Digidexo.com

Hva er en hud Fade?

Hva er en hud Fade?


Vitiligo er det medisinske navnet for hva som skjer når huden din blekner i fargen. Det fører til at huden til å visne som den mister melanin, et pigment som er ansvarlig for din hudfarge. Cellene som produserer melanin omkomme og huden i det berørte området av kroppen din begynner å falme. Vitiligo forekommer i alle raser av mennesker og begge kjønn, som begynner som et lite område og gradvis økende.

Teorier / Spekulasjoner

Den faktiske årsak som fører til ødeleggelse av melanin i spesielle celler er ikke fullt ut forstått. Teorier har blitt lagt fram som fokuserer på ulike faktorer være ansvarlig for pigment død. Det ene er at vitiligo er en arvelig sykdom, siden det ikke er noen bevis for at det er fremtredende i enkelte familier. Andre forskere tror at det kan være koblet til et immunsystem problem, mens andre føler at denne hud falming tilstanden er fremskyndet av en hendelse som en dårlig solbrenthet eller en følelsesmessige traumer.

Effekter

Den åpenbare symptom på vitiligo er de hvitaktige flekker som forekommer på visse deler av kroppen. Ethvert sted på kroppen kan bli påvirket av denne sykdommen, men det som oftest starter der huden utsettes for sollys; hender, armer, ansikt og lepper er vanlige stedene. De fleste tilfeller av vitiligo oppstår når en person er mellom 20 og 30 år gammel, men det har vært kjent for å starte i alle aldre. Håret på hodebunnen, samt øyenbryn og øyenvipper kan bli tidlig grå og selv innsiden av munnen din kan falme i fargen.

Betydning

Når huden din blekner gjennom effektene av vitiligo, det er en smertefri prosess, men de psykologiske aspektene ved tilstanden kan være dyp. Hvis det skjer på lett synlige steder på kroppen din som ansikt, kan det resultere i stor forlegenhet, noe som kan slå inn i en depresjon som du slite om utseendet ditt. Det er spesielt tøff på yngre individer som de vokser opp.

Forebygging / løsning

Det er medisinske alternativer som forsøker å gjenopprette enten pigment som vitiligo ødelegger eller faktisk å kvitte seg med den resterende farge i huden, slik at personen har den samme tone i hele kroppen. Kortikosteroider er en metode der kremer brukes til å prøve å bringe farge tilbake til huden din. Photochemotherapy bruker kunstig ultrafiolett lys for å endre fargen på de bleke områder, men denne behandlingen fører til solbrenthet og blemmer. En prosess som kalles depigmentation vil bli brukt dersom mer enn halvparten kroppen din har hud som har bleknet. Det sysselsetter et medikament som brukes til gjenværende normal hud i et forsøk på å gjøre det matche falmet huden.

Betraktninger

Det finnes kirurgiske behandlinger for vitiligo. En er autolog hudtransplantasjon, en type som bruker din egen hud. Det er tatt fra upåvirkede områder av kroppen din og festet til steder hvor huden blekner. Blister pode innebærer danner blemmer på normal hud, og deretter fjerne topper og transplantere dem til blasse områdene. Imidlertid er arrdannelse en mulig bivirkning av disse operasjonene.