livmorkreft og blodpropp i løpet av aktive tamoksifen behandling. Kvinner som deltar i IBIS-jeg ble studert gjennom 96 måneder med oppfølgende behandling. I løpet av denne perioden, IBIS-jeg rapporterte at tamoxifen fortsatte å redusere forekomsten av invasiv brystkreft med 32 prosent i de første fem årene etter behandling og 18 prosent i de følgende årene.

Second International Breast Cancer Intervention Study DCIS

Barts og London School of Medicine og odontologiske registrerer deg kvinner i Second International Breast Cancer Intervention Study (IBIS-II). I denne studien vil tamoxifen bli sammenlignet med medikamentet anastrozol å bestemme hvilke stoffet er mer effektivt for å forhindre duktalt karsinom in situ (DCIS), en tidlig form av brystkreft som påvirker melkekanalene. Ifølge nettstedet IBIS-II, planlegger studie for å rekruttere minst 4000 kvinner i desember 2010. Halvparten av deltakerne vil være å ta tamoxifen og en placebo hver dag, og den andre halvparten av deltakerne vil være å ta anastrozol og en placebo hver dag, i fem år. Nettstedet melder at det første settet av resultatene er ventet å bli publisert i 2012.

Tamoxifen After Effects

Tamoxifen er et stoff som brukes ved behandling av brystkreft. Hver stoffet bærer risiko og bivirkninger, men tamoxifen er et svært kraftig stoff og bærer mer potensial etter effekter enn andre medisiner. Det er viktig å vite at tamoxifen etter effekter slik at du kan rapportere dem til legen når de oppstår, siden noen kan være ganske alvorlig, for eksempel problemer med å puste eller hoste opp blod.

Vanlige Effects

De vanligste tamoxifen After Effects, som kan oppstå i 25 prosent av pasientene i henhold til drugs.com, inkluderer kvalme, oppkast og hetetokter. Andre vanlige bivirkninger omfatter hoste, forstoppelse, muskelsmerter, skjelettsmerter, vekttap, tretthet og utflod.

Alvorlige effekter

Alvorlig etter effekter, som krever øyeblikkelig medisinsk hjelp, inkluderer: dårlige allergiske reaksjoner av lepper, munn, ansikt eller tunge; unormal vaginal blødning eller ubesvarte perioder; brystsmerter; hoste opp blod; mørk urin; nedsatt sexlyst; bekkensmerter eller press; feber eller frysninger; varige sår hals; ingen appetitt; problemer med balansen eller koordinasjon; hudforandringer; problemer med å puste; dreven blødning eller blåmerker; problemer med syn eller tale; plutselige alvorlige hodesmerter; øyne eller hud gulning; Magesmerter; og smerte eller hevelse i ekstremiteter.

Advarsel

Tamoxifen kan føre til endometrial problemer, for eksempel endometriose, livmor adenokarsinom, livmor sarkom, hyperplasi, metaplasi eller endometriepolypper.

Andre effekter

Andre tamoxifen etter effekter inkluderer stråling tilbakekalling og anoreksi. Stråling tilbakekalling er en alvorlig hudreaksjon som skjer når noen kjemoterapi narkotika er gitt under eller rett etter stråling.

Fun Fact

Som rapportert av drugs.com, en 68-år gammel kvinne avslørte en interessant tamoxifen etter effekt, som involverte håret endrer fra grå tilbake til farge.

Bivirkninger av Tomoxifen

Tamoxifen brukes til å behandle brystkreft og har blitt benyttet siden 1979. Det virker ved å interferere med produksjonen av østrogen i kroppen. Den er inkludert i den gruppering av selektive østrogenreseptor-modulatorer (SERM).

Alvorlige komplikasjoner

Alvorlige bivirkninger av Tomoxifen inkluderer: hjerneslag, blodpropp, livmor unormalt og grå stær. Forekomsten av bivirkningene er svært lav hos kvinner som tar Tomoxifen.

Mindre bivirkninger

Noen av de mindre bivirkninger opplevde mens du tar Tomoxigen er kvalme, oppkast, depresjon, hetetokter og vektøkning. Andre bivirkninger er tretthet, utflod og humørsvingninger.

Advarsler

Tamoxifen bør ikke tas mens hun var gravid da det har vist seg å skade fostre i dyrestudier. Pasienter med tidligere leversykdom, blodpropp og hjerneslag bør ikke ta Tamoxifen.

Legemiddelinteraksjoner

Noen legemidler som kan samhandle med Tamoxifen inkluderer antidepressiva, antibiotika og blodfortynnende.

Overdose

Mens en overdose av Tamoxifen vil vanligvis ikke produsere livstruende symptomer, bør du kontakte lege dersom du mistenker at du har tatt for mye medisiner.

Bivirkninger av SERM

Bivirkninger av SERM


SERM eller selektive østrogenreseptormodulatorer, er en gruppe av stoffer som påvirker hvordan østrogen binder seg til visse typer celler i kroppen. Forstå bivirkninger av de ulike typer SERM er viktig, fordi leger bruker disse stoffene for å bekjempe osteoporose og visse typer kreft, og for å administrere overgangsalderen og hjelpe til med prevensjon. SERM har forskjellige bivirkninger, avhengig av hvordan de fungerer i kroppen, slik å forstå deres virkningsmekanisme vil bidra til å forstå bivirkninger.

Hva gjør en SERM forskjellig fra menneskelig østrogen?

Menneskelig østrogen påvirker alle celler og vev på samme måte. SERM imidlertid påvirke ulike typer celler i ulike områder av kroppen på forskjellige måter. Ett slag av SERM, for eksempel, forhindrer veksten av celler i brystvevet, men øker veksten av celler i livmorvev. Denne evnen til å spesifisere handling på bestemte typer celler er det som gjør SERM et populært valg av behandling for visse sykdommer.

Positive effekter av SERM

Selv om det er mange stoffer i klassen av SERM, og ikke alle av dem har samme positive effekt, har studier vist at alle SERM redusere risikoen for brystkreft. SERM har også en positiv effekt på kolesterol og triglyserider, og mange av de stoffene hjelpe behandle osteoporose hos kvinner som har vært gjennom overgangsalderen.

Negative effekter av SERM

Som alle legemidler, SERM har også negative effekter. Disse inkluderer hetetokter, hodepine og økt risiko for dyp venetrombose (DVT), en tilstand som øker risikoen for å utvikle blodpropp. Noen SERM --- som tamoxifen, en populær brystkreft behandling --- øke risikoen for livmor og livmor kreft, grå stær og lungeemboli (der en blodpropp reiser til blodårene i lungene og forårsaker en blokkering).

Kontroverser

Etter studier viste at mange av de SERM brukes i hormonbehandling (HRT) økt risiko for brystkreft og livmor kreft, samt økt risiko for å utvikle skadelige blodpropp, mange leger stoppet forskrivning stoffet for pasienter som kan allerede være i faresonen for å utvikle visse kreftformer eller blodpropp. Data viser at selv om tamoxifen reduserer risikoen for brystkreft med 49 prosent i høyrisiko kvinner, dets bivirkninger forårsake nok bekymring for at færre enn 20 prosent av disse kvinnene tar det.

Betraktninger

På grunn av bekymringene med bivirkninger, samt økende antall kvinner med post-menopausale helseproblemer, er forskerne undersøker metoder for å lage en perfekt SERM. Leger søker etter en måte å bygge en ideell SERM som ville vise positive effekter på kolesterol, hjerte og bein helse uten å øke risikoen for brystkreft eller livmorkreft.

Berberine bivirkninger

Berberin er en kraftig urte produkt som har mange bruksområder, blant annet som et immunsystem booster og en antioksidant. Berberin har vært brukt i mange år i tradisjonell kinesisk og ayurvedisk (indisk) medisin for å behandle tarm og lungelidelser, hudsykdommer og diverse andre sykdommer, blant annet urinveisinfeksjoner, ifølge "Materia Medica", en samling av kinesisk urtemedisin.

Identifikasjon

Berberin er en isoquinoline alkoaloid som kan finnes i røttene, stammen og barken av Berberis anlegget. Den har en dyp gul farge, og i tillegg til sine medisinske formål, har det også vært brukt som fargestoff.

Bivirkninger

Berberin kan føre til livmor sammentrekninger og abort hos gravide kvinner, og det har vist seg å forårsake neonatal gulsott, slik at bruken ikke er anbefalt for gravide eller ammende kvinner og nyfødte.
Den sikre dose synes å være rundt 200 til 400 mg som en enkelt dose daglig. Tar Berberine for mer enn fire til seks uker i store mengder kan forårsake leverproblemer.
Bruken av Berberine har forårsaket kvalme, brekninger, høyt blodtrykk, pusteproblemer, brystsmerter, hud elveblest og utslett.

Dagens bruk

Noen av de gjeldende kliniske anvendelser av berberin omfatter behandling av bakteriell diaré, parasitt-infeksjoner, okulære trachoma infeksjoner, Alzheimers sykdom, bekjempelse av E.coli, redusere blodsukker hos diabetespasienter og støtte hjertesykdommer.
Berberin er også sies å være nyttig i bekjempelsen av sopp, gjær, parasitter, bakterier og virusinfeksjoner på grunn av sine antimikrobielle egenskaper.

Potensielle bruksområder

Berberin blir studert ved Mount Sinai School of Medicine for sin evne til å senke kolesterolet ved hjelp av en annen mekanisme enn statinene som hadde blitt brukt til dette formålet, men som har blitt trukket fra markedet. Det kan være mulig at berberine kan være en erstatning for de statin narkotika for de som ønsker å senke kolesterolnivået. Den bruker blir også testet i hjertearytmi og leukemi.
Bruken av berberine blir nå studert ved Unversity of Alabama som en lovende kandidat for prostatakreft behandling, og ved Kunsan National University for sin bruk mot MRSA, den resistente Staphylococcus bakteriell infeksjon.

Advarsler

Berberin bruken har ikke blitt betydelig studert hos mennesker, så det er sikkerhet og nivåer av toksisitet er ikke godt kjent i Vesten, der det har nylig blitt oppdaget og brukt til medisinske formål.
Berberin kan samhandle med eller forstyrre visse medikamenter, og det kan senke blodsukkernivået, så vær forsiktig når du tar den hvis du allerede tar andre blodsukkersenkende medisiner. Informer legen din at du tar berberin før hun foreskriver noen nye medisiner.

Infertilitet Drugs & bivirkninger

Infertilitet kan være en skremmende og frustrerende situasjon for alle som ønsker å ha et barn. Men mange ufruktbarhet behandlinger er tilgjengelige, og noen har vist seg å være helt vellykket. Men å ta et medikament alltid kan bringe bivirkninger.

Progesteron

Noen kvinner gjennomgår progesteron terapi hvis de har problemer med å bli gravid. Ifølge Docshop.com, er supplerende progesteron brukes til å fremme en vanlig menstruasjon. Progesteron er administrert enten ved injeksjon, vaginale stikkpiller eller geler, eller oralt. Mulige bivirkninger av progesteron terapi inkluderer hodepine, ømme bryster, kvalme, forstoppelse, depresjon, tretthet og depresjon. Hvis en kvinne har hatt epilepsi, astma, hjerteproblemer eller migrene, bør hun bli overvåket nøye om hun er under progesteron terapi.

Clomid

Stoffet Clomid (clomiphene citrate) har blitt brukt i mange år i et forsøk på å hjelpe kvinnen som ikke kan bli gravid. Clomid stimulerer eggløsningen ved å spørre utgivelsen av luteiniserende hormoner og follikkelstimulerende hormoner, øker oddsen for eggløsning til 70 til 90 prosent. De vanligste bivirkninger av å ta Clomid inkluderer hetetokter og ovarieforstørrelse, som skjer med 10 til 14 prosent av kvinnene som tar dette stoffet. Færre enn 6 prosent av de som tar Clomid lider av bekken og ubehag i magen, bryst ubehag, oppblåsthet, kvalme og tåkesyn, inkludert å se flytere og blinker i deres øyne. Færre enn 2 prosent har unormal livmor blødning og hodepine.
Ifølge Mayo Clinic, oppstår misdannelser litt mer i spedbarn på kvinner som har ufruktbarhet problemer, men Clomid (clomiphene) og andre fruktbarhet medisiner synes ikke å øke denne risikoen. Videre er det ingen økt risiko for spontanabort når en kvinne unnfanger bruker clomiphene citrate. The Mayo Clinic bemerker videre at 40 til 50 prosent av kvinnene som tar clomiphene citrate vil bli gravid innen seks ovulasjonssykluser.

Gonadotropin-frigjørende hormon agonister

GnRH (gonadotropin-frigjørende hormon) agonister brukes til å stoppe for tidlig eggløsning, noe som kan redusere en kvinnes sjansene for å bli gravid gjennom assistert (in vitro fertilisering og intrauterin befruktning) reproduktiv terapi, ifølge Sharedjourney.com. Når eggløsningen skjer for tidlig, eggene som produseres er av lavere kvalitet og er ikke så nyttig hvis en kvinne er under IUI eller IVF. Bivirkninger av GnRH inkluderer redusert libido, søvnløshet, hodepine, humørsvingninger og hetetokter.
.

Gonadotropinfrigjørende hormon-antagonister

Gonadotropin-frigjørende hormon-antagonister blir brukt når en lege må bestemt kontroll over eggløsning. Denne metoden gir fruktbarhet leger med større presisjon når det gjelder henting av egg fra en kvinne. Bivirkninger av gonadotropin-frigjørende hormon-antagonister inkluderer vaginal blødning, kvalme, hodepine, magesmerter og noen ganger eggstokkreft hyper-stimulering syndrom, der eggstokkene hovne opp og bli forstørret.

Humant menopausegonadotropin

Humant menopausegonadotropin (HMG) er noen ganger brukt i behandling av infertilitet, spesielt hvis clomiphene citrate ikke fungerer. Suksessraten for å spørre eggløsning når du bruker hMG er 75 prosent eller høyere. Ifølge Wdxcyber.com, bivirkninger inkluderer hyper-eggstokkstimulering, som får kroppen til å frigi flere follikler. Dette kan øke sjansene dine for flere fødsler med 40 prosent. En annen bivirkning er humørsvingninger.

Multipler

Dr. Charles Coddington III, professor i obstetrikk og gynekologi ved Mayo Clinic i Rochester, Minnesota., Påpeker at det å ta clomiphene citrate øker litt sjansen for å få multipler eller mer enn én baby. Sjansen for å ha multipler etter å ha tatt oral-fruktbarhet medisin er 5 til 8 prosent. Hvis en kvinne ikke bli gravid med mer enn ett barn, vil det mest sannsynlig være tvillinger.

Bivirkninger av Essiac Tea

Essiac te er en kombinasjon av ulike urter, ifølge Cancer.org. Den første essiac te inkludert burdock rot, sauer sorrel, glatte alm indre bark og indisk rabarbra rot. Senere, velsignet tistel, brønnkarse rødkløver og tare ble lagt, og det ble kalt Flor Essence. Mens noen av de bestemte urter i essiac te har kreft egenskaper, har det ikke blitt bevist at det er en anticarcinogen.

Expert Insight

På slutten av 1950-tallet og så igjen i midten av 1970-tallet, utført dyreforsøk av essiac Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Ingen antitumor effekter ble bekreftet, ifølge Cancer.org. Kanadiske føderale helsemyndigheter bedt om, i 1983, at essiac bli testet av det amerikanske National Cancer Institute (NCI). NCI fant ingen bevis for anticancer aktivitet i dyrestudier.

Outcome

Essiac er kjent for å forårsake, i noen mennesker, kvalme, forstoppelse eller diaré, hodepine, lavt blodsukker, leverskade, oppkast og nyreskader. Alvorlige allergiske reaksjoner er rapportert, ifølge Cancer.org.

Misforståelse

Essiac ble studert av Kristen Kulp, Ph.D., etterforsker, Lawrence Livermore National Laboratory. Kulp studie ble gjort for å bestemme påliteligheten av andre studier som viste essiac kan faktisk fremme tumordannelse ved å aktivere østrogenreseptorer. Kulp mål var å forstå om essiac kunne ha en beskyttende effekt på brystkreft tumordannelse ved å studere sin kapasitet for å hindre tumorigenesis, som er forårsaket av PhIP, et kosttilskudd carcinogen opprettet i kjøtt som er kokt godt gjort.

Totalt sett resultatene av dette prosjektet tyder på at essiac ikke beskytter bryst celler fra DNA skade eller påfølgende tumordannelse fra eksponering til brystet kreftfremkallende PhIP. I tillegg godtar Kulp studie med tilsvarende studier som viser at essiac kan fremme tumordannelse ved å aktivere østrogenreseptorer.

Andre bivirkninger

The National Cancer Institute rapporterer at essiac te kan forårsake kvalme og oppkast, mens te solgt som Flor Essence kan medføre influensalignende symptomer, hud blemishes, hyppig vannlating og hovne kjertler.

Oxalates

Cancer Research i Storbritannia bemerker at essiac ikke bør brukes av folk som har leverproblemer, fordi den inneholder kjemikalier (oxalates) som kan skade leveren og nyrene.

Ytterligere advarsler

Drikking essiac, som er en mild body-rensing formel, kan godt føre til utslipp av giftstoffer og avfall fra kroppen din. Hvis du er gravid eller ammende, unngå essiac fordi rabarbra og burdock forbruk kan føre til livmor sammentrekninger, og det har blitt rapportert at glatte alm bark kan forårsake en abort, selv om dette ikke er vitenskapelig bevist.

Hormonbehandling bivirkninger

Hormonbehandling har både positive og negative bivirkninger på helsen. Kvinner kan ta hormonbehandling etter naturlig forekommende overgangsalder eller etter å ha en hysterektomi (fjerning av livmor) eller fjerning av eggstokkene. Bivirkningene av hormonerstatningsterapi avhenger av den generelle helse, den dosering av behandlingen og eksistensen av andre medisinske tilstander.

Colon Cancer

Ifølge Mayo Clinic, kan hormonbehandling beskytte kvinner fra å utvikle kreft i tykktarmen.

Osteoporose

Hormonbehandling kan beskytte kvinner fra å utvikle osteoporose og redusere relaterte skader, som for eksempel hofte og kne brudd.

Hjertesykdom

Når tatt samtidig med overgangsalderen, kan hormonbehandling som bare inneholder østrogen beskytte kvinner av hjertesykdom så lenge de fortsetter å ta det.

Stroke

Kombinasjon hormonbehandling som inneholder både østrogen og progesteron kan øke risikoen for slag hos kvinner.

Blodpropp

Hormonterapi kan øke faren for blodpropp, for eksempel dyp venetrombose, som kan være en livstruende tilstand.

Brystkreft

Kvinner som tar kombinasjons hormonbehandling har en økt risiko for å utvikle kreft i bryst, selv ifølge Mayo Clinic, reduserer denne risikoen etter avsluttet hormonbehandling.

Forebygging / løsning

Kvinner vurderer å bruke hormonbehandling bør jobbe med sine leger å finne den laveste effektive dose for å minimere de negative helseeffekter.

HCG vekt-tap programmet bivirkninger

Humant choriongonadotropin, eller HCG, et hormon som produseres når et embryo er til stede i en kvinnens livmor for produksjon av progesteron. Dette hormonet er avgjørende i å skape et trygt miljø for fosteret å feste seg og vokse. Produksjon av HCG er enten syntetisk eller fra gravide kvinners urin. HCG brukes også av enkelte som en del av et slankeprogram, og å injisere dette hormonet kan forårsake bivirkninger.

Godkjent bruk

Det amerikanske Food and Drug Administration godkjent HCG for fruktbarhet problemer, for legene å forskrive til kvinner som har problemer med å bli gravid. FDA godkjente ikke HCG for vektreduksjon. Studier på 1970-tallet ikke konkludere med at bruk av HCG for vekttap var effektive.

The Diet

For å gå ned i vekt ved hjelp av HCG injeksjoner, må en streng 500-kalori diett følges. Den overbevisende argument er at noen vil gå ned i vekt på en slik diett, selv om ikke overvektige. En sikker diett er generelt ikke mindre enn 1200 til 1500 kalorier.

Den felles uttalelsen i de fleste klinikker og nettsteder markedsføring HCG er at kroppen skal bruke fett i stedet for muskler i vekt-reduksjon prosessen. HCG visstnok tilbakestiller hypothyroid kjertel, forårsaker stoffskiftet å brenne lagret fett raskere. Selv om dette høres bra ut, det finnes ingen studier som beviser dette er sant.

Sikkerhetsproblemer i Fertility

Selv om dosen gitt for fruktbarhets er høyere enn den dose som ble brukt i dietten, er det viktig å være oppmerksom på sikkerhetsproblemer. Noen kvinner bruker HCG for fruktbarhet formål har rapportert allergi symptomer som elveblest, pusteproblemer, og hevelse i lepper, hals, ansikt og tunge.

Ovarialt hyperstimuleringssyndrom, eller OHSS, er en livstruende tilstand knyttet til injeksjoner av HCG. Symptomer på OHSS inkluderer intense smerter i bekkenet, diaré, kvalme, oppkast, redusert vannlating, eller hovne ben, hender eller mage. Hvis noen av disse symptomene oppstår, slutte å bruke HCG og ringe legen din.

Bivirkninger i kosten

De betydelige bivirkninger av HCG injeksjoner for vekttap omfatter depresjon, hovne eller ømme bryster, hodepine, og ødem, som er oppbevaring av væske. De fremtidige effekter av å ta daglige doser av HCG for slanking er ukjent.

Graviditet

For å unngå misdannelser, ikke bruk HCG for vekttap hvis du er gravid. Kontakt legen din dersom du blir gravid mens du bruker HCG. Ammende mødre må ikke bruke HCG.

Ved hjelp av HCG Trygg

Det anbefales at du kjøper HCG fra en klinikk, der du vil bli vist hvordan å bruke og avhende sprøytene riktig. I tillegg vil du lære hva du skal se etter i ditt tilfelle medisinering har gått dårlig, for eksempel partikler i væsken.

Legemiddelinteraksjoner

Legen er best egnet til å gi deg råd om eventuelle mulige interaksjoner dersom du tar medisiner eller urteterapi. Hvis du tidligere har hatt kreft, hjerte-eller nyresykdom, eller cyster på eggstokkene, kan legen din fraråder HCG for vekttap.

Som med innføringen av en ny diett, ta kontakt med din fastlege og gå over alle mulige sikkerhetsproblemer før du tar HCG.

Bivirkninger av Østrogen Intake

Østrogen er produsert av både menn og kvinner, men det er produsert på et høyere nivå i den kvinnelige kroppen, spesielt i reproduktiv alder. Østrogen er ansvarlig for utviklingen av brystkreft, jevning av livmor vegger, økt beindannelse og økt vaginal smøring. Forskere begynte å utvikle østrogen rundt 1923 til 1938 "Emmenin", den første muntlig effektive østrogen, ble introdusert i 1930 av Collip og Ayerst Laboratories.

Vekt Endringer

Tar østrogen har mange fordeler og bivirkninger. En av bivirkningene av å ta østrogen er vektendring. Når østrogen er tatt i overskuddsmengde, kan det øke fettvevet, spesielt i taljen og magen.

Brystforstørring

Brystforstørrelse eller hovne bryster er en annen bivirkning av å ta østrogen. Brystforstørrelse påvirker ikke bare kvinner, men også menn, som tar østrogen av helsemessige årsaker.

Blodpropp

Kvinner som har tatt østrogen i lang tid kan oppleve blodpropp. Ifølge forskere, kan østrogen øker sjansen for å utvikle blodpropp hos postmenopausale kvinner.

Brystkreft

Det er en sjanse for å utvikle brystkreft fra østrogen inntak. Studier har vist at kvinner som utviklet brystkreft hadde høyere østrogennivå i kroppen.

Vannretensjon

Høye østrogennivået kan føre til vannretensjon, forårsaker en oppblåst følelse og en følelse av fylde og hevelser.

Bivirkninger av progesteron

Progesteron er aa kvinnelig hormon som er viktig i reguleringen av eggløsning og menstruasjonssyklusen. Den viktigste bruk av medikamentet er i kvinner som ennå ikke har nådd overgangsalderen, men på samme tid har problemer med å få sine perioder på grunn av mangel av naturlig progesteron produksjon i kroppen. Som med alle andre hormonelle supplement, er det en serie av mulige bivirkninger som kan komme som et resultat av bruk.

Vanlige bivirkninger

Det finnes en rekke vanlige bivirkninger rapportert av brukere etter begynnelsen bruk av progesteron. Disse inkluderer mild kvalme, magekramper, diaré, oppblåsthet, hodepine, svimmelhet, brystsmerter eller ømhet, muskelsmerter, kviser, økt hårvekst, muskelsmerter, plutselige endringer i vekt, vaginal kløe, utflod og følelser av irritabilitet.

Alvorlige bivirkninger

Dessverre er muligheten for alvorlige bivirkninger som oppstår ved bruk av medikamentet. Disse alvorlige bivirkninger kan inkludere plutselig nummenhet på den ene siden av kroppen, plutselig hodepine eller forvirring, smerter bak øynene, visjon og balanseproblemer, brystsmerter, hodepine, kvalme, magesmerter, leire-farget avføring, mørk urin, gulfarging av hud og øyne, et bryst klump og plutselige følelser av depresjon.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Noen former for progesteron har vært kjent for å inkludere peanøttolje, så hvis du har noen form for allergi mot peanøtter, er det lurt å holde seg borte fra narkotika. Vennligst også fortelle legen din hvis du lider av noen av følgende plager før bruk: en historie med hjerte slag eller blodpropp, sirkulasjon problemer, et hormon-relatert kreft (for eksempel bryst eller livmor kreft), unormal vaginal blødning, alvorlig leversykdom , eller hvis du er gravid eller har nylig hatt en spontanabort.

Bruk

For å unngå noen av de ovennevnte bivirkninger, er det viktig å bruke stoffet fullstendig. Ta alltid med narkotika i forbindelse med legens ordre og ikke overstiger doseringsanvisningen. Progesteron er ofte gitt i små sykluser, noen ganger varer bare seks til 12 dager i hver menstruasjonssyklus. Det er viktig å gjøre en sterk innsats for ikke å gå glipp av noen doser.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de ovennevnte bivirkninger, kan du kontakte en medisinsk faglig umiddelbart.

Ved mistanke om overdose, leder direkte til legevakten og informere en lege som du kan bli forgiftet.

Alltid konsultere en lege før du begynner å bruke progesteron for å sikre at stoffet er riktig for deg.

Naturlig progesteron bivirkninger

I 2002, det nasjonale hjerte, lunge og blod Institute kunngjorde at det hadde stoppet sin studie av hormonbehandling kombinasjon av østrogen og progestin tidlig, på grunn av sine funn av økt brystkreftrisiko hos kvinner som tok slik behandling. Siden da kvinner som fortsatt tar, eller vurderer å ta, denne kombinasjonen er naturligvis bekymret for hvilken rolle og risiko for hver hormon. Mange kvinner har spurt om "naturlige" versjoner, som for eksempel naturlig progesteron, og ønsker å vite om mulige bivirkninger.

Hvordan Progesteron Fungerer i kvinner

Progesteron er produsert i en kvinnes kropp ved eggstokkene og er direkte involvert i å forberede kroppen for reproduksjon. Etter eggløsning, det hjelper kroppen forberede mulig graviditet ved å hindre livmoren fra kontrahering og også forbereder endometrium. Når ingen graviditet oppstår, faller progesteron-nivå, som deretter begynner den normale menstruasjonssyklusen av Shedding slimhinnen som har bygget opp.

Progesteron rolle i hormonbehandling

Hormonbehandling er ofte brukt av kvinner som lider av virkningene av overgangsalderen, som hetetokter, humørsvingninger og søvnproblemer. Østrogen er en del av denne behandlingen og progesteron er også inkludert for kvinner som fortsatt har sine eggstokker. Progesteron er foreskrevet sammen med østrogen for å sikre livmoren foring sloughs av hver måned, som det gjør under normal menstruasjon. Hvis slimhinnen ikke er utgytt, kan en østrogen kun dosering forårsake livmor celler til å overgrow, en tilstand som kalles endometriose, noe som øker risikoen for livmorkreft.

Naturlig vs Syntetisk Progesteron

Progesteron er tilgjengelig i ulike former. Naturlig, også kalt "bioidentical", progesteron er laget ved å behandle soyabønner og vill yams. Syntetisk progesteron er faktisk kalt "progestin" som sin kjemiske struktur er nær, men ikke nøyaktig den samme som, det som produseres i kroppen. Begge typer av progesteron behandlinger kan produsere de respektive bivirkninger.

Bivirkninger av naturlig progesteron

Allergiske reaksjoner på naturlig progesteron inkluderer brystsmerter, pustevansker eller en følelse av hals eller tetthet i brystet. Noen kvinner kan utvikle et utslett, elveblest eller kløe i huden ledsaget av hevelse. Symptomer som er klassifisert som "bivirkninger" er tretthet, ødem (hevelse), forstoppelse, diaré eller magesyke. Infeksjoner i øvre luftveier er en annen rapporterte bivirkningen.

Naturlig progesteron og FDA

Naturlig progesteron produkter er tilgjengelig i mange former som for eksempel kremer og aerosolsprayer. Noen farmasøyter, kalt "compounding farmasøyter", produserer skreddersydde, tilpassede doser. FDA har ikke godkjent naturlig progesteron, som betyr at den ikke overvåke produksjon prosessen og heller gå god for renhet, dose eller sikkerhet av produktene. Men kombinasjonen bioidentical produkter er tilgjengelig som er godkjent av FDA. Disse inneholder både østrogen og progesteron og kan bli funnet under navnene Estrace, Climara, den Vivelle-Dot patch, og Prometrium.

Bivirkninger av Leuprolide Acetate

Leuprolide acetat eller Lupron, er en reseptbelagte medisiner som etterligner handlingene til en rekke hormoner naturlig produsert av hypothalamus. For menn, disse hypothalamus kjemikalier undertrykke produksjonen av testosteron, samtidig som man reduserer østrogennivået hos kvinner. På grunn av dens virkninger, leger fore leuprolide acetate å behandle en rekke forhold, blant annet anemi forårsaket av livmor blødning, smerten av endometriose, prostatakreft og tidlig pubertet hos både jenter og gutter. Til tross for dens effektivitet, er leuprolide acetate ikke for alle, som det presenterer flere risiko for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Betydelige bivirkninger

De vesentligste eller vanlige bivirkninger av leuprolide acetat vanligvis utgjør ingen langsiktige farene. Vanligvis disse bivirkningene begynne innen den første uken i bruk og fortsette for bare et par uker etterpå, forsvinner som kroppen din blir aklimatisert til stoffet. Omtrent 55 prosent av leuprolide acetat brukere rapporterer hetetokter, den vanligste bivirkningen. Hevelse i ansikt og ekstremiteter, smerter i kroppen og svakhet er også vanlig, forekommer i minst 10 prosent av brukerne.

Andre bivirkninger

Leuprolide acetate har også potensial til å forårsake en rekke andre mindre vanlig, men ikke farlig, bivirkninger. Menn som behandles med stoffet noen ganger oppleve en reduksjon i testikkelstørrelse, impotens og en feminin hevelse av brystene, mens kvinner kan merke ømme bryster eller smerte. Gastrointestinale bivirkninger av leuprolide acetat inkluderer kvalme, oppkast, munn eller hals tørrhet, diaré, tap av matlyst og forstoppelse. Noen pasienter rapporterer nevrologiske symptomer relatert til medisinering bruk, som for eksempel svimmelhet, søvnløshet, hodepine, angst, humørsvingninger, nervøsitet, prikking i ekstremiteter og nummenhet. Andre mulige bivirkninger forbundet med å ta leuprolide acetat er bein, muskel eller leddsmerter; tørr hud; tett nese; hyppig vannlating og økt forekomst av urinveisinfeksjoner.

Kardiovaskulære bivirkninger

Kardiovaskulære bivirkninger er også opplevd mens du tar leuprolide acetat. Den vanligste av disse er iskemi eller en endring i mengden av blodstrømmen som når frem til hjertet. Iskemi bringer på en rekke symptomer, inklusive fuktig hud; kortpustethet og smerter i brystet, halsen, arm eller kjeve. Andre mulige kardiovaskulære bivirkninger av leuprolide acetat inkluderer økt blodtrykk og hjerte bilyd. Disse bivirkningene kan utgjøre en trussel hvis du har hjerte-og karsykdommer eller står i fare for det.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har leuprolid-acetat potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Sjelden, stoffet fører til dannelse av blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag. Alvorlige nevrologiske bivirkninger av leuprolide acetate inkluderer hukommelsestap, kramper, vrangforestillinger, midlertidig lammelse og besvimelse. Iblant bruk av leuprolid-acetat fører til kreft i huden, blære eller øre. Leuprolide acetate bidrar også til utbruddet av osteoporose eller skjørhet i bein hos noen pasienter.

Betraktninger

Fordi effekten er potensielt toksisk, leger sjelden bruker medikamentet for å behandle gravide kvinner. I tillegg er oral contraceptive medikamenter samhandle med leuprolid-acetat, forårsaker en økning i skadelige bivirkninger for kvinner. Siden det har potensial til å forårsake svimmelhet og tretthet, bør du ikke bruke et motorkjøretøy eller tunge maskiner før du vet hvordan leuprolide acetat påvirker deg. Hvis du har en historie med hjerte-og karsykdommer, hjerteinfarkt, hjerneslag, skader i ryggraden, problemer med vannlating på grunn av betennelse i prostata eller osteoporose, er legen din sannsynligvis ikke å foreskrive leuprolide acetat for deg.

Progesteron stikkpille bivirkninger

Progesteron suppositorier (Endometrin) er en resept krem ​​kapselen for innføring i vagina brukes under fertilitetsbehandling så vel som å indusere menstruasjon og for å forhindre overvekst av livmorslimhinnen etter menopause. Til tross for deres effektivitet, progesteron suppositorier utgjøre noen risiko for bivirkninger.

Typer Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkninger av progesteron stikkpiller inkluderer magesmerter, kvalme, oppblåsthet, forstoppelse, oppkast, tretthet, urinveisinfeksjoner, hodepine, livmor sammentrekninger, hodepine, ømme bryster, humørsvingninger og vaginal blødning.

Prevalens

De mest vanlige bivirkningene av progesteron suppositorier oppstå i 2-12 prosent av pasientene, i henhold til RxList.

Legemiddelinteraksjoner

Andre typer av vaginale stikkpiller, for eksempel de som benyttes for å behandle infeksjoner, gjær kan forstyrre virkningen av progesteron suppositorier eller forårsake en økt forekomst av bivirkninger, ifølge RxList.

Risiko

Bruk av progesteron stikkpiller utgjør en risiko for hjerteinfarkt, blodpropp og slag. Hvis du utvikler tegn til disse livstruende hjerte tilstand som kortpustethet, nummenhet eller smerter i brystet, søke akutt legehjelp.

Betraktninger

Fordi bruken av suppositoriene utgjør en risiko for fødselsskader, unngå bruk av progesteron i løpet av graviditet. Hvis du har en historie med blodpropp, spontanaborter, svangerskap utenfor livmoren, leversykdom eller brystkreft, er legen din ikke sannsynlig å foreskrive progesteron stikkpiller på grunn av deres bivirkninger.