Digidexo.com

Felles Tarmparasitter

Felles Tarmparasitter


Rundormer, virvelløse organismer som varierer i størrelse fra 0,04 inches til lenger enn 3 meter, føre til at noen av de vanligste parasitt infeksjoner hos mennesker. Dårlige sanitærforhold og upassende hygienepraksis bidrar sterkt til spredning av smitte. Rundorm infeksjoner er mer utbredt i varme eller tropisk klima, selv om folk i alle klima kan være smittet. Symptomene på parasitt infeksjoner varierer avhengig av hvilken type orm.

Ascaris

Den Ascaris rundorm fører til en felles menneskelig parasittinfeksjon kalt ascariasis. Ifølge University of Maryland Medical Center, ca 1 milliard mennesker over hele verden lider av denne sykdommen. Det smitter folk når de komme til å svelge Ascaris egg. Eggene klekkes til larver i tynntarmen. De reiser gjennom lungene og deretter inn i halsen, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, der verten svelger dem tilbake til tarmen. De utvikler seg til voksne ormer i tarmsystemet, legger egg som passerer fra kroppen gjennom avføringen. Infiserte mennesker kan se ormer eller blod i avføringen. Andre symptomer på infeksjon omfatter hoste og kortpustethet, magesyke eller smerter, mangel på energi og vekttap.

Hakeorm

Ancylostomiasis, eller hookworm infeksjoner, påvirke om lag 25 prosent av verdens befolkning, ifølge University of Maryland Medical Center. CDC forklarer at smittede mennesker passerer hookworm egg ut av kroppen gjennom avføring og i jorda. Eggene, som utvikler seg til larver, vent i jorda etter en passende vert. Infeksjon oppstår når en person skritt på larvene i sine bare føtter. Parasittene hule gjennom huden og inn i blodbanen. Blodet bærer larvene til lungene og luftrøret; verten svelger parasitter ned i tarmen. Larvene, som modnes til halv-tommers ormer, feste seg til tarmveggen og lever av vertens blod. Infiserte mennesker lider av et kløende utslett på det punktet av oppføring, samt magesmerter, appetitt og vekttap, hoste, tungpustethet og andre pusteproblemer.

Pinworms

Tynne hvite rundormer kalt Enterobius vermicularis forårsake Barnemark infeksjoner. Ifølge min Cleveland Clinic, pinworms er den vanligste typen av rundorm parasitt i tempererte klima. De infisere opp til en tredjedel av barna i enkelte deler av USA. Pinworms, som ofte finnes i barnehager og skoler, inn i kroppen når eggene er inge. Eggene holde seg til mat, tappekran håndtak, dørhåndtak og tellere. Barn blir smittet når de berører et forurenset objekt og deretter plassere sine fingre i munnen. Pinworms bor i tykktarmen og endetarmen. Kvinnelige ormer gå ut av kroppen gjennom anus for å legge egg på huden rundt. Infiserte barn opplever intens kløe som forstyrrer vanlig søvn.