Digidexo.com

Foods høy i LDL kolesterol

Foods høy i LDL kolesterol


Ifølge American Heart Association, cholesterol den myke voksaktig stoff som finnes i fettvevet og lipider av dyr. Vanlige matvarer som inneholder mye kolesterol inkluderer kylling, biff og egg. Kolesterol er ikke skadelig i små mengder, men overskudd av kolesterol kan føre til hjertesykdom ved å tette blodårene dine.

Det er to typer av kolesterol, hvorav den ene er betraktet fordelaktig. Low-density lipoprotein (LDL) er det "dårlige" kolesterolet som påvirker hjertesykdom. High-density lipoprotein (HDL) er "gode" kolesterolet fordi det fjerner dårlige kolesterolet og beskytter hjertet. Den Harvard School of Medicine råder folk til å velge sunt fett, som omega-3 fettsyrer, for å forbedre hjerte helse.

Ice Cream

Iskrem er veldig fet og er lastet med LDL kolesterol. Ifølge Anne Collins nettsted, 1/2 kopp iskrem har ca 22 mg kolesterol. Denne maten bør forbrukes bare i moderate mengder på grunn av sin høye fettinnhold og kolesterolnivået. Sørg for å konsumere nok av andre matvarer som er mer gunstig for kroppen din og tilfredsstille din søt tann bare på anledningen.

Kjøtt

Kjøtt er svært høy i LDL kolesterol, så spise dem med måte. Svinekjøtt og oksekjøtt er mye høyere i LDL kolesterol enn kylling, fisk eller kalkun. Velg magert kjøtt og holde deler små. Ernæringseksperter anbefaler at en sunn del av kjøtt er omtrent på størrelse med en kortstokk.

Egg

Det er en stor debatt om hvorvidt egg er gunstig, fordi de inneholder store mengder av både LDL og HDL kolesterol. HDL kolesterol motvirker LDL kolesterol, så egg er absolutt et bedre valg enn kjøttretter. Egg inneholder også høye nivåer av essensielle fettsyrer og andre næringsstoffer.

Smør

Smør er høy i LDL-kolesterol; margarin, er imidlertid ikke et bedre alternativ, fordi den er lastet med kjemikalier. Hvis du liker smør, spise det i moderate eller ved spesielle anledninger. Butter legger smak til matvarer. Hvis du må ha smør, konsumerer store mengder tran (eller andre matvarer som inneholder HDL kolesterol) og gunstig fett, som omega-3 fettsyrer.