Digidexo.com

Tegn og symptomer av mitokondriesykdom

Mitokondriale sykdommer påvirker den delen av cellen som huser genetisk materiale. Disse mitokondrier konvertere næringsstoffer og oksygen til energi for cellene. I de fleste mitokondriale sykdommer, er mitokondriene gjengitt i stand til å behandle oksygen og næringsstoffer til energi. Mitokondriale sykdommer ofte skade celler i luftveier og hormonsystemer, så vel som i hjernen, nyrene, hjerte, skjelettmuskler og lever.

Typer

Symptomer på mitokondrie sykdommer avhenger av type celler berørt. Hvis cellene i hjernen er påvirket, vil det være nevrologiske symptomer, f.eks. Vanlige symptomer på mitokondrielle sykdommer er forkrøplet vekst, utviklingsmessige forsinkelser, tap av koordinasjons eller svakhet, diabetes, muskel atrofi og demens.

Betydning

Ifølge Cleveland Clinic, vil en i hver 4000 barn bli diagnostisert med en mitokondriesykdom etter alder 10. Når tre eller flere organsystemer er å vise symptomer, mitokondriene er trolig berørt.

Behandlinger

Mitokondrielle sykdommer har ingen kur; derimot, kan behandlinger redusere symptomene og bremse utviklingen. To primære behandlingsformer inkluderer endringer i kostholdet og vitaminer for å erstatte manglende næringsstoffer.

Betraktninger

Mitokondrielle sykdommer er ikke smittsom. Personer med mitokondriesykdom bør unngå fysisk og psykisk stress fordi stress bruker vesentlig energi kroppen trenger for å fungere.

Diagnose

Mitokondrielle sykdommer kan variere fra mild til livstruende. Sykdommen er vanligvis diagnostisert hos barn, men utbruddet hos voksne blir stadig mer vanlig.